Het is een verlies-verlies situatie voor de Oekraïners. Terwijl zij sterven om hun land te verdedigen, steunen financiële instellingen op slinkse wijze de consolidatie van landbouwgrond door oligarchen en westerse financiële belangen.

Dat zegt Frédéric Mousseau, beleidsdirecteur van het Oakland Institute, een onafhankelijke denktank, schrijft Colin Todhunter.

Afhankelijk van welke bronnen je moet geloven, zijn er tussen de 100.000 en 300.000 Oekraïense soldaten (mogelijk meer) gesneuveld tijdens het conflict met Rusland. Dat cijfer omvat natuurlijk niet de burgerslachtoffers.

Het westerse narratief is dat Rusland de Krim heeft ingenomen en vervolgens Oekraïne is binnengevallen. Rusland wordt afgeschilderd als de regelrechte agressor die zijn controle over grote delen van Europa wil herstellen.

Dit narratief is echter onjuist en is ontkracht door verschillende commentatoren die uitvoerig uitleggen hoe Oekraïne is gebruikt en gemanipuleerd als onderdeel van een geopolitieke campagne die door neoconservatieven in Washington is opgezet om Rusland te destabiliseren.

De uitbreiding van de NAVO naar het oosten, de door de VS gesteunde staatsgreep in 2014 – gevolgd door acht jaar van beschietingen van de etnisch Russische oostelijke delen van het land door het regime in Kiev met ongeveer 14.000 doden tot gevolg – hebben geleid tot de militaire interventie door Rusland, dat het expansionisme en militarisme als een existentiële bedreiging beschouwt.

Het is niet het doel van dit artikel om deze kwesties te onderzoeken. Daarover is elders al veel geschreven. Maar de NAVO-landen hebben voor miljarden dollars aan militair materieel naar Oekraïne gestuurd en honderdduizenden jonge Oekraïners zijn gestorven.

Zij stierven in de overtuiging dat zij hun natie – hun land – beschermden. Een land dat tot de vruchtbaarste ter wereld behoort.

Professor Olena Borodina van de Nationale Academie van Wetenschappen van Oekraïne zegt:

“Vandaag vechten en sterven duizenden plattelandsjongens en -meisjes, boeren, in de oorlog. Zij hebben alles verloren. De processen van vrije verkoop en aankoop van land worden steeds meer geliberaliseerd en geadverteerd. Dit bedreigt echt de rechten van de Oekraïners op hun land, waarvoor zij hun leven geven.”

Borodina wordt geciteerd in het rapport van februari 2023 van het Oakland Institute War and Theft: The Takeover of Ukraine’s Agricultural Land, waarin wordt onthuld hoe oligarchen en financiële belangen de controle over Oekraïnes landbouwgrond uitbreiden met hulp en financiering van westerse financiële instellingen.

  Alles rustig aan het oostfront? - Dacht Kiev echt dat de wraak niet verschrikkelijk zal zijn?

De steun die de afgelopen jaren aan Oekraïne is verleend, is gekoppeld aan een drastisch structureel aanpassingsprogramma dat de oprichting van een grondmarkt vereist via een wet die leidt tot een grotere concentratie van land in de handen van machtige belangen. Het programma omvat ook bezuinigingsmaatregelen, bezuinigingen op sociale vangnetten en de privatisering van belangrijke sectoren van de economie.

Frédéric Mousseau, co-auteur van het rapport, zegt:

“Ondanks het feit dat het land centraal staat in de nieuwscyclus en het internationale beleid, is er weinig aandacht besteed aan de kern van het conflict – wie controleert de landbouwgrond in het land dat bekend staat als de graanschuur van Europa. Het antwoord op deze vraag is essentieel om de grote belangen in de oorlog te begrijpen.”

Uit het rapport blijkt dat de totale hoeveelheid land die in handen is van oligarchen, corrupte personen en grote landbouwbedrijven meer dan negen miljoen hectare bedraagt – meer dan 28% van de landbouwgrond van Oekraïne (de rest wordt gebruikt door meer dan acht miljoen Oekraïense boeren).

