Meer dan een half dozijn explosies hebben verschillende steden in Iran opgeschrikt vanaf 19:17 uur oostelijke Amerikaanse tijd op zaterdag 28 januari 2023. De explosies hebben allemaal militaire industriële faciliteiten getroffen. Micro Aerial Vehicles (drones) raken talrijke doelen in heel Iran, bericht Hal Turner.

Bovendien komen er nu berichten binnen dat de Israëlische defensiemacht (IDF) luchtaanvallen uitvoert in Syrië, tegen vermeende Iraanse doelen.

Dit gebeurt op dit moment. De details komen binnen.

7:20 PM EST – 5-6 explosies gemeld in verschillende provincies van Iran zojuist – Industriële fabrieken, Wapenopslagplaatsen, Vliegbasis, Militaire gebouwen als doelwit – Drones/Quadcopters vermoedelijk.

7:27 PM EST – De kaart hieronder toont de locaties van de verschillende aanvallen tot nu toe:

“Israël lanceert speciale militaire operatie binnen Iran” – Al Arabiya News Network

Meer:

“Het officiële doel van het Israëlische leger is de vernietiging van de Iraanse militaire industrie” – Al Arabiya

7:31 PM EST – Er duiken video’s op van Iraanse luchtmacht die scrambling uitvoert.

Russische en Iraanse staatsmedia beweren al dat de drone-aanvallen op militaire faciliteiten in Iran vanavond vermoedelijk afkomstig zijn van de NAVO of een NAVO-gelieerd land.

19:35 PM EST – Er zijn vanavond geruchten dat de Azerbeidzjaanse ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran momenteel wordt geëvacueerd, waarbij verschillende vrachtwagens zijn gezien die met apparatuur en documenten uit de ambassade werden geladen.

TEHERAN NU: GRONDVERDEDIGINGSSYSTEMEN REAGEREN OP LUCHTDOELEN BOVEN DE HOOFDSTAD TEHERAN.

7:37 PM EST – De Iraanse Nationale Veiligheidsraad heeft een spoedvergadering belegd.

19:39 PM EST – De aanvallen op Iran zijn extreem verspreid over het hele land. Niet minder dan 7 grote steden zijn getroffen.

  EU, NAVO, Al-Qaeda sluiten zich aan bij de oorlog aan de kant van de Oekraïense nazi's

De Iraanse veiligheidsraad is bijeengeroepen voor een spoedzitting.

Het Iraanse Ministerie van Defensie: De luchtverdediging heeft een van de drones geraakt die de Isfahan Military Factory probeerde te raken, en de andere twee vliegtuigen vielen in verdedigingsvallen en explodeerden.

7:42 PM EST – Explosie op de luchtmachtbasis in de stad Dezful, Iran.

Bevestigde (lokale) ontploffingsincidenten in het afgelopen uur in Iran:

1. Isfahan, provincie #Isfahan

2. Khoy, provincie West-Azerbeidzjan

3. Azarshahr Provincie Oost-Azerbeidzjan

4. Karaj #Alborz Provincie

Meerdere media in het Midden-Oosten melden vanavond dat Israël een militaire operatie tegen Iran is begonnen, maar tot nu toe is er nog niets officieel aangekondigd door de Israëlische regering of het leger.

7:47 PM EST – ER WORDT BEWEERD DAT ENKELE OVERHEIDSGEBOUWEN IN IRAN ZIJN GETROFFEN. ( ONBEVESTIGD )

Volgens berichten is er een intense veiligheidssituatie op de routes die leiden naar de munitieproductiecentra van het ministerie van Defensie in Isfahan.

8:07 PM EST – Ontploffing in Hamedan, provincie Hamedan in Iran. 4e vanavond Elke plaats van het incident is minstens een paar honderd km van elkaar verwijderd.

8:13 PM EST – De nieuwsstroom uit Iran is net … gestopt. Er komt niets door. Complete stilte. Er is iets aan de hand…

ANALYSE — Het meest merkwaardige deel van bovenstaande berichtgeving is dat de ambassade van Azerbeidzjan, in Teheran, op dit moment wordt ontruimd. Dus vroeg ik me af, WTF?

Toen herinnerde ik me dat Azerbeidzjan (weer) ruzie heeft met Armenië en dat de Iraniërs (sjiitische moslims) het (christelijke) Armenië steunen. Dus vroeg ik me af of de aanvallen van vanavond in Iran misschien iets te maken hadden met Azerbeidzjan?

