Ursula von der Leyen is sinds 2019 voorzitter van de Europese Commissie. Foto: EU

De verontwaardiging is enorm: nu moeten de belastingbetalers ook nog enorme salarisverhogingen voor EU-werknemers van maar liefst 8,5% financieren. Voor de laagste EU-inkomens betekent dit een maandelijkse verhoging met 260 euro. Ursula von der Leyen krijgt een riante som: zij mag zich verheugen op 2.483 euro extra per maand, bericht Exxpress.at.

De salarissen voor EU-ambtenaren zijn al overvloedig. Er zijn 16 salarisniveaus, en vanaf het tiende niveau kan men zich verheugen op een maandelijks brutosalaris van meer dan 10.000 euro. Zelfs een Oostenrijks lid van de Nationale Raad verdient niet zoveel. Maar nu wordt het nog erger: omdat de salarissen aan de inflatie moeten worden aangepast, kunnen de werknemers in de EU een loonsverhoging van maar liefst 8,5 procent verwachten!

Er komt reeds kritiek uit de lidstaten. Miljoenen burgers zuchten nu al onder de recordprijzen voor energie en voedsel. De loonsverhogingen voor de EU-werknemers zullen hun honderden miljoenen meer aan belastingen kosten – en daar zullen zij nauwelijks begrip voor kunnen opbrengen.

Grote loonsverhoging reeds in 2021

Reeds in het afgelopen jaar kregen de EU-werknemers een fikse loonsverhoging. Hun salarissen zijn eind 2021 met terugwerkende kracht tot 1 juli met 1,9 procent verhoogd, zo blijkt uit een verslag van de EU-Commissie. Het laagste basissalaris van een EU-ambtenaar steeg toen van 3000 naar 3057 euro per maand. Het hoogste basissalaris steeg met 400 euro tot 21.163 euro per maand (toeslagen niet meegerekend). Voor de belastingbetaler betekende dit extra kosten van meer dan 200 miljoen euro per jaar, berekende de “Bild”.

De salarisverhogingen die nu op til zijn, zullen een veelvoud van dat bedrag kosten. Het personeel in alle Europese instellingen krijgt de extra 8,5 procent, zo meldt het “Handelsblatt” met verwijzing naar EU-diplomaten. Daarbij richten de lonen zich op de ontwikkeling van de inflatie in België en Luxemburg.

  Oostenrijkse premier Kurz: "Verdeling van migranten zal niet werken. Europa moet gewoon samen illegale migratie bestrijden"

De EU-commissarissen en de voorzitter van de Commissie komen er bijzonder goed vanaf
Commissievoorzitter Ursula von der Leyen (CDU) mag zich bijzonder gelukkig prijzen. Nadat haar maandsalaris eind 2021 al met 545 euro was gestegen tot 29.205 euro (samen met de toelagen zelfs tot ongeveer 34.000 euro), zal haar salaris nu naar verwachting met 2482,43 euro stijgen! Dat zou een totaal van 31.687 euro per maand zijn (de toelagen niet meegerekend).

Het basissalaris van een EU-commissaris bedraagt 23.809 euro. In de toekomst zal dat 25.833 euro zijn (+2024 euro). Zelfs de laagste inkomensklassen (3057 euro per maand) kunnen rekenen op een plus van 260 euro!

Frustratie onder de lidstaten

Ook de lidstaten zijn ontstemd: de loonsverhoging is wettelijk voorzien, maar politiek moeilijk uit te leggen in tijden van toenemende financiële zorgen, zeggen zij. Een woordvoerder van de EU-Commissie wees erop dat de lidstaten zelf hadden ingestemd met de “jaarlijkse salarisaanpassing”. De aanpassing vloeit voort uit een besluit van het Europees Parlement en de Raad in 2013. Het moet ervoor zorgen “dat de koopkracht van de EU-ambtenaren zich in hetzelfde tempo ontwikkelt als die van de nationale ambtenaren” in België en Luxemburg.

