Zich weigeren te laten infecteren door de verschillende geestesvirussen van de samenleving kan een isolerende zaak zijn. Het is veel gemakkelijker om aan te haken bij elk voorbij galopperend Current Thing: het gebeurt maar zelden dat het volgen van de verstikkende orthodoxie een sociale prijs heeft, schrijft Frederick Edward.

Als eeuwige tegendraadsheid – niet met opzet, maar gewoon omdat ik zo in elkaar zit – heb ik mij in de loop der jaren bijna voortdurend in de positie bevonden dat ik een standpunt moest verdedigen dat mij als een sociale paria afschilderde. Als fervent Brexiteer (nog voor die term bestond) aan de universiteit, met een kneuzige aanhang voor het libertarisme (tot mijn snelle ontgoocheling toen ik met de realiteit geconfronteerd werd), maakte mij dat niet bepaald tot de coolste kat op de campus. Dat zijn mijn excuses, in ieder geval.

Het aantal mensen dat bereid is zijn nek uit te steken en moderne ketterijen te verkondigen is zorgwekkend klein. Maar klein is mooi. Robert Jay Nock, de Amerikaanse libertaire (zij weer!) denker, schreef in 1936 een artikel dat de geest versterkt van iedereen die verontrust is over de tsunami van krankzinnigheid die zoveel op zijn weg heeft weggevaagd en die de beschaving zoals wij die kennen dreigt uit te roeien.

In Jesaja’s Job schetst Nock de onmogelijkheid om de massa’s te hervormen die vastzitten aan hun misleide overtuigingen. In plaats daarvan moeten wij ons richten op “het Overblijfsel” – die ene op de honderd, of zelfs die ene op de duizend, die wijsheid en waarheid kan ontdekken te midden van vergankelijke dogma’s.

  Nieuwe schokkende studie bewijst dat het mRNA-vaccin van Pfizer het menselijk DNA blijvend verandert

In het stuk van Nock krijgt de profeet Jesaja van God het bevel om te gaan prediken van de naderende toorn:

“Zeg hun wat een waardeloos lot zij zijn,” zegt Hij. “Zeg hun wat er verkeerd is, en waarom, en wat er zal gebeuren, tenzij zij zich bekeren en rechtop gaan staan. Neem geen blad voor de mond.

Maar, waarschuwt de Heer hem, de massa en de gevestigde intelligentsia zullen geen acht slaan op zijn waarschuwingen. Dit voorbehoud brengt Jesaja ertoe een voor de hand liggende vraag te stellen: als het toch gedoemd is te mislukken, waarom dan nog moeite doen?

“Ach,” zei de Heer, “u begrijpt het punt niet. Er is daar een Overblijfsel, waarvan gij niets weet. Zij zijn duister, ongeorganiseerd, onarticuleus, ieder schuurt mee zo goed hij kan. Zij moeten bemoedigd en geschraagd worden, want als alles helemaal naar de knoppen is, zijn zij het die terug zullen komen en een nieuwe samenleving zullen opbouwen; en intussen zal uw prediking hen geruststellen en laten volhouden. Het is uw taak om voor het Overblijfsel te zorgen, dus ga nu weg en begin er aan.

Ergerlijk genoeg mist het zich inzetten voor het Overblijfsel veel van de grootsheid en de aantrekkingskracht van het zich toeleggen op de massa. Ook de belonende voordelen zijn veel schaarser. Bovendien kan het soms een vruchteloze taak lijken. Zij die zich niet willen schikken naar de huidige orthodoxie, liggen verborgen en steken zelden hun kop boven het maaiveld uit, omdat zij anders de toorn van een van de vele miniatuurtirannen van de samenleving over zich afroepen.

  WEF eist dat regeringen 'gezamenlijke inspanning' leveren om critici de mond te snoeren

Velen zullen worden afgeschrikt om zich in de strijd te begeven, vanwege de omvang van de taak. Het bouwwerk van onwaarheid en leugens lijkt zo onoverkomelijk, dat de meesten hun handen al opgooien voordat zij in de ring stappen: elke media, elke internationale organisatie, elke binnenlandse instantie – zij dansen allemaal naar hetzelfde vermoeiende pijpendeuntje.

