PRESIDENT OF UKRAINE VOLODYMYR ZELENSKYY Official website / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Zelensky voelt duidelijk de hitte nadat het westerse narratief over het Oekraïense conflict beslissend verschoof in de nasleep van het mislukte tegenoffensief van de zomer, en daarom eiste hij zojuist dat inlichtingendiensten de media zouden censureren om te vechten tegen wat hij beschouwt als “Russische desinformatie”. Dit is precies wat hij zondag zei op de Zweedse “Society and Defense” conferentie volgens zijn officiële website:

In antwoord op een vraag van de moderator merkte de president op dat een wereldwijd informatiebeleid in de nabije toekomst van cruciaal belang zal zijn.

“Vandaag de dag controleert Rusland helaas een groot percentage van de informatieruimte. En ik heb het hier niet over Oekraïne, maar over social media overal in de beschaafde wereld: Europa, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, het Afrikaanse continent en Latijns-Amerika. Rusland investeert veel geld in verschillende media in andere landen, evenals in sociale netwerken,” zei Volodymyr Zelenskyy.

Volgens de president pikken de onafhankelijke media van deze landen de Russische verhalen op die door propagandisten worden verspreid en presenteren ze deze niet als iemands mening, maar als de werkelijkheid. Daarom is het staatshoofd ervan overtuigd dat een van de moeilijkste uitdagingen van dit moment het bestrijden van Russische desinformatie in de wereld is.

“Het is aan professionals, van inlichtingendiensten tot onafhankelijke journalisten, om dit te controleren en op te ruimen,” zei de president.

Als we uitpluizen wat hij zei, is het eerste punt dat opvalt zijn bekentenis dat Rusland wereldwijd meer harten en geesten heeft gewonnen dan het Westen, inclusief in zijn eigen land. Zijn verwijzing naar de vermeende “controle over een groot percentage van de informatieruimte” in Oekraïne is waarschijnlijk een toespeling op waar hij eind november voor waarschuwde met betrekking tot de vermeende plannen om een “Maidan 3” te orkestreren. In werkelijkheid probeert hij echter preventief eventuele protesten van zijn rivalen in diskrediet te brengen, schrijft Andrew Korybko.

  De degradatie van westerse elites

Het volgende deel om over te oordelen betreft zijn opvallende weglating van Azië uit wat hij beschreef als “de beschaafde wereld”. Zelensky is waarschijnlijk woedend dat zwaargewichten als China, India, Saoedi-Arabië en Turkije weigerden om hun objectieve nationale belangen op te offeren door de anti-Russische sancties van het Westen na te volgen. Geen enkel Afrikaans of Latijns-Amerikaans land heeft dat ook gedaan, maar Oekraïne heeft de laatste tijd wel een diplomatieke poging gedaan in die delen van de wereld, vandaar dat hij ze niet wilde besmeuren als “onbeschaafd”.

Verder doet Zelensky het voorkomen alsof Rusland meer geld heeft geïnvesteerd in zijn buitenlandse soft power operaties dan wie dan ook, ook al is de waarheid dat het “US Agency for Global Media” vorig jaar 840 miljoen dollar aan fondsen ontving, terwijl RT volgens de huidige wisselkoers slechts 288 miljoen dollar ontving. Het eerste feit is te vinden op pagina 68 van het Congressional Budget Justification-rapport van het State Department voor 2023, terwijl het tweede afkomstig is van een rapport van een anti-Russische website dat de federale soft power-financiering analyseerde.

Het vierde punt is dat de Oekraïense leider het multipolaire wereldbeeld, de tijdgeest van dit tijdperk, verwart met zogenaamde “Russische propaganda”. Dit is een veelgebruikte narratieve tactiek die wordt gebruikt om de voortdurende wereldwijde systemische transitie in diskrediet te brengen, ook al is dat tegenwoordig veel moeilijker nadat VN-secretaris-generaal Guterres dit proces afgelopen zomer officieel heeft erkend. Zonder dat het zijn bedoeling was, geloofde Guterres de observaties van Russisch-vriendelijke deskundigen, en maakte daarmee Zelensky boos.

  "Iedereen rent weg, en ik ren weg..." Zal desertie het einde betekenen van de strijdkrachten van Oekraïne?

En tot slot, omdat het Zuiden en een groeiend aantal mensen in het Westen en zelfs Oekraïne het multipolaire paradigma omarmen dat Rusland voorstaat, ondanks het feit dat de VS veel meer investeert in buitenlandse soft power operaties, eiste Zelensky dat inlichtingendiensten de media zouden censureren. Zijn beschermheren doen dat echter al in grote mate en het is eigenlijk met hun zegen dat het westerse narratief over het Oekraïense conflict na het mislukte tegenoffensief van afgelopen zomer beslissend is veranderd.

Hij heeft zich nog niet gerealiseerd dat ze zich tegen hem keren, ook al eiste een expert van de invloedrijke denktank Atlantic Council vorige maand in een stuk voor Politico dat hij zo snel mogelijk een “regering van nationale eenheid” zou vormen om de onlangs verergerde binnenlandse problemen effectief aan te pakken. De pogingen van de Westerse media om een staakt-het-vuren te zien als een overwinning voor Oekraïne en hun daaropvolgende promotie van vredesbesprekingen met Rusland zijn bedoeld om hem de boodschap te sturen dat het tijd is om compromissen te sluiten.

