Screenshot film The Outlaw Josey Wales

Onthoud, als het er slecht uitziet en het lijkt erop dat je het niet gaat redden, dan moet je gemeen worden. Ik bedoel heel gemeen. Want als je je hoofd verliest en opgeeft, dan leef je niet en win je ook niet. Zo is het nu eenmaal.” – Josey Wales

“Naar de hel met die kerels. Buizerds moeten eten, net als wormen.” – Josey Wales

Terwijl onze politieke, economische, burgerlijke en sociale structuren voor onze ogen blijven degraderen, oplossen en desintegreren, is het gemakkelijk om apathisch te worden en je over te geven aan hopeloosheid. Er zijn meedogenloze machtige krachten die actief proberen om het weefsel van onze samenleving te vernietigen en de massa’s te dwingen tot economische slavernij terwijl ze opgesloten zitten in een elektronische goelag, gecontroleerd door een oligarchie van kwaadaardige totalitair denkende miljardairs en hun lakeien in belangrijke regerings-, politieke, bank-, militaire, media- en bedrijfsposities. We bevinden ons in dezelfde situatie als Josey Wales in Clint Eastwood’s epische film The Outlaw Josey Wales uit 1976, schrijft Theburningplatform.

De film vertelt het verhaal van Josey Wales, een boer uit Missouri, die gewoon probeert zijn leven in vrede te leiden zonder inmenging van de overheid, ongeïnteresseerd in de gewelddadige Burgeroorlog tussen twee monolithische krachten die vechten voor hun gecreëerde doelen. Zijn vrouw en zoon worden op brute wijze vermoord door Redleg militanten van de Unie, geleid door de verachtelijke Captain Terrill, terwijl hij weg was van zijn boerderij. Nadat hij zijn familie heeft begraven, richt hij zijn gedachten natuurlijk op wraak nemen op de daders en begint hij te oefenen met schieten. Hij sluit zich aan bij een groep pro-Confederate bushwackers die de gesel van de strijdkrachten van de Unie worden tot het einde van de oorlog.

Aan het einde van de oorlog haalt Josey’s vriend en superieur, kapitein Fletcher, de guerrilla’s over zich over te geven, nadat hem door senator Lane is beloofd dat ze amnestie krijgen als ze hun wapens inleveren. Josey weigert zich over te geven omdat hij weet dat je nooit de regering of politici kunt vertrouwen die beloften doen die ze nooit nakomen. Ze pissen al in onze rug sinds de laatste Burgeroorlog, terwijl ze ons vertellen dat het gewoon regent, dus iedereen kan zich inleven in deze scène in de film.

Senator: De oorlog is voorbij. Onze kant heeft de oorlog gewonnen. Nu moeten we ons bezighouden met het winnen van de vrede. En Fletcher, er is een oud gezegde: Aan de overwinnaars behoort de buit.

Fletcher: Er is nog een oud gezegde, Senator: Zeik niet op mijn rug en zeg dat het regent.

Wales weigert zich over te geven en samen met een jonge guerrilla genaamd Jamie zijn zij de enige overlevenden wanneer Terrill’s Redlegs de zich overgevende mannen afslachten. Wales grijpt in en schakelt veel van de Redlegs uit met een Gatling gun voordat hij vlucht met Jamie, die sterft aan een schotwond die hij opliep tijdens het bloedbad nadat hij Josey heeft geholpen twee achtervolgende premiejagers te doden.

Fletcher leert de les dat je de regering of de lakeien die hun mandaten uitvoeren nooit kunt vertrouwen. Ze zullen liegen en moorden om hun doelen te bereiken. Iedereen die niet buigt voor hun autoriteit zal worden behandeld als een vogelvrij verklaarde, zonder zich neer te leggen bij de grondwet, fatsoen of eenvoudige menselijke waardigheid. Zodra fatsoenlijke mensen te ver worden gedreven, zullen ze terugslaan op een meer gewelddadige manier dan de autoriteiten verwachten. Geweld lokt geweld uit en zal meer Josey Wales types creëren die zich niet zullen overgeven of ooit zullen buigen voor het overheidsgezag.

Fletcher: Verdomme, senator. U beloofde me dat die mannen fatsoenlijk behandeld zouden worden.

