Om te beginnen raad ik u aan het artikel van mijn vriend Andrei Martyanov te lezen, Dit wordt steeds vreemder en vreemder (Frontnieuws vertaling). Turkije staat deze week centraal in internationale aangelegenheden, met belangrijke gevolgen voor de hechtere relatie van Turkije met Rusland en waarschuwingssignalen voor de betrekkingen van Turkije met de NAVO en de Verenigde Staten, schrijft Larry Johnson.

Na een terroristische bomaanslag in Istanboel – door de Turkse autoriteiten toegeschreven aan de Koerdische Arbeiderspartij – zei de Turkse minister van Buitenlandse Zaken tegen de Verenigde Staten dat ze de pot op konden.

Volgens het laatste nieuws zei minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu in een verklaring na de explosie in de Taksim Istiklalstraat in Istanbul: “Wij accepteren de condoleanceboodschap van de Amerikaanse ambassade niet. Als we de aanvaller niet hadden gepakt, zou hij vandaag naar Griekenland zijn gevlucht.”

Minister Soylu zei: “De operaties gaan door. Al onze veiligheidstroepen en alle inlichtingeneenheden staan samen op scherp. We hebben gezegd wat we gisteravond wilden zeggen. We weten hoe het incident is gecoördineerd. We weten hoe het werd gecoördineerd. We zullen de lichamen begraven. We hebben zojuist onze Ecrin naar Adana gestuurd en zijn vader gestuurd. Het moet gezegd worden. We kennen de boodschap die ons werd gegeven, we hebben de boodschap die ons werd gegeven ontvangen en we weten wat de boodschap was die ons werd gegeven. Wij zullen een zeer sterke boodschap sturen naar deze boodschap,” zei hij. – https://www.cnnturk.com/video/turkiye/son-dakika-istiklal-caddesinde-pkk-saldirisi-bakan-soylu-abdnin-taziyesini-kabul-etmiyoruz%C2%AD

Even vertalen – Turkije geeft de Verenigde Staten de schuld van de aanslag vanwege hun rol bij het financieren en bewapenen van de Koerden in Syrië en Irak. De regering van Turkije is al sinds de jaren zeventig in oorlog met de Koerdische Arbeiderspartij (d.w.z. PKK). Volledige openheid, mijn voormalige baas bij het State Department, ambassadeur Morris Busby, en ik werden in 1996 (nadat we de dienst van de Amerikaanse regering hadden verlaten) door de regering van Turkije ingehuurd om een studie te maken over de Griekse steun aan de PKK. Hier is een schok – de conclusie was dat de Griekse regering financiële steun verleende aan de PKK, waardoor de Grieken in feite een staatssponsor van terrorisme waren, althans in de ogen van Turkije.

De verklaring van de Turkse minister van Binnenlandse Zaken is niet zomaar een voorbijgaande, emotionele reactie. Hij stuurt Biden en zijn team een duidelijke boodschap – wij geven jullie de schuld hiervan. Een behoorlijke breuk in het proces om twee nieuwe NAVO-leden op te nemen. Dit zal Turkije waarschijnlijk nog vastberadener maken om druk uit te oefenen op Zweden en Finland om geen PKK-leden meer te herbergen. Tenzij de twee aspirant-NAVO-kandidaten ingaan op de eisen van Turkije, zal Turkije hun toelating blijven blokkeren. Dit zal de NAVO voor een dilemma stellen. Druk uitoefenen op Zweden en Finland om in te gaan op het Turkse standpunt in deze kwestie of Turkije negeren en het risico lopen dat Turkije zich terugtrekt uit de NAVO.

  Kolonel MacGregor: Oekraïne wordt verwoest en er blijft niks meer van over (Nederlands transcript)

Turkije lijkt te genieten van zijn groeiende invloed als internationaal politiek bemiddelaar. Turkije was in mei het toneel van vergeefse vredesbesprekingen tussen Rusland en Oekraïne. Turkije heeft een sleutelrol gespeeld in de bemiddeling bij de overeenkomst om Oekraïens graan te verschepen naar landen die dat nodig hebben. En gisteren (maandag) hebben de Russische en Amerikaanse spionagechefs elkaar ontmoet in Turkije:

