De NAVO wordt steeds explicieter in haar anti-Russische oorlogsplannen. In een artikel dat onlangs op de website van de Atlantische alliantie werd gepubliceerd, riep een ex-seniorfunctionaris van de VS op tot een nucleaire oorlog tegen de Russische Federatie. Deze stappen maken de werkelijke bedoelingen van het westerse blok tegen Moskou duidelijk en laten zien dat de NAVO niet geïnteresseerd is in een alternatief om een vreedzame oplossing te vinden voor de huidige spanningen, schrijft Lucas Leiroz.

Gregory Weaver, voormalig nucleair defensieadviseur van de gezamenlijke staf van de VS, stelt in het artikel dat Rusland een nucleaire “uitdaging” vormt voor de VS. Hij is van mening dat Moskou zijn eigen nucleaire doctrine zou kunnen schenden en atoombommen op het slagveld zou kunnen gebruiken in conventionele conflicten, zoals in Oekraïne, of rechtstreeks NAVO-landen zou kunnen aanvallen als de VS betrokken zou zijn bij een oorlog tegen een andere kernmacht, zoals China.

Weaver ziet het Russische leiderschap als extreem onverantwoordelijk, met “de neiging om risico’s te nemen en zich daarbij ernstig te misrekenen”. In die zin meent de voormalige adviseur dat Moskou nucleaire maatregelen tegen de NAVO zou kunnen nemen zonder de gevolgen van deze actie te overzien, of te geloven dat Washington gewoon niet zou reageren en zo een wereldwijde nucleaire escalatie zou vermijden.

Dus in plaats van vreedzame oplossingen voor dit scenario voor te stellen en op te roepen tot een vermindering van de spanningen om nucleaire risico’s te vermijden, kiest Weaver voor de tegenovergestelde richting: hij roept de NAVO op tot een proces van nucleaire afschrikking tegen Rusland. Voor de auteur moet het bondgenootschap zijn offensieve potentieel vergroten, gevechtsvliegtuigen en onderzeeërs voorbereiden om tactische kernwapens te lanceren en, indien “nodig”, een beperkte directe kernoorlog met Rusland beginnen. In dit scenario zouden beide partijen tactische kernwapens op een “gematigde” manier gebruiken, zonder het conflict wereldwijd te laten escaleren.

  Mensen van Mariupol in Oekraïne vertellen wat er werkelijk gebeurd is

“Om die strategie mogelijk te maken, moeten de nucleaire en conventionele strijdkrachten van de NAVO in staat zijn om: 1- een robuuste reeks responsopties te bieden om de afschrikking te herstellen door de Russische leiders ervan te overtuigen dat ze zich ernstig misrekend hebben, dat verder nucleair gebruik hun doelstellingen niet zal bereiken, en dat ze verliezen zullen oplopen die veel hoger zijn dan de voordelen die ze kunnen bereiken; 2- de militaire impact van Russisch slagveldgebruik van kernwapens tegen te gaan; 3- effectief te blijven opereren om de doelstellingen van de VS en de Geallieerden te bereiken in een omgeving met beperkt nucleair gebruik. Om aan deze eisen te voldoen heeft de NAVO een reeks van continu voorwaarts ontplooide, overleefbare nucleaire capaciteiten voor het inzetgebied nodig, die op betrouwbare wijze de lucht- en raketverdediging van de tegenstander in het inzetgebied kunnen penetreren met een reeks explosieve vermogens binnen operationeel relevante tijdschema’s,” aldus het artikel.

Vreemd genoeg vermeldde Weaver in zijn artikel niet de mogelijke gevolgen van een dergelijk conflict voor het Europese continent, waar een dergelijke oorlog zeker zou worden uitgevochten. Dit laat duidelijk zien dat Europa geen relevante waarde heeft voor de Amerikaanse geopolitieke plannen, omdat het slechts een toneel is voor operaties tegen Rusland. Als het nodig is om Europese landen met kernbommen te vernietigen om hun “strategische doelen” te bereiken, zouden de VS dat zeker doen, omdat de Europeanen voor hen geen bondgenoten zijn, maar echte vazallen en proxies.

In feite is het artikel van Weaver een duidelijk voorbeeld van de oorlogszuchtige mentaliteit die een hegemoniale status heeft bereikt onder de politieke en economische elites van de VS. De obsessie om de afbrokkelende unipolaire orde in stand te houden en Rusland en China te verslaan, brengt de beleidsmakers in Washington ertoe om zulke waanzin te overwegen als het opzettelijk creëren van een direct conflict tussen de twee grootste kernmachten ter wereld.

