Eén facet van het verval van het Romeinse Rijk, zoals ze ons op school leerden, was de afnemende kwaliteit van het leiderschap, waaronder zwakke en onbekwame keizers aan de top van de politieke hiërarchie. Vandaag de dag kunnen we begrijpen dat deze achteruitgang het resultaat was van een systematisch proces dat degenen die loyaal waren aan de agenda’s van het heersende establishment bevorderde en macht gaf, en degenen zuiverde die het daar niet mee eens waren, vaak met geweld. Ook vandaag de dag heeft het heersende establishment in de westerse liberale democratieën belangrijke plannen. Deze plannen zijn zelfs zo belangrijk dat ze uitgevoerd moeten worden, of ze nu zinnig zijn of niet, schrijft Alex Krainer.

Zealotisme boven competentie

Om de ladder te beklimmen binnen de bedrijfs- en bureaucratische hiërarchieën die belast zijn met deze belangrijke plannen, moeten individuen een zekere fanatisme en loyaliteit aan de dag leggen die verder gaat dan hun bekwaamheid of competentie. Mensen die geloven in zaken als vaccins, door de mens veroorzaakte klimaatverandering, energietransitie, lockdowns, slimme steden, CBDC’s, kunstmatig vlees, diëten op basis van insecten, LGBTQ+ ideologie en een op regels gebaseerde wereldorde, hebben veel meer kans om hogerop te komen in hun carrière dan mensen die openlijk wijzen op de vele problemen met deze ideeën. Hier volgen een paar voorbeelden:

• Vorig jaar voerde het College van Psychologen van Ontario een onderzoek uit naar Dr. Jordan Peterson, een Canadese klinisch psychiater en een van Canada’s meest vooraanstaande intellectuelen naar aanleiding van enkele van zijn openbare uitspraken en Tweets. Het College beval hem een Specified Continuing Education or Remedial Program (SCERP) af te ronden, dat ontworpen is om problemen met betrekking tot professionaliteit in openbare uitspraken aan te pakken.

  Het zal plotseling gebeuren

• In januari 2020 werd Jon Caldera, lange tijd columnist van de Denver Post, ontslagen vanwege het stuk dat hij die maand schreef en waarin hij zei dat er maar twee geslachten waren (mannelijk en vrouwelijk).

• In april 2023 werd in Noorwegen ene Rianne Vogels, medewerkster van een non-profit bedrijf Papillon dat jonge migrantenvrouwen helpt, ontslagen omdat ze getweet had dat er “maar twee geslachten zijn”.

• Op vrijdag 22 januari 2022 suggereerde de Duitse vice-admiraal Kay-Achim Schoenbach op een evenement georganiseerd door een Indiase denktank in New Delhi dat de gemakkelijkste, goedkope oplossing voor de Oekraïne-crisis was om Vladimir Poetin met respect te behandelen: “… het is gemakkelijk om hem het respect te geven dat hij echt eist – en waarschijnlijk ook verdient.” Hij blunderde ook om te verklaren dat de Krim “weg” was en “nooit meer terug zal komen – dit is een feit.” Het Duitse Ministerie van Defensie distantieerde zich onmiddellijk van de admiraal, die onder druk werd gezet om ontslag te nemen.

• In juli van dit jaar nam Dr. Mark Tykocinski, MD, ontslag als president van de Thomas Jefferson University en interim-decaan van het Sydney Kimmel Medical College in Philadelphia. Tykocinski maakte een fout door een aantal tweets te liken waarin de geldigheid en werkzaamheid van Covid 19-vaccinaties in twijfel werden getrokken en waarin geslachtsveranderende chirurgie “kinderverminking” werd genoemd.

De lijst van soortgelijke carrièreschadegevallen is nu erg lang, een soort pandemie die de westerse wereld overspoelt – dezelfde “vrije wereld” die prat gaat op haar gedeelde waarden, waarvan vrijheid van meningsuiting de belangrijkste is. Het lijkt erop dat we het stadium hebben bereikt waarin dubbeldenken deel is gaan uitmaken van ons dagelijks leven: om de vrijheid van meningsuiting te redden, is het nodig om de vrijheid van meningsuiting te vernietigen.

  Globalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarste

Objectiviteit moet verdwijnen!

Deze vernietiging is niet het werk van een paar overijverige ‘rotte appels’. Integendeel, zoals Prof. Jonathan Turley rapporteerde, is het systematisch en komt het voort uit de top van de bevel-en-controle hiërarchie. Leonard Downie Jr., voormalig uitvoerend directeur van de Washington Post, en Andrew Heyward, voormalig CBS News president, hielden interviews met meer dan 75 medialeiders en rapporteerden dat objectiviteit nu als reactionair en zelfs schadelijk wordt beschouwd.

