Het Amerikaanse en Westerse beleid ten aanzien van Rusland berust op twee ernstige vergissingen. Een aanzienlijk understatement, natuurlijk – de afgelopen dertig jaar hebben aangetoond dat de conventionele westerse ideeën over Rusland vrijwel geheel onjuist zijn, schrijft Helmholtz Smith.

Maar deze twee worden eindeloos herhaald en, hoe vaak ook bewezen wordt dat zij onjuist zijn, zij blijven toch de fundamentele veronderstellingen van de pogingen van het Westen om Rusland te veranderen of te controleren.

Het eerste is het idee dat de Russische economie zwak en onevenwichtig is en afhankelijk van inkomsten uit het Westen. De tweede is dat Poetin het opperhoofd is van een bende dieven, die, als ze hen pijn doen, zich van hem zullen ontdoen. Sancties zullen het eerste doen instorten en de pijn brengen om het tweede te veroorzaken. Een ander waanidee is dat, als Poetin eenmaal gaat, alles naar de zin van het Westen zal zijn – maar ik zei toch dat er een veelheid van misvattingen was.

Laten we eerst eens kijken naar de economie van Rusland. Redactionele opiniestukken die zeggen dat de Russische economie zo groot is als die van Texas of België of Luxemburg of wat dan ook, vertalen roebels gewoon in dollars en galopperen naar hun voorbestemde conclusie. Zij vragen nooit hoe groot het ruimtevaartprogramma van het land is waarmee Rusland vergeleken wordt, of hoeveel kernonderzeeërs het maakt, of nieuwe metrostations, vliegvelden of bruggen het opent, of dat land allerlei vliegtuigen en vrachtwagens maakt, of hoeveel voedsel het verbouwt en uitvoert, of iets anders dat eigenlijk een echte economie meet.

Zodra zij dat gedaan hadden, zouden zij natuurlijk zien dat de Russische economie veel groter is dan de kinderlijke vergelijking van de roebel en de dollar doet vermoeden. En, als men iets beter keek, zou men zien dat de Russische economie bijna zelfvoorzienend is. Maar het Westen gaat voort in het geloof dat Rusland een “benzinestation met kernwapens” is en dat zijn zwakke economie gemakkelijk kan instorten. RAND baseerde een hele strategie op “de grootste kwetsbaarheid van Rusland… is zijn economie, die betrekkelijk klein is en sterk afhankelijk van de energie-export.”

  Oekraïense aanvalsgroep werd afgeschrikt door toerist met geweer op de Krim (Video's)

Zij blijven volharden in weerwil van alle ervaring die op het tegendeel wijst. De EU heeft de voedselexport naar Rusland verminderd om, neem ik aan, de mensen de straat op te krijgen om te protesteren tegen het verdwijnen van exotische kaas. Rusland heeft intelligent gereageerd en is nu zelfvoorzienend in voedsel en Europa is die markt kwijt. Biden was van plan de roebel tot puin te reduceren, maar Moskou counterde hem moeiteloos en de roebel is nu gebonden aan energie – een van de sterkste fundamenten die een munt kan hebben.

En nog steeds stapelen de sancties zich op. Maar het is leerzaam – nu weten we veel meer over waar potas voor gebruikt wordt en waar het vandaan komt. En neon – wie wist dat dat belangrijk was? Zeldzame aardmetalen! Moskou begint nu pas met tegensancties en de wereld ontdekt dat Rusland een grote producent is van een heleboel belangrijke dingen, en als u ze sanctioneert, zult u merken dat u een tekort hebt aan een heleboel dingen waar u nog nooit van gehoord had. (Je zou denken dat iedereen die een atlas bezit wel zou kunnen bedenken dat een land zo groot als Rusland een grote producent van de meeste grondstoffen moet zijn).