Te midden van de chaos van de oorlog onthult een nieuw rapport de heimelijke overname van Oekraïense landbouwgrond

De grootste grondbezitters zijn een mix van Oekraïense oligarchen en buitenlandse belangen – vooral Europese en Noord-Amerikaanse en het soevereine fonds van Saoedi-Arabië. Een aantal grote Amerikaanse pensioenfondsen, stichtingen en schenkingen van universiteiten investeren ook in Oekraïense grond via NCH Capital – een in de VS gevestigd private-equityfonds, dat de vijfde grootste grondbezitter van het land is.

President Zelenskyy zette de landhervorming in 2020 in wet tegen de wil van de overgrote meerderheid van de bevolking, die vreesde dat het de corruptie zou verergeren en de controle door machtige belangen in de landbouwsector zou versterken.

Het Oakland Institute merkt op dat, terwijl de grootgrondbezitters op grote schaal financiering krijgen van westerse financiële instellingen, de Oekraïense boeren – essentieel voor de binnenlandse voedselvoorziening – vrijwel geen steun krijgen. Dit verschil in behandeling op de grondmarkt, te midden van grote economische spanningen en oorlog, zal leiden tot meer grondconsolidatie door grote agro-ondernemingen.

Op één na zijn de tien grootste grondbezitters allemaal in het buitenland geregistreerd, voornamelijk in belastingparadijzen zoals Cyprus of Luxemburg. In het rapport worden veel prominente investeerders genoemd, waaronder Vanguard Group, Kopernik Global Investors, BNP Asset Management Holding, NN Investment Partners Holdings, eigendom van Goldman Sachs, en Norges Bank Investment Management, dat het Noorse staatsfonds beheert.

  De Sultan 2.0 zal zwaar naar het oosten neigen

De meeste agribusinessbedrijven hebben aanzienlijke schulden bij westerse financiële instellingen, met name de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling, de Europese Investeringsbank en de International Finance Corporation – de particuliere tak van de Wereldbank.

Samen zijn deze instellingen belangrijke kredietverleners geweest aan de Oekraïense agro-industrie: de afgelopen jaren is bijna 1,7 miljard dollar geleend aan slechts zes van de grootste grondbezitters in Oekraïne. Andere belangrijke kredietverleners zijn een mix van voornamelijk Europese en Noord-Amerikaanse financiële instellingen, zowel publieke als particuliere.

In het rapport wordt opgemerkt dat dit de schuldeisers financiële belangen geeft in de werking van de agro-industrieën en hen een aanzienlijke invloed geeft. Ondertussen hebben de Oekraïense boeren moeten werken met beperkte hoeveelheden land en financiering, en velen staan nu op de rand van armoede.

Internationale financiële instellingen subsidiëren in feite de concentratie van land en een destructief industrieel landbouwmodel dat gebaseerd is op het intensieve gebruik van synthetische inputs, fossiele brandstoffen en grootschalige monocultuur.

Veel van wat er in Oekraïne gebeurt, maakt deel uit van een bredere trend: private-equityfondsen worden overal ter wereld in de landbouw geïnjecteerd en gebruikt om boerderijen goedkoop te leasen of op te kopen en samen te voegen tot grootschalige, industriële graan- en sojaconcerns. Deze fondsen maken gebruik van pensioenfondsen, staatsfondsen, schenkingsfondsen en investeringen van overheden, banken, verzekeringsmaatschappijen en vermogende particulieren (zie het rapport “Barbarians at the Barn” uit 2020 van Grain.org).

Door de landbouw op deze manier te financieren, verschuift de macht naar mensen die geen band hebben met de landbouw. In de woorden van Larry Fink van BlackRock: “Go long agriculture and water and go to the beach.”