  Poetin-Carlson interview: Volledig Nederlands transcript

Ik merk ook op dat zowel de Russische als de Iraanse staatsmedia bijna vanaf het begin melden dat de aanvallen van vanavond “vermoedelijk afkomstig zijn van een NAVO- of NAVO-gelieerd land”. Zou dat Azerbeidzjan zijn?

Gisteren nog werd het hoofd van de beveiliging van de Azerbeidzjaanse ambassade in Teheran vermoord. Er wordt nu gefluisterd (onbevestigd) dat hij deel uitmaakte van een operatie om microdrones de ambassade binnen te smokkelen, en die drones zijn misschien de aanvallers in Iran vanavond. Deze geruchten (nogmaals, onbevestigd) gaan verder met de bewering dat Iran erachter kwam wat er ging komen, niets op tijd kon doen om het te voorkomen, dus hebben ze naar verluidt het hoofd van de beveiliging van de Azerbeidzjaanse ambassade vermoord.

Allemaal erg ingewikkeld.

Ik wacht nog steeds op meer informatie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

  Bloedbad in Kherson en Avdiika: Razendsnelle Russische aanval verwoest Oekraïense falanx van tanks en gepantserde personeelsdragers (Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom zien de mensen het overduidelijke niet? Waarom geloven de mensen niet wat er gaande is?
Volgend artikelWat is het volgende?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

   • ohjd januari 29, 2023 at 12:48
    Hey ohjd, ik dacht dat Trump die zetel al geregeld had destijds. geen kritiek op jou.
    https://diplomacy.state.gov/encyclopedia/u-s-embassy-jerusalem-israel/
    “The United States was the first country to recognize Israel as a state in 1948, and the first to recognize Jerusalem as the capital of Israel in 2017.”
    En wb die holocaust, het zijn heel zielige mensen die er in getrapt zijn en die er maar aan blijven meedoen. Zie ook eens de film “De Eichmann trials” om te zien hoe ze elkaar met gemak verraadden. Het is verder verspilde energie om hier nog meer over te zeggen. De Reaguurder Glimworm kan je er veel meer over vertellen, met nog veel meer links. En dan is er ook Kevin McDonald als historicus in dit onderwerp (oh ja, hij wordt geliefkoosd als ‘antisemiet’. Breek me de bek niet open.) Maar zolang de massa nog al die leugens ademt en vreet, komen we niet ver. Iran is de bom die gaat ploffen. Het is heel, heel, heel erg nu. Heel verschrikkelijk ontzettend erg. En je hoort er geen woord over, hè…. de smeerlappen.

  • Met alle respect ontbreekt er toch belangrijke kennis.

   Ja, Netanyahu is een ultra hoge vrijmetselaar, zoals overigens praktisch alle (!) wereldleiders / presidenten…. Hij maakt daarin en helaas geen enkel verschil….

   Maar ga aub niet mee in de geschiedvervalsing van de satanistische kabal, die zij tig decennia geleden als mantra door de wereld msm lieten klinken.

   Maar…. Iran heeft gezworen om Israël te bombarderen met hun 1e kernwapen. Bovendien is Iran al jaren in Syrië uitermate actief en agressief aanwezig.

   De VS en andere kaballisten hebben de deiging van Iran jegens Israël sterk aangewakkerd. Zo ook de zgn Palestijnse opstanden, die evensd Israël uit hun eigen land wil hebben en nu botweg land opeisen dankzij de kabal.

   Bestudeer de opservaties van oa. Mark Twain en Abraham Kuyper over het desolate, onherbergzame, levenloze land Israel uit die tijd. Er woonden slechts enkele duizenden nomaden.
   Lees ook de Balfour verklaring, waarbij later de illuminatist Churchil (kort door de bocht) het land Jordanië aan de Palestijnen gaf.
   Alle koningen en figuren genoemd in het Oude Testament van de Bijbel zijn middels archeologische vondsten incl dateringen als 100% geschiedenis teruggevonden en daarmee bewezen.

