De energiecrisis duurt nog steeds voort in de EU-landen. De oorzaken van de crisis worden veroorzaakt door het EU-beleid voor de transitie naar alternatieve energiebronnen. In 2021 is de prijs van energie gestegen van $ 500 naar $ 2.220. De Russisch-Oekraïense oorlog heeft de situatie op de wereldenergiemarkt gecompliceerd. EU-landen hebben sancties opgelegd aan Russische energiebedrijven om de Russische economie te verzwakken. Hierdoor zijn de prijzen weer gestegen. De weigering van Russisch gas is de EU gedwongen om de nodige hoeveelheden gas uit de Verenigde Staten te kopen, schrijft gastauteur Eric de Boer.

(https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=53159).

In 2022 werden de VS ’s werelds grootste exporteur van vloeibaar aardgas. Tegelijkertijd gaat het grootste deel van de gasexport uit de VS (64%) naar de EU en het VK. In 2021 was dit cijfer bijvoorbeeld nog maar 26% (https://www.eia.gov/todayinenergy/detail.php?id=55920). Volgens de Franse president Emmanuel Macron verkoopt Washington gas aan Europa 4 keer duurder dan op de binnenlandse markt (https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-21/macron-accuses-us-of-trade-double-standard-amid-energy-crunch).

De VS helpen de EU niet om de energiecrisis te boven te komen, maar verergeren deze alleen maar. Nadat Europa het Russische gas had opgegeven, werd de VS praktisch een monopolie op de Europese energiemarkt. Dit feit stelt Washington in staat hoge prijzen in rekening te brengen.

Daarnaast zijn de Verenigde Staten van plan de kernenergiemarkt in handen te nemen. In maart van dit jaar werd in de Amerikaanse Senaat een wetsvoorstel ingediend om import van Russisch uranium te verbieden. De opstellers van het wetsvoorstel stellen dat de Amerikaanse nucleaire industrie klaar is om de Russische nucleaire brandstof op te geven. Volgens hen beschikken de VS over de nodige middelen en capaciteit om de productie van verrijkt uranium te verhogen. In de nabije toekomst is Washington van plan de EU-landen te dwingen Russisch uranium op te geven om uranium van hun eigen productie tegen te hoge prijzen te gaan verkopen (https://www.reuters.com/markets/commodities/bill-banning-uranium-imports-russia-passes-us-house-subcommittee-2023-05-16/). Als dit gebeurt, wacht de wereldenergiesector op een nieuwe energiecrisis.

  Mainstream media: Duitse wapens falen in Oekraïne

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen treinen, geen vliegtuigen, geen auto’s en GEEN GAS – Welkom in de DE-CIVILISATIE democratische utopieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe dodelijke waanideeën van de NAVO en de Atlantische Raad
Volgend artikelInterne geschillen nemen toe in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. “Washington dicteert zijn voorwaarden aan de wereldwijde energiemarkt”

  Washington heeft na de 2e wereldoorlog het Westen totaal gecontroleerd, moet nog maar een zien dat Amerika de energie-hegemonie kan volhouden, Rusland en het Midden-Oosten bulken van ruwe olie en gas, dat vervloekte schaliegas van de yanken moeten per tankers naar Europa vervoerd worden omdat die slaafse tering idioten van de ongekoze EU leiders hebben besloten om het goedkope Russisch gas te verbannen en u aan een energie slurpende warmtepomp te koppelen.

  Elk land verdient de leiders die ze gekozen hebben, met of zonder verkiezingsfraude.

  • Kwaad maken helpt niet Adriaan.
   Hoe zegt men dat ook alweer het moet eerst heel erg naar beneden gaan voordat het weer omhoog gaat.
   In 2020 dacht ik dat die Deagel 2025 een beetje overdreven was ivm. Corona, nu begint het duidelijk te worden, er zat een oorlog aan te komen (en sancties) gezien dat Deagel eigenlijk in de wapenindustrie zit denk ik dat die een “gegrond” vermoeden hadden wat er aan zat te komen.
   Dus voordat het internet plat is, de 999 TV zenders eruit liggen en mensen weer eens met elkaar praten gaat er niet veel gebeuren, maar dan zijn we ver heen.
   mbt Deagel, de landen met veel grote steden hebben de grootste klappen, heel raar Nederland lijkt de dans aardig te ontspringen, maar goed het is een prognoze.

   • Beste Rommelaar,
    Al die zogenaamde ‘ hoge wannabe’s ‘ weten verdomd goed wat er op de rol staat.
    Ze proberen hun best te doen om ons op het verkeerde been te zetten en de schone schijn op te houden.
    Naar mijn mening is het slechts wachten op een blackout dmv een EMP oorzaak met als gevolg dat we terug moeten naar basic waarna we de wereld wereld weer kunnen opbouwen die beter te verdagen is dan de huidige.

    De wetenden zijn er klaar voor, de onwetende weten niet wat hen overkomt.