Downie verklaarde: “Wat we gevonden hebben, heeft ons ervan overtuigd dat waarheidszoekende nieuwsmedia verder moeten gaan dan wat ‘objectiviteit’ ooit betekende om betrouwbaarder nieuws te produceren.” De stemming werd bevestigd door de hoofdredacteur van de San Francisco Chronicle, Emilio Garcia-Ruiz, die zei: “Objectiviteit moet verdwijnen.” Ted Glasser, professor journalistiek aan de Stanford University, stelde dat de journalistiek zich moest “bevrijden van dit idee van objectiviteit om een gevoel van sociale rechtvaardigheid te ontwikkelen.”

De regel van idiocratie

We weten misschien niet hoe die boodschap precies door de leidingen van het systeem is gesijpeld tot Glasser, Downie, Garcia-Ruiz en waarschijnlijk duizenden of zelfs honderdduizenden even ambitieuze en hooghartige apparatsjiks, die maar al te graag de plannen en agenda’s van de op regels gebaseerde orde willen dienen. Een competente nieuwsman of -vrouw zou het als vanzelfsprekend beschouwen dat objectiviteit waarschijnlijk in het fundament van hun beroep verankerd moet blijven. Objectiviteit staat gelijk aan geloofwaardigheid, zonder welke dat beroep zinloos en nutteloos wordt. Maar dat doet er allemaal niet toe voor de postwaarheids-, postobjectiviteitsprofessional wiens eerste plicht tot de “partij” is. In deze omgeving komen loyale fanatiekelingen aan de top en verliezen competente professionals invloed.

  Heb geduld met de mensen die niet zien wat u ziet. Zij zijn gewoon bang. Zij zijn er nog niet.

Het gevolg is dat het hele systeem ontaardt in een idiocratie die wordt bemand door ideologen, opportunisten, gewetenloze lafaards of profiteurs – leiders van laag kaliber zoals Joe Biden, Kamala Harris, Boris Johnson, Justin Trudeau, Josep Borrell, Ursula von der Leyen, Jens Stoltenberg en vele anderen in het westen. Dergelijke systemen kunnen in alle ernst absurditeiten verkondigen en uiteindelijk de ideeën accepteren dat slavernij vrijheid is, oorlog vrede is, onwetendheid kracht is en dat 2+2=5.

Is stapsgewijze hervorming onmogelijk geworden?

In zulke systemen kan de corrigerende actie die de competente, principiële professional op belangrijke momenten zou kunnen uitoefenen, zo verzwakt raken dat ze vastroesten rond verwrongen ideeën en gebrekkige plannen, waardoor elke hervorming behalve een gewelddadige, revolutionaire ineenstorting onmogelijk wordt. In het westen zijn we dit punt misschien al voorbij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Een schokkend VN-document onthult de zieke seksuele agenda die de globalisten de hele wereld willen opdringenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTelevisiepresentators “binnenkort met voorbinddildo’s”? Internet lacht om presentator met gelakte vingernagels
Volgend artikelRaketcrisis 2.0: Nicaragua staat Rusland toe om militaire bases te bouwen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. De val van het Romeinse rijk zal dienen als voorbeeld voor de zgn democratische EU ( en usa).
  Alleen duurde het ca. 300 jaar voor Rome in duigen viel. Maar ik heb zo,n vermoeden dat het verval van Brussel veel vlugger zal gaan. De problemen op allerlei vlakken zijn zo ontzettend groot en daar zin m.I.. met de huidige lijers geen oplossingen voor.
  Arm volk.

 2. Had vorige week een discussie met iemand over hoerkraïene. Vond het wel leuk dat Moskou aangevallen wordt door drones. Maidanplein, cia, minsk-akkoorden? Niet belangrijk; Rusland slecht, hoerkraïene goed. En hij keek nog maar weer eens een keer op de telegraaf-app op z’n smartphone.
  Ondertussen zijn ze druk bezig de stemmen van redelijkheid en waarheid de mond te snoeren.

  https://ongehoordnederland.tv/2023/08/22/persberichten/reactie-van-on-op-de-verplichte-rapportage-aan-de-npo/

 3. Nederlandse kakistocratie in volle ‘glorie’

  Moeder van 4 uithuisgeplaatste kinderen gearresteerd: ‘Verschrikkelijk wat hier gebeurd is’

  Emily Passemiers voerde meer dan 30 rechtszaken om haar vier kinderen terug te krijgen. In juli 2019 werd haar dochter gedwongen uit huis gehaald door jeugdbeschermers. Het meisje van destijds bijna een jaar zat op dat moment in bad. >>>

  https://www.ninefornews.nl/moeder-van-4-uithuisgeplaatste-kinderen-gearresteerd-verschrikkelijk-wat-hier-gebeurd-is/

  • Ik heb er met mijn ex mee te maken gehad met mijn stiefzoontje. De familie van haar ex is naar jeugdzorg gegaan met het verhaal dat zij slecht zou zijn, totaal verzonnen maar je moet je wel komen verantwoorden.