Omdat ons probleem structureel van aard is, zijn velen geneigd structurele oplossingen aan te dragen. Het enige minpuntje is natuurlijk dat zij evenveel kans hebben om uitgevoerd te worden als ISIS om voorvechters van de LGBT-rechten te worden. Omdat zij hun grootse visioenen voor altijd zien mislukken, gooien zij hun handen wanhopig in de lucht.

Wanneer de omvang van het probleem te groot is om te bevatten, moeten wij onze energie heroriënteren. Om in kracht en aantal te groeien moeten wij het soort mensen worden dat respect verdient, dat het waard is nagevolgd te worden. Dat betekent zelfverbetering en het aanwenden van introspectieve energie; het verhogen van onze lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid om ons robuust genoeg te maken om de onophoudelijke kritiek aan te kunnen.

Het komt voort uit die Petersoniaanse bezwering: ruim uw kamer op. Wij gaan er al te gemakkelijk van uit dat deze orde gericht is tegen onze tegenstanders – degenen die de wereld willen herschrijven, maar die de grondslagen van hun eigen bestaan niet op bevredigende wijze kunnen structureren; die misleid geloven dat zij uitwendige orde kunnen scheppen ondanks hun inwendige chaos.

Veel beter is het dat wij het op onszelf toepassen. De krijsende maniakken wiens sluipende totalitarisme onze moderne tijd is gaan bepalen, kunnen het best worden bestreden door oprechte, principiële oppositie. Het zal misschien tijd kosten, en het zal de meest opportunisten, die zich aan het establishment vastklampen in de hoop op persoonlijke vooruitgang, niet voor zich winnen, maar het zal, als het moment daar is, de basis leggen waarop uit de brokstukken iets kan worden geschapen.

  Zwitserland: Opzettelijk oplopen van Covid kan je 5 jaar gevangenisstraf opleveren

En zo zijn wij hier, het Overblijfsel: zij die immuun zijn voor de schadelijke idioterie die door de ether en door bijna elke publieke figuur wordt rondgebazuind. De waanzin die wij zien zal verergeren en een crescendo bereiken voordat het gewicht van de tegenstrijdigheden en het verwarde denken het bouwwerk doet instorten. Maar als het eenmaal zover is, zijn wij het die terug zullen komen en een nieuwe samenleving zullen opbouwen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Nieuwe studie brengt mainstream media in paniek: Ongevaccineerden hebben nauwelijks ernstig covid ziekteverloopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe vaccins hebben gefaald – Het is tijd, ver over tijd, om de waarheid toe te geven
Volgend artikelHoe Westerse wapens voor Oekraïne in Russische musea eindigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Werkelijk ik wil geen samenleving op bouwen, ik wil gewoon normaal kunnen leven zonder een autoriteit in mijn nek te hebben hijgen met stomme regels en verstopte agenda’s, en belastingen.
  Laat nu toch eens met rust!!

 2. Goed stuk.

  Maar mensen vreten toch alleen maar waar de kuddeleiders ook van vreten. Of het nou de machtshebbers zijn of de oppositie. Wie het hardst blert, die wordt gevolgd. De ‘virus’ sekte onder de ‘vaccin’ oppositie is ook nog steeds behoorlijk groot en haast niet de ogen te openen. En zo wordt alles systematisch vernield, dus ook mede door de oppositie. Geloof maar lekker in de fabeltjes en zoek het verder uit… of haal nog een boester.

  En het geblaat over ‘virus’ dit en dat, en over ‘inefficient vaccin tegen de virus’ en over de ‘pandemie’ reutelt maar door, overal en door iedereen, zelfs door de zelf-aangestelde experts zoals Malone, Bhakdi en anderen. Maar ondertussen dendert de trein met de DNA-veranderende giftroep razendhard door, op weg naar een ’transhumaan’ mens die niet meer op natuurlijke wijze wordt aangestuurd door onze omgeving van Aarde en Lucht. Kun je straks lekker duffe idioot worden met je elektronische chipje aan de satelliet gekoppeld die het denken voor je doet.