Kritiek komt er al van de FDP

FDP-politicus Moritz Körner kondigde aan: “Wij zullen dit bij de begrotingsonderhandelingen nader moeten bekijken.” De precieze omvang van de salarisverhoging zal pas eind 2022 worden bekendgemaakt. Maar er zijn al verhitte discussies in Brussel. In het lichaam van de EU-ambassadeurs hebben verschillende lidstaten deze week hun frustratie geuit.

Al in 2013 had het Duitse parlementslid Frank Schäffler (FDP) het initiatief genomen tot een salarisdebat over de salarissen van EU-ambtenaren: Ongeveer 4.400 van de in totaal 46.000 EU-ambtenaren verdienen per maand meer geld dan de Duitse Bondskanselier, berekende hij toen.

  EU-chef verzet zich tegen wapenstilstand Oekraïne

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

EU economieën zijn op hun knieënVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerd
Volgend artikelVaccinbeschadigden: De prijs van angst (II)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

 1. Niet gekozen figuren die nazi’s zijn waarom überhaupt iets betalen aan deze landverraders tribunaal lijkt me beter genocide op bevolking weg ermee.

 2. Tuurlijk, ze zorgen goed voor zichzelf….zolang het nog kan….
  Ze zijn te dom om te beseffen dat als de ´sloopklus’ van Europa is geklaard ze zelf ook als useless eaters naar alle waarschijnlijkheid overbodig zijn geworden….

    • Dat is het. Eigenlijk kunnen ze zichzelf gewoon niet redden, alleen met nóg meer geld. Trieste figuren. Eigenlijk moet je ze opnemen in een gesticht.

   • Zij stelen wat wij hun vrijwillig geven wie zeg er wat over of beter wie zou dat moeten zijn in zo corrupt EU zakken vullen niets doen geld gratis aannemen mensen de dood in jagen honger en pijn laten lijden is hun motto wij hoeven alleen maar te stelen want dat dom volk kijk toe.

   • Dat hebben die hoeren van de EU wel verdiend en wij het volk heeft hun daar geld en steun voor gegeven anders hadden jullie op Geert Wilders wel gestemd die daar nooit lid van deze smerige club was geworden maar nee hoor de grootste leugenaar en de vuile linkse partijen en het volk hebben ons verraden.

 3. Ik ben er helemaal klaar mee. Ik stop met belasting betalen, ze zoeken het maar uit, ik beschouw mezelf niet langer als een “dienaar” van Europa (zo noemen zij ons!). Zoek het uit allemaal, ik kap met deze samenleving, vanaf nu heb ik niets meer met “overheden” te maken. Zak door de stront stelletje criminelen!

  • @ Spooked juli 15, 2022 at 20:21,
   Ieder die op het grondgebied van het voormalige Nederland woont is helemaal niet meer belasting plichtig. Want de Staat der Nederlanden is een commercieel privaat bedrijf, waar het lease contract over het grondgebied vorig jaar 19-07-2021 verliep en er geen verlenging mogelijk is. Zonder toestemming van de bevolking. Daar ook al in 2013 alle geboorte trusts vrij zijn gegeven en dat de Staat der Nederlanden in gebreke is gebleven. Kan ieder zijn geboorte trusts beneficiair aanvaarden (dit houdt in dat alle ooit betaalde belastingen met de benodigde rentes erover in de miljoenen euro’s terug kunt vorderen en je ook niet meer aansprakelijk bent voor de staatsschuld van het bedrijf Staat der Nederlanden)

