Donkerblauw Bloed / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Kiev moet meer mensen mobiliseren om de verliezen op het slagveld goed te maken, zei admiraal Rob Bauer, de voorzitter van het Militaire Comité van de NAVO, donderdag.

Bauer, die tussen 2017 en 2021 aan het hoofd stond van de Nederlandse strijdkrachten, maakte de opmerkingen tijdens de openingszitting van het Kiev Security Forum, dat jaarlijks wordt georganiseerd door de voormalige Oekraïense premier Arseny Yatsenyuk, bericht RT.

“Je hebt niet alleen nieuwe granaten en tanks en pantservoertuigen nodig, je hebt helaas ook nieuwe soldaten nodig, want soldaten gaan dood en soldaten raken gewond. En dan praat je over mobilisatie, dan praat je over dienstplicht,” vertelde Bauer het publiek.

Terwijl het Westen geld en munitie kan leveren, moeten de Oekraïners zorgen voor de mankracht, omdat hun land op het spel staat, voegde hij eraan toe.

De regering in Kiev heeft officieel verklaard dat er de afgelopen twee jaar slechts 31.000 soldaten zijn gesneuveld, hoewel onofficiële schattingen minstens een orde van grootte hoger liggen. Volgens westerse media opereerden de frontlinie-eenheden van Kiev begin vorige maand op een derde van hun sterkte.

In december werd er in Kiev gesproken over de behoefte aan 500.000 nieuwe dienstplichtigen om de frontliniebrigades aan te vullen en nieuwe brigades te vormen. De Oekraïense president Vladimir Zelensky zei later echter dat het niet nodig was om er zoveel te mobiliseren. Het Oekraïense parlement moet nog stemmen over amendementen op de mobilisatiewet, die tot heftige discussies hebben geleid.

Oekraïne heeft ook veel van zijn wapens en munitie verbruikt en is voor de logistiek bijna volledig afhankelijk geworden van de VS en zijn bondgenoten. In zijn toespraak op donderdag gaf Bauer toe dat de reactie van de NAVO op het conflict in Oekraïne tekortschoot wat betreft de productie van wapens en munitie. Hij pleitte voor dezelfde aanpak als tijdens de Covid-19 pandemie en de vaccinproductie, waarbij hij stelde dat de hele samenleving offers zou moeten brengen.

  Oekraïne Situatierapport - Aantallen verliezen, gebrek aan tanks, er is iets aan de hand

“Pessimisten winnen geen oorlogen,” zei Bauer. “En als je naar de feiten kijkt: er is alle reden om vertrouwen te hebben in het vermogen van Oekraïne om succes te boeken.”

Even later kondigde het Russische ministerie van Defensie de inname aan van Tonenkoye, een dorp in Donbass waarheen de Oekraïense troepen, die in februari uit Avdeevka waren verdreven, hadden geprobeerd om op terug te vallen. Mislukte tegenaanvallen hebben de troepen van Kiev tot 400 man per dag gekost, evenals door het Westen geleverde bepantsering, zoals Abrams tanks van Amerikaanse makelij, aldus het Russische leger.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NAVO: Komende 20 jaar niet ‘koek en ei’ en publiek moet zich voorbereiden om ‘de eerste 36 uur’ van een oorlog te overlevenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“We hebben een probleem: Kinderen willen terug naar Rusland!” Oekraïne geeft toe dat “geredde” kinderen terug willen
Volgend artikel‘LGBT-beweging’ toegevoegd aan Russische terreurlijst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Kijk admiraal Rob Bauer eens geil uit de ogen kijken nu hij wat aandacht krijgt over de materie waarover hij iets denkt te weten.
  Trouwens, een admiraal die iets denkt te weten over landgebeuren?
  Tja wat moet je met zo’n admiraal als onze marine lang niet meer is wat het ooit was.

  Laat hem maar naar het front gaan dan kunnen we hem later postuum een medaille geven voor heldenmoed….. Ik bedoel idioterie….
  Ollongren mag de medaille op zijn kist leggen.
  ( Zou ze inmiddels het verschil weten tussen een sergeant en majoor?)

 2. hE SOLDAAT GA LEKKER ZELF,,,,MIJN ZONEN EN KLEINZONEN GAAN NIET,,,,, ECHT NIET
  AL MOET IK DAAR ALS MOEDER ZELF VOOR GAAN LIGGEN .WIJ HEBBEN AL EEN OORGOG MEEGEMAAKT+ 3,5 JAPPEN KAMP WIE ZO NOGIG VECHTEN WIL,,,,,, GA JE GANG EN IK HOOP DAT JE ER GEOZND WEER UIT KOMT HEEEEEEEEEEEEEEEET IS MIJN OOLOG NIETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

 3. Plak er een rang op en je bent zomaar….ADMIRAAL (lik mijn vestje).
  Als ik naar die kop kijk komt spontaan het woord teiltje bij mij op….