 2. energie crisis… gecreerd.

  kijk eens naar de belastingen op bv Gas, de belastingen daarop zijn net zo veel of soms meer dan de kale gasprijs, zo wordt het kunstmatig hoog gehouden om veel belastingen te heffen/graaien, ze kunnen alles doen binnen hun systeem.

  paar jaar terug was de all in gasprijs incl belastingen net zo hoog als nu alleen de belastingen erop!
  crimineel!

  • @ GTRene juni 6, 2023 at 11:49,
   Maar ook het vastrecht gaat telkens iets omhoog. De energie markt is in 2021 in de EU totaal verandert, door alle energie leveranciers verplicht hun aanbod op de EU gecreëerde energie beurs aan te bieden. De hoogste prijs van een bepaalde energie is dan de maatstaf voor alle energie en zo betaald de consument de spotprijs i.p.v. de lage lange termijn contractprijzen. Wat tot 2020 heel normaal was. Maar ook de EU groene deal belasting in de vorm CO2 belasting wordt bovenop de prijs gezet.

   Zo worden de peperdure onrendabele wind en zonnepanelen stroom, gelijk gesteld met olie, kolen, kern en gas centrales. Dit zorgt er niet alleen voor een explosie van de consumenten prijs, maar ook om hele EU landen vol te bouwen met die peperdure onrendabele wind en zonnepanelen. Deze zorgen voor enorme pieken in het net en de kans wordt steeds groter dat als het wind en zonnepaneel aanbod boven de 14% van de totale energie markt wordt, dat dan regelmatig een black-out van het energie net ontstaat. Deze twee leveren enkel wiebel stroom, daar kun je geen economie op laten draaien.

   Geen enkele productiefabriek kan hiermee werken, als de kans bestaat dat middenin een proces de stroom weg valt voor onbekende tijd. Dan kun je het product meestal weggooien. Vooral bij de chemische en chipfabrieken. Dan de industrialiseer je de gehele EU. Zelfs de landbouw en veeteelt draai je zo de nek om, want die producten moeten gekoeld worden op een constante temperatuur in het verwerkingsproces en opslag.

   Je kunt ook overstappen op propaangas/LPG om je warm water, koken en je huis te verwarmen. Als je een LPG gastank hebt, kun je aan de pomp deze voltanken. Een losse fles kun je enkel in het buitenland vullen. Dan betaal je rond de 1 euro in Duitsland en ongeveer 60 cent in België per liter. Wat ongeveer plus/minus tot een kuub in gas is, daar propaan een hogere energiewaarde heeft dan aardgas. 1 staat tot 1,77. Zou je daar op koken dan kookt alles veel sneller dan met aardgas. Het is een kwestie van rekenen wat goedkoper is, het is helemaal afhankelijk waar je woont in het land en/of met hoeveel personen je je huis deelt en wat je gewoonte zijn in het gas verbruik.

 3. wat mij steekt is dat er geen enkele politieker vragen stelt bij het onvoorwaardelijk achter de Anglo-Amerikanen lopen met hun roof-, dwang- en geweldpolitiek om onze samenleving te voorzien van de nodige 1. energie 2. grondstoffen 3. voedsel Is er niemand die een minimale I.Q. heeft om na te denken over een eerlijke respectvolle manier voor om te gaan met andere volkeren in de wereld? In plaats van de huichelachtige glibberige leugens en de gespleten moraal dat we nu kennen.

  • Beste Lepoudre Luc,
   Het overgrote deel van de mensen doen alles voor het behouden van hun baantje, status, macht en/of geld.
   Van hoog tot laag.
   Dat dat nogal eens te koste gaat van anderen mag duidelijk zijn.
   Een voorbeeld uit 40-45 waarin mensen voor 2,50 gulden kopgeld joden aangaven bij de Duitsers.

   De gemiddelde mens gaat er vanuit dat anderen zo zijn als zijzelf, zowel in het goede als het kwade,
   ( zoals de waard is,…..)
   Tot het moment dat anderen niet zo blijken te zijn en beduveld worden.
   Veel mensen blijven echter telkens dat vertrouwen te geven aan hen waarvan is gebleken dat ze dat niet verdienen en vallen telkens weer voor de mooie gladde praatjes.

   ” Wie de lessen uit het verleden niet leert is gedoemd om ze te herhalen”.

   • Je hebt gelijk. Is het niet zo dat de geschiedenis er ons een passend woord heeft voor aangebracht: Judassen ?

    • Beste Lepoudre Luc,
     We wachten gewoon totdat Karma tzich laat gelden, linksom danwel rechtsom
     Judas gaf reeds een mooi voorbeeld.

 4. Ondertussen heeft een uithangbord van de ultraduistere muziekindustrie Taylor Swift (tevens ex van RFK’s jr. zoon Conor) tijdens een optreden in Chicago ‘per ongeluk’ een insect ingeslikt.

 5. En ondertussen is de enige oplossing voor de Groningen ‘het gas dichtdraaien’.

  Nederlandse huishoudens en industrie moeten ‘niet afhankelijk zijn van Russisch gas’.

  Het hele plan gaat natuurlijk niet door als wij het gas wat nog volop aanwezig is in Slochteren gebruiken en van de inkomsten groningers fatsoenlijk compenseren. Dus: kraan dicht en het geld blijft in de randstad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in