Verhalen over hoofdrolspelers die hun hele leven lang misleid zijn over iets heel belangrijks duiken al generaties lang op in onze cultuur, en zij blijven tot op de dag van vandaag het publiek in de bioscoop bekoren, schrijft Caitlin Johnstone.

De pauper was eigenlijk een prins. Luke was de zoon van Darth Vader. Keanu Reeves had in een computersimulatie geleefd. Bruce Willis was eigenlijk een geest. Jim Carrey’s hele wereld was de set van een TV show, en iedereen in zijn leven had hem vanaf zijn kinderjaren voorgelogen.

Dit thema herhaalt zich zo vaak, omdat het de mensen sterk aanspreekt. En het resoneert sterk bij de mensen omdat het precies is wat er gebeurt.

Vanaf onze vroegste momenten worden wij getraind om ons in te passen in een maatschappij die van de basis af aan ontworpen is door de machtigen in dienst van de machtigen. Zodra wij oud genoeg zijn om nieuwsgierig te worden naar de wereld en hoe die in elkaar zit, worden onze hoofden gevuld met leugens over dergelijke zaken, door ons onderwijssysteem, door de media die wij consumeren, door onze ouders die op dezelfde manier geïndoctrineerd zijn, en door de cultuur zelf waarin wij vanaf de eerste dag ondergedompeld zijn.

Deze verhalen over een personage dat misleid is over het leven, resoneren zo sterk met ons, omdat wij op een bepaald niveau allemaal vermoeden dat het ook waar zou kunnen zijn van ons eigen leven. Zij fluisteren naar iets verborgen en heiligs in ons, dat altijd heeft aangevoeld dat er iets niet helemaal in orde is met de manier waarop wij de dingen waarnemen.

  De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen

Wij hebben ons hele leven doorgebracht met het marineren in leugens die de machtigen dienen. Wij zijn misleid door te geloven dat wij in een democratie leven, waarvan de regering handelt in overeenstemming met de wil van het stemgerechtigde volk. Wij worden misleid in onze overtuiging dat onze politieke stelsels gedreven worden door strijdende ideologische facties, waarvan de verdeeldheid een natuurlijk verschijnsel in onze samenleving is en niet het resultaat van opzettelijke social engineering. Wij worden misleid door te geloven dat onze regering in wezen goed is, en dat zij tegenover buitenlandse regeringen staat die puur slecht zijn. Wij worden misleid door te geloven dat de manier waarop de dingen zijn de enige manier is waarop ze kunnen zijn.

Wij worden misleid door valse dingen te geloven in de manier waarop wij informatie verzamelen en onze kennis van de wereld vormen. Wij worden misleid door te geloven dat de nieuwsmedia ons de waarheid vertellen over wat er gaande is. Wij worden misleid door te geloven dat alles wat wij van onze kant van de politieke scheidslijn horen, waar en betrouwbaar is. Wij worden misleid door te geloven dat de partijdige filters die door indoctrinatie over onze perceptie van nationale en wereldgebeurtenissen zijn gelegd, volkomen betrouwbare instrumenten zijn om informatie te interpreteren en conclusies te trekken.

Wij worden misleid om valse dingen over onszelf te geloven. Wij worden misleid om te geloven dat wij succesvol zijn als wij dominante kapitalisten en rijke ladderbeklimmers kunnen worden, en dat wij mislukkingen zijn als wij de raderen van de industrie niet laten draaien en niet over anderen heen klimmen om vooruit te komen. Wij worden misleid om te geloven dat wij goed zijn als wij de verzonnen, machtsbeluste regels van de wet, van de cultuur en van de godsdienst handhaven, en dat wij slecht zijn als wij die overtreden. Wij worden misleid in onze overtuiging dat wij moeten blijven verwezenlijken, bereiken en verkrijgen, dat wij geld en goedkeuring moeten blijven verdienen, zodat wij ons ooit adequaat zullen voelen op een denkbeeldig punt in een toekomst die nooit zal komen.

  Zwitserse bank gevallen! Bail-ins uitgevoerd terwijl pensioenen van senioren worden geplunderd - Chaos in Europa nu Frankrijk in brand staat

Als wij ons werkelijk toeleggen op het ontwortelen van de onwaarheid die in ons geplant is, kunnen wij zelfs ontdekken dat wij onszelf misleid hebben over de manier waarop wij de werkelijkheid ervaren. Dat de perceptie van onszelf als een eindig karakter dat gescheiden is van de wereld, gebaseerd is op valse veronderstellingen over de manier waarop de ervaring gebeurt, nutteloze mentale gewoonten die uit onjuiste premissen geboren zijn, en over het hoofd geziene aspecten van ons eigen bewustzijn. Dat wij onszelf ellendig hebben gemaakt met valse overtuigingen over wie en wat wij zijn.