   Palestijnen daarentegen hebben geen enkele geschiedenis: niets, noppes, nada!
   500 v. Chr. heeft het Babylonische leger de alles vernietigende verschroeide aarde toegepast in de destijdse Filistijnse (Gazestrook) . De tig gevonden geschriften zijn duidelijk: geen enkel mens (Filistijn – jong en oud) heeft dit overleefd. Dit op een enkele moiie jonge dame na, die in het harem aan het hof mochten ‘dienen’ . Na 500 v Chr. wordt dan ook in geen enkel geschiedenisgeschrift meer gesproken over de Filistijnen, ze bestonden immers niet meer en waren 100% uitgemoord
   Het was de Egyptenasr Jassar Arafat, die geholoen door de illuminatie handig misbruik maakte van de term Palestina (70 na Chr. hebben de Romeinen het land Israël verwoest en de joodse bevolking hun land uit gejaagd en wereldwijd verspreid (diaspora).

   Tot hier mijn ‘lesje’ geschiedenis. Overigens geef ik eerlijk toe, dat al mijn studenten in alle jaren dat ik binnen het onderwijs doceerde, hier uitvoerige studie naar liet doen. Dus door officiële bronnen komen tot kennis en inzicht.

   Zo zouden wij vele ‘koningshuizen’ kunnen bestuderen en tot hoogst verrassende inzichten kunnen komen…

   Hoe dan ook, de problematiek binnen het Midden Oosten verdient een ware geschiedkundige kijk en visie….

   • Oops,
    Israel is een Apartheidsregime, Mandela zei dit al jaren geleden en Amnesty International, Human Rights Watch en vele andere organisaties bevestigen dit, Palestina is illegaal bezet en zij mogen blijkbaar ook Iran bombarderen, zou een Arabisch land eens moeten doen bij hun dan is de wereld te klein, over sancties hoor ik nooit iemand terwijl het beloofde land net als de VS schijt hebben aan alle Internationale regels.
    Over al die complotten dat laat ik verder aan de specialisten over, gaat mijn interesse niet naar uit, wel gewoon rechten voor burgers of volkeren en die zouden voor iedereen hetzelfde moeten zijn, de realiteit is helaas anders.

    • Beste Flardinga, kom toch eens onder die steen vandaan en laat je niet in met de propaganda etc.
     Start met de oorlogen en aanslagen, die arabische landen keer op keer begonnen zijn tegen Israel.

     Jom liever met bewijs en kennis, want dat doe je niet. Lever het bewijs dat er rond 1945 zgn honderduizenden Palestijnen in Israel woonden, want dat is niet waar. Je zult waarschijnlijk niet de semitische talen beheersen, naar kijk naar hun achternamen, die voornamelijk Egyptisch zijn en andere Arabische landen. Net als nu in het Westen, kwamen ze met duizenden het land binnen. Het waren trouwens de Roneinen, die 70 na Chr. niet alkeen het land vetbietigden, de joden buiten hun grenzen joegen, maar ook de naam van hun land bruut veranderde in Palestina. Ooit van gehoord? Zoek maar na…. !

     Het 1e Palestijns Filharmonisch Orkest (na 1948) waren darom en gewoon allemaal joden. Het was de van afkomst Egyptische terrorist Arafat, die in 1967 het land Israel opnieuw Palestina noemde en het als hun land claimde…..
     Helaas roeptoeter jij slechts de links politiek correcte progressieve elite na. Kom met bewijzen, niet met theorietjes

     Is Israël brandschoon? Nee, ook Israël maakt helaas, net als ieder land ook blunders, maar heeft net als ieder ander land het recht zich te verdedigen – indien nodig.
     Duizenden jaren lang is en was dit hun land en een wonder dat zij in de diaspora zowel hun taal, geloof en cultuur behielden.

     Mandela….. Uuuh, was dat niet de man, die tot zijn nek in de illuminatie zat? Hmmm, yep, zoals bijna alle grote kopstukken in de wereldpolitiek. Bloed aan hun handen, en vervolgens de onschuld spelen ….

     Naast mijn studies van achter de compuer thuis, ben ik meer dan 10 x afgereisd naar Israël en Palestijnse gebieden om diverse zaken te verifiëren, onderzoeken etc. Uiteraard vergezeld met (neutrale) deskundigen.

