Wat er overblijft van de Russische barakken in Makeevka na een HIMARS-aanval

Het lijdt geen twijfel dat de NAVO er alles aan doet om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren. Vlak voor het einde van het jaar waren er twee drone-aanvallen op een belangrijke basis van de luchtmacht in Engels. De aanvallen waren niet erg succesvol, maar er kwamen wel Russen om het leven toen granaatscherven een brandstoftruck raakten die ontplofte. Het belang van die aanval was dat Engels diep in Rusland ligt, schrijft Andrei.

Vervolgens waren er diverse kleine aanvallen op verschillende Russische grensposten en steden bij de Russische grens.

En nu dit op één dag:

Oekraïense drone treft energie-installatie in Rusland – gouverneur

en

Tientallen doden bij Oekraïense aanval op Russische troepen – Moskou

Wat er overblijft van de Russische barakken in Makeevka na een HIMARS-aanval

Laten we eerst de tweede kop behandelen. Het eerste wat we moeten zeggen is dat dit duidelijk een legaal doelwit was volgens het oorlogsrecht: De NAVO heeft Russische militairen getroffen, en dat is een volledig legaal doelwit. Als we echter wat dieper kijken, zien we dat de HIMARS-aanval duidelijk werd uitgevoerd door westerse “vrijwilligers/adviseurs”, dat wil zeggen NAVO-personeel dat zijn uniform heeft uitgedaan en undercover is. Toch is dit de zoveelste directe NAVO-aanval op Russische soldaten.

[Kanttekening: dit is het type aanval waar HIMARS heel goed in zijn: precisieaanvallen op kwetsbare doelen. HIMARS heeft een zeer goed bereik en precisie, maar hun granaatkoppen zijn te klein om moeilijkere doelen, zoals bruggen of bunkers, met succes uit te schakelen. HIMARS, vooral gesteund door de volledige C4ISR-mogelijkheden van de VS/NAVO, vormen een grote bedreiging voor “zachte” doelen zoals, in dit geval, bakstenen gebouwen].

Ik wil opmerken dat alleen een onwetende burger kan verwachten dat de NAVO nooit iets zal doen, geen weerstand zal bieden, geen tegenmaatregelen zal nemen, nooit zal slagen of de Russen zal raken. De waarheid in oorlogvoering is dat de vijand terug zal schieten (tenminste in een echte oorlog, niet in een counter-insurgency operatie tegen een enorm inferieure tegenstander).

Maar hoe zit het met de rest van deze aanvallen, vooral die gericht op Russisch grondgebied (zoals het was vóór de bevrijding van de Oekraïense regio’s)?

We moeten dus een fundamentele vraag stellen: wat is het doel van deze aanvallen?

Laten we beginnen met enkele gemeenplaatsen:

Ten eerste zal geen van deze aanvallen ook maar enig verschil maken in het verloop van deze oorlog. Net als de Israëlische aanvallen op Libanon of Syrië (bij de laatste van gisteren zijn twee Syriërs gedood en zijn installaties beschadigd). Maar terwijl de Israëlische aanvallen op Syrië om “psychotherapeutische redenen” zijn (dat heb ik in het verleden al VEELVULDIG uitgelegd), is dat niet het geval met de NAVO-aanvallen, inclusief de “niet-geclaimde” aanvallen op Engels.

  Polen's ex-president Walesa eist opsplitsing van Rusland en bevolkingsafname tot 50 miljoen

Ten tweede zullen veel mensen zich na elk van deze aanvallen afvragen wat Rusland ertegen zal doen. Het precedent is de aanval op de Krimbrug die Rusland een voorwendsel gaf om het licht in Banderastan uit te doen. En ja, het was duidelijk slechts een voorwendsel, want een dergelijke grootschalige aanvalscampagne kan niet snel in een paar uur/dagen worden gepland en uitgevoerd. De vanzelfsprekende waarheid is dat de Russen al lang vóór de aanval op de Krimbrug klaar waren om hun aanval te ontketenen, maar dat ze die aanval graag als voorwendsel (in plaats van als *reden*) hadden om toe te slaan.

