© Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Het impeachmentproces tegen de voormalige Amerikaanse president Donald Trump is nu begonnen en de aanklacht is overhandigd aan de Senaat. Maar de Democraten poging tot vervolging zal waarschijnlijk mislukken. Dat denkt althans de nieuwe president Joe Biden, meldt CNN.

Gisteravond maakte het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden duidelijk dat oud-president Donald Trump terecht zal staan. De aanklacht is er maar één en luidt: aanzetten tot rebellie.

De Democraten beweren dat Donald Trump heeft aangezet tot de “bestorming” van het Capitool op 6 januari.

Dit ondanks het feit dat Trump herhaaldelijk opriep tot het tegenovergestelde, tot een vreedzaam protest.

Maar de vervolging zal waarschijnlijk mislukken. Dat is de beoordeling van Joe Biden.

Democraten en Republikeinen hebben nu elk 50 leden in de Senaat. Om Trump te veroordelen is een tweederde meerderheid nodig, wat betekent dat 17 Republikeinen voor zouden moeten stemmen om hem te kunnen wraken. Maar op dit moment is slechts een handjevol Republikeinse leden bereid om dat te doen.

“De Senaat is veranderd sinds ik er was, maar het is niet zo veel veranderd”, zei Biden.

De nieuwe president steunt echter de aanklacht en beweert dat “het moet gebeuren”.

Peking Joe totaal ongeliefd op het White House-kanaal: commentaarfunctie uitgeschakeld

Mike Tyson geeft commentaar op de rasrellen in de VS

5 REACTIES

 1. Alles en iedereen pro Trump word straks gepakt, omdat en opdat er nooit meer ene republikeinse president kan komen. De staatsgreep in de VS vind nu plaats….

  Als Trump niet sneuvelt via deze impeachment en het daaropvolgende proces tot opsluiting dan zal men zijn aanhangers pakken. Via omwegen en derden, via alle mogelijke wegen.
  Wie republikein is in de VS is nu vrijwild en kan kiezen om zichzelf te onderwerpen of om te vechten of te vluchten. Dit is wat de NWO echt inhoud: terreur voor alles dat niet buigt of wijkt.
  Dit zijn de meest enge mensen die je kunt bedenken, totaal los van alle menselijkheid en rede, compleet verdronken door hun eigne visie op de wereld, geen ruimte voor een ander iets dan hun ding.

  Extreme narcisten…..de onmenselijken.

  We zitten in WO3, de landen zijn niet langer de oorlogsvoerders maar de mensen erin zijn het, tegen elkaar omdat de kudde door waanzin word gedreven de kudde die leven in rede wil uitmoorden zal.

  Een oorlog van gifslangen, er is geen tweede kans na de aanval.

 2. Moge de impeachment van Biden er uit volgen…..en dat tuig voor de strafrechter komen…

  Wat mij opvalt, en dat is over de hele westerse wereld: als rechts aan de macht is, zit links de hele regeringsperiode te zieken en te saboteren.

  Alslinks aan de macht is, zegt rechts; jammer, volgende keer beter…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here