De VS hebben 90 miljard dollar geïnvesteerd in de opleiding van 25.000 Afghaanse elitesoldaten – en het is precies deze speciale eenheid die nu de Russische strijdkrachten zal ondersteunen in de oorlog tegen Oekraïne. De tovenaarsleerling van Goethe doet u de groeten. De spoken die de NAVO ooit opriep, vechten nu tegen de militaire adviseurs van de NAVO, bericht Exxpress.at.

Het nieuws ging nu als een schokgolf door de NAVO-strijdkrachten: Rusland werft Afghaanse elitesoldaten – opgeleid door de NAVO zelf. Deze training heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie veel geld gekost tijdens de oorlog in Afghanistan. Voor deze speciale opleiding is naar verluidt 90 miljard dollar uitgegeven. En de VS moeten goed werk hebben verricht bij het trainen van 20.000 tot 30.000 elitesoldaten, want een Amerikaanse soldaat vertelde het persbureau AP: “Om eerlijk te zijn wil ik ze op geen enkel slagveld zien, maar zeker niet in gevecht met de Oekraïners.”

Duizenden euro’s en Russisch staatsburgerschap voor frontlijndienst

Maar dat is precies wat er nu gaat gebeuren, want nu laat Rusland het iets kosten om de mannen van het Afghaanse speciale commando te rekruteren. De Zwitserse “Tagesanzeiger” meldt dat er tussen de 1500 en 3000 Amerikaanse dollar wordt betaald voor de opleiding en 7000 euro voor de gevechtsmissie. Na twee maanden training moeten ze direct naar het front. Bovendien krijgen de elitesoldaten en hun naaste familieleden het Russische staatsburgerschap.

Voor Afghanen is dit een bijzondere stimulans, omdat velen het land toch al willen verlaten sinds de Taliban de macht hebben overgenomen. Ze bevinden zich in een hopeloze positie, en Amerikaanse soldaten hebben al gewaarschuwd dat ze een gemakkelijke prooi zouden zijn voor ronselaars. Voor de Taliban zijn de soldaten die aan de zijde van de VS stonden eenvoudigweg onaanvaardbaar. Ze hebben dus niet veel opties meer. Het aanbod van het Russische staatsburgerschap komt precies op tijd. Zelfs als deze missie het leven kan kosten.

  O, het drama! O, al die Russische gadgets!

Afghanen voelen zich broeders en rekruteren zichzelf

Iran zou een bemiddelende rol spelen bij de aanwervingen. Bovendien kan een soldaat volgens Foreign Policy de helft van zijn oude eenheid laten toetreden “omdat ze allemaal als broeders zijn”.

Hoeveel soldaten hebben toegezegd om mee te vechten in de oorlog in Oekraïne is op dit moment onduidelijk, maar er wordt aangenomen dat het er al honderden zijn. De een komt op voor de ander. Een mentaliteit die Poetin ten goede kan komen. Terwijl hij enerzijds door bombardementen in heel Oekraïne stroomstoringen veroorzaakt, heeft hij anderzijds zijn troepen uit Kherson moeten terugtrekken. Hoeveel de Afghaanse elitesoldaten hem zullen helpen, valt nog te bezien. In ieder geval kan men niet gelukkig zijn met een vijand die men zelf heeft opgeleid. Dit kan nog bittere gevolgen hebben voor de NAVO.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van der Leyen geeft de EU het laatste duwtje over de klif: Russische gas-banken volgende in de rij voor sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat zullen onze media en politici doen wanneer de overwinning van Rusland niet langer kan worden ontkend?
Volgend artikelZelfs de mainstream media moeten nu toegeven: De overgrote meerderheid van de Covid-sterfgevallen vindt plaats bij de volledig gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Tja, het is een moslimland. Dit is het resultaat van de bevolking zelf. Zij hebben nu wat de bevolking gewenst heeft, een heilstaat in de vorm van de sharia.
   Beste afghanen, gefeliciteerd!

   • Inderdaad. En zo lang ze een moslims staat zijn, zijn ze niet te helpen; laat ze maar lekker naar andere moslimstaten gaan!

    Ze leven pas 150 jaar van internationale liefdadigheid; en nu hebben ze de uitrusting gekregen van een modern leger.
    Ze zoeken nog iemand die kan lezen om de gebruiksaanwijzing van een bajonet te vertalen…

   • Karel2,
    Wie zijn wij om te bepalen wat zij moeten doen in Afghanistan dan, is dat niet oud Koloniaal denken, wel recht hebben wij om voor hun dingen te bepalen denk ik zelf?
    Dit volk heeft al een zeer lange geschiedenis met vechten trouwens, Engelse overheersing gehad als ik het goed heb, de Engelsen konden hen ook niet de baas worden, toen de linkse regering die de hulp vroeg van de Sovjetunie om hen te helpen tegen die gesponsoorde voorlopers van de Taliban met Bin Laden als leider door de VS en grootgrondbezitters en konden de Russen ook niet verslaan en als laatste poging de VS wederom om hun ook niet te knechten.
    Willen ze lekker blijven vechten dan moeten ze dat lekker doen denk ik vanaf de sofa hier, soms tegen indringers vanuit het buitenland en soms gewoon lekker tegen elkaar om de macht, ik bezie dit land als Haiti, zie het daar niet goed komen, nooit, verdrietig maar denk een feit, je zal er maar geboren zijn.

 1. Ik heb niks op met de taliban of sharia maar men moet wel weten waarom de VS daar zat. Echt niet voor (fake ass) Bin Laden. Ze kwamen met teams van ‘Geologen’
  Ze kwamen voor hoofdzakelijk :

  1. Lithium (wat ze niet gelukt is te minen ondanks installatie puppet regering)
  *China heeft nu de rechten.

  2. Opium (90% van alle opium voor pharma VS en EU kwam uit afghanistan)
  *Daarom kampen we nu al met tekorten in het westen en wordt erger.

  De Amerikanen hebben er 100.000-en mensen verslaafd gemaakt net zoals vroeger in China om bevolking murf te slaan maakte er heroïne van net zoals ze van cocaïne crack maakte en aan de zwarte bevolking gaven.

  Het fenthanyl cadeautje dat Amerika nu zelf krijgt en mee wordt overspoeld is een gratis cadeautje van China een oude payback. Oog om oog tand om tand.

  De taliban geeft geen opium meer nodig voor handel dus heeft alle velden platgebrand en zit op het nieuwe goud lithium en pakt verslaafde op en interneert deze.

 2. Oh, was even de stad in. Kwam.thuis, daar vond ik in de brievenbus mijn bestelde kaart van.Oekraine om alles wat beter te kunnen overzien ( Anwb heeft overigens
  g e e n kaart van de Oekraine.

  Toen.las ik dit over die Afghaanse soldaten dacht ik ’this makes my day’

  Haha. Heerlijk👍

 3. Tja Karma, mooi dit bericht hopelijk alle 30.000 en liefst het 10 voudige, vernietig de eu Poetin, laat ons maar opnieuw beginnen en beter en zeer zeker zonder Amerikaanse volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in