Volgens de Amerikaanse publicatie 19 FortyFive vormt de nieuwe Chinese YJ-21 hypersonische antischipraket een ernstige bedreiging voor Amerikaanse vliegdekschepen. Volgens de publicatie kan deze raket worden gelanceerd vanuit een vliegtuig of een oppervlakteschip.

De raket werd gepresenteerd op de 14e internationale lucht- en ruimtevaarttentoonstelling Airshow China, die van 8 tot 13 november werd gehouden in Zhuhai, in de zuidelijke provincie Guangdong.

De YJ-21 brengt de Chinese marine absoluut naar een heel nieuw niveau, omdat hij onbereikbaar is voor de Amerikaanse marine. Zijn snelheid is ongeveer Mach tien (12.000 km/uur), terwijl het maximale vliegbereik 932 zeemijlen (1732 km) bedraagt. Het stoort het Aegis-bestrijdingssysteem, dat fungeert als verdedigingssysteem voor vliegdekschepen en schepen in dienst van de Amerikaanse marine.

De Chinese hypersonische kruisraket wordt volgens de Amerikaanse pers een bedreiging voor Amerikaanse militaire bases in de regio van de Indo-Stille Oceaan, waaronder militaire bases in Guam en het Japanse Okinawa.

Het is belangrijk te wijzen op de inspanningen van de Verenigde Staten in deze richting, die begonnen zijn met de ontwikkeling van hypersonische wapens. De laatste jaren hebben de Verenigde Staten het proces moeten versnellen door de opkomst van gevechtshypersonische wapens in zowel China als Rusland. Bedenk dat in Rusland het eerste hypersonische wapen ter wereld verscheen – het Dagger-complex.

In oktober zei de Russische president Vladimir Poetin dat de Verenigde Staten Rusland nog niet hebben ingehaald op het gebied van hypersonische wapens. Rusland is ook bewapend met Zircon hypersonische antischipkruisraketten.

Via TopWar.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s Winteroffensief


Volg Frontnieuws op Telegram

  "Merkel liegt": Hoe Europa werd misleid over de Minsk-akkoorden

Lees meer over:

Vorig artikelZe zullen u weer in lockdown plaatsen
Volgend artikelWoedende Turken en praten over Oekraïne in Turkije
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Nou de Amerikaanse vloot van vliegdekschepen zijn nog niet getest op een daadwerkelijke aanval door een Chinees of een Russische hypersonische carrier killer, weer bluf van de yanken?

  De capaciteiten van de Chinese Wrecker- en DF-21-raketten worden bijvoorbeeld verre van genegeerd. Op 21 juni voerde de marine proefvaarten uit met een nieuwe tegenmaatregel tegen anti-scheepsraketten genaamd Pandarra Fog. Het Pandarra Fog-systeem is gepland om te worden ingezet als onderdeel van de defensieve bewapening van een oorlogsschip en creëert radarabsorberende koolstofvezelwolken die voorkomen dat de zoeker van een raket zijn doel kan vinden. Het is een eenvoudig maar effectief middel om het radardoelverwervingssysteem van supersonische kruisraketten tegen schepen en ballistische raketten zoals de Wrecker en de DF-21 te verblinden.

  “Dit is niet alleen maar rook of kaf, dit is een high-tech obscurant, dat effectief kan zijn tegen een reeks raketzoeksystemen”, zegt Antonio Siordia, wetenschapsadviseur van de Zevende Vloot van de VS.

  https://www.forbes.com/sites/realspin/2014/08/04/our-aircraft-carriers-are-not-sitting-ducks/?sh=1907ecf75095

   • Precies, daar dacht ik ook al aan. Vaste doelen kun je vooraf programmeren tot op de meter nauwkeurig.
    Ook Iran is bezig met hypersonische raketten (kernlading), die vanaf eigen bodem in 40 sec. Jeruzalem hebben bereikt. Het superafweersysteem, de Iron Dome is hier niet tegen opgewassen, evenals de laser-afweer….. Mach 10 is gewoon te snel…
    We gaan een nieuw wapenwedloop-tijdperk in.

    Maar vooral de schurken staat Iran, die haar eigen bevolking als vee afslacht, vind ik een groot gevaar…

    China werd vroeger uitgelachen qua techniek. Maar vele chinese producten zijn inmiddels superieur qua kwalitatieve en innovatieve technologieën en zijn het Westen, waaronder de US, inmiddels allang voorbij gestormd.

 2. Maar eerst gaan ze elkaars satellieten neerhalen. Om de GlobalPosition ongedaan te maken. Haha
  Dat truukje verleden week met die verkeerdgelande sateliet van China is hilarisch.

 3. Een US vliegdekschip groep had vroeger een gelaagde defensie die uit drie lagen bestond.
  De buitenste schil was de verdediging tegen met anti-schip raketten uitgeruste aanvalsbommenwerpers middels luchtverdedigingsjagers.
  Die schil bestaat dus sinds de pensionering van de F-14 / AIM-54 combinatie niet meer.

  De middelste schil was, en is, de middelangeafstand raketverdediging, in de vorm van AEGIS.
  Het probleem met AEGIS is dat het een radar systeem is, en dat hyper sone raketten niet zichtbaar zijn op radar, vanwege de radarstraling absorberende plasma wolk die zij genereren.
  Simpel gesteld; AEGIS ziet het gevaar geeneens aankomen, en zelfs als dit wel het geval zou zijn is het sterk de vraag of de diverse conventionele luchtafweer raketsystemen waar het aan gekoppeld is in staat zijn hypersone wapens te onderscheppen.

  De laatste schil zijn de point-defence systemen; raketsystemen zoals Sea Wolf, gatling gun systemen zoals Phalanx en Goalkeeper, en allerhande decoy systemen.
  Deze systemen zijn echter ook voornamelijk radar gestuurd/geactiveerd, en zullen dus ook de aanval geeneens zien aankomen, en zelfs als ze de aanval wel zouden zien aankomen, een hypersone raket als de Khinzal nadert met een snelheid van 4 kilometer per seconde, wat de beschikbare reactietijd dermate inkort dat geen enkel van deze verdedigingssystemen nog effectief zal kunnen reageren.

  De US vliegdekschepen zijn dus inderdaad sitting ducks, en de huidige “vliegdekschip” advocaten zijn de “slagschip” advocaten van de dertiger jaren.
  De US Navy is zich blijkbaar ook bewust van de situatie, want er zijn momenteel maar twee vliegdekschepen op patrouille; de Ronald Reagan pendelt tussen Japan en de Filipijnen, net buiten bereik van China, en de George H.W. Bush speelt verstoppertje in de Adriatische zee, onder de paraplu van de Italiaanse luchtmacht.
  De andere 9 stuks liggen veilig in een Amerikaanse haven, wat op zijn zachts gezegd nogal vreemd is in een tijd dat er een enorme oorlogsdreiging bestaat.

 4. Strategisch is oorlog totaal veranderd.

  Tanks zijn nu waardeloos als aanvals wapen; maar ook grote schepen, waar de USA zo over opschept, kunnen blub-blub gaan doen.

  Artillerie als aanvalswapen: alleen voor verdediging–vermits goed ingegraven en uit zicht- van waarde.

  Het handboekje ‘hoe win ik een oorlogje”moet herschreven worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in