Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne sturen de VS en andere NAVO-landen de allermodernste zware wapens naar Kiev. Maar veel van de wapensystemen komen niet aan het front terecht – maar op het internet. Het Darknet wordt een onlinegroothandel voor oorlogsmateriaal. En de klanten zijn ook in Europa, bericht Exxpress.at.

Wordt Europa binnenkort bedreigd door terreur met raketwapens?

Klik voor groot.

De FGM-148 Javelin is een draagbaar antitank geleide raket (ATGM). De Verenigde Staten hebben dit wapensysteem ontwikkeld om zwaar gepantserde voertuigen, zoals grote gevechtstanks, en lichtere militaire voertuigen te kunnen uitschakelen. Het is nauwelijks voorstelbaar wat terroristen met dit soort wapens in een Europees stadscentrum zouden kunnen aanrichten. Frontnieuws berichtte reeds over deze ernstige bedreiging.

Trefzekerheid tot 2000 meter: Zelfs “Javelin” anti-tankraketten kunnen nu op het internet gekocht worden.

De politie zou enorme problemen hebben met zwaargewapende terroristen

Klik voor groot.

Maar dit is nu juist het scenario dat dreigt. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om zware NAVO-wapens te bemachtigen als nu – rechtstreeks verscheept uit Oekraïne – naar waar ook ter wereld. En aan iedereen die het kan betalen. Het assortiment van Kiev omvat geweren, handgranaten (vanaf 5 stuks), pistolen, lichaamspantsering. Dit is schrikwekkend: één van de betrokken verkopers heeft al 32 geslaagde transacties op zijn naam staan!

Enorm veiligheidsrisico voor grote steden

Reeds tijdens de Balkanoorlog heeft men meegemaakt dat duizenden handvuurwapens gewoon verdwenen zijn – en op de zwarte markt aan criminele organisaties of zelfs aan terroristen verkocht. Het internet maakt alles nog dramatischer.

Klik voor groot.

Deze ontwikkeling schept een enorm veiligheidsrisico voor alle grote West-Europese steden: de islamitische moordenaar van Wenen bijvoorbeeld had op 2 november 2020 veel meer mensen kunnen vermoorden, als hij niet alleen met een oude versie van een Russisch aanvalsgeweer had geschoten – maar ook een “Javelin” antitankraket had gebruikt. Cobra- of Vega-eenheden zouden ook enorme problemen hebben tegen terroristen met zo’n hightech bewapening.

  Trailer voor het nieuwe "Call of Duty" computerspel waarschuwt voor cultureel marxisme

300.000 wapens verdwenen in slechts twee jaar

Klik voor groot.

“Hoewel de reactie om meer wapens aan Oekraïne te leveren zeer begrijpelijk is, zou het verstandig zijn ook de onmiddellijke en langetermijngevolgen voor de veiligheid in overweging te nemen,” zei de in de VS gevestigde denktank Stimson Center reeds in maart over deze ontwikkeling.

En: “Wij hebben telkens weer gezien hoe wapens die bedoeld waren om een bondgenoot in een conflict te helpen,op weg naar het front op onvoorziene slagvelden terechtkwamen. Zij komen vaak terecht bij groepen die haaks staan op de belangen van de VS of op die van de burgers.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BREAKING: Oekraïense leger stort in elkaar; Zelensky zegt (nu) “moeten de realiteit onder ogen zien”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin: “Ze bluffen, en ik zal u uitleggen waarom”
Volgend artikelDerde Wereld problemen, komen uw kant op
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Nederlandse “overheid”, we moeten die arme Oekraïne ondersteunen. De NAVO, in opdracht van de VS, vooral veel wapens sturen want ze zijn aan de winnende hand. Blijf dat vooral stimuleren. Die wapens komen net zo snel weer terug in de EU lidstaten maar in handen van criminelen etc.. Nog even dan kunnen al die militaristische uitgeruste politie agenten en ME’ers hun borst nat maken om echt te moeten optreden tegen groepen die niet weg lopen maar terug schieten. Kijken wat ze dan doen. Terug vechten of weg lopen?

  • Dat is de politie niet gewend, dat er terug geschoten wordt. Ze slaan met liefde en plezier weerloze burgers de hersens in die een vreedzame demonstratie houden. Het zou eens goed zijn dat er met dezelfde munt terug betaald word. Dan gaan ze rennen met de broek vol, schoenen van hazeleer hebben ze. Lafbekken dat ze zijn.

 2. Maar dat is toch helemaal geen groot probleem?
  Nee, de nctv vindt kritische politieke partijen pas echt een groot gevaar.