  Biden maakt NAVO's medeplichtigheid duidelijk - en het recht van Rusland op vergelding - na het neerschieten van de IL-76

Er bestaat in de VS een ongegrond geloof in de mogelijkheid om een “beperkt nucleair theater” te creëren, waar aanvallen op een gematigde manier zouden plaatsvinden zonder te escaleren in een wereldwijde risicosituatie. Maar dit is geen waarschijnlijk scenario. De enige mogelijkheid dat een regionaal nucleair theater niet escaleert in een wereldwijde situatie is als de aanvallen unilateraal zijn, zonder reactie van de getroffen partij. Vanaf het moment dat er een uitwisseling van aanvallen is, is de tendens dat op een gegeven moment één van de partijen besluit om de besluitvormingscentra in de vijandelijke hoofdstad aan te vallen met strategische kernwapens – wat zou kunnen leiden tot rampzalige wereldwijde gevolgen.

Verder is het nodig om te benadrukken hoe Weaver misleidende retoriek in zijn voordeel gebruikt om de oorlog te rechtvaardigen. Op geen enkel moment was er sprake van een “misrekening” van Russische kant. Moskou lanceerde zijn speciale militaire operatie heel voorzichtig en nam alle nodige maatregelen om zijn bevolking te beschermen en escalaties te voorkomen. Maar er waren reële dreigementen van Westerse publieke figuren, zoals de voormalige Britse premier Liz Truss, die verklaarde dat ze “klaar” was om een “wereldwijde vernietiging” te bevorderen.

Tot nu toe was het Westen de enige die irrationele, misrekende en onverantwoordelijke beslissingen nam. De nucleaire chantage begon bij het Westen en de Russen reageerden alleen maar. Zoals de Russische autoriteiten meerdere malen duidelijk hebben gemaakt, zou het gebruik van kernwapens alleen plaatsvinden in gevallen die bepaald worden door de doctrine van het land – die, in tegenstelling tot de Amerikaanse, strikt defensief is.

  Poetin houdt belangrijke toespraak over Oekraïne-referenda, mogelijke nationale oorlogsmobilisatie

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaans fiasco: De tests met hypersonische raketten zijn mislukt!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël verklaart oorlog na ongekende aanval vanuit Gaza (18+ Video’s)
Volgend artikelMSNBC verklaart “20 Israëlische levens zijn de levens van 1.000 Amerikanen waard”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Het westen, Israël… het zijn overal dezelfde elites die ons (de 99%) het leven onmogelijk willen maken. Niemand vraagt om deze ellende, de elites en hun verlengstukken creëren het gewoon steeds… al duizenden jaren… en wij zijn altijd het slachtoffer terwijl zij altijd winnen. Elke oorlog, elke aanslag is gecreëerd. Aan allebei de kanten verliest de gewone mens en de elites winnen steeds.

  We moeten iedereen met macht afzetten en onttronen. Alle media, alle politici, alle beursgenoteerde bedrijven, alle WEF/UN partners… het moet allemaal op een grote berg in de fik worden gestoken. Deze verraders bespelen ons nu al duizenden jaren. Wij moeten ophouden om nog iets te geloven van de ellende die zij steeds creëren, want zij creëren elke aanslag en elke oorlog en elke crisis!!! Er is maar 1 vijand, dat zijn de miljardairs en hun geheime diensten en hun elite netwerkclubs. Zij spelen alles en iedereen tegen elkaar uit met false flags en leugens.

  • Helemaal mee eens.
   Normale echte mensen zullen nooit grootschalige oorlogen opstarten m.i.
   Maar we zijn echt geen lieverdjes want een burenruzie kan vreselijk uit de hand lopen en er zijn legio situaties waarin we knap gewelddadig kunnen zijn.
   Maar een buurland binnenvallen is toch heel andere koek. Daar zijn de corrupte politici en de media voor in het leven geroepen.
   Als je begrijpt hoe geraffineerd dit spel gespeeld wordt dan snap je dat je dit niet zomaar kunt stoppen. Op alle mogelijke niveaus worden we ondermijnd en zelfs fysiek kapot gemaakt.
   Toch is de oplossing eigenlijk heel simpel; gewoon niet meer meedoen.
   Maar dan moet je het wel eerst snappen.
   Helaas lopen nog steeds grote getale jonge mensen in de propaganda val van Defensie.
   Met alle gevolgen van dien, voor zich zelf en de wereld.

   • @Thom…
    ‘Toch is de oplossing eigenlijk heel simpel; gewoon niet meer meedoen.’

    1.000.000% eens… dus dit is wat mensen als jij en ik moeten verspreiden en voordoen. Alles weigeren, want alles is een leugen. Mensen zijn kopieermachines, geef ze het juiste voorbeeld om te kopiëren.

  • Correct. De bende wordt door een kleine ‘robbertribe’ al duizenden jaren gevoerd tegen de mensheid – hun ziel verkocht hebbende aan de leugenaar en mensenmoordenaar van de beginne. Wij, het volk, beginnen daar echter niets tegen. Jezus, het zaad van de vrouw, heeft op het kruis reeds de kop van de slang vermorzeld. Hij maakt het karwei binnenkort af. Openbaring 6-19 staat voor de deur. Nog even geduld.
   https://www.youtube.com/watch?v=uGCgqTBg4OA

 2. Dit is inderdaad wat het is Let God.
  Ik las eens dat de komst van de antichrist zal geschieden op het moment dat slechte mensen in de meerderheid zijn geraakt. Dat moment is wel gepasseerd.

