Het volgende citaat komt uit een “issue brief” van de Atlantische Raad over Oekraïne, getiteld “Oekraïne langetermijnveiligheid bieden: NAVO-lidmaatschap en andere veiligheidsopties,” gepubliceerd op 23 mei 2023.

Het document is geschreven door Hans Binnendijk en Franklin D. Kramer. Volgens de webpagina van de Atlantische Raad is Binnendijk “distinguished fellow” bij het Scowcroft Center for Strategy and Security van de Atlantische Raad, terwijl Kramer ook een “distinguished fellow” en bestuursdirecteur van de Atlantische Raad is. Kramer heeft een tijd bij het Pentagon gewerkt en zijn focus ligt deels op de NAVO en Rusland, schrijft Kurt Nimmo.

De auteurs stellen,

Er zijn sterke argumenten voor een Oekraïens lidmaatschap van de NAVO. Het meest voor de hand liggende argument is dat afschrikking op basis van garanties, partnerschappen, dreiging met sancties en militaire bijstand Oekraïne twee keer in de steek heeft gelaten. Voor de veiligheid van Europa op lange termijn mag afschrikking niet opnieuw mislukken. Dit geldt vooral voor een land dat zoveel heeft opgeofferd voor zijn vrijheid.

Voorafgaand aan de Russische SMO om Oekraïne te denazificeren, was de consensus in Europa dat Oekraïne niet voldeed aan de criteria voor lidmaatschap. De NAVO “heeft [Oekraïne en Georgië] nooit een formeel actieplan aangeboden om lid te worden, een noodzakelijke stap om dat te kunnen doen,” meldde The New York Times in januari 2022, de maand voordat Rusland Oekraïne binnenviel. Oekraïne is een van de meest corrupte landen in Europa.

Bovendien moet Oekraïne “voldoen aan een van de drie belangrijkste criteria voor toetreding tot de NAVO, een Europese natie moet blijk geven van toewijding aan democratie, individuele vrijheid en steun voor de rechtsstaat… In een analyse van 2020 plaatste Transparency International, een waakhond tegen corruptie, Oekraïne op de 117e plaats van de 180 landen op zijn corruptie-index, lager dan welke NAVO-natie dan ook.”

  Toespraak van de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergey Lavrov tijdens de rondetafelconferentie van ambassades over de regeling van de situatie rond Oekraïne

Dit ging allemaal aan de kant toen Rusland een einde maakte aan acht jaar van terreurbombardementen op burgers in de Donbas, een misdaad tegen de mensheid die door de regering van de VS en haar Europese “partners” werd genegeerd.

Tegen april 2023 zei NAVO-baas Jens Stoltenberg echter “dat alle lidstaten zijn overeengekomen dat Oekraïne uiteindelijk zal toetreden tot de trans-Atlantische militaire alliantie”, aldus The Guardian.

Wat het EU-lidmaatschap betreft, kan Oekraïne niet aan de noodzakelijke vereisten voldoen. Volgens een rapport van Politico hebben “functionarissen van sommige EU-regeringen – met name Denemarken en Portugal – zich zeer terughoudend getoond over het toekennen van de status van kandidaat-lidstaat, met als argument dat Oekraïne, als het niet in oorlog zou zijn, in de verste verte niet zou voldoen aan de kwalificaties om lidmaatschapsbesprekingen te beginnen”.

De zogeheten “criteria van Kopenhagen” vereisen “dat het kandidaat-land stabiele instellingen heeft bereikt die de democratie, de rechtsorde, de mensenrechten, het respect voor en de bescherming van minderheden, het bestaan van een functionerende markteconomie en het vermogen om de concurrentiedruk en de marktkrachten binnen de Unie het hoofd te bieden, garanderen”.

Oekraïne schendt voortdurend het “respect voor en de bescherming van minderheden” (acht jaar van terreurbombardementen op etnische Russen in de Donbas, waarbij ongeveer 14.000 mensen omkwamen, hoewel het werkelijke aantal onbekend is). De economie wordt gerund door oligarchen. Oekraïne kan niet concurreren met Duitsland of, wat dat betreft, Polen, na een ronde van neoliberale “shocktherapie” (het Balcerowicz Plan) die Polen heeft ondergaan.

Tenzij de regering van de VS en het “collectieve Westen” geïnteresseerd zijn in een grootschalige WOIII en de nucleaire vernietiging daarvan, zal er geen praktische manier zijn om “afschrikking” te garanderen als reactie op de stap van Rusland om “versneld” NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne te voorkomen, naast het denazificeren van het land en het beëindigen van de moord op etnische Russische burgers op de Krim, Donetsk, Kherson, Luhansk en Zaporizhzhia.

  "Kinderlandverschickung"

Wat de “vrijheid” in Oekraïne betreft, moeten we rekening houden met het besluit van president Zelenskyy om politieke partijen van de oppositie te verbieden, de Russisch-orthodoxe kerk buiten de wet te stellen (78% van de Oekraïners identificeert zich als orthodoxe christenen) en televisiestations te sluiten en te nationaliseren om de informatiestroom te controleren. Hoe dit representatief voor de democratie is, wordt niet uitgelegd.