 4. Is er een nest waar die halve zolen uit ontsnappen, je moet als legerleiding jezelf achter de oren krabben als je zulke verliezen lijdt, tijd voor de witte vlag zou ik dan denken.

 5. je kan hem naar het front sturen met een waterpistooltje want een echt pistool is te gevaarlijk hij kan zo zichzelf neerschieten de l*l zak

 6. Mosterd na de maaltijd admiraal Rob

  Lucas Leiroz, journalist, onderzoeker bij het Centrum voor Geostrategische Studies, geopolitiek adviseur.

  Zelfs de nauwste bondgenoten van Kiev geloven niet meer in het vermogen van Oekraïne om het militaire scenario van het huidige conflict om te keren. In een recente verklaring verklaarde een prominente Poolse militaire officier dat Oekraïne niet langer in staat is om te blijven vechten tegen Moskou. Volgens hem lopen de verliezen van het land al “in de miljoenen”, waardoor het voor Kiev onmogelijk wordt om positieve resultaten te behalen op het slagveld. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2024/03/kiev-without-resources-after-millions-of-losses-polish-official/

 7. Zulke sukkels worden betaald om het uitoefenen van hun métier: bevelen brullen en nota’s schrijven. Maar nu worden het ook propagandatoeters als ophitsers en oorlogsmennerij, een taak van de politiekers en hun poortwachters, de media.

 8. Het Russische ministerie van Defensie maakte binnen een week vijandelijke verliezen bekend

  Auteur: Pavel Shishkin, redacteur

  Ministerie van Defensie: in een week tijd verloor het Oekraïense leger meer dan 8.000 mensen

  Het Russische ministerie van Defensie maakte het aantal verliezen aan Oekraïense zijde bekend dat de strijdkrachten van Oekraïne de afgelopen week hebben geleden. De afgelopen zeven dagen hebben de Oekraïense strijdkrachten in de richting van Kupjansk 400 soldaten verloren, evenals drie tanks, drie infanteriegevechtsvoertuigen, 25 voertuigen en 19 veldartilleriestukken.

  In de richting van Avdejevski verloor de vijand meer dan 2.195 soldaten. Tegelijkertijd namen Russische troepen de controle over twee nederzettingen over: Orlovka en Tonenkoye. De materiële verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne bedroegen 21 gepantserde gevechtsvoertuigen, 65 verschillende voertuigen en 28 artilleriestukken.

  In de zuidelijke richting van Donetsk leden de Oekraïense troepen ook verliezen en verloren ze in een week tijd 935 soldaten, drie tanks, elf pantservoertuigen en zeven kanonnen. Tegelijkertijd bevrijdden de Russische strijdkrachten de nederzetting Mirnoye, in de regio Zaporozhye, van vijandelijke troepen.

  In de loop van een week kostte de richting Donetsk de Oekraïense zijde het verlies van 1.885 soldaten, zes tanks, 13 infanteriegevechtsvoertuigen, 41 voertuigen, 17 veldartilleriestukken en negen veldmunitiedepots. Als resultaat van succesvolle militaire operaties in de richting van Donetsk nam het Russische leger de controle over het Alabastrovaya-treinstation over.

  Wat betreft de richting Belgorod-Koersk, waar de vijand probeerde aanvallen uit te voeren door zijn sabotagegroepen, verloren Oekraïense troepen in een week tijd meer dan 3.000 mensen, zeven tanks, 15 gepantserde voertuigen en 17 voertuigen.

  Bovendien hebben de Russische luchtvaart- en raketstrijdkrachten in de periode van 16 tot 22 maart negen lanceerinrichtingen van de Tsjechische Vampire MLRS, een batterij van het Duitse IRIS-T luchtverdediging systeem, twee Amerikaanse tegenbatterijstations uitgeschakeld: AN/TPQ-50 en AN/TPQ-36, evenals vier Oekraïense stations voor elektronische oorlogsvoering “Enklav-N”, “Nota” en “Bukovel-AD”.

 9. Als oud beroeps, 42 blj en 15 jaar nadien natres gediend o.a in roosendaal en elders…..voor een gedeelte GLADIO meegemaakt….woensdrecht met de anti boomen canpagne…tja …dan zie je dit soort MONGOLEN die een vette bek opentrekken en verder niet weten hoe hun lul werkt.
  Klaar mee met dit soort infantielen….mijn advies …tegen de muur en de loodspuit eroverheen.

 10. Wat een lachwekkend zielig figuur. De laatste admiraal die werkelijk iets voor Nederland betekend heeft was De Ruyter. Na hem is alles verbleekt tot een schamel legertje van kuttenlikkertjes. Bij het zien van zulk een belachelijk figuur zou elk land kunnen besluiten Nederland ter zee aan te vallen. Eerloos excuus voor een militair om zo over troepen te praten alsof het slachtvee is. Ga beter reclame maken voor Popla, want je bent een blamage voor de strijdkrachten.

