© Foto: Strategic Culture Foundation

Hoewel de Oekraïense president Vladimir Zelensky veel succes heeft geboekt bij het paaien van Westerse landen om een enorme hoeveelheid militaire hardware te leveren ter ondersteuning van de strijd van Kiev tegen Rusland, is er één kostbaar goed waar hij zelf voor moet zorgen: mankracht.

De landen van het NAVO-kern kunnen Oekraïne alle militaire uitrusting sturen die ze tot hun beschikking hebben, maar als er geen gekwalificeerd personeel is om de geavanceerde machines te bedienen, zullen de massale bijdragen niets uithalen. En vergis u niet: Oekraïne verliest sneller troepen dan ze kunnen vervangen, schrijft Robert Bridge.

Vorige maand zei de Russische president Vladimir Poetin dat het tegenoffensief van Oekraïne tegen de Russische troepen tot nu toe was mislukt en dat het Oekraïense leger zware verliezen van 71.000 man had geleden tijdens de drie maanden durende aanvallen. Zelfs de westerse media betwisten dat cijfer niet. Dat is een verbazingwekkend dodental dat Oekraïense patriotten weinig aanmoedigt om zich naar hun plaatselijke rekruteringskantoor te haasten om zich in te schrijven voor hun belegerde land. In feite, nu Kiev het nieuws over de rampzalige resultaten op het slagveld niet kan verbergen, is de enige manier om nieuwe rekruten te krijgen het op klaarlichte dag van de straat plukken van mannen.

Ondanks het feit dat de staat van beleg het mannen tussen de 18 en 60 jaar verbiedt om Oekraïne te verlaten, hebben velen ervoor gekozen om zich thuis te verstoppen om de gevreesde militaire oproep te ontlopen, of, als dat niet lukt, om flinke steekpenningen van $2.000 tot $10.000 per persoon te betalen om de dienstplicht te ontlopen. Ondertussen zijn naar schatting 6 miljoen Oekraïense vluchtelingen naar de Europese Unie gevlucht sinds het begin van de vijandelijkheden in februari 2022. Zelensky heeft een beroep gedaan op Europese landen om de Oekraïense dienstplichtontduikers terug te sturen, maar met beperkt succes. Tot nu toe heeft alleen Polen ermee ingestemd om Oekraïense mannen die asiel zochten, terug te sturen.

Poetin: "Het Westen heeft gefaald met zijn economische oorlog"

Hoe lang zullen de Westerse landen, nu Oekraïne niet in staat is om het verschil in mankracht op te vangen, tevreden achterover leunen en toekijken hoe hun proxy-oorlog tegen Rusland zelfvernietigend is? Hoe krankzinnig het ook klinkt, zouden NAVO-troepen in de verleiding kunnen komen om stilletjes mee te doen om het enorme nadeel van Oekraïne op het troepenfront te compenseren? Als recente berichten geloofwaardig zijn, lijkt het erop dat zo’n scenario al heeft plaatsgevonden.

Op 23 september heeft een verkenningsteam van het Russische leger naar verluidt een Oekraïense Leopard tank vernietigd in de richting van Kupyansk. Toen de Russen de uitgeschakelde machine naderden, ontdekten ze dat de mecanicien-bestuurder van de tank ernstig gewond was, en dat de rest gedood was.

“De monteur begon, toen hij bij bewustzijn kwam en ons zag, “nicht schissen,” (wat in het Duits ‘niet schieten’ betekent) te roepen, zei de commandant van de groep met het codenummer ‘Legend,’ meldde RIA Novosti. Net voordat hij het bewustzijn verloor en stierf, gaf de soldaat toe dat de hele tankbemanning van de Bundeswehr was, de strijdkrachten van de Bondsrepubliek Duitsland.

Of de NAVO-staten nu echt gek genoeg zijn om het risico te nemen hun soldaten naar Oekraïne te sturen, het staat buiten kijf dat het westerse militaire blok volledig geïnvesteerd is in de oorlog met Rusland. De Verenigde Staten hebben zelf meer dan $100 miljard aan hulppakketten aan Oekraïne toegekend sinds het begin van de vijandelijkheden vorig jaar, waaronder meer dan $43,8 miljard aan militaire uitrusting zoals houwitsers en ATACMS langeafstandsraketten, Stinger luchtafweersystemen en Abrams tanks.