En als u het zich afvraagt, Rusland voert nog steeds dagelijks dergelijke aanvallen uit, waaronder aanvallen met honderden raketten! Deze vervolgaanvallen worden bijna niet vermeld in de westerse media omdat 1) “Ze” alle beelden/video’s van de resultaten van deze aanvallen hebben verboden en 2) de vermelding van de ware omvang ervan het officiële narratief zou ondermijnen (inclusief die over Rusland dat zonder munitie zit).

Toch treedt de NAVO niet op om te laten zien dat ze kan optreden. Er zit een echt, militair, doel achter deze aanvallen. En het is niet “slechts” om Rusland te provoceren tot een soort reactie (niet nu er al tientallen en zelfs honderden Russische raketaanvallen per dag plaatsvinden).

De oorlog is al aan de gang, de Russen vechten al langs een zeer lange frontlijn, de Russische luchtmacht treft al doelen in heel Oekraïne, dus wat valt er nog meer te provoceren?

Ik stel dat er slechts één ding is dat de Russen nog niet hebben gedaan, en dat is de grootschalige gecombineerde wapenoperatie die de Russische generale staf klaarblijkelijk voorbereidt. En aangezien dit grote offensief vrijwel zeker zal plaatsvinden, is het enige wat dergelijke NAVO-aanvallen zouden kunnen beïnvloeden de timing van de aanval. En aangezien deze NAVO (speldenprik)aanvallen het Russische offensief op geen enkele manier kunnen vertragen, zou hun enige mogelijke doel zijn het eerder te laten plaatsvinden.

  Onthuld: Zelensky voerde de "aanval" op de Kakhovka Dam uit- Maar waarom?

Waarom zou de NAVO het Russische offensief eerder vroeger dan later willen? Bij al haar andere acties hebben de AngloZionisten geprobeerd deze oorlog zo lang mogelijk uit te stellen, dus waarom zouden zij de Russen eerder vroeger dan later willen laten aanvallen?

Omdat de Russische generale staf wacht tot alle “eenden op een rij” staan alvorens aan te vallen. Dus door te proberen de Russen tot een vroegtijdige aanvalsdatum te dwingen, probeert de NAVO, heel logisch, te voorkomen dat alle genoemde “eenden” op een rij worden gezet. Met andere woorden, de NAVO probeert de hand van de Russische generale staf te dwingen door de druk op het Kremlin op te voeren om “eindelijk actie te ondernemen”.

Proberen je vijand tot een voortijdige aanval te dwingen heeft militair gezien alle zin (net als elke poging om het initiatief te nemen en je vijand je tempo op te leggen).

Deze inspanningen worden enorm geholpen door de volgende categorieën:

 • Burgers die oorlogvoering niet begrijpen.
 • Infantielen die verontwaardigd zijn telkens wanneer de NAVO met succes Russische doelen aanvalt.
 • Westerse (nep) “vrienden van Rusland” die mantricaal herhalen dat “Poetin zwak/indicatief/naïef/vul-het-open-in is”.
 • Westerse PSYOPS die AOT (angst, onzekerheid en twijfel) willen verspreiden bij het Russische publiek.

Deze vier groepen vormen een nogal luidruchtige menigte die EXACT handelen zoals de AngloZionisten dat willen.

Dus hoe effectief zijn deze NAVO-inspanningen?

Hier moeten we een diep cultureel verschil noemen tussen de Russische samenleving en de westerse: de meeste Russen hebben een veel beter begrip van oorlog dan de mensen in het Westen. Dit geldt voor burgers, absoluut voor generaals. Daar zijn vele redenen voor, maar om er een paar te noemen:

 • Veel Russen hebben een militaire opleiding (basis of meer gevorderd).
 • Bijna elke Rus heeft familieleden verloren tijdens WOII en weet daarom hoe lelijk oorlog is.
 • De Russische cultuur, van boeken tot films, zit boordevol oorlogsverhalen, en niet van het type Tom Clancy, maar het echte werk.
 • Oorlogen in Tsjetsjenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Georgië, Syrië, Armenië en vele andere conflicten hebben de Russische samenleving de pijnlijke realiteit van oorlog bijgebracht.