 3. Zelfs als heel Rusland nucleair platgegooid wordt zal de radioactiviteit zich uiteindelijk over het hele Noordelijk halfrond verspreiden. Dat snapt Weaver niet en is voor Amerikanen te moeilijk om te vatten

 4. In welke fantasiewereld leven de westerse politiekers ,denken zij echt dat bij gebruik van tactische nukes tegen de RF onbestraft zal blijven. Reken er maar op dat als de eerste nuke vertrekt vanuit de EU of de USA , dat de westersewereld al zijn steden en militaire basissen in een gesmolten krater zal veranderen . UK zal niet meer bestaan en de EU steden eveneens n De USA zijn oostkust en westkust zal veranderen in een woestijn en alle grote steden zullen ophouden met bestaan . Hierbij vermoed ik dat de USA veel atoomwapens zal kunnen lanceren en de deze deze in de vlucht zullen vernietigd worden . Hun F35 is nog niet de naam waardig van 3 de generatie jachtvliegtuig en hun bommen B2 zullen tevens in de lucht vernietigd worden .En aangaande hun onderzeeers vermoedelijk hebben de russen daar ook reeds een tegenzet voor gepland. BYBY USA , EUROPA en de wereld zal een stuk rustiger worden.Geen MAD zoals die idioten denken.

 5. “Deze stappen maken de werkelijke bedoelingen van het westerse blok tegen Moskou duidelijk en laten zien dat de NAVO niet geïnteresseerd is in een alternatief om een vreedzame oplossing te vinden voor de huidige spanningen, schrijft Lucas Leiroz.”

  Een heel logische opinie volgens Gregory Weaver, een opinimaker van 13 in een dozijn Amerikaanse knuppels welke menen op het Noord-Amerikaanse grond gebied veilig te zijn net zoals de afgelopen 2 Wereldoorlogen, deze keer wordt het absoluut anders, de modernste wapens van Rusland zijn volgens insiders niet te verslaan, veel plezier met je schurkachtige, zionistische meningen Gregory.

   • Greet oktober 8, 2023 Bij 11:13

    Poetin en de zijnen weten hoe het spel gespeeld dient te worden, die verdomde zionistische geopolitiek van Amerika is ruk zolang als deze werelds grootste roofstaat bestaat.

    *

    Waarom de rijken zich zo arm voelen

    Tijdens een reis naar Hong Kong besloot het miljardairduo om te lunchen bij McDonald’s. Tot Gates’ vermaak haalde Buffett, toen hij aanbood te betalen, een handvol kortingsbonnen tevoorschijn.

    https://finance.yahoo.com/news/bill-gates-recalls-time-fellow-174029938.html

    Warren Buffett is een miljardair. Maar de meeste superrijken lijden onder geestelijke armoede. Hij krijgt zijn doel door een dubbeltje te sparen.

    De rijken voelen zich arm vanwege hebzucht. Hoeveel ze ook hebben, hun identiteit (“zich goed voelen, belangrijk, veilig”) hangt af van het verdienen en uitgeven van meer.

    – Henry Makow

 6. Die usa ventjes en wijfjes (+ in Europa) zijn knettergek en krankzinnig.
  Streef verdomme naar vredes ipv dit achterlijke pang pang gedoe.
  Maar zolang het dikke dividend van het militaire tuig industrie in de zakken van de 1% zgn elite tuig vloeit, zal er altijd op deze aardbol oorlog gevoerd moeten worden. Hun honger naar nog meer dollars en nog meer macht ( zie het WEF en WHO gedonder) is de bodem van de vele oorlogen, die door de eeuwen heen gevoerd zijn.

 7. Een “beperkte nucleaire oorlog” is een illusie!
  En “het westen” is van de pot gerukt als ze denken daarmee weg te komen.
  Zij praten over een “tactische nucleaire oorlog” terwijl ieder nadenkend mens weet dat die oorlog slechts een paar seconden zal duren om vervolgens plaats te maken voor de allesvernietigende “strategische nucleaire oorlog” die een einde zal maken aan de beschaving (voor zover je daar überhaupt nog over kunt spreken).

 8. De enige twee atoombommen die ooit op burgers werden gegooid werden door de Amerikanen gedropt.
  Als het moet gooien ze er wel nog een paar, die laffe hebzuchtige psychopaten.

 9. Hie se, terug een beetje nieuws van mn ‘favoriete oorlog’ se ! Binnenkort is het allemaal één pot nat, de derde wereldoorlog wordt een FEIT ! Israel/NATO/USA vs Rusland/Iran/China ! Wanna bet ?

 10. @ Adriaan ….het is eerder een combinatie van beperkte(in vergelijking met jou) informatie maar vooral intuitie , Adriaan …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in