Om het nog erger te maken, heeft ” De New York Times heeft zojuist het door de staat gefinancierde nieuwsprogramma van Oekraïne in diskrediet gebracht” enkele dagen voordat Zelensky impliceerde dat iedereen in de wereld die zijn messiaanse waanideeën van een maximalistische overwinning op Rusland niet steunt, gedupeerd is door de propaganda van dat land. De realiteit is dat zijn kant zulke propaganda spuwt dat zelfs een van de belangrijkste mediakanalen van zijn eigen beschermheren hem moest vertellen dat hij het onmiddellijk moest terugschroeven als hij het beetje geloofwaardigheid dat hij nog had, wilde redden.

  Indrukwekkende Russische aanval: Hel van vuur met Terminator en BTR-D elimineert Oekraïens peloton in Kreminna (Video)

Met dit in gedachten zal zijn vraag aan de inlichtingendiensten om de media te censureren niet worden ingewilligd, omdat de beslissende verschuiving van het westerse narratief in de berichtgeving over het conflict niet op het coördinatieniveau had kunnen plaatsvinden zonder enige betrokkenheid van die schimmige gemeenschap. Dat wil niet zeggen dat ze niet nog harder zullen optreden tegen de Alt-Media gemeenschap, maar alleen dat wat ze ook doen, het niets zal veranderen aan de laatste trend onder de mainstream media waar hij zo bezorgd over is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Fase 2 van de Grote Reset: OorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBioloog slaat alarm: Covid-prikken hebben 17 miljoen mensen gedood
Volgend artikelDe aanstichter van onze twee gelijktijdige wereldoorlogen: Washington
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. 96 % van alle media is Joods/Zionistisch…met bijbehorende Censuur natuurlijk.. Zelensky’s wit poeder voorraad moet vernieuwd worden blijkbaar…én ja Rusland’s sympathieën groeien dagdagelijks méér en méér…hoe zou dat nu komen 😁✊♥️🇷🇺🌹

 2. De coke snuivers eisen hebben al ongeveer 500000 man de doos in gejaagd rotop met die clown zelensky de grootste misdadigers en landverraders samen met de nazi’s navo en yankees ooit tribunaal voor deze moordenaars die al sinds 2014 eigen bevolking uitmoorden.

  • beste Joop , in het begin van de oorlog heeft Zelendky uitgeroepen :WIJ ZULLEN DE OORLOG WINNEN .
   ind hij en zijn aanhang hebben gewonnen , maar niet Oekraïne .

 3. Zelensky geboren uit joodse familie wil maar al te graag het communisme oftewel judaïsme de rest van de wereld opleggen, precies datgene waar Hitler voor waarschuwde de joden hadden immers Duitsland in 1933 en de jaren die volgden de oorlog verklaard en geprobeerd de opkomende grootmacht het Duitse rijk van binnenuit te vernietigen.
  Tijdens de Russische revolutie waren het toentertijd de bolsjewieken (Russische joden) die wereldheerschappij via communisme wilden bewerkstelligen, de rothshilds waren hierin zoals nog steeds gebeurt de financiële geldverstrekkers en met steeds meer bewijs de as van het kwaad ,christelijk Rusland heeft zich uiteindelijk na de dood van Stalin van deze talmoed dictators ontdaan , het westen is steeds meer onder joodse supervisie komen te staan waarbij regeringen heden volledig geïnfiltreerd zijn.
  De geschiedenis zoals door de overwinnaars na wo2 is verteld is grotendeels gefantaseerd en verdraaid in het voordeel van de hedendaagse bezetters, wie de echte geschiedenis wil weten moet de documentaire bekijken “Europa the last battle”

  • Ken jou niet en hebben niks gemeen, maar mijn analyse is net dezelfde (buiten enkele versprekingen). Ze hadden in Duitsland de bank- en beurswereld in handen en aan de universiteiten hadden ze buitenproportioneel studenten. Die zijn met de atoomsplitsing naar Amerika gevlucht. Met de horde Joden ginds is het zo verder gegaan. In België schijten de politiekers in hun broek als ergen Joden of Israël mee betrokken is. De vertegenwoordiging in de wereld op hoge mandaten, in film, kunst, pers & media etc. in verhouding tot hun aantal. Je mag het alleen niet vernoemen, het is tot misdrijf verheven.

 4. Zelensky doet mij denken aan zo’n rubberen kopje met een rokje eronder waarin je uw hand moet steken om poppenkast te spelen. (zou het geen gat in de speelgoedmarkt zijn: een rubberen poppenkastpopje van Biden, Trump, Rutte, Verhofstadt, Zelensky …?)

 5. Zoals ze vroeger zeiden Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel. Geld voor alle leugens groot of klein zelfs geïnstitutionaliseerde leugens.

 6. Het CIA heeft een budget van $100 miljard per jaar. Er zijn 100den van die firma’s in de VS. Er staat een leuk lijstje op wiki.
  Wie zou er het meeste desinformatie kunnen voortbrengen?

  • De woordvoerster van de Russische strijdkrachten vertoont een opvallende gelijkenis met de door de grachtengordel op het schild gehesen jongensmeisje schrijfster/ schrijver Marieke Lucas Rijnders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in