   Ik was toen nog een volgzaam schaap die de boel wel weer recht heeft kunnen trekken, nu zou ik ze de deur wijzen en niet eens in gesprek gaan. Opdonderen gewoon, geen enkele bemoeizucht duld ik nog langer. Natuurlijk zijn er situaties waarin kinderen benadeeld worden en of onveilig zijn, daar kan nog steeds tegen opgetreden worden. Maar deze hele club kan maar doen wat ze blieft en vaak niet met de beste bedoelingen voor kind of ouders dus moet ook dat gewoon stoppen.

   Deze wereld is ziek en lijdt onder zware geestesziekten..

 4. Als het waar is, is het prachtig, wat denken de reguurders over deze site; betrouwbaar/onbetrouwbaar of totaal uit de lucht gegrepen?

  De Amerikaanse mariniers hebben zaterdag adjunct-administrateur van FEMA Erik Hooks gearresteerd op beschuldiging van verraad, waarbij hij in een 34 pagina’s tellende aanklacht beweert dat Hooks en zijn baas, Deanne Criswell, agenten in Maui de opdracht hebben gegeven slachtoffers van de brand voedsel en water te weigeren, om de civiele hulpverlening te belemmeren , om “op alle mogelijke manieren” te voorkomen dat ontheemden het door brand geteisterde Lahaina verlaten, en om lichamen zo “discriminerend mogelijk te verwijderen”, vertelde een bron in het kantoor van generaal Eric M. Smith aan Real Raw News. >>>

  https://realrawnews.com/2023/08/military-arrests-fema-deputy-administrator-erick-hooks/

  • @A.W. : Dat een goed begin zijn.
   Hopelijk kan het dan dienen als alarm om op te treden tegen alle corrupte en misdadige overheden :
   van onder af, tot aan de top, en in veel lamden.

  • Totaal uit de lucht gegrepen. Er was eerder al een verhaal dat mariniers de aanstichters van de branden hadden doodgeschoten. Waren ook overheidslui, probeerden te vluchten en werden massaal doodgeschoten.
   Blijkbaar hebben heel veel mensen er lol in compleet uit hun duim gezogen leugens te verkondigen en deze terug te zien op allerlei fora. Realrawnews is daar berucht om, een stel verwerpelijke sensatie nepnieuws idioten. Dit soort lui zorgen ervoor dat échte nieuwssites verboden gaan worden. Zal wel gerund worden vanuit Langley Virginia.

   https://leadstories.com/hoax-alert/2023/08/fact-check-us-marines-did-not-neutralize-fleeing-fema-convoy-in-maui.html

  • Ik volg RRN al jaren. Alles wat te controleren is (namen, functies, etc.) klopt. Daarmee ga ik ervan uit dat veel andere niet controleerbare zaken ook kloppen.

   Daarnaast was/is de site vaak dagen onbereikbaar. Er wordt door hackers veel energie ingestopt om de publicatie van “leugens” te verhinderen. Zouden ze m.i. alleen maar doen als het geen leugens zijn, maar de waarheid.

 5. Adriaan W. zegt het hierboven al… we leven in een Kakistocratie. De uitkomst van een Kakistocratie is een Idiocractie.

  Filmtip; Idiocracy

  https://m.youtube.com/watch?v=6lai9QhBibk&pp=ygUJaWRpb2NyYWN5

  https://m.youtube.com/watch?v=sP2tUW0HDHA

  Schrikbarende overeenkomsten met 2023. Ze hebben ons dommer gemaakt dan ze zelf zijn, zodat ze ons de baas blijven. Één gigantisch voordeel, de meesten van ons zijn gehypnotiseerd ipv echt dom, maar de hypnotiseurs en de elites zijn echt dom en zij zijn zwaar de minderheid. Het is een kwestie van tijd tot genoeg van hun domme slaven sterven aan hun domme spuitjes en dan kunnen we weer gaan samenwerken. De wereldwijde jonestown sekte, de idiocracy sekte, moet gewoon uitsterven, dat heeft een paar jaar tijd nodig.

  God will sort them out by natural selection.

 6. Het lijkt erop, dat de economie inzakt en dat daarmee het verstand weer terugkeert. Zonder geld moet je weer orde op zaken stellen. Dat besef lijkt in Duitsland sterk door te dringen en gaandeweg ook in Nederland.

 7. Het is een natuurwet dat de psychopaten altijd richting de hoogste macht “migreren” we zitten nu in het tijdsgewricht waarbij ongeveer alle psychopaten die hoogste positie hebben bereikt. Dit zal wel op een moment ineenstorten waarbij de cyclus weer herstart, maar dat duurt denk ik helaas nog wel even, langer waarschijnlijk dan ik nog leef 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in