72nd "Black Zaporozhians" Mechanized Brigade / Attribution: Mil.gov.ua / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Het Stockholm Institute for Peace Research SIPRI heeft nu de laatste verkoopcijfers van de honderd grootste wapenbedrijven gepresenteerd. Zij konden ook in 2021 genieten van een uitstekend financieel jaar en verhoogden hun omzet lichtjes tot 592 miljard euro. Maar het grootste probleem zijn de knelpunten in de toeleveringsketen als gevolg van sancties, bericht Freewestmedia.com.

Wat dat betreft zal er niet snel iets ten goede veranderen, want uitgerekend Rusland is ook de belangrijkste leverancier van grondstoffen voor de westerse wapenbedrijven.

Het is dubbel pijnlijk, omdat de westerse landen met hun sanctiebeleid Rusland eigenlijk maximale schade wilden toebrengen.

Dit doel is tot nu toe duidelijk gemist. Maar nog erger: als gevolg van hun escalerende steun aan Oekraïne zijn veel westerse wapenarsenalen de afgelopen maanden dramatisch leeggehaald.

Vooral met het oog op de verdere steun aan Oekraïne en de voorbereiding op mogelijke Russische dreigingen zouden westerse wapenleveranciers op volle toeren moeten produceren om de gaten weer op te vullen. Maar daar komt niets van terecht, want veel van de belangrijkste grondstoffen komen uitgerekend uit Rusland.

“Als de problemen met de bevoorradingsketen aanhouden, kan het sommige van de belangrijkste wapenproducenten jaren kosten om aan de door de oorlog in Oekraïne ontstane vraag te voldoen,” verklaarde SIPRI-onderzoeker Diego Lopes da Silva aan Manager Magazin.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Idioten ontdekken nu pas dat deze oorlog gevaarlijk isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  VN-voedselchef waarschuwt voor "chaos", "hel", "verwoesting" door HONGERSNOOD... verwacht prijscontroles, rantsoenering en criminalisering van preppers... VERBERG UW VOEDSEL
Vorig artikelVerrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks – Russische industrie in volle gang (Video’s)
Volgend artikelDe vernietiging van de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Een bekende hedendaagse filosoof deed hierover een treffende uitspraak: “Ben ik nou zo slim, of ben jij zo dom?” De wapenbedrijven hadden dus verwacht dat Rusland hun grondstoffen zouden leveren om wapens te maken om datzelfde Rusland aan te vallen. Dit moet toch een 1 april grap zijn……

  • @Adriaan, Dit doen alleen lui die zelf in nood zijn en aan verliezende hand…Wat een stumperds anno 2022…Van mij mogen ze door rukken naar Brussel en die elendelingen hier plukken uit het parlement.

 2. Ik kwam een opmerking tegen op youtube. Hierin wordt aangegeven dat moeders en echtgenotes van Oekraïnse soldaten zich verenigen omdat ze niets meer vernemen van hun zoons / echtgenoten, geen bericht of wat dan ook. Het aantal ‘vermiste’ Oekraïnse soldaten schijnt rond de 300.000 te zijn. Veel meer dan de 100.000 verspreking van Ursula.
  Het militaire Oekraïnse dodental moet gigantisch zijn.

  • Het is inderdaad een ramp , heb van een oekrainse vernomen dat 40% van de gemobiliseerde in Oekraïne of dood gewond of vermist zijn dan kom je al snel op 400000

  • Die zijn allang dood. Dat tuig Azov vermoord eigen troepen. Het is verschrikkelijk. Voor wat vechten die jongens eigenlijk. Voor niets. Alleen die smerige oligargen hebben aandeel in wat dacht je dan. Dacht je dat Putin het leuk vond. Tuurlijk niet.

 3. Helaas, ik heb geen link noch bron, maar er is zo´n dertig jaren geleden een interview gepubliceerd met Trump waarin hij stelde dat de wereld wapenvrij zou moeten worden. Op de cover van het betreffende blad staat Trump afgebeeld ik meen me te herinneren met een witte duif. Aangezien de heersers van de wereld van alles vooruit plannen (…?…) zou dit dus weleens de opzet kunnen zijn. Als aanloop naar … bijvoorbeeld de supersonische wapens met behulp van 5/6/7/8G, waaronder Crowd Controle. Ook daarvan heb ik de documentatie niet meer, maar die is al wel ergens op Frontnieuws geplaatst door een reaguurder destijds.

 4. Stond gisteren weer even stil bij een.stoplicht met voor mij een autootje uit de Oekraïne. Zie ze steeds vaker nu. Dat land wordt voorlopig compleet onbewoonbaar. Misschien alleen nog te leven in het westerse deel.
  En ja. Laat de Russen even doorstomen naar Berlijn. Brussel. Parijs en natuurlijk Den Haag om daar al die wef slaven op te pikken en af te voeren naar werkkampen in Siberië!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in