Deze samenleving is de set van de Truman Show, en wij zijn allemaal Truman.

Maar omdat we allemaal Truman zijn, kunnen we alleen van de set aflopen als we samen weglopen. Er is geen mogelijkheid om als individu weg te gaan, want zelfs als u weet dat het allemaal leugens zijn, zit u nog steeds vast in een wereld vol mensen wier gedrag door leugens wordt gestuurd.

Ontwaken tot de werkelijkheid als individu kan om die reden soms ongemakkelijker zijn dan blijven slapen in de droom, want u bent net als Truman nadat hij beseft dat het allemaal bedrog is, voordat hij ontsnapt. Soms zit u daar gewoon vast, terwijl u uit uw dak gaat tegen de acteur die uw moeder speelt, terwijl die tevergeefs probeert om naar een reclameblok te zappen. Het kan schrijnend zijn voor u, en het kan schrijnend zijn voor de mensen om u heen die nog niet op dezelfde bladzijde zitten.

De enige manier waarop wij van de set van de Truman Show afkomen, is als wij er allen in slagen elkaar wakker te schudden uit de leugens die haar opgebouwd hebben. Tot dan zullen wij vastzitten in een wereld van armoede, oorlog, uitbuiting, verloedering, ecocide, en lijden. Pas als genoeg van ons de stekker uit de matrix van leugens hebben getrokken, zullen wij in staat zijn onze getalskracht te gebruiken om echte verandering af te dwingen.

  Trudeau verklaart oorlog aan de vrije meningsuiting: $70K boetes voor 'samenzweringstheorieën', levenslange gevangenisstraf voor 'haatzaaiende taal'

Alleen dan zullen wij kunnen ontsnappen.

Alleen dan zullen wij in staat zijn van de set af te lopen.

Pas dan kunnen wij ons tot het publiek wenden en zeggen: “Voor het geval ik u niet zie: goedemorgen, goedenavond, en goedenacht!”

En dan omdraaien, de deur uitlopen, en ons avontuur in de werkelijkheid beginnen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Ik begrijp eindelijk “The Truman Show”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 “vaccin” leugens – Grootste vertrouwensvernietiger in de geschiedenis van de mensheid – Steve Kirsch
Volgend artikelHet COVID-19 vaccin complot
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

66 REACTIES

 1. Mijn vader zei het ook altijd al. Maar ja, ik was dwars he(net als hij) dus ik geloofde hem niet. Nu zie ik pas dat die ouwe hartstikke gelijk had. Jammer dat ik hem niet meer gelijk kan geven.

   • Geweldige reactie.
    De spijker op zn kop!

    Maar vertel dat maar eens aan de mouw-opstropers…
    Je weet wel, die goedgelovers die alles doodleuk aannemen wat hen verteld wordt op het boze oog…

    Extreem lastig volk, compleet “betoverd”…
    Tis als vechten tegen de bierkaai 🙁

    Laat t maar knallen, laat t maar gebeuren.
    T gaat er toch van komen…

    Voor ons geldt: standvastig blijven!
    Ik heb mijn keuze gemaakt: ik geef nooit toe aan deze freak-wereld!

 2. Ja Ja Sure!
  FLAT EARTH hi hi hi
  Om je gek te lachen.
  We leven op de rug van een gigantische enoorme schildpad
  die door de ruimte zwemt dat is de waarheid en het bestaat pas
  7000 jaar.En de roofdieren aten allemaal een hapje groente
  mee aan het kampvuur heel gebroederlijk.
  Hi hi brullen stop alsjeblieft zeg, ach ja, sommige mensen zucht!
  Alleen dat je word voorgelogen is waar.
  Maare! maak het niet te gek ja?
  Dank u!
  Anders word ik gedwongen een allu hoedje te gaan dragen.
  blijf met je beide benen op de grond jaa!
  Einde disc
  Antwoorden krijgen geen antwoord.

   • Joep, daar kan ik kort over zijn; dat is er niet. De simpele reden daarvoor is dat we op een platte aarde leven. Niet iedereen kan daar mee dealen, het is nogal een ongemakkelijke waarheid.

    • Platte aarde? Hier moet ik eens goed mee lachen. Je kan het heel simpel bewijzen…ga tot aan de rand van deze zogenaamde schijf, oftewel val je er af of bots je tegen een soort van koepel. Waarom heeft nog nooit iemand dit gedaan?

     • Bij de “platte”-aarde-theorie is Antartica de rand van de “schijf” (operation High Jump). Niemand weet hoe die schijf eruit ziet en waarop deze gebouwd is. Men “denkt” dat er een dome overheen zit (operation Fish Bowl).
      Antartica is “verboden” gebied, getekend door alle landen (Admiraal Bird).
      Alhoewel het heliocentrisch model al rond 1550 geopperd werd, werd de “platte aarde”-theorie rond 1900 nog steeds de onderwezen op scholen.
      Ook in vrijgegeven CIA documenten (1950-1960) wordt regematig gerefereerd naar een “plane” earth.

