Rusland heeft zijn deelname aan de Oekraïense graanexportovereenkomst opgeschort nadat een zwerm drones ten minste één Russisch oorlogsschip van de Zwarte Zeevloot als doelwit had gekozen, schrijft Tyler Durden.

Na de aanval schortte Moskou onmiddellijk zijn naleving op van de overeenkomst, die bekend staat als het Zwarte Zee Graan Initiatief en die in juli tot stand kwam en een einde maakte aan een vijf maanden durende Russische blokkade van de Oekraïense havens. De Verenigde Naties en Turkije bemiddelden bij de overeenkomst, waardoor vrachtschepen in en uit de havens van Oekraïne kunnen varen om landbouwproducten over de hele wereld te vervoeren. De overeenkomst zou op 19 november aflopen.

Volgens Reuters zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring over de “massale” aanval met drones op de Zwarte Zeevloot in de Krim-havenstad Sevastopol:

“Rekening houdend met… de terroristische daad van het regime in Kiev met deelname van Britse experts tegen de schepen van de Zwarte Zeevloot en civiele schepen die betrokken zijn bij het waarborgen van de veiligheid van de “graancorridor”, schort de Russische kant de deelname op aan de uitvoering van overeenkomsten over de export van landbouwproducten uit Oekraïense havens,” zei het ministerie in een verklaring.

Het ministerie zei eerder dat de drone-aanvallen van zaterdag grotendeels werden afgeslagen, met lichte schade aan een Russische mijnenveger.

Het ministerie beschreef toen de “terroristische aanval”:

“Tijdens het afslaan van een terroristische aanval op de buitenste rede van Sevastopol, heeft het gebruik van mariene wapens en marine luchtvaart van de Zwarte Zee Vloot vier onbemande marine voertuigen vernietigd, nog eens drie apparaten werden vernietigd op de binnenste rede,” vervolgde de verklaring.

Hier zijn vermeende video’s van de aanval.

NYT meldde dat de VN contact heeft gehad met Russische functionarissen over de opmerkingen van het Russische ministerie van Defensie over het opschorten van deelname aan de overeenkomst.

  Opnieuw eindigt een slechte week voor de Kievse strijdkrachten (Video's)

“Het is van vitaal belang dat alle partijen zich onthouden van elke actie die het Zwarte Zee Graan Initiatief in gevaar zou brengen, wat een kritieke humanitaire inspanning is die duidelijk een positief effect heeft op de toegang tot voedsel voor miljoenen mensen,” zei Stéphane Dujarric de la Rivière, de woordvoerder van António Guterres, de secretaris-generaal van de VN.”

Zoals Zerohedge onlangs berichtten, heeft Rusland getwijfeld aan een verlenging van de graanovereenkomst, tenzij Moskou tegemoet zou komen aan zijn eigen export van landbouwproducten. Het terugdraaien van de overeenkomst kan leiden tot een scherpe stijging van de graanprijzen.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, waarschuwde ondertussen dat Rusland zou proberen onder de overeenkomst uit te komen. Hij twitterde:

“Nu gebruikt Moskou een vals voorwendsel om de graancorridor, die miljoenen mensen voedselzekerheid biedt, te blokkeren. Ik roep alle staten op om van Rusland te eisen dat het zijn hongerspelletjes staakt en zijn verplichtingen opnieuw nakomt.”

VN-chef Antonio Guterres vroeg Rusland en Oekraïne vrijdag om de graanovereenkomst te verlengen, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn en de vrees voor een wereldwijd voedseltekort gaat weer de krantenkoppen halen.

Britse deskundigen

Deskundigen van de Britse Royal Navy, die militairen van het 73e Maritime Special Operations Center van Oekraïne voorbereidden op de recente terroristische aanval in Sevastopol, waren ook betrokken bij de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen.

“Volgens de informatie waarover wij beschikken, hebben vertegenwoordigers van de Britse marine deelgenomen aan de planning, ondersteuning en uitvoering van de terreurdaad in de Oostzee op 26 september om de Nord Stream en de Nord Stream 2 gaspijpleidingen te verstoren”, aldus de verklaring.

  'Niemand' is bereid zich bij het Oekraïense leger aan te sluiten - soldaat

Volgens het ministerie hebben Britse deskundigen het Oekraïense leger ook voorbereid op de terreuraanslag in Sevastopol. “De voorbereiding van deze terreurdaad en de training van militairen van het Oekraïense 73e Maritime Special Operations Center werden uitgevoerd onder leiding van Britse specialisten die gevestigd zijn in de stad Ochakov, regio Nikolaev,” aldus het departement.

Het ministerie meldde eerder op zaterdag dat Oekraïne een terroristische aanval heeft uitgevoerd op de schepen van de Zwarte Zeevloot en civiele schepen in Sevastopol, met behulp van drones. “Vandaag om 04:20 uur heeft het regime in Kiev een terroristische aanval uitgevoerd op schepen van de Zwarte Zeevloot en civiele schepen”, aldus het ministerie.