Poetin's krachtige toespraak over het "liberaal-globalisme" (VIDEO)

Vorige maand kondigde de regering Biden aan dat er 600 miljoen dollar extra hulp naar Kiev zou worden gestuurd, waaronder een nieuwe voorraad HIMARS-munitie en tankmunitie met verarmd uranium. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, noemde de levering van dergelijke munitie “een stap in de richting van een versnelling van de escalatie”.

Ondertussen heeft de Amerikaanse Global Hawk, een onbemande surveillancedrone op grote hoogte, regelmatig vluchten gemaakt boven de Zwarte Zee, voor de kust van de Krim, waar het hoofdkwartier van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol onlangs getroffen werd door een kruisraket. Zonder de hulp van het Global Hawk “oog in de lucht” zou het Oekraïense leger geen succesvolle aanvallen op het schiereiland kunnen uitvoeren, zeggen deskundigen.

Nogmaals, dit alles toont aan dat de Westerse landen volledig toegewijd zijn aan de proxy-oorlog tegen Rusland, zelfs als dit het risico met zich meebrengt dat er een totale oorlog uitbreekt. Er komt een moment dat mensen zich sterk gedwongen voelen om hun “investering” te beschermen, zelfs als dat betekent dat ze hun handen vuil moeten maken. En dat is precies de situatie waar de Oekraïense president Zelensky op hoopt, omdat hij heel goed begrijpt dat Oekraïne geen schijn van kans heeft om de overwinning op Rusland te behalen zonder honderdduizenden NAVO ‘boots on the ground’. Hoewel de NAVO zorgvuldig een direct conflict met Russische soldaten heeft vermeden, heeft Zelensky al verschillende keren geprobeerd om de NAVO in de oorlog mee te slepen door middel van verschillende provocaties.

In november 2022 bijvoorbeeld, nadat Rusland een raketbeschieting had uitgevoerd tegen doelen in West-Oekraïne, werden twee Poolse burgers in het grensdorp Przewodow gedood nadat een projectiel een graanboerderij had geraakt. Zelensky bestempelde het incident al snel als een “Russische raketaanval op de collectieve veiligheid”. Gelukkig, en ondanks de verhitte bezwaren van Kiev, riep Warschau op tot een onderzoek naar het incident. Deze week bevestigden Poolse onderzoekers – tot grote verrassing van Moskou, dat in dit soort gevallen zelden in het gelijk wordt gesteld – dat de raket was afgevuurd door Oekraïense strijdkrachten vanaf een S-300 luchtverdedigingssysteem van Sovjetontwerp.

Zelensky vertelt de Amerikanen dat zijn land belangrijker voor hen moet zijn dan hun eigen land

Dat ene incident laat zien hoe snel het huidige conflict uit de hand kan lopen, vooral met een irrationele man als Zelensky aan het roer in Oekraïne, waar de politieke wereld in een oogwenk kan omslaan. De voormalige acteur begrijpt dat zijn voortbestaan uiteindelijk afhangt van een Oekraïense overwinning, die alleen haalbaar is met de volledige steun van NAVO-strijdkrachten. Maar zelfs dan kan er geen overwinnaar zijn, want een volledige oorlog tussen de NAVO en Rusland zou alleen eindigen in een nucleaire woestenij, en het verre Amerika zou niet gespaard blijven zoals in de laatste wereldoorlog. Het feit dat Zelensky zich bewust moet zijn van dat akelige feit, maar toch blijft aandringen op zo’n apocalyptisch scenario, zou voor de hele NAVO genoeg moeten zijn om deze wanhopige man in de steek te laten en bij de eerste de beste gelegenheid in te stemmen met vredesonderhandelingen met Moskou.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vernietiging van door het Westen geleverd infanteriegevechtsvoertuig gefilmd vanuit Oekraïens voertuig (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSlecht nieuws voor gevaccineerden in nieuwe studie
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Trudeau verontschuldigt zich voor het feit dat hij een nazi is
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

 1. Zelensky is slechts een “puppet on a string”.
  Al zijn “bedeltochten” om geld en wapens, dat is voor de show.
  Hij vervult gewoon zijn rol.
  Het is “the deep state” die het scenario schrijft.

