Elke dag grimmiger. De situatie voor Oekraïne wordt met de dag grimmiger. Nog op 7 maart 2023 beloofde Zelensky op CNN dat Oekraïne het Russische beleg van Artemovsk (Bakhmut) zou “deblokkeren” omdat een Russische verovering van Artemovsk een “open weg” voor Rusland in Oost-Oekraïne zou creëren. Volgens verschillende rapporten had Zelensky niet minder dan 80.000 troepen geconcentreerd om Artemovsk te “deblokkeren”. Nu, anderhalve maand na Zelensky’s belofte op CNN om Artemovsk te “deblokkeren” – wat heeft Oekraïne bereikt? Alleen maar vernederende verliezen, schrijft Karsten Riise.

Oekraïne wordt momenteel teruggedrongen tot een hoek van slechts enkele stadsblokken in Artemovsk. Oekraïne bezit slechts 1.400 m x 2.400 m in het westen van Artemovsk. Als een smeltende ijsschots verliest Oekraïne elke dag 200 meter aan elke kant. Rusland rukt ook op naar het noorden rond Artemovsk, waardoor de Russische flanken worden versterkt en Rusland de laatste toevoerweg 506 fysiek onder controle krijgt. Ondertussen zet Rusland Oekraïne ook overal elders aan de 600 km lange frontlijn onder druk. Alleen al in Artemovsk vallen regelmatig meer dan 400 Oekraïense doden per dag. Het verlies van Artemovsk over een week is voor Oekraïne een uitgemaakte zaak.

Het Westen wordt bang

Zelfs de Washington Post (WaPo) toont een kaart van Ruslands vooruitgang rond Artemovsk, en WaPo wordt bang en boos op Zelensky over het onvermijdelijke verlies van Artemovsk (Bakhmut). Dit is een teken van de dingen die komen gaan. Waarom zou Oekraïne ooit enige winst op het slagveld kunnen boeken, als het zelfs Artemovsk niet kan vasthouden nadat het al zijn troepen binnen de stad heeft gehouden en verloren, en 80.000 troepen heeft ingezet voor hun redding? De nervositeit neemt toe in het Westen, en iedereen in Kiev en Washington is nu bezig de verwachtingen van Oekraïense overwinningen op het slagveld te bagatelliseren. Kyiv Post waarschuwt dat het komende “grootste tegenoffensief” van Oekraïne misschien niet meer in staat zal zijn de Krim in te nemen. Kyiv Post wordt zelfs paniekerig dat gebrek aan vooruitgang in het komende “grootste tegenoffensief” van Oekraïne alleen maar zal leiden tot extreme verliezen en een “uitstervend niveau” van ineenstorting voor Oekraïne:

  Nu Europa implodeert, plant de EU prijsplafond voor Russisch gas: Rusland dreigt met volledige stopzetting van Russische gasleveranties

Onsuccesvolle offensieven, vooral met veel slachtoffers, zullen een catastrofaal effect hebben op de voortdurende commerciële, economische, humanitaire, militaire en politieke steun voor Volodymyr Zelensky. Het zou voor de regering van Oekraïne een bijna, maar niet helemaal … uitstervende gebeurtenis kunnen zijn wat betreft het behoud van steun van buiten Oekraïne – Kyiv Post

Oekraïens veelgeprezen “tegenoffensief” lijkt een voorgeprogrammeerde ramp. Zelensky overleeft het misschien niet. Nu Oekraïne zonder luchtverdedigingsraketten en artilleriegranaten komt te zitten, en Rusland het gebruik van goedkope 500 kg en 1.500 kg geleide glijbommen opvoert, bereidt zelfs The New York Times het westerse publiek voor op een Oekraïense militaire mislukking:

Maar de versterkingen [van NAVO-materieel] zijn nog steeds onvoldoende voor wat zelfs Amerikaanse militaire planners hebben ingeschat dat Oekraïne nodig heeft om het maximale te halen uit een offensief dat naar verwachting in de komende weken zal beginnen om meer door de Russen veroverd gebied te heroveren – New York Times

De secretaris-generaal van de NAVO, Stoltenberg, is zo moe en uitgeput geraakt door de westerse problemen in de oorlog in Oekraïne, dat hij heeft geweigerd nog een jaar op zijn post te blijven als zijn termijn afloopt.

De wereld kijkt toe

De hele wereld begint het spektakel te verwachten van het Westen dat in Oekraïne in vlammen opgaat.

India maakt een heldere inschatting: Er is geen “patstelling”. Oekraïne en het Westen gaan ten onder. Oekraïne is een uitputtingsslag van het type WO I, waarbij bewegingen in de linies op de grond niet echt duidelijk maken wat de verliezen zijn en wie er wint. Net als Duitsland in 1918 zal de ineenstorting van Oekraïne plotseling plaatsvinden zodra Oekraïne en de NAVO geen manschappen, uitrusting en wil meer hebben om door te vechten.

  Schwab's Grote Reset bevat de marsorders van de elites voor de Derde Wereldoorlog

China, Brazilië, Saoedi-Arabië en Afrika zijn ongetwijfeld tot dezelfde conclusie gekomen.

Kijk uit voor het domino-effect, wanneer de illusie van Amerikaanse macht en de realiteit in Oekraïne elkaar ontmoeten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne houdt kinderen in fabrieksmatige omstandigheden voor pedofielen, Rusland redt de kinderen – Media BlackoutVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDaar gaan we weer: Verwarde kiezers op zoek naar een politieke redder
Volgend artikelMoeten we ons zorgen maken dat er overal ter wereld zoveel UFO-waarnemingen worden gedaan?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Ik herinner me nog de grootspraak van Zelensky. Jaartje geleden zei hij het sterkste leger van Europa te hebben. En Trutsula wil deze sul bij de NATO? En dit is de oorlog van het Westen? We gaan allen ten onder.

  2. Het grootste probleem is irrealistische berichtgevingen in de Main Stream Media… op een bepaald moment ga je in je eigen (overschatting van) Oekraïne geloven. Sommige nieuwsberichten waarvan men weet dat ze niet waar zijn, blijven rondzingen binnen de Westerse wereld en worden dan vanzelf weer “waar”.

  3. laat de russen maar komen en de oorlog voorstanders maar oppakken lees de regeringen van de EU VK NATO en op de dam ophangen met een bordje ik luisterde niet naar de bevolking😢

  4. En nog steeds is het Russische leger op nog maar zo’n 5% sterkte daar in Oekraïne, ik weet het zeker. We hebben nog niks gezien van hun echte capaciteit. Ze hebben nog manschappen, een mega zeevloot en een berg vliegtuigen waar de hele wereld bang van zou moeten worden. Maar blijkbaar vindt Poetin het wel prima zo, een beetje real life oefening in zijn achtertuin 🙂 En groot gelijk heeft ie.

  5. Je moet geen gevecht aangaan waarvan je bij voorbaat weet (kan weten) dat je die niet kan winnen. Echter de arrogantie, stupiditeit en corruptie bij onze nato overlords zijn zo onmetelijk groot dat daar niemand voor rede vatbaar is. Wie niet horen wil moet maar voelen. Graag nog wat van die Kinzhal mach 12 raketten op die adelaarsnesten in hoerkraïne.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in