Biden kan Poetin de schuld geven zoveel hij wil, maar het sanctioneren van energie en potas is een zekere manier om de prijzen over de hele linie op te drijven. Biden dacht vroeger dat Rusland “kernwapens en oliebronnen had en verder niets”. Misschien zijn de mensen die Rusland besturen beter in staat om dingen uit te denken en de realiteit te zien dan wij dachten. (Weer zo’n verkeerde westerse veronderstelling – wat is er in de laatste twintig jaar dat erop wijst dat wij slimmer zijn dan zij?)

  Iedereen is anti-oorlog totdat de oorlogspropaganda begint

Het idee dat Rusland een groot crimineel complot is en Poetin de Baas der Baasjes is, is de basis van de persoonlijke sanctiestrategie. Die een-of-andere, zo wordt geacht “die dicht bij Poetin staat”, wat dat ook moge betekenen, en het wordt hem onmogelijk gemaakt naar Parijs te gaan om kaas te kopen, en zijn jacht wordt in beslag genomen, dan boos bij de andere kapo’s gaat zitten en besluit dat het tijd wordt dat de Baas met zijn gezicht naar beneden in een kom met kasha en bloed gevonden wordt. De denktankers vertellen ons dat Poetin de Baas-dief is die aan de macht blijft door de buit rond te strooien, valse verkiezingen te houden en critici te laten verdwijnen. (Tussen haakjes, zou hij niet geprobeerd hebben Navalny te vermoorden; waar is de redacteur die uitlegt waarom hij nog leeft?)

Alle verkiezingen in Rusland zijn vals, alle opiniepeilingen zijn vals, alle media worden gecontroleerd door het Kremlin, de onderbaasjes zijn gekrenkt, dus waarom is Poetin er nog? Het kan toch niet zijn dat hij het zeer populaire en gerespecteerde verkozen staatshoofd is – om dat te suggereren zou men drie decennia denktankwerk van de VS en de EU in twijfel trekken. Daarom moet hij nog maar één sanctie verwijderd zijn van uit de weg geruimd worden. En zo worden er nog meer namen – allemaal “dicht bij Poetin” – aan meer lijsten toegevoegd. Maar er verandert niets.

Deze twee fouten gaan maar door en door. Rusland is nu het meest gesanctioneerde land ooit, en de Westerse politici denken nog steeds dat een nieuwe ronde van “harde sancties” het werk zal doen. Maar hoe meer sancties het overleeft, hoe sanctiebestendiger Rusland wordt.

  Westerse propagandisten hebben moeite de tactische situatie in Bakhmut te lezen

Oorlogen zijn inbraken van de brute werkelijkheid in de fantasie, en de oorlog in Oekraïne legt de lege zelfgenoegzaamheid bloot die aan de basis ligt van de visie van het Westen op Rusland. Het wordt een koude hongerwinter in Europa en in delen van Amerika. Men kan Poetin niet eeuwig de schuld geven.

Maar de deprimerende waarheid is dat men zelden de geesten verandert, men moet de man veranderen. Hoe lang zullen de leiders van het Westen het nog uithouden met hun herhaalde mislukkingen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor op WO III: Het Westen HEEFT OORLOG NODIG, want het hele financiële systeem stort in elkaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOok in Italië stapelen de vaccindoden zich op – 100 “plotselinge” sterfgevallen in slechts 15 dagen
Volgend artikelGelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten – Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Ik zelf zie dat negatieve denken over Rusland als iets dat HEEL lang bezig is, ik zou juist iedereen met respect willen behandelen, ik bedoel landen en naties, grote en zeer kleine volkeren, belangrijke en minder belangrijke, maar wie gaat dat bepalen dan he wie belangrijk is, er kan veel tussen volkeren en landen, ook al denk je verschillend over sommige dingen, op mijn werk ervaar ik dat ook, door mijn instelling om respect te hebben krijg je ook vaak de reactie terug die je hoopt met dat gedrag te krijgen, ik bedoel niet dat ik met iedereen vrienden wens te zijn, ik ben en denk erg autonoom, in de wereldpolitiek zou ik graag zien dat landen die zelden of nooit hun stem laten horen zich nu moeten laten horen, er word met verschillen maten gemeten en dat HAAT ik, of er zijn regels voor allemaal of helemaal niet, de hegemonie van de VS daar heb ik heel lang de pest aan, ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen, gaan we allemaal het drijfzand in of komt met tot de normale conclusie dat de alleenheerschappij van de VS en zijn vazallen teneinde is en men moet beseffen dat er nu meerdere landen,volkeren van zich doen spreken, ik hoop er alleen maar op, maar veel hoop is het niet, mis een Nelson Mandela of een Desmond Tutu die konden de dingen wel goed en duidelijk uitleggen, dit soort leiders zijn een voorbeeld, hoe zijn nu de meeste leiders ? Geniet in ieder geval van het weekeinde en muziek !