In de Russische media circuleren berichten over geheime Amerikaans-Russische besprekingen onder leiding van Turkije. Het dagblad Kommersant meldde op basis van anonieme bronnen dat de onaangekondigde ontmoeting maandag in de Turkse hoofdstad Ankara zou plaatsvinden. Het dagblad meldt dat Moskou Sergej Narysjkin, directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst (SVR), naar de gesprekken heeft gestuurd. Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov bevestigde later aan Russische media dat er in Ankara bilaterale gesprekken hebben plaatsgevonden, en voegde eraan toe dat deze op initiatief van de VS werden gehouden. Eerder deze maand meldden westerse media dat Russische en Amerikaanse topambtenaren onofficiële contacten onderhielden. Volgens de Wall Street Journal heeft de Amerikaanse adviseur voor nationale veiligheid Jake Sullivan contact gehad met Yury Ushakov, een hoge adviseur voor buitenlands beleid van president Vladimir Putin, en met Nikolay Patrushev, de tegenhanger van Sullivan in de Russische regering. – https://www.rt.com/russia/566501-russia-us-secret-talks/

Ik ben het eens met de conclusie van Moon of Alabama dat de bewering van Washington over het doel van de ontmoeting onjuist is:

De regering Biden heeft nu bevestigd dat CIA-hoofd Burns een ontmoeting heeft gehad met Naryshkin. Maar zij liegt over de inhoud van de gesprekken:

 • William J. Burns, de directeur van de Central Intelligence Agency, heeft maandag in Turkije zijn Russische ambtgenoot ontmoet om Rusland te waarschuwen tegen het gebruik van kernwapens in Oekraïne, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.
 • De Nationale Veiligheidsraad zei dat de ontmoeting van de heer Burns in Ankara geenszins bedoeld was om te onderhandelen of een regeling van de oorlog in Oekraïne te bespreken. Oekraïne was van tevoren ingelicht over de reis, zei de woordvoerder.
 • President Biden heeft benadrukt dat Oekraïne, en niet de Verenigde Staten, zal bepalen of en wanneer er onderhandelingen beginnen om de oorlog te beëindigen.
  85% van de wereldbevolking doet niet mee aan sancties tegen Rusland - Bloomberg

Rusland heeft niet gedreigd met het gebruik van kernwapens. Er is geen reden om dat te doen en veel goede redenen om ze niet te gebruiken. Het zou vooral China en andere Russische bondgenoten van zich vervreemden. Het waren in feite de VS die nucleaire paniekverhalen verspreidden in een van hun andere pogingen om Rusland zwart te maken. De VS weet natuurlijk dat er geen gevaar bestaat dat Rusland kernwapens zou gebruiken en het is waarschijnlijk dat Burns er niet eens over heeft gesproken. – https://www.moonofalabama.org/2022/11/us-russia-intelligence-chiefs-discuss-ukraine.html#more

De Verenigde Staten hebben om deze bijeenkomst gevraagd. Niet Rusland. Als je dat combineert met de oproep van generaal Mark Milley aan Oekraïne om onderhandelingen met Rusland te overwegen, is dit een duidelijk teken dat de Verenigde Staten zich steeds meer zorgen maken over de vooruitzichten op succes van Oekraïne en het vermogen van Washington om geld naar het zwarte gat van Kiev te blijven sluizen:

Generaal Mark Milley, de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff. Volgens Amerikaanse functionarissen “heeft Milley in interne vergaderingen duidelijk gemaakt dat de Oekraïners op het slagveld niet meer hebben bereikt dan ze redelijkerwijs konden verwachten voordat de winter aanbreekt, en dat ze dus moeten proberen hun verworvenheden aan de onderhandelingstafel te consolideren.”

De Amerikaanse topgeneraal heeft geen geheim gemaakt van zijn standpunt. “Als er een kans is om te onderhandelen, als er vrede kan worden bereikt, grijp die dan aan,” verklaarde Milley deze week in een openbare toespraak. – https://mate.substack.com/p/urging-peace-with-russia-top-us-general

Als Oekraïne Rusland echt in de tang had, met de overwinning in het vizier, waarom zou iemand in Washington de Oekraïense president Zelensky dan willen aanmoedigen om te onderhandelen? De westerse euforie over de tactische terugtrekking van Rusland uit de stad Kherson verhult de groeiende druk van de burgers van de NAVO-landen om de financiële steun aan Oekraïne stop te zetten, terwijl zij lijden onder de stijgende prijzen en krimpende economieën. Een Spaans satirisch tijdschrift, El Jueves (“Jueves” betekent “donderdag”, en de foto van de nieuwste cover bevat de slogan, “La Revista Que Sale Los Miercoles, wat zich laat vertalen als “Het tijdschrift dat op woensdag uitkomt”), nam de recente advertentie op Times Square waarin Zelensky werd beschreven als een “zwart gat.”