Fondsen investeren meestal voor 10 tot 15 jaar, wat resulteert in goede rendementen voor beleggers, maar een spoor van ecologische en sociale verwoesting op lange termijn kan achterlaten en de lokale en regionale voedselonzekerheid kan ondermijnen.

Volgens het Oakland Institute tonen kleinschalige boeren in Oekraïne daarentegen veerkracht en een enorm potentieel om leiding te geven aan de uitbreiding van een ander productiemodel dat gebaseerd is op agro-ecologie en de productie van gezond voedsel. Terwijl grote landbouwbedrijven zich richten op exportmarkten, zijn het de kleine en middelgrote boeren in Oekraïne die de voedselzekerheid van het land garanderen.

  Twee voorbeelden van het gebruik van drone-oorlogsvoering door Rusland

Dit wordt onderstreept door de Staatsdienst voor de statistiek van Oekraïne in zijn rapport “Main agricultural characteristics of households in rural areas in 2011”, waaruit blijkt dat kleine boeren in Oekraïne 16% van de landbouwgrond exploiteren, maar 55% van de landbouwproductie leveren, waaronder 97% van de aardappelen, 97% van de honing, 88% van de groenten, 83% van het fruit en de bessen en 80% van de melk.

In juni 2020 keurde het IMF een leningsprogramma van 5 miljard dollar voor 18 maanden met Oekraïne goed. Dat jaar nam de Wereldbank ook maatregelen met betrekking tot de verkoop van openbare landbouwgrond op als voorwaarden in een lening van 350 miljoen dollar voor ontwikkelingsbeleid (COVID “relief package”) aan Oekraïne. Dit omvatte een vereiste “voorafgaande actie” om “de verkoop van landbouwgrond en het gebruik van grond als onderpand mogelijk te maken”.

Volgens het Oakland Institute:

“Oekraïne is nu de op twee na grootste schuldenaar ter wereld bij het Internationaal Monetair Fonds en zijn verlammende schuldenlast zal waarschijnlijk leiden tot extra druk van zijn schuldeisers, obligatiehouders en internationale financiële instellingen over hoe de naoorlogse wederopbouw – die naar schatting 750 miljard dollar gaat kosten – moet gebeuren.”

Financiële instellingen gebruiken de verlammende schuld van Oekraïne om verdere privatisering en liberalisering te stimuleren – door het land in een hoek te drijven en het een aanbod te doen dat het niet kan weigeren.

Sinds het begin van de oorlog is de Oekraïense vlag buiten de parlementsgebouwen in het Westen gehesen en zijn iconische monumenten in de kleuren van de vlag verlicht. Een beeld dat wordt gebruikt om gevoelens van solidariteit en steun voor die natie op te roepen, terwijl het dient om de aandacht af te leiden van de wrede machinaties van geopolitiek en hedendaagse economische plundering die zich niets aantrekt van nationale grenzen en weinig oog heeft voor de benarde toestand van gewone burgers.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins dreigement tegen de oligarchen: “Tuig en verraders”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse media verspreiden leugens over overwinningsparade Rusland
Volgend artikelWaarom blijven Amerikaanse en Kievse media volhouden dat de Russische ‘Kinzhal’ hypersonische raket is neergeschoten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dus nog een grote “Adder onder het gras” Putin heeft dit beter begrepen dan al de westerse meelopers.
  Dit zal de laatste informatie niet zijn.
  Ik ga Putin steeds beter begrijpen, want zulk inhalig tuig, die de voedsel markt van de wereld wil beheersen…..! wil je niet in je achtertuin!!!

  • En ook niet aan de voordeur,Anna.
   Putin zou graan-export misbruiken,maar oekrainse mijnen lagen voor de kust die ze zelf hebben geplaatst.
   En dan nog wat:toen er graan werd uitgevoerd,kwam maar 2% aan in Egypte,wat niet de afspraak was!
   Nee europese fabrieken moesten draaien ons brood.
   Afrika is toch iets minder belangrijk.Hemd is nader dan de rok.
   Blij ben ik niet maar het heeft wel wat dat de westerse politiek zichzelf zo te schande maakt.
   Enfin we gaan het meemaken.Ben wel blij een goed leven te hebben geleid.
   Het geestelijke,is het hoogste goed.
   Dus vertrouw op jezelf.