Senator Lane: Ze werden fatsoenlijk behandeld. Ze kregen fatsoenlijk te eten en toen werden ze fatsoenlijk doodgeschoten. Die mannen zijn gewone bandieten, niets meer.

De rest van de film draait om soldaten van de Unie en premiejagers die Josey proberen op te sporen en te doden, terwijl hij een bende metgezellen verzamelt, waaronder indianen, vuilbekkende oma’s en een heleboel andere kolonisten die hun leven proberen te leiden zonder gehinderd te worden door de overheid. Het personage van Clint Eastwood blijft gedurende de hele film stoïcijns gemeen tegen zijn vijanden die door de regering zijn ingeschakeld, maar heeft empathie en een goed hart voor de onderdrukte mensen die de overgrote meerderheid van de burgers in dit land vormen.

Ik vond het interessant dat de film gebaseerd was op de roman Gone to Texas, geschreven met een virulente anti-regerings inslag door een voormalige speechschrijver van George Wallace. Toen de scenarioschrijver/regisseur probeerde om de anti-regeringsaspecten af te zwakken, zei Eastwood nee en ontsloeg hem uiteindelijk, waarna hij de regie overnam voor de rest van de film. Eastwoods weigering om te buigen voor de druk van Hollywood en de dialoog en verhaallijn af te zwakken, is een eerbetoon aan zijn resolute afkeer van en wantrouwen jegens overheidsinstanties. Hij is in wezen zijn eigen weg gegaan en heeft zijn films op zijn manier gemaakt, zonder zich te laten dicteren door de Hollywood-elite.

Uitgebracht in 1976, toen het anti-oorlogsgevoel op zijn hoogtepunt was, na het door de regering gecreëerde debacle van de Vietnamoorlog, waarbij meer dan 50.000 Amerikaanse jongens werden afgeslacht, noemde Eastwood het later een anti-oorlogsfilm. En we weten allemaal dat het regeringen en die Deep State-agenten zijn die de macht in handen hebben en oorlogen beginnen om hun rijkdom, macht en controle te vergroten. Oorlog eindigt nooit omdat het extreem winstgevend is voor degenen die de oorlog voeren, terwijl de jongeren die vechten slechts kanonnenvoer zijn voor bedrijfsbelangen. Eastwood had helemaal gelijk, want we hebben oorlogen gevoerd in Irak, Afghanistan, Syrië, Libië en nu in Oekraïne en Palestina, waar het militair-industrieel complex van profiteert ten koste van jou en mij.

“Wat betreft Josey Wales zag ik de parallellen met de moderne tijd in die tijd. Iedereen wordt er moe van, maar het eindigt nooit. Een oorlog is iets verschrikkelijks.” – Clint Eastwood

Eastwood stelt de benarde toestand van de Confederatie gelijk aan de benarde toestand van de Amerikaanse Indianen, omdat beide groepen werden getreiterderd, bebloed en verpletterd onder het gewicht van de federale overheid, die haar ongebreidelde groei begon tijdens de Burgeroorlog en nu haar toppunt heeft bereikt van incompetentie, arrogantie, wetteloosheid en haat jegens de burgers die ze geacht wordt te dienen. De meeste mensen willen gewoon met rust gelaten worden, zoals Josey Wales, om hun leven te leiden in vrede en harmonie met hun medeburgers. Maar de federale overheid maakt dat onmogelijk, met hun regels, voorschriften, belastingen, heffingen en handhavers die het publiek dagelijks lastigvallen.

In Eastwoods film vermoorden ze zijn familie, vermoorden ze zijn kameraden en zijn ze vastbesloten om hem te vermoorden. Het liedje blijft hetzelfde. Onze regering vermoordde mensen die met hun eigen zaken bezig waren in Ruby Ridge. Ze vermoordden vrouwen en kinderen in Waco. Ze vermoordden een veeboer op Bundy Ranch. Ze sturen jonge mannen naar de oorlog voor bankiers en bedrijven. Ze hebben op onwettige wijze demonstranten in kerkers opgesloten voor een nepoproer dat door overheidsagenten is uitgelokt en geïnitieerd. Ze hebben de presidentsverkiezingen vervalst en de belangrijkste politieke kandidaat veroordeeld voor valse misdaden die hij niet heeft begaan om de controle over het politieke systeem te behouden.