     Voorbeeldje: Yitzhak Rabin werd door ern orthodoxe jood vermoord. De msm kwam met fake news, terwijl deze jongeman er achter kwam, dat Yitzhak in dezelfde loge (vrijmetselarij) zat als Jassar Arafat, die nota bene zijn buddy was, waar bijv. de aanslagen werden georganiseerd en georkestreers. Daarom schoot hij hem dood, in een tijd dat de ene terroristische aanslag na de andere het land teisterde en onschuldige burgers doodde.

     Kijk bijv. eens naar alle resoluties van de VN (verenigde narigheid) tegen Israël en hun voedingsbodem: volslagen krankjorem en absurd….
     Het totaalplaatje wordt ‘de kijker’ niet getoond.

     Feit is, dat hetgeen de politiek en msm ons decennia lang voorhouden gecorrumpeerd is en onbetrouwbaar….

     Feit is ook, dat in deze postmoderne tijd mensen overal een mening over te hebben, en tot ‘hun waarheid’ verheffen, gebaseerd op desinformatie, leugens, roddel en achterklap…

     • Ik lig niet onder een steen hoor Oops,
      heb gewoon een andere mening dan de jouwe en zie de dingen anders, ik vind dat het Palestijnse volk waaronder ook Christenen zijn recht op leven hebben en een toekomst, nu leven zij in een gevangenis die door het beloofde land is afgegrengeld, weet ook wel dat onder hun volk slechte leiders zijn geweest en corruptie natuurlijk, het gaat om miljoenen mensen en de houdige situatie is om moedeloos van te worden, heel de wereld is met de Oekies bezig terwijl al dacht ik 70 jaar illegaal bezet worden met de hulp van de VS en ook Arabische landen,zucht.
      Ik ben niet van de Cabal en al die shit die sommige hier schrijven, zij zien overal Joden achter, zijn ook Joodse Israeli’s die opkomen voor Palestijnen en met hun kinderen langs kolonistengebieden moeten om naar school te gaan, lopen zij mee uit bescherming dan kunnen die kinderen veilig naar school, soms als de kolonisten die zwaar bewapend zijn zin hebben schieten zij zomaar kinderen dood en de Palestijnen kunnen nergens hun recht halen want alles beslist men in het voordeel van het recht van de Zionistische Apartheidsoverheid.
      Het maakt mij niet uit of de bevolking veelal Moslims zijn en een kleine groep Christenen, ik kan niet tegen dit onrecht, zit ook soms op Rights Forum, die proberen wel wat te doen tegen dat onrecht, voor zover dat mogelijk is, onderschat nooit mensen en doe niet denigrerend als men een andere mening heeft, ik respecteer jouw mening ook, juist dat zie ik in de gewone msm, er is geen tegengeluid meer, hier kan dit juist wel, dat is gezond en soms verander ik ook daardoor van gedachte, de coronashit heeft mij veranderd van mening, omdat wij geen rechten meer hadden en bijna niemand die daar tegen ageerde, in de oorlog in Oekieland zie of hoor je ook niets meer van een tegengeluid, gewoonweg voor vrede zijn is ook al een misdaad, heb je kritiek op het beloofde land ben je een antisemiet, ben niet woke, ben niet tegen Joden, ben niet antimoslims, ik probeer gewoon onafhankelijk te denken en vooral zonder hokjesdenken, dat zie ik hier wel heel erg, het zij zo, gaat meestal langs mij heen, fijne dag verder.

    • Palestina als staat bestaat niet, heeft nooit bestaan en zal nooit bestaan.
     De geitenneukers van de gazastrook weigeren te werken; zetten primitieve raketjes op in woonwijken en bij ziekenhuizen.
     Zie de grote boem in Libanon een jaartje terug.

     Zij claimen dat ze in de gazastrook zijn opgesloten, maar kunnen er zo uit via de Egyptische grens.
     ———————–
     Israel is technisch en sociaal hoog ontwikkeld. Geen enkel islamitisch land kan dat zeggen.

     De VN: 63% van de landen aldaar zijn islamitisch……

    • Mandela was een terrorist en een sexuele pervert; hij zat in de bajes, omdat hij een kerk opblies; 32 doden.
     Een jaar na zijn vrijlating: 2 pubers dood als resultaat van sex spelletjes met hem en zijn vrouw.

     Vergeet niet: hij was een zulu.