In tegenstelling tot de hallucinaties van de (nep) “vrienden van Rusland” in het Westen, hebben de “Strelkovieten” en andere geassorteerde “allislosters” in Rusland zeer weinig tractie of geloofwaardigheid bij het Russische grote publiek. Simpel gezegd – Russen vertrouwen Surovikin (en Poetin!) veel, veel, meer dan deze hysterische AOTers, omdat zij instinctief aanvoelen dat er geen woede nodig is, maar focus.

  Hoe Oekraïense martelkamers de nieuwe norm werden

Conclusie:

De NAVO probeert heel hard om de Russen in een “NAVO-schema” te dwingen en uit hun geplande schema. Een bijkomend gunstig neveneffect van dergelijke “alleen voor de optiek” aanvallen is om de debielen in het Congres een reden te geven om nog meer geld in het Amerikaanse MIC (Militair Industrieel Complex) te steken.

Rusland dwingen om onder niet-optimale omstandigheden aan te vallen, zal niet gebeuren. Noch Poetin, noch Shoigu, noch Gerasimov, noch Surovikin zijn types die op hysterische reacties zullen reageren met “alleen voor de sier”-acties (kijk maar naar hun gezichten, ik meen het!). En dit geldt ook voor de hele generale staf.

Ik ben het volledig eens met degenen die, zoals Macgregor, dit voorjaar een groots gecombineerd wapenoffensief hebben aangekondigd, maar dat zal gebeuren wanneer Poetin daartoe besluit, niet wanneer de NAVO dat wil. Op dit moment brengt de Russische vleesmolen Oekraïne zulke verliezen toe dat het voor de Russen echt geen zin heeft om te stoppen. Maar vroeg of laat zal zelfs dit marginale rendement afnemen en tegen die tijd zullen de Russische legers (er zijn er drie rond Oekraïne) volledig gereed, getraind en uitgerust zijn om aan te vallen.

De grote onbekende (voor ons, de Russen weten het waarschijnlijk al) is wat de NAVO zal doen wanneer dit offensief plaatsvindt. U kunt er zeker van zijn dat de “beste” geesten (relatief gezien) in de VS werken aan de volgende taak: hoe kan een continentale oorlog worden ontketend zonder dat de Verenigde Staten daar direct en officieel bij betrokken zijn?

Ik heb hier geen antwoord op, uw gok is net zo goed als de mijne 🙂

Suggesties?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, de NAVO zal niet gereed zijn voor oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVaccinpusher voormalig NFL-speler Uche Nwaneri, 38, overlijdt plotseling aan hartaanval
Volgend artikelDe westerse reactie op de bevestigde dood van 63 Russische soldaten is veelzeggend!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Suggesties? Nee maar ik krijg wel elke keer last van een Semmelweis reflex wanneer ik lees dat er een langeafstand aanslag op een Russisch doel is geweest, omdat ik die verdomde Angelo Zionisten helemaal zat ben kan die verrote taal van die lui niet horen om gelijk naar een andere zender te zappen.

  Explosies in Rusland zullen vaker en dieper zijn – het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst

  Het hoofd van de Oekraïense inlichtingendienst, Kirill Budanov, zei dat explosies in Rusland “steeds en dieper” zouden plaatsvinden. Tegelijkertijd legde hij de verantwoordelijkheid daarvoor niet bij Oekraïne.

  Dat zei hij in een interview met ABC News.

  Toen hem werd gevraagd naar de explosies op de Krim, noemde hij het schiereiland een deel van Oekraïne, waar, in zijn woorden, “het Oekraïense leger elk wapen kan gebruiken”.

  https://rusvesna.su/news/1672686263

 2. Reagan merkte begin jaren ’80 op dat “een ‘beperkte’ kernoorlog in Europa best mogelijk was. Dus de bereidheid Europa op te offeren voor de VS is niet nieuw. Wie heeft met zulke ‘vrienden’ nog vijanden nodig?