De gepensioneerde Duitse kolonel Ralph Thiele, voorzitter van het Politisch-Militärische Gesellschaft e.V. (een Duitse vereniging zonder winstoogmerk), deed een opzienbarende bekentenis in een onhandige poging om de propaganda dat Oekraïne op weg is naar de overwinning te ondersteunen. Hij schreef:

“De Oekraïners zijn momenteel “aan de winnende hand” en willen “dit natuurlijk voortzetten, maar het zal moeilijk voor hen zijn.” Dat komt omdat “de Oekraïners te weinig jonge mannen hebben, ze moeten al 45-plussers oproepen om de gaten in de troepen op te vullen.” De Russen daarentegen leiden momenteel 120.000 jonge mannen op, zei hij. – https://t.me/Slavyangrad/20274 https://web.de/magazine/consent-management/

Het lijkt erop dat deze gepensioneerde Duitse kolonel zijn geschiedenis kent. In de laatste dagen van het Derde Rijk riep Adolf Hitler oude mannen op om geweren op te halen om Berlijn te verdedigen, omdat er geen mannen van militaire leeftijd meer waren om voor de taak op te roepen.

  Gebeurt nu: Azov-nazi's in Avostal staalfabriek in Oekraïne worden genadeloos gebombardeerd

Een laatste gegeven (ook opgemerkt door Andrei Martyanov en Moon of Alabama) – de Verenigde Staten hebben geen overtollige 155 mm houwitser granaten meer om naar Oekraïne te sturen en kijken naar Zuid-Korea om 100.000 granaten te leveren:

Het nieuws over de overdracht, waarover de Wall Street Journal het eerst berichtte, komt op een moment dat de VS hebben gewaarschuwd dat Noord-Korea in het geheim artilleriegranaten aan Rusland zou leveren voor de oorlog in Oekraïne. De voorgenomen overdrachten van zowel Pyongyang als Seoul onderstrepen de druk die de oorlog heeft uitgeoefend op de defensie-industriële bases van de VS en Rusland.

“Het lijdt geen twijfel dat onze eigen voorraden onder druk staan”, zei Colin Kahl, onderminister van Defensie voor beleid, tegen verslaggevers tijdens een virtuele bijeenkomst van het Project for Media and National Security van de George Washington University. “Het heeft onze eigen industriële basis onder druk gezet. Dat geldt ook voor onze bondgenoten.” – https://edition.cnn.com/2022/11/11/politics/us-artillery-south-korea-ukraine

Als u denkt dat 100.000 artilleriegranaten genoeg zijn om de Oekraïense militaire operaties te ondersteunen, denk dan nog eens na. Volgens Valery Zaluzhnyi, opperbevelhebber van de Oekraïense strijdkrachten, schieten de Russen 60.000 patronen per dag af. Als Oekraïne in hetzelfde tempo zou schieten, zouden de 100.000 kogels in twee dagen op zijn. En dan? Het feit dat de oorlog zijn negende maand ingaat en de Verenigde Staten er niet in zijn geslaagd de productie van 155 mm houwitsergranaten op te voeren, herinnert ons er nog eens aan dat de defensieproductiecapaciteit van de Verenigde Staten is uitgehold.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten … en nu ook die van China
Volgend artikelOorlogszuchtige debielen van Europa zijn in verwarring na het mislukken van hun hysterische oproepen tot WO3
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Frans Osinga deed vamorgen op NPO Radio 1 ook een schepje kolen op het vuur, bijna alles wordt uit de kast gerukt om Rusland met name Poetin in een slecht daglicht te stellen, Nederland is een van die landen die de anti Rusland propaganda op zo’n wijze voert dat een brugklas pieper het ogenblikkelijk door heeft, het steekt van knulligheid in elkaar.

 2. Waar gaat het nog over? Elke dag meer nieuwe bullshit. Op de Blablabladio ook gehoord dat Trutsula van de Lijken 300 miljoen heeft witgewassen in Oekriestan. Oh, wacht, nee, dat was ‘hulp’ aan de Oekries die het nu ‘hard nodig gaan hebben.’