  • Heel mooi verwoord en alles is juist..ik HAAT de USA vanwege… bijna alles..maar ook de UK bron van alle miserie en de zwakheid van de EU…DE OMGEKOCHTE SLAAFJES VAN DE US…KORTOM DE WESTERSE WERELD….de zwakheid de oorlog met hun eigen volk… vanwege de PFIZER & CO… als de bevolking Neen zegt is het afgelopen met hun machtspositie…maar ze sluiten liever hun deuren en vensters en kijken tv…oef gelukkig tot…hoelang blijven ze in hun LAFHEID zitten….JUIST JA TOT HET TE LAAT IS….

   • Alles is juist? Die door jullie geadoreerde nelson mandela roept in video’s op tot het vermoorden van het witte ras. Hoop dat zijn witte aanhagers de eerste mogen zijn!

     • Uw naam is goed gekozen.. bovendien heb ik nog met geen letter gesproken over Nelson Mandela…doet dat geen pijn bij u die leegte in uw Sky… hahahaha en Hahahaha 😂🤗

    • Lees net dat hij en die leugenaarster van een wijf van hem allebei dood zijn. Opgeruimd staat netjes. Trouwens die twee galbakken interresseerde me toch al geen ene reet.

    • Mandela zat niet in de bajes omdattie tegen appartheid was; maar omdat hij een kerkje opblies met 29 doden…hij was een smerige terrorist. Toen ie een jaar vrij was, deed ie samen met zijn vrouw hokus-pokus sex spelletjes met twee jongens. Twee jongens dood dus.

 2. (Hoe lang zullen de leiders van het Westen het nog uithouden met hun herhaalde mislukkingen?)

  Ik mag hopen dat het niet te lang gaat duren, wat hier loopt het ook uit op herhaalde mislukkingen.
  Ten kosten van ALLES. Mens En Dier. Stop deze waanzin, weg met deze klaplopers!!

 3. Ik wil niet lullig zijn maar de enigste die verstandig reageert is Poetin……Hopelijk blijft hij dat doen.
  Want deze NeoCons van het westen zijn addergebroed. Man man man…. wat een zootje…

  • Poetin heeft een kapitalistisch belang ,want hij heeft miljarden geparkeerd aan gelden en onroerend goed en dan afgeven tegen het Westen,terwijl merendeel in Rusland bijna omkomt van de honger en de zeer slechte voorzieningen

   • Ohhhhhhhh!!, En deze NeoCons doen alles uit liefde hé!!

    Hou toch op!

    Wij creperen hier ook, je moet het alleen willen zien. Wat NL doet met zijn gehandicapten en gepensioneerde bevolking qua salaris is zum kotsen.

    Hoe zit het met >50 belasting op zonnepanelen(maar we moeten wel groener worden dan groen), enne leg jij dan maar eens uit waarom we pre-corona en voor illegaal oorlog voeren, we al =+/-50% extra belasting hebben op stroom en dergelijke.
    En meer als 40 jaar een shitload belastingen betalen op benzine en co….

    Enne we hebben een PM die liegt onder eerde en bedriegt(oh sorry zich niets meer kan herinneren) in de zoveelste macht en een persoonlijke oorlog is begonnen met Oekraïne.
    Kamerleden die alleen maar hun eigen persoonlijke agenda’s uitvoeren, maar Poetin is de enigste slechte jongen, right!…..
    Droom maar lekker verder.

