In economische kringen in de VS.

De status van de dollar als reservemunt zou in gevaar komen als het Westen bevroren Russische tegoeden in beslag zou nemen om Oekraïne te helpen, zei Nobelprijswinnaar en professor Robert Shiller van de Yale University in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat zondag werd gepubliceerd. Volgens Shiller zou het in beslag nemen van de tegoeden de wereldgemeenschap, vooral landen die net als Rusland “hun spaargeld omzetten in dollars en het zo toevertrouwen aan de betrouwbare handen van Uncle Sam,” redenen geven om te twijfelen aan de Amerikaanse munt. “Als Amerika dit vandaag met Rusland doet… dan kan het dit morgen met iedereen doen. Dit zal het aureool van veiligheid dat de dollar omringt vernietigen en zal de eerste stap zijn naar de-dollarisering, waar velen steeds meer vertrouwen in hebben, van China tot ontwikkelingslanden, om nog maar te zwijgen van Rusland zelf,” waarschuwde de econoom. “Ik kan mezelf er niet van overtuigen dat dit [confiscatie van Russische activa] de juiste manier is,” legde hij uit. “Naast het feit dat dit voor de Russische leider een bevestiging zal zijn dat wat er in Oekraïne gebeurt een proxyoorlog is, zou het zich paradoxaal genoeg tegen Amerika en het hele Westen kunnen keren,” verklaarde Shiller, eraan toevoegend dat de situatie waarschijnlijk zou uitdraaien op “een cataclysme voor het huidige door de dollar gedomineerde economische systeem.” – RT

Onder welke steen heeft hij geslapen? schrijft Andrei. Nu is hij net wakker, goeie God. Nou, ik heb nieuws voor deze man – het is al voorbij voor de Amerikaanse dollar en als hij dat niet weet, dan moet hij maar een echte baan zoeken, zoals conciërge in zijn eigen Yale of beheerder van een verpleeghuis. Slechts één voorbeeld van de vele van drie dagen geleden:

  Het Westen kan niet langer oorlog voeren

Rusland zal in staat zijn om te lenen aan andere landen, ongeacht hun credit rating volgens de internationale ratingbureaus MOSKOW, 22 december. /TASS/. Rusland heeft de voorwaarden voor het verstrekken van staatsleningen aan het buitenland veranderd. De regering van de Russische Federatie heeft een resolutie goedgekeurd die de regels voor het verstrekken van dergelijke leningen corrigeert. Rusland kan nu dus leningen verstrekken aan andere landen, ongeacht hun kredietwaardigheid volgens internationale ratingbureaus. Voorheen hoefden buitenlandse landen niet tot de zesde of lagere kredietrisicogroep van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling te behoren om een lening van Moskou te kunnen krijgen. Ook konden landen met een lange-termijn kredietrating onder het niveau van “B-” volgens de classificatie van Fitch, Standard & Poor’s of onder het niveau van “B3” volgens Moody’s geen lening afsluiten. Landen waarvoor het gemiddelde over de voorgaande drie maanden geen leningen van de Russische Federatie mochten ontvangen, overschrijden de kosten van sovereign credit default swaps in Amerikaanse dollars voor een periode van 10 jaar met meer dan 800 basispunten (volgens het Bloomberg-informatiesysteem wanneer relevante koersen beschikbaar zijn). Deze punten van de regels zijn nu ongeldig verklaard. Bovendien zal Moskou zich in de toekomst niet meer laten leiden door de aanbevelingen van internationale financiële instellingen bij het uitgeven van staatsleningen. – Tass

De meeste westerse “economen”, met uitzondering van titanen van de economie zoals Michael Hudson, hebben geen idee wat echte economie is en waarom wat Rusland doet in de SMO de Amerikaanse dollar doet instorten. Juist, omdat de Amerikaanse dollar gebaseerd is op de mythologie van de Amerikaanse militaire macht die zogenaamd het gebruik van de dollar kan afdwingen. De VS kan het gebruik van de Amerikaanse dollar niet afdwingen als het om Rusland gaat, omdat Rusland op zijn beurt het gebruik van de roebel in de VS kan afdwingen. En zo beginnen die nepwinnaars van de “Nobelprijs voor de economie” (er is GEEN Nobelprijs voor de economie – het is een verkeerde benaming) om te gaan met de realiteit van de ontmanteling van het Amerikaanse (en Westerse) financiële systeem, dat voornamelijk gebaseerd is op dwang en bedrog.