De lijst kan nog bladzijden doorgaan, want de totalitaire methoden en het machtsmisbruik tegen de burgers van dit land gaan razendsnel. Angst om hun rijkdom en macht te zien wegglippen heeft een bijna psychotische spasme van ongehinderd chaotisch rondzwaaien gecreëerd, in een uiteindelijk vruchteloze poging om de controle te behouden. Ze zijn bang dat de massa ontwaakt uit hun door technologie veroorzaakte sluimer en zich realiseert dat de vijand niet de groepen zijn die ze geprogrammeerd zijn om te haten, maar de regering zelf die aan de touwtjes van deze clownshow trekt.

De regering heeft een verdoofd, dom volk nodig dat vreest wat hen gezegd wordt te vrezen en gehoorzaamt aan de instructies van hun opperheren. Maar de covid-scamdemie en de voortdurende dood van dierbaren door de giftige spuiten, heeft de ogen van miljoenen geopend. De doodsspiraal van schulden veroorzaakt door Biden’s handlangers, versterkt door de gecoördineerde en gefinancierde invasie van onze zuidelijke grens door derde wereld mormels, en resulterend in een razende inflatie voor gemiddelde Amerikaanse gezinnen, heeft de massa’s woedend en furieus gemaakt. We naderen het moment van de waarheid.

De regering is bezig miljoenen wraakzuchtige Josey Wales figuren te creëren. Naarmate de politieke chaos in de komende maanden toeneemt, de dreiging van een wereldwijde vuurzee escaleert en de economische situatie van de massa verslechtert, zal de wraak tegen politici, regeringsdrones en de globalistische financiële elite voor het creëren van deze waanzin zich snel uitbreiden. We weten wat Josey Wales zou doen. De vraag is wat wij zullen doen.

Eastwood maakte zijn laatste westernmeesterwerk zestien jaar na Josey Wales met de release van het met een Academy Award bekroonde Unforgiven. Hij bracht een eerbetoon aan Josey Wales in de climaxscène in de saloon toen hij Little Bill confronteerde. In The Outlaw Josey Wales was de eerste reactie van oma Sarah op haar ontmoeting met Josey Wales:

“Deze Mr. Wales is een koelbloedige moordenaar. Hij komt uit Missouri, waar ze allemaal bekend staan als moordenaars van onschuldige mannen, vrouwen en kinderen.”

Hij sluit de lus met Will Munny, uit Missouri, met dezelfde valse beschuldiging dat hij vrouwen en kinderen heeft vermoord, terwijl hij ook vergelding zoekt op autoritaire regeringsleden die een onschuldige man hebben vermoord. Zowel Josey Wales als Will Munny probeerden hun leven te leiden als vreedzame boeren, maar werden gedwongen om terug te vallen op geweld omdat de regering hen niet toestond om in vrede te leven.

Little Bill Daggett: “Jij zou William Munny uit Missouri zijn. Moordenaar van vrouwen en kinderen.

Will Munny: “Dat klopt. Ik heb vrouwen en kinderen gedood. Ik heb zo’n beetje alles wat loopt of kruipt wel eens gedood. En ik ben hier om jou te vermoorden, Little Bill, voor wat je Ned hebt aangedaan.”

Eastwoods eerste en laatste epische westerns onderzochten beide de harde realiteit van geweld en vergelding als logisch gevolg van misdaden tegen onschuldige mensen die gewoon proberen hun leven te leiden. Zijn meditaties over de begrippen leeftijd, reputatie, moed en de troebele definitie van heldendom zorgen voor veel diepere en complexere onderzoeken van het oude Westen dan andere westernfilms. Eastwood maakt onderscheid tussen de wrede realiteit van een wereld die wordt beheerst en bestuurd door tirannieke psychopaten die optreden als regeringsagenten, en mensen die vreedzaam leven zonder tussenkomst van de regering.

Eastwoods ideale visie van Amerika als een pluralistische samenleving van individualisten van alle rassen en achtergronden die het verleden en hun verschillen opzij zetten om in harmonie te leven, staat in contrast met de realiteit van een samenleving die wordt gecontroleerd en gemanipuleerd door degenen die door Edward Bernays de “onzichtbare regering” worden genoemd. De heersende elite wil niet dat mensen op een vreedzame en zelfvoorzienende manier leven. De climaxscène in Outlaw Josey Wales tussen Josey Wales en Ten Bears geeft de aard van onze wereld weer en het verschil tussen regeringen en het volk.