   Tevens is elke vorm van belasting aan instanties niets anders dan vrijwillige giften, want al die instanties zijn ANBI bedrijven, deze commerciële bedrijven overleven van de giften. Daar al deze overheidsinstanties geen zeggenschap meer hebben over het grondgebied Nederland, nu het lease contract is afgelopen vorig jaar. (19-07-2021) Als jij de belasting ontvangende instantie zou vragen naar jouw contract met hun, waarin staat dat jij vrijwillig een gift dat geïndexeerd wordt door hen per jaar aan hun over zou maken en dat onder het contract beide natte handgeschreven in blauwe inkt moet staan i.v.m. rechtsgeldigheid. Of zij die kunnen overleggen voordat jij het gevraagde bedrag over zou maken. ( Ik heb het zelf al eens gedaan en eerst weten ze niet waar je het over hebt, maar als je voet bij stuk houdt worden ze kwaad. Vooral omdat het bedrijf de Staat der Nederlanden het zeerecht hanteert in zijn wetgeving. Zeerecht = handelsrecht = contractrecht. Zonder geldig contract ben jij niet verplicht om belastingen te betalen. De instanties halen alles uit de kast om jouw te intimideren en om jouw weer in de natuurlijke persoon te dwingen, zodat ze jouw weer kunnen dicteren als slaaf van het systeem. Je moet wel zelf consequent blijven, want het wordt je niet makkelijk gemaakt door hen. Maar jij bent als autonome levende mens niet meer belasting plichtig.)

   Het is aan jouw de keus om toch als slaaf je belastingen vrijwillig te betalen aan een failliet bedrijf of als soeverein of als autonoom niets meer te betalen. Want wij zijn alle sinds 2013 weer vrije mensen en geen natuurlijk persoon meer. Want een natuurlijk persoon = een entiteit = een bedrijf dat door de Staat der Nederlanden bij je geboorte aangifte is aangemaakt en geregistreerd onder een Burger Slaven Nummer wat tevens jouw bankrekening is van jou geboorte trusts. Burger is het vriendelijke woord voor borger van de staat, zodat de staat de vruchten kan plukken van jouw arbeid, zonder dat jij weet dat het illegaal is wat de staat doet. Want jouw placenta is geregistreerd en niet jij als mens. Want levende mensen mogen niet toe geëigend worden door wie dan ook. Maar met deze gemene truc van de natuurlijke persoon creatie lijkt het net alsof jij dat bent en vele denken dat nog steeds zo.

  • Lijkt leuk maar doe maar niet. De belasting legt beslag op alles wat je hebt en je raakt je huis kwijt. Het enige dat je kunt doen is zo min mogelijk werken, zo min mogelijk bezitten zodat je zo min mogelijk hoeft te betalen.
   Dat heb ik ook gedaan. Eén baan opgezegd en leef nu op een absoluut minimum en heb in huis alleen maar ouwe troep zodat áls men denkt me te moeten plukken niemand wat aan mijn ouwe troep heeft, alles in de container kan en ze alleen met ontruimingskosten komen te zitten.
   Het lullige is dat ik nu nog een heleboel belasting terugkrijg maar omdat de belastingdienst in opdracht van de regering NOG STEEDS op het frustreren en verarmen en verwoesten van de bevolking uit is, kreeg ik een brief van de belastingdienst dat het nog wel eens drie jaar kon duren voor ik die tweeduizend euro terugkrijg. Terwijl ik altijd op tijd aangifte heb gedaan, altijd op tijd heb betaald en ook altijd oo tijd mijn geld terug kreeg.
   Voor jullie vast niks nieuws: we worden geregeerd door een criminele bende. Iedereen in overheidsdienst deugt ook niet. Wie voor de overheid werkt faciliteert het criminele gedrag naar de burger toe. Die mag van mij ook het hoekie om.

 4. Het wordt met dag duidelijker dat we in een ‘fake democracy’ leven waarin de bevolking fiscaal uitgeperst wordt om een bende parasieten een riante wedde en pensioen te bezorgen

 5. Iedereen op eisen een verhoging van 8,5 % dat is de richtlijn van de EU anders aanklagen de EU. De mensen van de EU zijn parasieten die gaan zijn eigen zaak vullen. Het is tijd voor exit EU.