 11. Wij oefenen niet meer , we bereiden ons voor op oorlog. Poetin is gewaarschuwd! . Citaat Nederlandse generaal Maurice Timmermans . Poetin is na deze waarschuwing gehoord te hebben , vannacht badend in het zweet wakker geworden.., en kon de slaap niet meer vatten . ( 😁 ) mann mann mannnn ! Ik zeg : top defensie , top justitie, top geheimedienst , zeg maar alle strategische toppen …., zijn wef / woke geïnfiltreerd. Veel succes ermee .

 12. Deze admiraal is m.i. een puppet on the strings, hoewel hij ook wel overijverige baantjesjager zal zijn. Ontvangt legio medailles terwijl hij waarschijnlijk nooit in het veld komt.

  Zijn blik en non-verbale uitstraling zegt genoeg. Heeft zelf nooit wat meegemaakt maar zit wel de oorlog aan te wakkeren vanuit zijn kantoor.

  Hij beseft amper wat leidt hij veroorzaakt voor ons land, maar te zwijgen over onze jongemannen die straks mogelijk als kanonnenvoer worden opgedist.

  Oekraïne een proxy oorlog
  De oorlog in Oekraïne deze is “Ment to be” proxy oorlog en werd lang terug al beraamd door de globalistische NWO elite.

  De auteur is Zbigniew Brzezinski een voormalige NWO globalist wetenschapper en strateeg van president Carter, planden de Oekraïne oorlog lang te voren, althans had de strategische plannen lang tevoren bedacht en beraamd.

  Met als doel om Ruslands rol te voorgoed te verzwakken.

  Ook de z.g. grote belangen die het voor het Westen zou opleveren, of liever gezegd voor de NWO elite. Terwijl de Nato onder géén beding naar het Oosten zou uitbreiden.

  Havik Brzezinski stak zijn filosofie omtrent Rusland niet onder stoelen of banken. De huidige Westerse regeringen allen méér dan ook in de greep van het globalistische NWO onder supervisie van de snode politiek van de Verenigde Staten.

  De proxy oorlog in de Oekraïne is slechts één van de velen plannen die het duistere globalistische monster in petto heeft voor deze wereld, geleid door een kleine kliek duistere satanische NWO elite.

  Véél Westerse leiders, welke voornamelijk bestaande uit voornamelijk vrijmetselaars en aanverwante organisaties alsmede de Bilderberg aanhangers hebben zich volledig gecommitteerd.

  Sommige leiders zijn al “handpicked” en te voren uitgekozen door de snode globalistische NWO elite, m.n. zijn Rutte, Macron en Trudeau hier schoolse voorbeelden van. Zie de parlementariërs nog de boel opfokken op het plein in Kiëv medio 2014. Wat te denken van de Amerikanen m.n. onder Obama en i.h.b. onder Biden en zoon. Deze hadden vóór de Russische inval al voet aan wal hadden in de politiek van Oekraïne en waar vooral eigen belang en financiël gewin speelden.

 13. Deze paarden snikkel heeft alleen oorlog gevoerd achter zijn pc indien het NL leger allemaal uit zulke domme figuren bestaan kun je beter een fles Vodka op tafel zetten🧐😜

 14. Het zijn gewoon stinkende corrupte schaamluizen en deze idiote ROB BAUWER WEF Rioolrat weet zelf nog niet wat de Russen allemaal bezitten en breng je legerpakje maar naar de klingloop wat vol zit met kinderplaatjes stoere jongetjes zullen allemaal uit hun lijden worden geholpen ook jullie zullen niets te vreten hebben Maar toch gelukkige zijn met je kinderlegertje zal je zeker je einde naderen Met dat illegale onethische corrupte oorlog hitsende Europese Unie, Frankrijk, Duitsland Ethische Raad, DAVOS BRUSSEL Een ieder die te maken krijgt met de Grote BEER zal zeker het einde naderen al deze DRANK EN DRUGS SNUIVERS zij die werken voor een illegale corrupte ongekozen zwendel criminelen het WEF Maffia Von der LIJKEN Klaasjes Schaap en zijn illegale Bedrijven rioolratten circus en hun tijden zullen er aan komen en niets te vreten hebben in dat bunkertje het rioolratten hol en hun illegale hoerenkeet voor machtgeile ongedierte!!!!!

 15. Stront drijft altijd in een gierput Rob Bauer en lever dat pakje maar af bij de kringloop te niet aan te gluren met al die verzamelde kinderen plakplaatje De groeten van de BEER!!!!!!

 16. Volgens mij zijn opruiing, het aanzetten tot geweld, het plannen van dood en verderf, bedreigen van bevolkingsgroepen en machtsmisbruik, redenen genoeg om R. de sloper eens voor een tribunaal te slepen. Voor later zullen we maar zeggen …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in