     • Beste Anna,

      Goh, een reactie zonder hoofdletters?
      Je weet even niet hoe te reageren, dus kalk je maar even wat woorden neer?

      Verdiep je eens in wat wij (platte aarde denkers) allemaal ontkrachten, weerleggen!

      Enja, wij geven ook toe dat wij niet weten hoe t werkelijk zit!
      Waarom?
      Wij hebben de middelen niet!
      Het enige wat wij weten is dat het heliocentrische model rommelt aan alle kanten en die kanten kaarten wij aan.

      En wat is jouw inbreng hierin?
      Een nogal domme reactie.
      Bent u hier trots op?
      Waar is uw onderbouwing?

      Ik hoor graag van u een echte onderbouwing.

   • Zo als ik al zij ZUCHT!
    Als het zo doorgaat met dit soort opmerkingen
    EN COMMENTAREN OP DEZE SITE
    word het toch echt een ALUHOEDJE.
    Ach ach zucht WUHAAAA ik krijg er slaap van van dit soort mensen.
    O jee nu reageer ik dus toch.
    Gekke ik zonde van mijn tijd.

  • we leven idd op een platte en stationaire aarde en wat zich daaronder bevindt, is onbekend, en daar maken echte flat earthers ook geen claim over, jij verzint een claim voor ons en gaat die dan weerleggen. dat is een straw man fallacy, een logische denkfout. de vraag is nu ben je bescheiden genoeg dat toe te geven. als zo, dan wil ik wel de moeite nemen uit te leggen waarom je in een sprookje gelooft. het heliocentrische sprookje wel te verstaan. okay, sunshine?

  • Zo als ik al zij ZUCHT!
   Als het zo doorgaat met dit soort opmerkingen
   EN COMMENTAREN OP DEZE SITE
   word het toch echt een ALUHOEDJE.
   Ach ach zucht WUHAAAA ik krijg er slaap van van dit soort mensen.

   • U maakt u er makkelijk vanaf.
    Gewoon domweg een hoop woorden hier neerkalken, maar echt inhoudelijk reageren, ho maar.
    Maar ondertussen ons wel de maat nemen.

    Kijk uzelf eens in de spiegel aan en probeer uzelf wijs te maken dat u ons met overdonderend bewijs hebt bedolven, waarmee u bewijst dat wij compleet mis zitten.
    Gaat u dat ook lukken?

    Nee, u komt hier slechts met je onzin. Gewoon even sarren.
    U komt met nul komma nul argumenten.
    U bent slechts uit om ons belachelijk te maken.

    Ik heb nieuws voor u.
    U maakt uzelf compleet belachelijk door alleen maar te smijten met ongefundeerde aantijgingen.

    Waar is uw inhoudelijke reactie?
    Waar kunt u ons wijzen op onwaarheden?

    Ik verwacht wederom een inhoudelijke, gefundeerde reactie.
    Gaat u niet brengen, u bent slechts een trol.

    Hier mag u het mee doen!

 3. Hier heb je nasa

  https://thefullertoninformer.com/wp-content/uploads/2017/08/0c42f9bd088406d0e906e84ae1e64567-flat-earth-proof-conspiracy-theories.jpg

  “The heavens proclaim the glory of God. The skies display his craftsmanship.”
  First,the NLT 2nd edition switches the world declare for proclaim. “Declare: is used in informal situations which God speaking to all of us really is. ‘Proclaim’ is used more for government declarations. Notice the subtle interchange that precedes the massive deception that follows. The NLT 2nd edition removes the word “firmament” and substitutes it for the word “skies.”

  This is heresy breaking the legs of the Truth of The Bible. The Hebrew in Psalm 19 and Genesis 1 is clear

  . רָקִיעַ noun masculineGenesis 1:6 extended surface, (solid) expanse (as if beaten out; compare Job 37:18); — absolute ׳רEzekiel 1:22 +, construct ׳רְ Genesis 1:14 +; — ᵐ5 στερέωμα, ᵑ9firmamentum, compare Syriac below √above; —

  (flat) expanse (as if of ice, compare כְּעֵין הַקֶּרַח), as base, support (WklAltor. Forsch. iv. 347) Ezekiel 1:22,23,25(gloss ? compare Co Toy), Ezekiel 1:26 (supporting ׳י‘s throne). Hence (CoEzekiel 1:22)

  the vault of heaven, or ‘firmament,’ regarded by Hebrews as solid, and supporting ‘waters’ above it, Genesis 1:6,7 (3 t. in verse); Genesis 1:8 (called שָׁמַיַם; all P), Psalm 19:2 (“” הַשָּׁמַיַם), ׳זֹהַר הָר Daniel 12:3; also ׳ר הַשָּׁמִיִם Genesis 1:14,15,17, ׳הַשּׁ ׳עַלמְּֿנֵי ר Genesis 1:20 (all P). **רְקִיעַ עֻזּוֺ Psalm 150:1 (suffix reference to ׳י).