   • Tot een poaar jaar terug was Zimbabwe de grootste producent van granen voor Afrika; ze waren stinkend rijk.
    Maar toen “dachten”de negers–en daar zijn ze echt niet op de wereld-dat, als ze de productiemiddelen jatten, ze ook rijk zouden zijn.

    Dus de blanken werden verjaagd/vermoord en de negers namen het land en de boerderijen.

    En toen was de productie: nul
    Zelfs hongernood in eigen land.
    —————————————
    Dus, wat ik bedoel is : het is niet de schuld van rusland dat er daar honger is, maar van een kudde negers in Zimbabwe.
    De staat wilde de oorspronkelijke boeren terughalen, en bood ze wel 2% van hun oorspronkelijke land aan.
    Vonden het gek dat dat nietw erd aangenomen.

    Laat ze maar kennismaken van de wetten van de vrije markt:
    Wie zijn kont brandt, moet op de blaren zitten.

 2. Het zou mooi zijn wanneer Rusland de Oekraïne bevrijdt van de Amerikanen en ook de sinds 2014 door buitenlanders gekochte grond onteigent, behalve van buitenlanders die daar voor Rusland de Oekraïne binnenviel al woonden en werkten. Dat landjepik door rijke mensen moet maar eens afgelopen zijn. Net als het landjepik door Gates die in de VS nu de grootste grondbezitter is, maar om dat land te onteigenen is er in de VS waarschijnlijk eerst een burgeroorlog en een revolutie nodig.
  De moeders in Kiev zijn het ook al meer dan zat dat hun veel belovende jonge zonen gedwongen de vleesvermaler in worden gestuurd, alleen de meerderheid van de mensen uit Lvov en omgeving zullen misschien de Russen nog meer haten dan Zelenski.

 3. Duch Mountains. Het is veel erger dan u denkt. In Amerika is de grootste landbouwgrond bezitter Bill Gates.
  In Amerika worden duizenden koeien gedood….. zomaar verklaringen van de oorzaken zijn er niet.
  Voedsel verwerkende bedrijven in Amerika branden af…… dit is allemaal al “ oude “ informatie.
  De wereld wordt door deze “ geestelijk gestoorde “ mensen naar een bepaald doel geduwd. En dat is een WERELDWIJDE HONGERSNOOD…….dan kun je mensen manipuleren en decimeren……..En dat is/ lijkt de bedoeling. TOTALE WERELD HEERSCHAPPIJ BESTUURD DOOR EEN BEPERKT AANTAL MENSEN EN UITEINDELIJK ZAL DAT ÉÉN MAN ZIJN.

  Ook de hele corona pandemie heeft hiermee te maken. Dat was het “ voorspel”
  En het vervolg op de corona pandemie is het nationale “ pandemie verdrag” De volgende pandemie komt er zeker aan…. Wanneer dat weet ik niet maar dit ging te gemakkelijk mensen volgens slaafs en deden precies wat deze troep mensen wilde. Alle landen moeten hieraan meewerken, in Afrika weigeren landen dit te ondertekenen, die hebben al ellende genoeg gezien van o.a. Polio vaccins die niet deugden, maar wat doet de Amerikaanse elite men stookt en paait in de regeringen met geld en beloftes om dit pandemie verdrag er door te kunnen drukken. ZE WILLEN DE WERELD MACHT!
  AMERIKA DEUGT NIET. HET IS DOOR EN DOOR CORRUPT. ❗️
  Nu met het Nedrlandae pandemie verdrag ( ligt in de kamer gereed om goed te keuren ) bij goed keuring heeft Nederland HELMAAL NIETS MEER TE ZEGGEN OVER HET BELEID TIJDENS EEN BESMETTELIJKE ZIEKTE. DNA orden we geregeerd door een gesubsidieerd orgaan als de WHO.
  Dit is ondertussen een particuliere organisatie geworden…… kijkt naar de geld stromen van de WHO en de benoemingen van de leiding……. Het stinkt❗️
  Dan worden mensen door dat orgaan VERPLICHT OM TE VACCINEREN, en doe je dat niet dan wordt je beperkt in je bewegingsvrijheid vrijheid. En de industrie ( onderdeel van deze kliek mensen ) telt zijn winsten. En de Nederlandse regering “ wast haar handen in onschuld” ( de kamer zit te slapen, ze ruziën onderling)