 6. Die nazi zeug koot de loyaliteit van stemmers……

  Naarmate ik meer zie wat die idioten doen en waarom, begin ik meer trots te zijn op mijzelf.
  Terugkijkend: heb nog nooit iets gedaan voor geld, eer, sex, of wat dan ook, wat ik ook niet voor niets gedaan zou hebben.

  SimpeL: leven is al complex genoeg…

 7. Arm nederland ! Dat wij daarin geknoeid zijn . Vaak gezegd: het zal de zwartste nacht uit de nl geschiedenis blijken te zijn.

 8. Als we nu gaan roepen allemaal 8,5% meer te krijgen dan helpen we goed mee voor de hyperinflatie.

  Hou de geldwaarde een beetje normaal.
  20% inleveren door dat tuig zou beter zijn. Kunnen we mooie guillotines voor ze mee bouwen.

  • Daarom doe ik het andersom en vraag minder als ik wat verkoop. Dat geeft andere mensen lucht. En zelf hoef ik niet zo veel.
   Iedereen die meer wil jaagt een ander op kosten en daar moeten we eens mee stoppen.

 9. Nu niet voor een of het ander,maar de poetsvrouw in de eurofielen wereld die dat kot ginder moet schoonhouden die verdien al 3500€ Pm voor een 28 urige werkweek, een beetje eurofiel verdiend 350.000 euro per jaar en betaald daar geen belasting van en ieder jong dat ze uitschijten krijgen ze 35.000€ voor. Als je in brussel werkt heb je een enorm salaris 3500€ is een lachertje hier. Voor de poetsvrouw ja , laat je niets wijsmaken ik heb genoeg kennissen die begonnen waren bij 150.000€ per jaar netto en binnen 5 jaar 350.000€ pj. Het zijn daar allemaal vuile ratten. Behalve die poetsvrouw die hunne rommel daar moet opkuisen.

 10. Kut en krijg net bericht dat ik een pluk zorgtoeslag moet terug betalen, terwijl ze zelf voor rekenen wat ik zou krijgen, de honden.

 11. Laat Putin Brussel maar plat gooien als die idioten weer vergaderen. Ik ga eens kijken of ik een Russisch paspoort kan krijgen. Van Putin weet je dat het een dictator is. Brussel knijpt de bevolking legaal uit en legt ze allerlei verplichtingen op.

 12. Kla tv heeft een film/documentaire over Poetin, of hij een dictator is betwijfel ik kijk en oordeel zelf.
  Wat ik wel weet is dat wij hier in een vies en smerig corrupt belasting dictatuur leven.

 13. Haar inflatiecorrectie is meer dan wat ik per maand op mijn rekening krijg…
  Ik ga ook maar eens in Brussel solliciteren.

 14. They are pointing at us saying: You will own nothing. 👉

  Then they are pointing to themselves saying: And you will be happy. 👈

 15. Maar let op mensen zij doen ook zwaar werk want als we die zakkenvullers niet hadden waar zou NL met ons belasting geld dan allemaal naar toe, dus blijft allemaal netjes stemmen op Rutte en zijn elite en de vuile linkse viezerikjes dan weten jullie tenminste waar jullie belasting geld blijft.
  VERDER MOET IK JULLIE DANKEN VOOR HET TUIG WAT IN BRUSSEL ZIT EN ROEP OP HOUD VOL DOE ONS NOU EEN LOL.

 16. Jaaaaaaaaaaaaa !!!!!! mijn beide moslimburen zijn slimmer, hebben beiden 2 auto’s, zijn alle dagen thuis, werken totaal niet, linkse klootzakken komen hun vragen of ze kunnen helpen, wekelijks, rijden zelf met fiets en stokoude kleine wagen, en de hard werkende Vlaming doet maar voort, ik verdiende amper 1400 euro ( 10.51 per uur ) voor alle dagen onkruid en zo te verwijderen in een groendienst, ook bij regen en koude in de winter, heb nu pensioen van 1250 euro, waarop ik nog 250 euro belasting dien te betalen dit jaar.
  Wat een een rotzooi, onze huidige politiek en Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in