  Once again, The Bible clearly refers to the earth being a circle not a sphere and of course having a solid structure above it supporting waters ABOVE IT. Genesis 1:6 refers to the firmament. Even the pastors are in on this scam. Look the Bible is clear and the Hebrew is succinctly clear: The word RAQIA IS THE EXACT WORD IN GENESIS 1 verse 6. YOU ARE BEING LIED TO BY EVERYONE INVOLVED INCLUDING YOUR PASTOR.

  רָקִיעַ noun masculineGenesis 1:6 extended surface, (solid)

  2 the vault of heaven, or ‘firmament,’ regarded by Hebrews as solid, and supporting ‘waters’ above it, Genesis 1:6,7 (3 t. in verse);Genesis 1:8 (called שָׁמַיַם; all P), Psalm 19:2 (“” הַשָּׁמַיַם), ׳זֹהַר הָרDaniel 12:3; also ׳ר הַשָּׁמִיִם Genesis 1:14,15,17, ׳הַשּׁ ׳עַלמְּֿנֵי רGenesis 1:20 (all P). **רְקִיעַ עֻזּוֺ Psalm 150:1 (suffix reference to ׳י).

  This is a Scriptural fact on cosmology.

 4. “De werkelijkheid” bestaat niet. Ieder heeft zijn eigen “werkelijkheid”. Mijn “werkelijkheid” is niet de uwe. Omdat we allemaal anders tegen dingen aankijken is ook die “werkelijkheid” voor iedereen anders.

 5. En de grootste leugen is het ego, wat menigeen denkt te zijn. Hoe het anders moet,? Je kind uit de leugen halen lees de staats indoctrinatie kampen wat men de basischool poogt te noemen en ze op een democratische school hun eigen waarheid laten leven. Zodat ze eindelijk hun goddelijke individualiteit kunnen beleven en delen en op die manier kunnen opgroeien in waarheid -het hier en nu- i.p.v de leugen. Want de leugen regeert, kijkt u maar naar de regering die zogenaamd wordt gecontroleerd door de tweede kamer. Punt

  • Ego en goddelijke individualiteit gaan mijn inziens goed samen. Voor de rest geef ik je gelijk. Onderwijs is indoctrinatie / hersenspoeling.

 6. Wij worden al heel lang gestimulleerd om dingen tot ons te nemen. Te leren en te studeren.
  Maar vandaag de dag, met alles wat wij denken te weten, is het misschien belangrijker elke dag iets af te leren, en er op deze wijze er achter te komen dat wij helemaal niets weten omdat alles een leugen blijkt te zijn.

  • @Dee – jammer dat je mijn aanbeveling niet hebt bekeken of ga je dat nog doen? Betreffende de Bijbel en daarnaast de fake bijbels … Weliswaar in het Engels zonder ondertiteling, misschien niet jouw ding. Sorry. In het kneuterige taaltje Hol-landsch is daarover zover ik weet niet veel te vinden.

  • @Dee – ik ben het dus niet met je eens. Je bent teleurgesteld, gezien je vorige reactie en waarop ik reageerde en nu nogmaals. God gaf je een vrije wil inderdaad, maar opgeven in plaats van naar de waarheid te gaan zoeken, is kaas op het plankje van de duivel !!!

   • @Greengo,
    Ik ben helemaal niet teleurgesleld. Het besef dat wij in alles voorgelogen zijn/worden opend voor mij nieuwe deuren en een schone lei om alles opnieuw te bekijken met nieuwe nieuwsgierigheid. Dus van opgeven is geen sprake. Ik heb immers de moed om alle geleerde in vraag te stellen. Voor mij is dit alsof ik alle dingen weer voor de eerste maal zie. Zonder oordeel of vooroordeel. Het is een reis door mijzelf door alles weer opnieuw te vragen. Dit mijn eigen persoonlijke great reset. En met mijn Engels is niets mis hoor. Ik reis en woon al jaren in het buitenland. Maar ik ga vanavond jou aanbeveling bekijken.

 7. Wij kleuren ons leven door het geleerde en onze eigen ervaringen, en anderen kleuren daar lustig in mee. Media, politici, scholen, mensen om ons heen. Zij kleuren allen onze percepiie van de werkelijkheid, en bepalen op die manier waarop wij deze wereld ervaren. Het is dus een leugen. Onze ervaring is een leugen, want gekleurd. Daarom zitten wij ook zo vast in het voorgeschreven script. Het script dat zichzelf telkens weer herhaald.
  History is what’s happening. Over and over again.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in