     • Nelson Mandelahater, je hebt geen idee wat je allemaal zegt, als ik wat schrijf reageer je ook nooit, in Zuid-Afrika zou de bevolking hun laatste muntje hebben gegeven, een zwarte man die opkwam voor zijn volk en gewoon voor gelijke rechten voor, niet meer en niet minder en daarvoor heel lang in de gevangenis zat, als ik wat jij post, soms over vrouwen, soms over zwarte mensen en soms over joden of over moslims, of over homosexuelen, wat zit jij gevangen in jouw tunneltje met jouw denken, schrijf lekker wat je wilt natuurlijk, ik vind je echt een zielig figuur met zoveel vooroordelen.

   • oops is van de jidf, the jewish internet defense league, deze is opgezet om israel te verdedigen en wordt doot diensten aangestuurd. (er zijn meerdere van dat soort agenten actief op deze site(

    oops blaat 1 op 1 na wat netanyahu zegt, dat iran al in 199o zes maanden verwijderd was van een kernwapen, dat is 3o jaar geleden!!!!!!!!!!!!

    de bnai ‘brith stuurt de vrijmetselaars aan, weet oops en pierre kletersteeg ook…..

    israel heeft een daad van oorlog verricht met deze aanvallen, iran zal dat niet erkennen aangezien ze weten dat israel en haar golem amerika sterker zijn dan iran en in de afgelopen jaren al twee keer regime change hebben geprobeerd en nu iran een oorlog willen inslepen.

  • …en daar komt de aap uit de mouw. Israel is aan de kant van de Oekie-nazis. Zo simpel is dat.

   Maar ik neem aan dat RU zijn productie wel elders kwijt kan; b.v. China, of India.

 1. WTF

  als afleiding om wereldwijd oorlog te voeren? US/UK laatste strohalmen om opnieuw te beginnen en alles kapot te laten gaan? zaken te laten verdwijnen in hun voordeel weer ten nadele van de gewone burger?

 2. Het moet toch een makkie zijn om te achterhalen waar drones en/of raketten vandaan afgevuurd zi)n.
  Iran steunt Rusland in militair opzicht.
  Denk dat dit toch een NAVO truukje is.
  Koren op de molen van Israël.

  • Ja verbazingwekkend. Dus niet. Israel aka de VS willen Iran en zijn technologie aan mootjes hakken. Zeer intelligent volk die Iranen. Mag niet van Ziomafia. Oekrie niet te halen dus nu versneld spierballen onder Iran zetten. Was nr 2 op de lijst. Nu wordt het echt shit. Dank u VS / Zio parasieten. Klootzakken.

   • r.3: Pakistan; zijn al explosies. Waarom anders liet USA een compleet wapen arsenaal achter in Achtelijkstan?
    nr.4 China-Taiwan conflict; waarom anders kreeg Japan een leger?
    Nr.5 Granaten meturanium naar Oekraine…..

    Buiten het opzetten van de NWO zie ik geen ander mogelijk motief voor die oorlogsmisere

    Valt me tegen dat RU geen beloningen uitlooft voorsaboteren spoorlijn in Polen….

 3. Nostradamus interpretaties beloofden dat de boel zou ontploffen in het midden oosten. Lijkt er op dat dit dan aardig klopt. Er is geen houden meer aan. Ik kan Rusland niet helemaal volgen hierin.

 4. Wat de geschiedenis betreft, heeft Oops helemaal gelijk.
  Kort gezegd : sinds 2000 voor d.g.j., wonen er Joden in Canaan, Israel; en sinds 1000 voor d.g.j. in Jeruzalem.
  De Filistijnen kwamen rond 1000 voor d.g.j. uit Kreta; en zijn later verslagen en verdwenen in de omringende stammen.
  Er heeft noot een “palestijns” volk bestaan : het zijn afstammelingen van islamitische Arabieren, afkomstig uit nu Jordanië, Syrie, Libanon, Egypte : ze kunnen daar naar terug. En : Gaza is deel van Egypte.

  Wat nu gebeurt : De V.S. heeft Nethanyahu zo ver gekregen, het front groter te maken :
  Iran te beschadigen, en vooral Oekraine uitgebreid militair te gaan steunen.
  In alle opzichten : heel gevaarlijk.

 5. Voor alle duidelijkheid : ik ben TEGEN het V.S. / Nato oorlogs-beleid.

  “Oekraine” was een lokaal conflict.
  De V.S., Nato, hebben deze ‘oorlog’ uitgelokt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in