  Ditzelfde zullen we gaan zijn met de klimaat hysterie….. als wij niet doen wat zij/ de elite de geld schieters, willen dan worden we afgesloten van……. De benzine pomp? Elektriciteit??? De geld automaat???? Uit je huis gezet en in een kamp gaan wonen???? Geen voedsel meer kunnen kopen???? Met in een kamp wonen met bewegings controle?????
  Je kunt het zo gek niet bedenken of deze lieden zullen je Schaden omwille van het klimaat.❗️
  Ze zijn volkomen “ bezeten “ zo noemde je dat vroeger……

  U schrijft “ het geestelijke is het grootste goed.” Dat ben ik met u eens.❗️
  Als je de Bijbel kent dan weet je dat deze tijd eraan komt…… ( de tijd van de antichrist) zou hij al deel uitmaken van het W.E.F.❓ Het lijkt die Yuvi Harari wel………❓ Dat zeg ik heel voorzichtig….❗️ Want we zullen het niet weten voordat hij er is….maar Google die man maar eens, en luister naar zijn woorden……..Hij zegt onder andere, “ dat religie en godsdienst en God en Jezus fake nieuws zijn…” OK ……effe slikken……Dus het gevolg is dan als je jezelf daarmee inlaat dan wordt je een paria, een Outcast…… en uitgesloten van het “ normale leven “ . En als er dan straks gesencureerd gaat worden op “fake nieuws,” waar men ook al volop mee bezig is wat dat❓……Dan heeft hij een hele grote groep mensen te pakken………😡
  Het verhaal van de antichrist staat letterlijk beschreven en als wij tijd van leven hebben zullen we het mee gaan maken….. Het ontwikkeld zich voor onze ogen…..
  Het is walgelijk maar we zitten er midden in…..
  Vertrouw op God en luister goed naar je eigen geweten❗️

  • Koop een pistool met ammo, en zie dat je ergens een stuk grond krijgt.
   Dat pistool is goed voor als er “aan je deur wordt geklopt”of voor jezelf als doorgaan te pijnlijk is.

 4. Nog een opmerking,
  Ik zie net dat Frans Timmermans het gebruik van bestrijdingsmiddelen omwille van het stikstof beleid wil halveren. Hij voert de druk op in Nederland. De boeren moeten kapot, hoe je het ook keert of wend, voedsel wordt een WAPEN……. OM DE WERELD BEVOLKING TE KUNNEN KNEDEN NAAR DE WIL VAN DE GESTOORDE ELITE…….
  Ook dit smerige spel hoort bij hetgeen ik hierboven schreef.
  Ga het AUB eens als een wereld wijd complot zien, want dat is het…….

  Sorry voor de spelfouten in de vorige post.

 5. Ik zal je nog even voorlichten over round-up. Ik heb een pad; en de rotzooi–wat de linkse gekkies natuur noemen– groeide veel en snel.
  Dus verschillende keren gespoten met round-up.

  Resultaat: de vrotzooi weg, hoogwaardig gras ervoor in de plaats, en er wordt hier geen gras gezaaid…..