 2. Het gaat andersom, Atoombommen bestaan niet, en “Rusland gaat via het zuiden naar het nieuwe land in het verre westen” zo staat het in het script (bijbel), Wagners zitten al in meerdere landen in Africa en gaan nu ook naar Nicaragua en ook Cuba heeft al een verzoek ingediend, de VS hoeven niet over de plas, Rusland komt bij hun op bezoek.
  Het VS spelletje oorlog en vernieling buiten de eigen grenzen gaat niet op dit keer.

  • Waterstofbommen daarentegen bestaan wel en zijn veel erger dan uw ontkenning in atoombommen.
   Wanneer dergelijke bom wordt gedropt dan verdampen de mensen die in het gebied vertoeven.

 3. Russen hebben Oekraïense troepen geïsoleerd op de oostelijke oever van Oskol: ze bombardeerden alle bruggen langs de rivier – De aanval op Kupyansk-Liman begint

  Zeer moeilijke situatie voor de Oekraïners – De Russen isoleerden het front volledig

  De laatste fase van de Russische aanval op de steden Kupyansk en Liman begon toen de Russische luchtmacht alle bruggen en waterwegen langs de rivier de Oskol bombardeerde.
  De Oekraïners zijn in het nadeel, want als ze er niet in slagen om ze in korte tijd op te lossen, wat niet verwacht wordt, hebben ze ook geen ontsnappingsroute. >>>

  https://warnews247.gr/ektakto-xekina-i-teliki-epithesi-se-koupiansk-liman-oi-rosoi-apomonosan-ta-oukranika-stratevmata-stin-anatoliki-ochthi-tou-oskol-vomvardisan-oles-tis-gefyres-kata-mikos-tou-potamou/

 4. Omdat die zo fel begeerde WO 3 er niet komt en de nucliaire oorlog verboden en dus niet gewild en niet toegestaan wordt blijft Oekro het enige slagveld totdat het plots ophoudt.
  Dit is voor VS en Eu- oorlogmakers een patstelling.
  En die blijft!

 5. Een wijze Oekraïner weet dat het Oekrainse grondgebied belangrijk is om de Amerikaanse hegemonie te behouden. Het door en door corrupte Oekraïne staat al sinds
  2014 onder NATO-OTAN heerschappij en het maakt deel uit van een proxy oorlog uitgelokt door het westen. Een Oekraïner die trots is op zijn land laat zich niet kapot schieten voor een land wat niet meer van hem is.
  De VS is de veroorzaker van alle onrust chaos en angst op de wereld.

 6. Het feit dat Zelensky zich bewust moet zijn van dat akelige feit, maar toch blijft aandringen op zo’n apocalyptisch scenario, zou voor de hele NAVO genoeg moeten zijn om deze wanhopige man in de steek te laten en bij de eerste de beste gelegenheid in te stemmen met vredesonderhandelingen met Moskou.

  Dit dus.

  En anders moeten de westerse burgers hun incapabele leiders duidelijk maken dat ze het spel door hebben en niet langer als inzet gebruikt willen worden voor de geopolitieke spelletjes van het egoistische, hebzuchtige crapule de luxe.
  Je hebt maar een leven leven en je gaat maar een keer dood. En waar haalt dat crapule het recht vandaan om met andermans leven te spelen.

  • Alsof die incapabele leiders zich ook maar iets zullen aantrekken hoe de bevolking hier over denkt.
   En zo heeft rutte hier ook onze oorlog van gemaakt en hier dus aan mee betalen.

 7. Ja ja Duitsers in Duitse tanks, heel makkelijk geen dog tag geen soldaat.
  Gewoon een Duitse toerist die ze de verkeerde huurauto hebben gegeven.
  Zelfrij vakantie op de Krim

   • Welke Duitsers? Toen ik op de lagere school was waren in Duitsland 1 op de 10 kinderen op school van Turkse komaf, ik ben nu opa.
    Hoe denk je dat nu het percentage is, 2 generaties verder?
    En tussendoor dankzij een paar anglo Saksische oorlogen zijn ook grotere aantallen andere nationaliteiten bij gekomen.
    Denk dat de “pure” Duitsers zich richting 50% bewegen in 10 jaar.