  Opnieuw rakettenregen op Oekraïne - Gigantische stroomproblemen

Dit is wat echte militaire macht en een enorme industriële economie je geven – onafhankelijkheid. Zoals het “gerucht” gaat, heroriënteert China zijn economie ook weg van de VS en de EU en het lijkt er nu op dat deze twee markten niet langer cruciaal zijn voor China. Azië is veel belangrijker. Ondertussen hijst Rusland vandaag vlaggen op drie schepen en een van die schepen is het Admiral Golovko fregat – de drager van die vervelende 3M22 Zircons. Nou, je hebt vast ook al gehoord hoe Rusland de Westerse verzekeringsmaatschappijen gewoon op straat heeft gezet, ze verzekert de dingen nu zelf en heeft zo een einde gemaakt aan de economische spionage door al die Westerse verzekerings- en auditbedrijven. Het doet pijn, ik weet het, maar dat is wat echte economie en militaire supermacht je geeft – je kunt tegen iedereen zeggen dat ze moeten oprotten. En dit is precies wat Rusland doet. Dit is de heer Volodin-voorzitter van de Doema.

De VS hebben hun economische dominantie verloren, schreef de Russische Doema-voorzitter Vyacheslav Volodin zondag op zijn Telegram-kanaal. Pogingen om het terug te winnen door het ontketenen van “militaire conflicten, sancties en handelsoorlogen, het organiseren van terroristische aanvallen en het vernietigen van de Europese economie” hebben Washington niet de gewenste resultaten gebracht, aldus Volodin. De Russische topwetgever noemde de dollar het enige overgebleven instrument van de Amerikaanse invloed. Andere landen haken echter steeds meer af omdat Washington de greenback gebruikt als wapen in een “politieke strijd”. Hij voegde eraan toe dat de Amerikaanse president Joe Biden zijn eigen land beroofde van zijn “laatste voordeel”, omdat dergelijke dreigementen geen vertrouwen wekken in het land zelf of in zijn munt. De wereldwijde trend om in de handel nationale valuta’s te gebruiken in plaats van de dollar begon vorig jaar aan kracht te winnen, nadat Rusland door sancties in verband met Oekraïne was afgesneden van het westerse financiële systeem en zijn buitenlandse reserves bevroren. – RT

  Deze keer is het anders

Hé, Biden wil zich weer verkiesbaar stellen. Kun je je voorstellen hoeveel geweldige dingen hij dit land kan aandoen in zijn tweede termijn? Tjonge, dat wordt een spektakel om te zien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Rusland: LGBT-propaganda verboden – Om kinderen te beschermen tegen gendertheorie en pedofilieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKIJK hoe Dr. Michael Nehls, auteur van “Het geïndoctrineerde brein”, uitlegt hoe de wereldwijde manipulatie van het brein echt werkt
Volgend artikelErnstige inflammatoire aandoeningen van het spier-skeletstelsel na mRNA-vaccins. Koreaanse studie bevestigt alarm van Segalla en McCullough. Ook over gevaren voor het hart
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Verdomd, dat heb ik me altijd al afgevraagd, waarom zet je geld buiten je eigen grenzen die bij een ruzie bevroren kunnen worden.

  Even schoolpleinfilosofie, dit is toch niet logisch?