  Resultaat van “natuur”ik had een groep fruitbomen tegen een slope van een heuvel; daar groeide alleen “natuur”wilde troep.
  Vandaar kawam een schimmel in mijn bomen…

  Die wilde rotzooi huist van alles, ook insecten en ziekten.
  ————————
  Even off topic: waarom strooien die boeren geen hoeveelheid stikstof op de natuurgebieden? Zo gepiept… of even spuiten met round-up….

  Als die “natuur gebieden”geen natuur meer zijn hebben de linksen geen argument om de boeren aan te vallen…

 6. De echte reden was ons versuffen zodat we mee zouden werken om in deze plannen mee te gaan BOOOOM! 🔥 https://youtu.be/o1E5TDQNuwo maar helaas werken ze allemaal niet….dan wereldwijd je eigen bevolking vernietigen en als je eerlijk bent zijn deze net zo arm als de rest en creëren ze fake money om je in te laten geloven. Hoe laf kan je zijn en gigantisch veel geld doen uitgeven waar niets tegenover staat en noemen zichzelf volwassen maar zijn van de laagste graad en voegen niets toe op deze aardbol dan kapot maken wat we reeds eerder zelf hebben opgebouwd. Hoe dom kan je zijn….During the Egyptian timelines the blue staff of Tara was utilized to de-materialize a section of the 2D fields causing an underworld rift, or rip in time. The Caduceus geometry was a false light insert that was installed to take advantage of the underworld rift in the 2D fields and control the black force current for generating creations in the Womb Worlds. https://ascensionglossary.com/index.php/Kundalini#False_Kundalini_Snake Zitten we na 2000 jaar in transcending en is jezelf bevrijden uit je valse ego De 144.000 uitverkorenen
  Dit zijn degenen die dé verandering hier op aarde gaan realiseren.
  Zij ontwaken als eerste en nadat zij zelf geheeld zijn van de negatieve gedachtegang (wat voort komt uit angst), zullen zij de overgebleven wereldbevolking meenemen naar de hogere trilling door hun stralende aura.
  https://www.goldenenergycenter.nl/144000-uitverkorenen.html

  We are in The photon belt will due til AD 4000 is now 2023 Is the cosmos currently playing out the devils until 2024-2025 and is watching over who is real and who is not and who has the best intentions is blown….. We could invite a room full of little devils with pitchforks or a room full of angels. Who is the angel …and the other side a pitchfork…with a false ego……WEF Agenda 2030- WORLD ECONOMIC FORUM EN NL OVERHEID – HET W.E.F. INFILTREERT IN NATIONALE KABINETTEN – VERPLICHT DIGITAAL VACCINATIE PASPOORT – EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET – NIEUW ELEKTRONISCH GELD- NIEUW GELD – OUD GELD WEG – ONTMOEDIGINGSBELEID – DIGITAAL HANDHAVEN.

  Niet gekozen mensen menen over ons leven te moeten beslissen????

  Al bij al bijkt de belofte van 5G een wolf in schaapskleding en gaan achter deze techniek zaken schuil waar we veel meer over zouden horen te weten.

  1). SCHADELIJKE EFFECTEN GEZONDHEID
  De verschillende soorten straling beinvloeden onze gezondheid en zijn o.a. verantwoordelijk voor diabetes. 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes. Straling en Covid (maar ook andere griepsoorten) hebben dezelfde kenmerken. Is Covid het alibi voor deze straling?

  2). 5G – GEHEIM EN ONZICHTBAAR WAPEN / CONTROLE GEREEDSCHAP
  5G is een uograde van 4G en heeft de schadelijke eigenschappen van 4G gecombineerd met dat van een wapen dat ons voortdurend volgt en ons overal kan treffen.

  3). GIGANTISCH ENERGIEVERBRUIK VAN ZENDMASTEN 3-4-5G BEINVLOED HET KLIMAAT
  We verwachten een aantoonbare relatie tussen het enorme energieverbruik van zendmasten en hun beïnvloeding van het weer.

  https://youtu.be/g4X5le5tvrg

  The Incredible Impact of 5G on Human Health 📡 https://youtu.be/e9e54_oTKYw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in