Josie Wales: “Ik kwam hier om met jou te sterven. Of om met jou te leven. Sterven is niet zo moeilijk voor mensen zoals jij en ik. Het is leven dat moeilijk is als alles waar je ooit om hebt gegeven is afgeslacht of verkracht. Regeringen leven niet samen – mensen leven samen. Met regeringen krijg je niet altijd een eerlijk woord of een eerlijk gevecht. Nou, ik ben hier gekomen om je één van beide te geven of van je te krijgen. Ik ben hier zo gekomen zodat jullie weten dat mijn woord van dood waar is, en mijn woord van leven is dan waar. De beer leeft hier, de wolf, de antilope, de Comanche. En wij ook. We jagen alleen op wat we nodig hebben om van te leven, net zoals de Comanche. En elke lente, wanneer het gras groen wordt, en de Comanche naar het noorden trekt, kan je hier in vrede rusten, wat van ons vee slachten, en plukken voor onderweg. Het teken van de Comanche, dat zal op onze hut staan. Dat is mijn levenswoord.”

Ten Bears: “Het is triest dat regeringen worden geleid door de dubbele tong. Er zit ijzer in je woorden van dood voor alle Comanche om te zien, en zo zit er ook ijzer in je woorden van leven. Geen ondertekend papier kan het ijzer bevatten. Het moet van mensen komen. De woorden van Ten Bears dragen hetzelfde ijzer van leven en dood. Het is goed dat krijgers zoals wij elkaar ontmoeten in de strijd van leven… of dood. Het zal leven zijn.”

Ik had Josey Wales eerder gebruikt als de basis voor deel vier van mijn vijfdelige serie gebaseerd op films van Clint Eastwood in 2012, waarin ik documenteerde hoe de Federal Reserve, onder controle van de Wall Street bankenkabaal, de middenklasse had vernietigd en de ultieme vernietiging van het Amerikaanse economische systeem in gang had gezet. We zijn nu twaalf jaar later en die vernietiging nadert haar hoogtepunt. Terwijl de machthebbers rondzwalken in een laatste destructieve apocalyptische spasme van haat, hebzucht en oorlog, moet de gemiddelde Amerikaan zijn innerlijke Josey Wales kanaliseren.

We kunnen ofwel opgeven en toelaten dat degenen die deze rotzooi voor hun eigen gewin runnen ons tot slaven maken met eeuwige schulden, ons slachten met hun giftige “vaccins”, ons vleesloos vlees en insecten laten eten, ons dwingen tot hun digitale valuta, 15-minutensteden (ook wel elektronische goelags genoemd), elektrische auto’s en sociaal kredietsysteem, of we kunnen loodzwaar worden en ons vermannen. Om onze totalitaire spiraal om te keren, die wordt uitgevoerd door machtige mega-rijkaards en hun hoogbetaalde lakeien van politici, bankiers, mediamagnaten en bedrijfsleiders, zullen die 300 miljoen geweren gebruikt moeten worden.

Als we vreedzaam met elkaar willen samenleven, ongehinderd door een overheersende, corrupte reus van regeringen, bestuurd door slechte mannen met slechte bedoelingen, dan zullen we moeten vechten. Zo is het nu eenmaal. Vraag jezelf af: “Wat zou Josey Wales doen?” en handel daarnaar.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe is dat gebeurd?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSteun aan genocide om multipolariteit een halt toe te roepen
Volgend artikelKijk: Joe Biden vertoont ”gênant” gedrag tijdens Normandische D-Day Ceremonie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Bij deze zijn we hard op weg naar een confrontatie in de spirit of Josey Wales. Nederland voor wat het waard is heeft gisteren alle macht uit handen gegeven. Door de ploert Frans Timmermans aan te wijzen als vertrouwenspersoon van Nederland in Brussel en daarmee de ss nazi hoer Ursula hoog op het schild te hijsen heeft het volk haar laatste kaarten verspeeld. Straks komen de vrinden van Hugo de Jonge werkelijkheid aan de deur om onze armen te voorzien met vergif dat de machtsgeile WHO Tedros aap aan Brussel dicteerde. En dan. Ja dan als ze hier werkelijk aan de deur komen. Dan breekt de oorlog uit. De soevereiniteit van dit lichaam wordt verdedigd en voor wie dat niet respecteert zal het licht doven in de spirit van Josey Wales.