  • Vrijmetselaar, satanist & astrologie-adept Ronald Reagan (1911 – 2004) zag ze vliegen. Hij was ook het uithangbord van het raketschild aka Starwars uit de koker van het Secret Space project (SSp). Hij heeft bij de Am. bevolking een onvergetelijke indruk achtergelaten door de (door anderen geschreven) speech vanwege de ontploffing in de dampkring van de Space Shuttle Challenger op 28.01.1986 > 2 = 8 = 1 = 11 en dit is het laagste meestergetal van de vrijmetselaars.

 3. “Hoe kan een continentale oorlog worden ontketend zonder dat de Verenigde Staten daar direct en officieel bij betrokken zijn?” Meest voor de hand liggend is een Europees belangrijk en symbolisch doel raken en de Russen de schuld geven. B.v. een buit gemaakte Russische bom laten ontploffen ergens in Europa met het paspoort van Poetin er aan vast gemaakt 😉

 4. je zou kunnen verwachten dat nu een opleidingsplek voor militairen in polen getroffen zou worden, zogenaamd als vergelding door de russen maar gewoon een false vlag om navo-inmenging te rechtvaardigen.

 5. Mijn vermoeden is, dat de VS ergens een vuile bom laat afgaan in Rusland of de Donbas om de zaak verder te laten escaleren.
  De reactie daarop zullen de VS verbijsteren omdat ze niet weten wat incasseren is.
  Net als vroeger op school met pesters.
  Pak diegene met de grootste bek zo hard als maar mogelijk. De rest gaat even slikken en druipt af.
  Putin heeft ooit eens gezegd dat, wanneer je een gevecht niet meer kunt vermijden, je als eerste de klap moet uitdelen.( of woorden van gelijke strekking)
  Putin heeft verklaard dat hij nooit als eerste kernwapens zou gebruiken, tenzij Rusland en de veiligheid van hun bestaan bedreigd of aangevallen zou worden.
  Mocht dat gebeuren dan zal naar mijn overtuiging de VS als eerste de klappen krijgen en daarna alle hoofdkwartieren van de overige NAVO landen waar de honden geen brood van lusten.
  Game over…….

  • Ik ben voor. Het is toch van de zotte dat het meest oorlogszuchtige land ter wereld nog nooit een oorlog op eigen bodem heeft moeten doormaken?
   De russen moeten zich dan wel op democratische staten/steden concentreren.

 6. hoe kan een continentale oorlog worden ontketend zonder dat de Verenigde Staten daar direct en officieel bij betrokken zijn?
  Is het niet al gebeurd ?
  Oekranazïe blank en christelijk, is nagenoeg vernietigd.
  Polen blank en christelijk is volledig betrokken geraakt.
  En zal de volgende zijn die, ofwel op Oekranazïe grondgebied dan wel op navo grondgebied zal worden gedecimeerd.
  In het laatste geval is een vonkje genoeg, om artikel 5 te starten.
  Zie de, bijna gelukte, false flag laatst op een Pools dorpje.

 7. Esperemos (personalmente espero y apoyo) que Rusia destruya a ukraine con Zelensky, y a los anormales de la otan, que luchan en Ukraine el país donde migraron los sobrevivientes de sodoma y gomorra, porque de lo contrario Europa será arrazada y todo por apoyar al pervertido Biden. Quieren morir por darle gusto a un pervertido y dos teavestis….

 8. Beste karel,
  Dat het destijds geen nukes waren in de jaren 40 wil nog niet zeggen dat die dingen ruim 80 jaar later ook niet bestaan.
  Daar komt bij dat we met de gebeurtenissen van destijds helemaal niets kunnen.
  Van groter belang is welke gebeurtenissen vandaag de dag plaats vinden en hoe daarmee om te gaan.
  Maar ook daar probeer je zaken onderuit te halen.
  Ik krijg de indruk dat jouw reacties bestaan aan het onderuithalen van zaken, gebeurtenissen en meningen van anderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in