  Waar komt al dat geld toch maar steeds vandaan? Elk jaar schuiven er miljarden euro’s rond naar dit en naar dat. Werkelijk gigantische bedragen worden overal heen gesmeten. Al jaren. Waar komt al dat geld toch vandaan? En hoe groeit er weer nieuw geld aan de boom? En burgers krijgen een stuiver toegeworpen als hun 8,34 per uur netto het karretje niet trekt. Ik snap niet waar die enorme bedragen toch constant maar vandaan komen; constant, elke paar maanden, elke keer weer een nieuw of hetzelfde ‘goede doel’ waar enorme bedragen heengejaagd worden. Gifspuiten, oorlog en wapenhandel als goede doelen. Met zoveel geld zou je toch geen armoe verwachten in een land als NL??? Waar toveren ‘ze’ toch steeds dat geld vandaan??? Waar zit dat geld, welke banken in NL beheren dit geld en sturen de checks? Of zit het in een potje onder de regenboog? Vertel me niet dat het ‘geprint’ wordt uit het niets.

  • Het wordt inderdaad gecreëerd uit het niets met het idee erachter dat de burger het later toch terug moet betalen. Dat heeft die ongelooflijk hoge schulden veroorzaakt die op de schouders van alle burgers liggen.

   Als wij die schulden doodleuk afwijzen en als volk weigeren af te lossen is het probleem niet meer het onze.

  • btw accijns inkomstenbelasting vermogen belasting onroerend goed belasting erf oftewel sterf belasting ik stop want ik word er ziek van zefs als ongevacineerde word het te en te is slecht

 3. Dan moeten we godverd…. eens opstaan en dat tuig opknopen. Eerlijk gezegd kan ik ze geen ongelijk geven. Doordat wij zo slap en laf zijn kunnen hun boven de wet staan en zich schandelijk verrijken. maar slaap gerust verder en droom over tribunalen en gerechtigheid.

  • Tribunalen…ik heb er ook een heel hard hoofd in.
   We hebben te maken met satanisten/narcisten van het ergste soort.
   Dit soort sicko’s zullen zolang ze geen noemenswaardige tegenstand krijgen hun slachtoffers steeds verder in een hoek drijven.
   We kunnen wel heel braaf voor de zoveelste keer onze andere wang toekeren maar daar lachen ze zich gek om.
   We zullen ze keihard op hun bek moeten timmeren want het zijn lafbekken die er altijd in slagen anderen voor hun vieze plannetjes te spannen.
   Want waar hangen die spierballoze degenerees rond ?
   Op allerlei z.g. goede doelen, WEF conferenties en galadiners waar ze zich volvreten met voedsel
   wat ze ons aan het verbieden zijn.

 4. Bij het wakkerworden stonden al paginagrote foto’s van Rusissche raketaanslagen op Polen. En dat is wat bij de meeste mensen zal blijven hangen.

 5. Toch een goede zaak.Zolang Erdostan zijn veto in de Nato gebruikt tegen Zweden/Finland, hoeven wij niet extra tebetalen voor uitbreiding van de nato.

  trouwens: die landen hebben bij elkaar 10 millioen inwoners; overgave is goedkoper dat verdedigen…

 6. Een van de redenen dat de NAVO een bende immorele gestoorden is is m.i. het ooit lid maken van Turkije met die islamistische nep-sultan én dat ze het er nog niet uitgeschopt hebben én dat ze zelf zo zwak zijn dat ze het nodig menen te hebben én ervoor op de knieën gaan en bereid zijn er ook het beetje principes dat Finland en Zweden nog leken te hebben aan op te offeren !!! Alla Hoe Akbar !!
  En dat de Amerikanen de Koerden–en met name de volgens Erdogan sléchte Koerden–gesteund hebben, ook alleen maar uit puur eigenbelang, is nog een van de weinige dingen die ze wél goed gedaan hebben…
  Maar zelfs dat is relatief, want hebben ze de Koerden ooit effectief anti-tankgeschut geleverd of Stingers en ander spul om lastige aanvallers uit de lucht te knallen ? Niet dat ik ooit gelezen heb… Deden ze m.i. wél aan de Taliban e.d. toen ze de Rus uit Afghanistan weg wilden hebben… Dus we zien weer dat de Yanks geen probleem hebben met je zogenaamd steunen en verraden tegelijk.. Maar dat wisten we al, haha !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in