  • Wat heb ik nu weer gemist? Is die stompzinnige drol op poten aangewezen als vertrouwenspersoon tussen de Nederlandse regering en Brussel?
   Door wie is die aangewezen dan? Door iets uit het nieuwe kartél?
   Dan kunnen we ons inderdáád beter maar gaan bewapenen.
   Als de ene hoerenkast is ingeruild voor de andere……..grote God…….hoe dan.
   Hoe dan verder?

   • Dit is de voorlopige conclusie nu de televisiekijkers en het klootjesvolk massaal een stem heeft uitgebracht op het stinkende complot van Frans Timmermans de grootste NSB-er en landverrader van de Lage Landen.

   • Je hoefde al die jaren maar die hoerenkop van Wilders te zien en een minuutje aandachtig luisteren om te weten dat er met hem niets zou veranderen. Dat is wat gecontroleerde oppositie doet, ze zetten een nieuwe hoerenmadam neer als hoofd van het bordeel en verder blijft alles het zelfde.

   • Zeer zeker, mijn riek staat klaar achter de deur,eentje met hele lange scherpe pinnen. Ik ben voorbereid maar ook mentaal voorbereid. Om niks te zeggen en op mijzelf te blijven. Ben ik twee jaar geleden al mee begonnen. Mij geïsoleerd , zodat als de oorlog en chaos uit moest breken dat ze mij dan in de straat over het hoofd zien. Heb ook een achterpoort gemaakt aansluitend aan de gemeente tuin . Want over in mijn straat hangen camera’s . NIet normaal. Ik vertik het dat ze mij dagelijks opd ie camera’s zien. Dus ik sluip voortaan langs de gemeenetuin weg .
    Heb hoge heggen latten groeien in mijn tuin zodt er weinig zicht in is van buren,die in de winter ook groenblijvend zijn. Beetje verwaarloosd uitzicht,maar dt is expres om het idee te geven dat ik een kluizenaar ben. Ik ben maar alleen en dan moet ik mij als vrouw zien te redden . In mijn visie zijn mensen die camera’s hangen mensen die zelf niet deugen. Enkele dealen hier drugs, of stelen bij het leven,maar zelf hebben ze camera’s hangen.
    Dit hoort erbij dat mensen je niet zien. Als de oorlog moest uitbreken wil ik wat onzichtbaar zijn. Want ze slaan je hersenen in voor eten of gewoon uit frustratie.

    • @Greet…
     ‘In mijn visie zijn mensen die camera’s hangen mensen die zelf niet deugen.’

     Wie zelf niet te vertrouwen is, vertrouwt anderen ook niet. In een maatschappij geregeerd door criminelen, draait alles om wetten en een regels.

     Verder herken ik exact wat je zegt. Ik heb tijdens cojona een laurierhaag voor mijn huis geplant en die laat ik hoog op groeien zodat mensen min of meer vergeten dat ik besta. Ik ben er klaar voor om een pilaar van licht en liefde te zijn, maar ik heb me ook teruggetrokken en onzichtbaar gemaakt tot ik nodig ben.

     Jij bent een vrouw alleen, ik ben een man alleen… weet dat je niet ‘alleen’ bent Greet. Je mag mij via Rommel mailen of sluit je aan in de mailgroep van Veteraan Delta, het is altijd handig om wat contacten te hebben.

     We moeten door deze storm heen, eerst komt er stilte, dan komt de storm en daarna zullen we moeten opruimen, tot die tijd ga ik maar voor mezelf zorgen, want om mij heen is iedereen onbereikbaar tot er iets wordt doorbroken. Mensen staan op rails en ze kunnen niet meer sturen, dus laat ze maar tegen de muur rijden, dan helpen we ze wel als ze om hulp gaan vragen.