    • Rommelaar,
     Ík weet waar je naartoe wilt, daarin ga ik niet mee, het doet mij allemaal denken aan Harry Potter en Voldemort, we verschillen van mening en dat is een feit.

 8. Ben bang, dat de V.S. van “Oekraine” een soort “Korea”-situatie wil maken.
  Intussen stookt de V.S. in : Kosovo, Moldavie, Armenie, Georgie, Kazachstan.

 9. Heel het Britse professionale leger past met gemak in het Wembley station waarbij de vrije overbodige ruimte over is voor de Britse militaire top, alleen James Bond zou de boel recht kunnen trekken als film figuur, trouwens vind ik nog steeds de karakter rollen van acteur Daniel Craig de beste

  Rapport van de Britse leider aan Zelenski: “Oekraïne zal nog vijf gebieden verliezen – Rusland zal aanvallen met 1 miljoen soldaten – Vergeet Tokmak”

  ‘Er zijn zeer ernstige fouten gemaakt – Russische verdediging bleek sterker dan verwacht’

  Het rapport van de Britse inlichtingendiensten en de opmerkingen van hoge Britse officieren die benadrukken dat als de oorlog voortduurt Oekraïne nog minstens vijf regio’s zal verliezen, zijn een doorn in het oog voor Kiev en voor de Oekraïense tegenaanval!

  Tegelijkertijd geven de Britten toe dat er zeer belangrijke fouten zijn gemaakt bij de planning van de Oekraïense tegenaanval, waarbij de verantwoordelijkheid werd genomen voor een ongekend bloedbad. >>>

  https://warnews247.gr/anafora-kolafos-tis-vretanias-ston-zelenski-an-o-polemos-synechistei-tha-chaseis-pente-akomi-perioches-tis-choras-kaname-sovara-lathi-xechna-to-tokmak/

 10. Je kan het maar op je agenda zetten….

  Disruption of the Global Financial System + Fragmentation of Democratic Societies
  https://bilderbergmeetings.org/meetings/meetings-overview/2020

  NON-ELECTED OFFICIALS WITH VERY SMALL MINDS.
  They kill you for nothing.

  Helaas voor Schwab gaat het plan om de mensheid tegen het jaar 2030 op te sluiten niet volgens plan.

  De mensen van de wereld worden langzaam maar zeker wakker en Schwab wordt steeds banger om rekenschap af te leggen.

  Humanity is going through the phase of Anahata….and what does Enlightenment mean?

  When the Moon is closer to the Earth is feeling and most probably don’t want to feel it is “the space in the heart where purity dwells.” Is remembering the subconscious for better understanding. Sometimes, the clearest and most genuine guidance comes from a soft, gentle voice inside us, not the loud ones filled with fear and doubt.

  Love and trust may not shout, but they consistently speak from the depths of our hearts.
  So, it’s essential to have faith in the quiet truths that reside within us. Balancing your third eye chakra will amplify your intuition and self-awareness.
  Meditative practices and visualization can be particularly powerful.

  Enlightenment is a state of awakened understanding. It can be described as the transcendence of suffering and desire in order to obtain spiritual liberation (moksha).
  To be enlightened is to be freed from the tyranny of the mind and to experience deep spiritual peace, presence and wholeness.

  That enlightenment is not really a state that we have to reach because, in a sense, we are all already enlightened. Therefore, the goal of the spiritual journey is to uncover what is already there. Enlightenment means revealing or remembering what our true, original nature is…..
  You and Me as we remember…..

