Dr. David Nabarro van de WHO deed gisteren een beroep op de wereldleiders om te stoppen met “het gebruik van lockdowns als de primaire controlemethode”.

Lockdowns werden gebruikt om het Coronavirus over de hele wereld onder controle te houden, waardoor miljoenen levens in chaos werden gestort. Nu is de WHO van gedachten veranderd.

Hij beweert ook dat het enige wat door de lockdowns zou worden bereikt, armoede was.

“Lockdowns hebben maar één gevolg, dat nooit gebagatelliseerd mag worden, en dat is arme mensen een stuk armer te maken”, zegt hij.

“Wij van de Wereldgezondheidsorganisatie pleiten niet voor lockdown als het primaire middel om dit virus onder controle te krijgen”, vertelt Dr. Nabarro aan The Spectator.

“Wij geloven dat een lockdown alleen gerechtvaardigd is als we u tijd willen geven om te reorganiseren, te hergroeperen, uw middelen opnieuw in evenwicht te brengen en uw uitgeputte gezondheidswerkers te beschermen, maar over het algemeen doen we dat liever niet”.

Dr. Nabarro’s belangrijkste kritiek op de lockdowns heeft betrekking op de wereldwijde impact en legt uit hoe armere economieën indirect werden beïnvloed.

“Kijk maar naar wat er is gebeurd met de toerisme-industrie in het Caribisch gebied of de Stille Oceaan, bijvoorbeeld, omdat mensen geen vakantie nemen”, zegt hij.

“Kijk naar wat er gebeurd is met kleine boeren over de hele wereld… Kijk naar wat er met de armoede gebeurt. Het lijkt erop dat we tegen volgend jaar een verdubbeling van de wereldwijde armoede kunnen hebben. Ondervoeding bij kinderen kan op zijn minst verdubbelen”.

De Melbourne lockdown werd eerder geprezen als een van de strengste en langste ter wereld. Tijdens de Spaanse lockdown in maart mochten mensen hun huis niet verlaten, tenzij ze hun huisdieren moesten uitlaten. In China hebben de autoriteiten de deuren dicht gelast om te voorkomen dat mensen hun huis zouden verlaten. De WHO vindt deze stappen nu overbodig.

  De tweede golf komt inderdaad, maar het is de golf van zelfmoorden

In plaats daarvan pleit dr. Nabarro nu voor een nieuwe aanpak om het virus in te dammen.

“En dus doen we echt een beroep op alle wereldleiders: stop met lockdown als de primaire controlemethode. Betere inperkingssystemen ontwikkelen. Werk samen en leer van elkaar”.

Zijn oproep komt veel te laat. Als wereldprimeur kwam een groot aantal gezondheidsdeskundigen uit de hele wereld eerder deze week bijeen om op te roepen tot het beëindigen van de sluitingen vanwege het Coronavirus.

Zij hebben een petitie opgesteld, de zogeheten Great Barrington Declaration, waarin staat dat de sluitingen “onherstelbare schade” veroorzaken.

“Als epidemiologen van besmettelijke ziekten en wetenschappers op het gebied van de volksgezondheid maken wij ons ernstig zorgen over de schadelijke gevolgen van het heersende COVID-19-beleid voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid en bevelen wij een aanpak aan die ‘gerichte bescherming’ wordt genoemd”, aldus de petitie.

“Het huidige sluitingsbeleid heeft verwoestende gevolgen voor de volksgezondheid op de korte en lange termijn”, zegt de petitie.

De petitie heeft tot nu toe 12.000 handtekeningen ontvangen en is ook ondertekend door meer dan 150.000 leden van het publiek.

Het werd opgesteld door Sunetra Gupta van de Universiteit van Oxford, Jay Bhattacharya van de Stanford Universiteit en Martin Kulldorff van de Harvard Universiteit.

Toen Dr. Nabarro werd gevraagd naar de petitie, had hij alleen maar goede dingen te zeggen. “Echt een belangrijk punt van professor Gupta”, zei hij.

Duizenden wetenschappers en gezondheidsdeskundigen waarschuwen voor “verwoestende effecten” van het lockdownbeleid

Vorig artikelDeugsignalering op steroïden: “Zwarten worden uitgesloten van wandelen”
Volgend artikelZweedse nationale staatsomroep: Het aantal moorden neemt af – in vergelijking met de 15e eeuw
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De WHO is, nét als de VN en vele regeringen, volledig onbetrouwbaar !
  Clubjes van seniele oude mannetjes die nog ff hun pensioen opkrikken voordat ze doodgaan;
  in hun eigen land zijn ze als “politicus” uitgekotst !

 2. De “bottom line” van alles is dat al die geleerde slimme mensen en geweldige politici in hun onbegrensd onvermogen een complet wereld naar de afgrond hebben gebracht, niet gehinderd door enige kennis van zaken.

 3. Ik lees nou al weer allerlei berichten dat ze desnoods van plan zijn om 75% van de reguliere zorg willen stil leggen.
  Dat alleen al gaat een hoop dode patiënten opleveren die dan aan hun lot worden overgelaten.
  Maar wel 100% ziekenzorg blijven betalen, je hoeft alleen nergens meer op te rekenen dan.

 4. Nog een leuke binnenkomer….Franse politie vraagt om bescherming, willen ook bewakingsfirma net als de Zweedse politie om naar het werk te kunnen gaan.

  https://www.rt.com/news/503249-paris-police-protest-violence-france/

  Gaan we niet over nadenken, de aftakeling van Europa is niet alleen begonnen maar gaat nu echt in vliegende vaart. Conona, zandneger en kleur neger import, een munteenheid die op niets behalve het geld van de burgers is gebaseerd…..en straks verplichte dracht van autochtone vrouwtjes van een kleuren meng kindje….geloofd u het niet? Okee, alles nu aan de gang was 5 jaar geleden niet denkbaar, toch…?

  Over ongeveer 3 weken klapt het in de VS, een week later staat het midden oosten in vlam en geote groepen plunderend zwarte en bruine mensjes gaan door Europa razen. Met de kerst zal de toekomst volledig helder zijn. Verwacht geen witte kerst maar een bloedrode, met dank aan Rutte en consorten, en al dat tuig dat in Europa pretendeert politicus of hoernalist te zijn.

  Haal de hooivork maar over de wetsteen.

  The future is looking bright, gotta wear shades….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in