     Houd moed Greet, dat is wat ons staande houdt. Heb vertrouwen in de liefde. Eerst maakt de angst hel op aarde, daarna keert de liefde terug. Hopelijk mogen we dat meemaken.

     🙏❤

 2. Dat is een mooi verhaal wat mij diep raakt omdat dit weerspiegeld waar wij ons nu in begeven. Dank Rommel dat geeft weer inspiratie.

 3. High Plains Drifter was mijn inspiratie hoe ik corona en dergelijke aanpakte en hoe ik stem.

  Clint Eastwood (hier ook regisseur), als acteur the Stranger neemt als ik het goed begrijp wraak op de moordenaars van sheriff Marshal Duncan (mogelijk hemzelf) en hun hypocriete dorpsgenoten, die hem aannemen als hulp voor hun bescherming tegen de bandieten. Hij brengt de nacht door met de vrouw van de hoteleigenaar die hem omhult dat de bewoners opdracht hadden gegeven tot de moord. Hij laat het dorp met 200 liter rode verf helemaal rood verven, de plaatsnaam (Lago) overgeschilderd als Hel. De dorpsbewoners, de bandieten zelf, worden tegen elkaar uitgespeeld en uitgeroeid terwijl een dwerg, Mordecai, als sheriff en burgemeester is aangesteld.

  https://www.youtube.com/watch?v=hUA02WlUBII

 4. Mooi, als je de diepere boodschappen begrijpt van ogenschijnlijk simpele actie films.
  En inderdaad net zoals Michael Douglas in “Falling down”.
  “i am the bad guy ?” aldus de ontslagen Douglas tegen Robert Duvall, die met tegenzin deze klus moet klaren, alvorens de dag erna met pensioen te gaan.
  “They lie to everybody” aldus Duvall.

  https://www.youtube.com/watch?v=hLmuF-0P4tk

  Het probleem is dat steeds meer mensen de leugens beginnen te zien.

  • 👏 Net wanneer ik ook Falling Down wil vermelden..doet U het Prachtig..wat betreft Clint Eastwood…in elk van zijn films zit Inderdaad een sterke boodschap, ook zoals in Grand Torino…Geweldig the Unforgiven eveneens… maar je moet het Willen zien hé…

 5. Betreft de getoonde foto’s staat er een fout in dit artikel.
  De bovenste foto, die nadien tussen de andere foto’s nog eens getoond wordt komt niet uit de film Josey Wales, maar is een foto van de film Unforgiven uit 1992, 16 jaar na Josey Wales.

 6. Ik hou wel van spaggetti westerns, geweldige muziek, , van cleef als uber slechterik spannende verhalen etc

  Maar dit is Romantische fake zooi goed voor de story
  Afstand native amerikanen en eu immgranten is heel groot
  En nu dit nog:
  1 – What is a Code Talker? American Indian Code Talkers The National WWII Museum New …
  A code talker is the name given to American Indians who used their tribal language to send secret communications on the battlefield.
  2 – January 5, 2023
  Seeking Victims in the Phoenix Group Homes Targeting Native Americans Investigation
  The FBI is seeking victims who may have been recruited to live in and receive services in group homes (Behavioral Health Residential Facilities) located in Phoenix, Arizona, between January 2020 to present.
  +
  Missing and Murdered Indigenous People Crisis
  Violence Against Native Americans and Alaska Natives far exceed national averages
  For decades, Native American and Alaska Native communities have struggled with high rates of assault, abduction, and murder of tribal members. Community advocates describe the crisis as a legacy of generations of government policies of forced removal, land seizures and violence inflicted on Native peoples.
  A 2016 study by the National Institute of Justice (NIJ) found that more than four in five American Indian and Alaska Native women (84.3 percent) have experienced violence in their lifetime, including 56.1 percent who have experienced sexual violence.
  In the year leading up to the study, 39.8 percent of American Indian and Alaska Native women had experienced violence, including 14.4 percent who had experienced sexual violence.
  Overall, more than 1.5 million American Indian and Alaska Native women have experienced violence in their lifetime.

  Toch een enorme tegenvaller, verdienste van punt 1 in aanmerking nemend,
  waar is dan de integratie en aansluiting met gewone amerikanen
  Zelfde geld voor zwarte amerikanen

  Manifesto van kaczinsky lijkt me meer van toepassing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in