Volgens de verklaring waren bij de aanval negen drones en zeven onbemande zeevoertuigen betrokken, alle luchtdoelen werden vernietigd.

Moskou heeft VN-secretaris-generaal Antonio Guterres officieel in kennis gesteld van de opschorting van de deelname aan het graaninitiatief voor de Zwarte Zee:

“Door de aanval van de Oekraïense strijdkrachten kan Rusland de veiligheid van burgerschepen niet garanderen. Daarom schort Rusland vanaf vandaag het initiatief voor onbepaalde tijd op”, aldus de Russische brief.

De Russische vertegenwoordiger bij de VN wees er ook op dat drones niet alleen Russische schepen aanvielen, maar ook infrastructuur in de wateren van Sevastopol. De aanval werd uitgevoerd onder dekking van veiligheidscorridors die bedoeld zijn voor de uitvoering van het zogenaamde Zwarte Zee-initiatief.

Verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

De baai van Sevastopol werd aangevallen door 9 UAV’s en 7 maritieme drones. De mijnenveger “Ivan Golubets” werd beschadigd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het Rijk der Leugens”Volg Frontnieuws op Telegram

  Boetsja Valse Vlag: Rusland stapt naar de VN-Veiligheidsraad wegens de Oekraïense gefingeerde oorlogsmisdaden

Lees meer over:

Vorig artikelRussische vader die pedofiel dwong zijn eigen graf te graven en zelfmoord te plegen vrijgelaten
Volgend artikelAmerikaans LNG kan het Russische aardgas dat Europa is kwijtgeraakt niet vervangen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Als dit niet meer veilig kan en afspraken door Oekraïne niet na gekomen worden is dit terecht.
  Maar het is natuurlijk Rusland ze schuld om het voor het westen simpel te houden.

 2. Dus als ik het goed begrijp dan is dit bewust gedaan door Oekraïne, omdat ze dan zeker wisten dat Rusland het graantransport zou staken en daardoor de schuld zouden krijgen voor de daardoor ontstane hongersnood….

  • @wbka,

   Gewoon ff lezen op NU.NL wat deze vuile propagandistische onderkruipsels hierover schrijven……

   Rusland is dus de veroorzaker van hongersnood welke er NU onherroepelijk aankomt met als gevolg miljoenen doden…..

   Verdere FEITEN over het hoe en waarom worden door deze mainsytreamhoeren gemakshalve weggelaten!

   Te gek voor woorden dit…

   Zulks betekend dat deze MSM DADERS na al dit moois simpel moeten worden berecht voor minimaal DOOD DOOR SCHULD.

   Het volk wordt gebrainwashed….niet alleen in de MSM maar ook steeds meer middels Chemtrails en spuitjes….

   We naderen met rasse schreden het einde van al dit moois en dan komen er hopelijk ook kansen van mijn kant om hier iets aan te gaan doen…..

   Fijne zondag gewenst…..

   Gladiator

 3. Ach… honger in de wereld…van de eerste levering is er maar een fractie naar Afrika gegaan, de rest naar Europa. Tijdens de verscheping wordt continu op de beurs verhandeld en alnaargelang op zee van koers gewijzigd voor de hoogste bieder.
  HONGER?

   • Je bedoeld: 2 schepen van de 85.=2,5%

    Maar die afrikanen mogen lekker verhongeren hoor; eigen schuld.
    Ruwanda was de graanschuur van Afrika, plus surplus voor export.
    Natuurlijk hadden ze niet zelf de know-how; dus daar waren de blanken voor.
    Die werden paar jaar terug verjaagd/vermoord/doodgemarteld.Toen hadden de negers de productie middelen.

    Tja maar NIET de hersens.
    gevolg: zelfs in eigen land honger.

    Dat is de schuld van Rusland????
    —————-
    verder: Zuid Afrika; op de rand van totale destructie; daarnaast: burgeroorlog komt eraan; een Zulu is tot koning benoemd, en veel zijn het er niet mee eens.

    In ZA, Nigeria en andere afrikaanse landen wordt kannibalisme weer populair.
    Een paar afrikaanse moslim landen–zoals Somalie, zitten in burgeroorlog.
    Iets wat al jaren speelt en het westen honderden millioenen per maand kost: de piraterij.
    De oplossing: de havens en thuiosplaatsen van de piraten in diggelen schieten.

    Wij–net als veel andere landen betalen een vermogen aan ontwikkelingshulp.
    Resultaat, geen vooruitgang, maar achteruitgang.

    Honger en geen hulpzal meer vooruitgang brengen.

 4. Rusland: ik zou zeggen: laat ze een van de schepen aanvallen zoals de Oekies hun schepen aanvielen.

  Iets met ogen en tanden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in