    Btw; Iedere oorlog is een Bankiers oorlog. Niet meer en niet minder, Iedere!!!!

   • Ligt er aan hoe je het definieert,
    Hun stappenplan zal mislukken omdat het uiteindelijk veel te extreem is voor hun medestanders, maar hun doel is chaos en vernietiging, dat gebeurt wel en is ook al bezig.

 4. Wat het westen telkens laat zien door de eeuwen heen is hebberigheid en zij dulden geen concurrentie. Iedereen moet en zal naar hun pijpen dansen, anders wordt er grof geweld gebruikt. Je land wordt letterlijk leeg en kaal geplunderd door hen, maar zodra jij er maar iets te kritisch over zegt, in hun zienswijze. Wordt je al aan de hoogste boom opgehangen. Nu ze het op nemen tegen Rusland, die een geheel andere visie hebben, blijven het westen vasthouden aan hun eeuwen oude methode van onderwerping.

  Hun grootste fouten wat met de dag duidelijker wordt is dat zij Rusland onderschat hebben. Maar door hun eigen arrogantie en kortzichtigheid blijven zij doorgaan met de zelfmoord/vernietiging op alle fronten van hun eigen imperium. Eigen verantwoording hebben zij nog nooit genomen en dat gaan zij dan ook nooit doen. De schuldigen is en zal altijd extern zijn en alle verliezen en kosten worden al eeuwen lang verhaald op hun eigen bevolkingen. Dit zijn typische karakter eigenschappen van narcistische mensen, die voelen zich beter dan de rest en gedragen zich er ook naar. Deze narcisten blijven altijd hun fouten herhalen in hun leven, zij kunnen niet leren van hun fouten. Al legt een buitenstaander in hap klare brokken hen uit wat zij verkeerd doen, maar door hun eigen ingenomen arrogantie dat zij denken alles beter te weten dan andere. Is elke discussie nutteloos en verloren tijd.

  Luisteren naar anderen doen zij nooit, deze geestelijke ziekte van de narcisten kun je vergelijken met een verwend kind van een jaar of 8 à 9 jaar. Geestelijk zijn zij blijven staan op die leeftijd en kunnen niet een actie reactie erkennen, zij leven als ware in het verleden en het heden. Zij zijn van: ik wil het nu en als ik dat niet nu krijg wat ik wil. Dan krijs ik alles bij elkaar en geeft iedereen de schuld van alles en nog wat en sloop alles van een ander, om mijn zin te kunnen door drijven. Daarmee negeren zij alle waarschuwingen van die ander, alsof die niets gezegd heeft. Want alleen zij bepalen wat er gebeurt en niemand anders is hun motto.

  Dit fenomeen zien we dagelijks terug hoe de leugenimperium van het westen met Rusland omgaat. Poetin heeft herhaaldelijk gedreigd met kernraketten, maar dat was aan dovemansoren gericht. We zien ook dagelijks dat er fout op fout op fout gestapeld worden en ze blijven dit constant doen. Het is het toppunt van de waanzin. Maar ja, als ze niet kunnen leren van hun eigen fouten slopen en vernietigen zij alles, zonder dat zij er zelf van bewust zijn. Want zij zijn er zo overtuigd van, dat zij alleen alle wijsheden in hun pact hebben. Dus die andere moet wel hen erkennen als de oppermachtige in de wereld en dat zij de uitverkorende zijn om de wereld te leiden.

  • Dat klopt
   Nazaten van het
   Zogenaamde
   Oeterwaal ShalomaJahomaJoops
   Gore-iste-Lijke Buikbelse Volk
   De uitvolks-orene
   RandDebielen

   U heeft het heel goed gezien begrepen en verwoord

   Dank U

 5. Als je poitieve verwachtingen van linksen hebt, kan je alleen maar op je bek vallen.
  En helaas: er zijn heel veel linksen…..

 6. Van jongsaf heb ik altijd meer affiniteit met de Russen gehad. Mijn moto toen was Yankee go home.
  En dat is zo gebleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in