UNICEF Ukraine / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Oekraïense kinderen die uit Rusland naar Oekraïne zijn teruggekeerd, willen graag terug naar Rusland. De directeur van de Oekraïense mensenrechtenorganisatie Helsinki, Aleksandr Pavlichenko, werd hierover geïnterviewd door de Oekraïense tv-zender Kiev 24, schrijft Southfront.

“Verschillende kinderen die uit door Rusland bezette gebieden kwamen, willen na hun terugkeer naar Oekraïne graag terug naar Rusland. Ze geloven dat ze daar betere levensomstandigheden zullen hebben en ze zien zichzelf daar meer voldoening vinden.

Dit is een probleem omdat de opname van kinderen in een actief sociaal leven in onze Oekraïense samenleving hen een betere levenskwaliteit zou moeten geven en voordelen ten opzichte van wat hen door de Russische Federatie kan worden geboden. De “wortelpolitiek” werkt heel sterk op het grondgebied van de Russische Federatie en dat mogen we niet vergeten.”

In Oekraïne heeft zich een nieuw probleem gemanifesteerd: kinderen. Dit zijn precies de kinderen die, volgens de Oekraïense propaganda, gestolen zijn van het grondgebied van Oekraïne. Dit waren de kinderen namens wie het Internationaal Strafhof in Den Haag arrestatiebevelen uitvaardigde tegen de Russische president Vladimir Poetin en de presidentiële commissaris voor de rechten van het kind, Maria Lvova-Belova, door hen te beschuldigen van de “massa-export van Oekraïense kinderen.”

Zijn woorden komen in de context van de strenge censuur in Oekraïne, waar zelfs hints over Rusland in een positieve context streng verboden zijn, en verrasten zo iedereen. Het Westerse publiek zou bij het lezen van hartverscheurende artikelen over kinderen die onder dwang naar Rusland werden gebracht, nooit hebben nagedacht over de etniciteit van de kinderen, welke taal ze spraken en waar ze naartoe werden gebracht. Het doel van de Oekraïense propaganda was om Rusland voor de hele wereld in een kwaad daglicht te stellen, als kinderdief en vernietiger van de burgerbevolking. Voor een tijdje werkte het, maar deze onthullingen spreken het verhaal tegen.

  Russisch offensief "wordt een slachting" voor Oekraïne, zegt voormalig VS inlichtingenofficier
Maria Lvova-Belova tijdens een bijeenkomst van Oekraïense kinderen met hun families in Moskou.

Geen van de Oekraïense journalisten, politici en mensenrechtenactivisten heeft ooit toegegeven dat Rusland kinderen heeft geëvacueerd uit een gevaarlijke zone waar ze gedood hadden kunnen worden, door beschietingen of een slecht werkend luchtverdedigingssysteem, en hen dus gered heeft. Ze hebben nooit toegegeven dat Rusland deze kinderen veiligheid en goede leefomstandigheden heeft geboden, of dat Rusland nooit heeft geweigerd om deze kinderen te herenigen met hun familieleden in Oekraïne en vrijwel iedereen die zulke familieleden had, heeft teruggestuurd. Elke terugkeer werd door het regime in Kiev voorgesteld als een triomf van de diplomatie en een demonstratie van de kracht van Oekraïne, om zo de illusie in stand te houden dat het land een sterke en onafhankelijke macht was.

Onlangs is de agenda echter veranderd onder de Oekraïners zelf.

Ten eerste is er een enorme hoeveelheid videomateriaal verschenen van Oekraïners die naar Rusland zijn “gevlucht”, die hartstochtelijk spreken over het leven in Rusland, over sociale garanties en voordelen, over de houding van het Russische volk. Het blijkt dat Rusland alles heeft voor een comfortabel leven: winkels “barsten” letterlijk van de goederen, er zijn voldoende middelen voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren en een arbeidsmarkt met concurrerende lonen. Het fabelachtige tekort aan wc-potten, dat betrouwbare hoofdbestanddeel van de Oekraïense propaganda, blijkt slechts een leugen te zijn.