  “𝑻𝒐𝒐 𝒎𝒂𝒏𝒚 𝒑𝒆𝒐𝒑𝒍𝒆 𝒎𝒊𝒔𝒕𝒂𝒌𝒆 𝒂𝒓𝒓𝒐𝒈𝒂𝒏𝒄𝒆 𝒇𝒐𝒓 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆𝒏𝒄𝒆….
  𝑻𝒉𝒆 𝒕𝒘𝒐 𝒂𝒓𝒆, 𝒊𝒏 𝒂𝒄𝒕𝒖𝒂𝒍𝒊𝒕𝒚, 𝒎𝒊𝒓𝒓𝒐𝒓 𝒐𝒑𝒑𝒐𝒔𝒊𝒕𝒆𝒔 𝒐𝒇 𝒐𝒏𝒆 𝒂𝒏𝒐𝒕𝒉𝒆𝒓.
  𝑨𝒓𝒓𝒐𝒈𝒂𝒏𝒄𝒆 𝒊𝒔 𝒃𝒐𝒓𝒏 𝒇𝒓𝒐𝒎 𝒕𝒉𝒆 𝒊𝒍𝒍𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏 𝒐𝒇 𝒆𝒈𝒐.
  𝑻𝒓𝒂𝒏𝒔𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒏𝒈 𝒕𝒉𝒆 𝒊𝒍𝒍𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏 𝒐𝒇 𝒆𝒈𝒐 𝒊𝒔 𝒃𝒐𝒓𝒏 𝒇𝒓𝒐𝒎 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒊𝒗𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 𝒕𝒓𝒖𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆𝒏𝒄𝒆 (𝒋𝒏𝒂𝒏𝒂).
  𝑨𝒓𝒓𝒐𝒈𝒂𝒏𝒄𝒆 𝒊𝒔 𝒂 𝒄𝒍𝒆𝒂𝒓 𝒔𝒊𝒈𝒏 𝒐𝒇 𝒕𝒉𝒆 𝒍𝒂𝒄𝒌 𝒐𝒇 𝒕𝒓𝒖𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈𝒆𝒏𝒄𝒆.”

  ~ 𝑺𝒓𝒊 𝑫𝒉𝒂𝒓𝒎𝒂 𝑷𝒓𝒂𝒗𝒂𝒓𝒕𝒂𝒌𝒂 𝑨𝒄𝒉𝒂𝒓𝒚𝒂 ~

  By taking control of your own life as the most important growth aspect in your life.
  The interpretation of this is that you cannot grow if you do not take the helm of your life into your own hands.
  The result of this is that you cannot give shape to the purpose of your life.

  To begin with, briefly explain the meaning of your life. Your life gives a view of the creation process of this of what you want to create and/or feel to do.
  This wave of your what you want to create is the representation of the qualities and possibilities that support you to grow.
  Your growth takes place on the basis of a certain theme and is aimed at a certain goal, also called the purpose of your life.

  Your life theme is indicated by the sun is creation and/or creating what you feel to do.
  This comes from spontaneity, experiencing the innocence of the playful inner child and showing humor with ‘Uniqueness’.

  In short, the purpose of your life can best be described as individual skills, listening to your dreams and inner voice and developing self-awareness.

  De globalistische elite gedraagt zich nu als in het nauw gedreven ratten en het is onze taak om ervoor te zorgen dat ze niet ontsnappen.

  De Agenda 2030 van het World Economic Forum dreigt te mislukken volgens Klaus Schwab, die zijn collega-elites heeft gewaarschuwd dat hun agenda’s voor globalisering en ontvolking zijn ontmaskerd en nu moeten worden opgeschroefd als ze enige hoop op succes willen hebben.

  Wanneer historici op dit tijdperk terugkijken, zal het worden herinnerd als het moment waarop de globalistische elite haar hand liet zien en haar greep op de macht begon te verliezen.
  https://gedachtenvoer.nl/2023/09/29/een-strijd-op-leven-en-dood-klaus-schwab-geeft-toe-dat-agenda-2030-faalt/

  ik kies voor wereld vrede……as we entered Courage on earth is the green frequenties spreading al over the world for higher consciousness is “The Great Awakening”.
  Feelings from the past 1940/45……

  Master he mind first comes always first.

  Developing Non Attachment | Awakening YOU
  https://youtu.be/XReSDdS5uUI?si=fNTFn6KjOnJnfWtR

  Met een liefdevolle groet die in ieder zit is letting go your past for a lovely future.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in