Oekraïne verdient de volledige bescherming van de NAVO. Met de garantie van veiligheid op lange termijn zal Oekraïne met meer vertrouwen kunnen deelnemen aan toekomstige onderhandelingen met Rusland… Belangrijk is dat het NAVO-lidmaatschap voor Oekraïne geen eenrichtingsverkeer zou zijn. Het Oekraïense leger is een van de meest capabele en zeker het meest beproefde leger in Europa. Ze zijn volledig getraind op een breed scala aan NAVO-munitie en dus interoperabel met NAVO-strijdkrachten. Hun kennis van hoe Rusland vecht, zou van onschatbare waarde zijn voor de alliantie.

De NAVO is niet gericht op de “volledige bescherming” van Oekraïne. De NAVO richt zich in het bijzonder op het uiteenvallen van de Russische Federatie, waardoor deze als concurrent wordt uitgeschakeld (met meer aandacht voor een andere concurrent, China, nu de problemen in de Zuid-Chinese Zee toenemen). Oekraïne is een springplank in de poging om wat er nog over is van Rusland te vernietigen en te balkaniseren, een plan dat enorm aan het mislukken is.

Voor een gedetailleerde blik op hoe de regering van de VS en haar “partners” denken Rusland te kunnen uitschakelen, zie het RAND-rapport “Overextending and Unbalancing Russia“. RAND-analisten, die opgesloten zitten in een meer dan zestig jaar oude Koude Oorlog-mentaliteit, fantaseren over het degraderen van de Russische economie met sancties en economische oorlogvoering. Ondanks de sancties heeft de Russische economie echter een bescheiden groei gerealiseerd, terwijl de VS een negatieve groei heeft gekend en in een recessie is beland.

  VS Militair deskundige: Rusland moet grote overwinningen behalen in Donbass, moet zich aanpassen aan nieuw NAVO-spel

Het bovenstaande citaat onthult het ware doel van de NAVO, de regering van de VS en haar Europese partners – van Oekraïne een permanente gevechtszone maken in een langdurige oorlog om Rusland te vernietigen en een terugkeer naar de jaren ’90 in te luiden, toen oligarchen na de val van de Sovjet-Unie binnenstormden en het land plunderden en daarbij de verspreiding van extreme armoede, drugs- en alcoholverslaving en een verkorte levensduur voor de gemiddelde Rus mogelijk maakten.

Het behoeft geen betoog dat het Russische volk en hun populaire leider, Vladimir Poetin, dit niet nog eens zullen laten gebeuren. De neocons van de VS-regering denken dat ze onoverwinnelijk zijn, ongeacht de enorme mislukkingen in Irak en Afghanistan. Psychopaten ondermijnen steevast hun eigen projecten.

De regering van de VS zal ongetwijfeld doorgaan op de huidige weg, zich niet bewust van het falen, pathologisch het massale en onopgeloste lijden negerend dat ze miljoenen onschuldige mensen hebben aangedaan, en hun schouders ophalen over het vooruitzicht van een nucleaire winter en miljarden onschuldige mensen die verhongeren of het slachtoffer worden van de misdaad en het geweld dat zal volgen op de val van de beschaving.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Mogelijke startdatums van de Derde Wereldoorlog: 12-24 juniVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Geef oorlog een kans’ – Een ‘oorlog waar zelfs pacifisten achter kunnen staan’
Volgend artikelWashington dicteert zijn voorwaarden aan de wereldwijde energiemarkt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het lijkt wel of de joenaaithetsteeds volgas op een brugpijler af rijdt.
  Niet van plan om te remmen.
  En Ru gaat rustig door.

 2. Afschrikking, is het daarom dat de F16 een bepaalde “functie” moet hebben volgens Washington.
  Het karretje gaat volgas tegen de muur.
  Ben stomverbaasd dat ze gewoon verder ouwehoeren over NATO, dat was NJET en zal ook NJET blijven.
  Dus het is gewoon afwachten wie het eerst door het lint gaat, en ik heb zo’n vermoeden wie dat zijn, de meeste waardeloze praatjes, hele hoge dunk van zichzelf en het materiaal.
  De vraag is geloof ik niet meer of maar eerder wanneer.
  Hoewel 30 graden verwacht voor juni zie ik heel erg donkere wolken hangen.

  • De twijfel bij de Amerikanen rond de F16 ging om het reputatie-risico. Tot nog toe heeft het toestel enkel gevechtsmissies uitgevoerd tegen bergstammen en andere zwakkeren. Maar riskeert af te gaan als een gieter tegenover een Sukhoi.

 3. Wat me opvalt aan de schrijver is, dat hij Rusland enorm veel veren geeft en de westerse wereld is over het algemeen psychopatische en heel dom. Is niet erg, maar hier ligt wel het gevaar van onderschatting op de loer. Rusland doet het zeker beter dan menig westers land, maar er zitten zeker net zoveel knappe koppen in het oosten als het westen. En dan wil ik waarschuwen voor het keerpunt, als je dat bereikt ben je eigenlijk al te laat.

 4. ‘Onze’ Thierry heeft gewerkt bij de Nederlandse afdeling van het Rockefeller-vehikel de Council on Foreign Relations (CFR, anno 1921) het Clingendael Institute in Den Haag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in