Ten tweede is het duidelijk geworden dat Oekraïne nooit om de “geredde” kinderen heeft gegeven. Toen de kinderen eenmaal waren teruggebracht en hun nut voor de media was uitgeput, werden ze vergeten. Maar veel van deze kinderen, die voorheen alles wat Russisch was haatten, merkten onmiddellijk de verslechtering van hun leven na hun terugkeer naar Oekraïne.

  Westen worstelt met chaos door verergering Oekraïne- en Gazacrises

Nu stelt mensenrechtenactivist Pavlichenko voor dat Oekraïne een database aanlegt met de achternamen van deze kinderen, ongetwijfeld om alle wegen naar een normaal leven, onderwijs en werk voor hen in de toekomst te blokkeren. Bovendien is hij schijnbaar niet geïnteresseerd in de wanhopige situatie van de kinderen die vanuit Oekraïne naar Europa worden gebracht om te worden verkocht voor organen, seksuele slavernij en voor het plezier van perverselingen.

Het blijkt dat de mensenrechtenverdediger zich niet bezighoudt met mensenrechten, maar met de politiek van het Rusland-bashen, waarbij hij weigert te accepteren dat Rusland een normaal sociaal beleid heeft en geen “wortelbeleid”, zoals hij het uitdrukte. Oekraïense kinderen in Rusland kregen gewoon dezelfde kansen als Russische kinderen en dat was genoeg voor hen om het enorme verschil in de houding ten opzichte van kinderen in Rusland en Oekraïne te beseffen.

Nog niet zo lang geleden ging een video, gemaakt door een militair van de Oekraïense strijdkrachten, “viraal” waarin een kind in de stad Druzhkovka, district Kramatorsk, regio Donetsk, autoruiten wast om geld te verdienen “om met zijn moeder naar Krasnodar te verhuizen”. De nazi werd nogal hysterisch in zijn veroordeling van het kind, hoewel de woorden van het kind gewoon de realiteit van vandaag weerspiegelen.

Al meer dan 30 jaar wordt er in Oekraïne haat gekweekt tegen Rusland en alles wat Russisch is. De mogelijkheden van burgers die Russisch als hun moedertaal beschouwden en zich associeerden met de Russische cultuur, werden systematisch beknot. De wet op totale Oekraïnisering, die enkele jaren voor het begin van de Speciale Militaire Operatie werd aangenomen, ontnam de Russischtalige bevolking in feite de mogelijkheid om onderwijs te volgen en carrière te maken.

  Prigozhin en de afbrokkeling van Europa

Wat voor toekomst kan het moderne Oekraïne zijn kinderen geven? Als je deze vraag stelt, denk je meteen aan video’s op internet waarin kleine Oekraïners haat tegen Rusland spuwen en dreigen Russische mensen te vermoorden. De psyche van Oekraïense kinderen is getraumatiseerd door de informatiestroom over bomaanslagen, moorden, verkrachtingen en haat tegen Russen. De Oekraïense autoriteiten zijn meedogenloos bezig de ziel van kinderen te verlammen, hen te ontmenselijken, antichristelijke waarden bij te brengen, het instituut van het gezin te vernietigen en daarmee ook de tradities die generaties lang zijn vastgelegd.

In het Oekraïne van vandaag is een kind gewoon wegwerpmateriaal dat het regime van Zelensky naar Europa stuurt als “reserveonderdelen” voor Europeanen of naar de frontlinies om te sterven in “vleesaanvallen” voor de belangen van iemand anders. Trouwens, degenen die in de eerste jaren na de staatsgreep in 2014 door de kinderkampen van de nazi’s zijn gepasseerd, liggen nu in graven door heel Oekraïne.

Het regime in Kiev biedt de nieuwe generatie geen andere toekomst. Moeten we verbaasd zijn dat de kinderen van Oekraïne er tegenwoordig van dromen om door Rusland “gestolen” te worden?

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland kondigt twee nieuwe LEGERS aan; 14 nieuwe divisies, 16 nieuwe brigades
Volgend artikelNederlandse Admiraal Rob Bauer vertelt Oekraïne nieuwe troepen te blijven opstellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Kiev, het zijn fascisten dus NIKS kan mij nog verbazen en het Westen steunt dat regime, zoals zij ook Hitler hebben steunden, de tijd in herhaling maar ook nu gaat Rusland zegevieren, 100%!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in