  Wel heel lullig allemaal voor diegenen die nog wel een beetje helder kunnen denken, en dat ook durven te uiten.

  https://zonderreden.substack.com/p/consciousness

  • Vergeet dus types als Bakhdi en Malone en ga verder met lieden als Stephan Lanka. It’s as simple as that. 🙂

   Op velen van ons kan je blijven rekenen.
   MvG

 3. Prachtig artikel, aangenaam taalgebruik. En wat het onderwerp betreft kan ik uiteraard alleen maar beamen wat de auteur naar voor brengt. Voor onze psychische gezondheid lijkt het mij belangrijk te blijven ageren, subtiel of radikaal maakt niet uit!

 4. p.s. Soms denk ik wel eens, eigenlijk zou je gewoon mee moeten doen met de Machthebbers… want die grote, stupide schapekudde is echt je moeite niet waard; het interesseert ze echt geen biet wat er gebeurt met Aarde en mensdier en de nakomelingen. Ze zeggen braaf ja ja, en knikken mee met hun kop, alsof ze weten waar je het over hebt, en dan gaat de kop weer op de mobiel. En ze doen verder niks om de tsunami van verval te weren; ze doen helemaal niks, behalve dan vragen hoe ze zich nu kunnen ontdoen van de gifspuit gevolgen die ze ondervinden na het gemak van het reizen en in restauranten schransen. En ze zeggen dooddoenertjes zoals ‘het zal mijn tijd wel uitzitten’ en ‘ik heb al genoeg aan mijn hoofd om hier over na te denken.’

  Echter, meedoen met de parasitaire club van Machthebbers is ook geen optie, want dat hele programma dat op technologie gebouwd is, staat op instorten. Het is zo wankel als maar kan van binnen en buiten uit; niet alleen uit gebrek aan toekomstig goed onderhoud. Ik schat rond 2040 dat de Great Collapse zal plaatsvinden. Je kan er nu nog snel een graantje aan meepikken, zoals de gebruikelijken in de overheid doen, de ene nog meer dan de andere, maar ‘duurzaam’ is het niet. Wel is een grote thrill voor die parasieten, die met heel veel geld hun gang kunnen gaan met geoengineering en ’transhumanisme’. Wat een kick om voor God te kunnen spelen…

  Uiteraard zal er na de Great Collapse wel weer een nieuwe Orde van Psychopaten aan de macht komen.

  • @Ralph
   Zinloze lege kretelogie .
   kretologie het overvloedig uiten van loze kreten, d.w.z. van uitspraken, leuzen, beweringen die een oplossing lijken te bieden, maar in werkelijkheid iedere bewijsgrond missen.
   Stop ook met water uit de kraan tappen ?
   Ga je in je blote togus door het bos rennen (kijk uit voor die mierenhoop)
   Man man kansloos geneuzel .
   Groeten .

 5. aan meneer rommel…
  weet u nog hoe ik een standpunt verdedigde met verwijzing naar een schriftplaats in het art. ‘ik heb niets te verbergen’ dat u verwijderd hebt omdat het volgens u een interreligieuze dialoog was?
  en hoe dan met dit artikel?

 6. band of brothers of sisters ??
  Kijk vooral even naar de foto’s.
  Hilaries als het niet zoabsurd zou zijn .
  Groeten fijne dag .

 7. Kijk zie, waarom zo afgeven op die “domme schapen” tja, en dan… het vaccin doodt, eigen schuld dikke bult. Dus… stop die jacht op de volgzamen, ze gaan toch dood. En dan hebt ge wat ge wilt, alleen overblijven. Band of brothers.

 8. Zoals altijd is God een man,band of brothers, zo komen wij er niet,wij draaien om het goddelijke, als de aarde om de zon en niet anders!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in