  • Nee, niet logisch vanaf een afstand en achteraf….
   Blijft wel, als je veel geld hebt ga je risico’s spreiden.
   In de toekomst kijken kan niemand, dus?

   • Ok, maar dan toch. Spreiding maakt chantabel dat zie je maar.
    Als het de VS niet zint kan je niet bij geld. Waarom? Straffen dus. Wie denken die honden wel niet dat ze zijn.
    Da’s dus een enorm dure spreiding als het tegen zit. Je hebt geen beschikking meer over je eigendom. Het zal wel logisch zijn maar ik snap het niet.

    • Lavrov was het geloof ik in een interview die noemde de Amerikanen gewoon dieven met het in beslag nemen van al dat geld, zij stelen het gewoon als een koloniale mogendheid!

 2. Als dollar en euro hele zwakke munten worden dan
  gaat de inflatie ook veel sneller en zijn we eerder uit
  de schulden. Probleem is dat deze geld ontwaarding
  en inflatie door de derde wereld en andere landen
  geimporteerd word als inflatie ook worden hun
  valuta reserves in dollars en euros minder waard en
  zo worden ook hun importen veel duurder.

  Vicieuze cirkel van geld koerscorrecties en inflatie.

  • Ja Joris, leuke beredenering, snellere inflatie en zo onze schuld afbouwen. Kijk even voor het gemak naar Argentinië.

   De staat ruimt met inflatie zijn schulden op, maar die zijn wel verzekerd en betaald door de burger en die raakt al zijn bezit en sociale zekerheid kwijt.

 3. Zolang deze zogenaamde Russische financiele machtspositie zich niet weerspiegelt in een versterking van de Roebel tov van de USD en de Euro, geloof ik er NIKS van !

  • Het gaat allemaal om vertrouwen en geloofwaardigheid. Dat zie ik snel dalen. Er hoeft maar één verkeerde uitspraak vanuit de strot van een invloedrijk persoon te komen en de lawine begint en is niet meer te stoppen. In het verleden al eens gezien toch?

 4. Sedert het opzeggen van Bretton-Woods in 1971, het loskoppelen van de goudstandaard, is de US-Dollar zogeheten “fiatgeld” gebaseerd op vertrouwen (een “petrodollar” heeft nooit echt bestaan).
  Iedereen zit af te wachten of er per ongeluk dan wel opzettelijk een Navo land aangevallen wordt en Artikel 5 ingeroepen wordt om Rusland te aan te vallen. Tot dan wacht de rest van de wereld in spanning af wat de uitkomst wordt. Niet te voorspellen hoe we hier uitraken.
  Hoedanook is de “American Dream” een ontmaskerde leugen die nog door tientallen miljoenen Amerikanen geloofd wordt en opnieuw Trump aan de macht kan brengen. Dan is het voorbij voor de USA en staan we er als Europeanen alleen voor en zullen wij zonder USA leren handelen met de BRICS landen waarvan Rusland er slechts één is en niet eens het belangrijkste. India en China hebben meer economisch belang en ook Zuid-Afrika heeft dat potentieel.
  Teveel oude mannen die in het verleden bleven hangen, nog denken als vroeger. Zowel Trump als Poetin behoren tot die categorie mensen uit een verleden dat voorbij is.

 5. Probeert dat wijf zichzelf van een positie in die gaswinning daar te verzekeren?

  Kaag en iemand helpen……..gelooft ze het zelf!?……….die helpt niemand als ze er niet beter van man worden. Die stampt over lijken.
  Ben niet benieuwd wat dat kreng nou weer gaat uitvreten. Wegkruipen in dat jodenwereldje zie ik haar wel doen. Denkt dat ze daar veilig is voor onze volkswoede.

  Kan ze mooi vergeten. Ze is niks anders geweest dan een hoerenmadam in die hoerenkast van het WEF, die voor 2e kamer moet doorgaan in dit land. Ze heeft als de rotte besmetbak die ze is heel wat ziekte om zich heen gestrooid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in