 3. En dat is natuurlijk allemaal toevallig, had niemand kunnen voorzien en is nog nooit eerder vertoond. 🙄🙄🙄 De paar blanke Europeanen die straks nog over zijn, zijn allemaal netjes ontwapend. Alle niet blanken zijn allang voorzien van allerlei soorten wapentuig. Dus wie leggen uiteindelijk het loodje? Juist: wij, de enige echte Europeanen, de blanken.
  Dit is opzet.

  • Natuurlijk is dit opzet. Na talloze conflicten heeft Amerika doelbewust overal wapens laten slingeren.
   Het is gewoon de bedoeling dat we elkaar afslachten. Hoe minder mensen op deze aardkloot is toch hun motto!
   Hoeveel middenoosten terroristen zijn hier al naar toe ‘gevlucht’ ?
   De rest kan je zelf wel in vullen.
   Fysiek worden we al decennia door vaccinaties gesloopt. En mentaal/psychologisch compleet in de war geschopt. Tegen de tijd de we ons met wapens zouden moeten verdedigen zijn we zo afgezwakt dat de terugslag van een proppenschieter ons al uit het lood slaat.

   • Het voordeel is wel dat onze politieke leiders die ons in de ellende hebben gestort terwijl Nederland zo’n prachtig land was, ook eens flink te grazen kunnen worden genomen met de wapens die als een boemerang naar hen terugkomen. Wie niet wil luisteren moet maar voelen. We hadden het al voorspeld dat dit zou gaan gebeuren.

 4. Welke volkomen gestoorde idioot heeft vertrouwen in een op hoge hakken dansende travestiet die de hele dag coke snuift?

  De wapens op de westerse markt zijn welkom!

  • Ja als wij ze mochten hebben, maar onze voorvaders waren zulke idioten dat ze toe stemde dat wij geen wapens mogen hebben oom ons zelf te verdedigen tegen andere slechte mensen of tegen andere regeringen of ons eigen regering.

   Want alleen de criminelen zullen wat hebben aan die wapens, niet de mensen die juist niks fout doen.

 5. En de VS hebben in Afghanistan ook voor miljarden aan oorlogswapens achtergelaten die via darknet ook de Europese (zwarte) markt zullen overspoelen. Dat wordt een feest voor criminelen en terroristen en een nachtmerrie voor de politie en de gewone burgers. De verantwoordelijke politici zullen natuurlijk weer ‘van krommen haas gebaren’ en het bekende ‘wir haben es nicht gewusst’ excuus inroepen.

  • misschien is dat ook de bedoeling geweest, ze willen naar 500 miljoen mensen op de planeet en hopen zo dat de terroristen een handje helpen.
   Complot theorie? er komen er wel veel veel uit de laatste 2,5 jaar

 6. De 4x gespoten gastgezinnen met hun lieve Oekrie vluchtelingen met hun roze rugzakjes vol met fijne wapens… oh, wat doen ze toch goed mee met de EU commissie. ‘Lief Oekrie meisje schiet gastmoeder neer omdat ze haar handjes niet wilde vouwen voor de brinta.’

 7. …wat vergeten word….na en met de Oekrainese vluchtelingen komt ook de Oekrainse maffia mee….dat is een militante verzameling van politie agenten, grenswachten en milities, plus de pure profs….

  …behalve Kalash en prostie Svetlana gaan we ook Junk Krokodil zien komen….
  De Oekrainse maffia heeft direct prostitutie, wapenhandel en drugs zoals Krokodil bij zich, en overvallen zijn hier een makkie…hun taal is de politie niet machtig, en infiltreren zal niet lukken…..kortom, een nieuwe speler op het overvolle platform der criminaliteit….

  Wie in de toekomst controle wil over dit land doet er slim aan toegang te hebben tot de persoonlijke gegevens van overheids personeel. Wie dat heeft regeert dit land, de toekomstige kopers voor de informatie staan in de asielcentra te wachten en de gemiddelde Mocro bende zal grof betalen voor die info….

  Het personeels beheer van politie en gevangenis wezen en de uitbetaling van deze lieden zal in de toekomst heel anders moeten gaan, want deze maatschappij is een gatenkaas als het bescherming betreft van eigen personeel….om over de burger nog maar te zwijgen.

  We worden een dictatuur die barst van de etnische en religie gekke maffia bendes……

  …trouwens benieuwd wanneer het eerste passagiers toestel in Europa word neergehaald met een raket geleverd aan Oekraine….over achterlijke politiek beleid gesproken…

  Voor of na de zomervakantie…? laten we hopen dat het een regerings vliegtuig is en geen vakantievlucht met onnozele burgers….

  ….nu ik erover nadenk….de landing en startbanen op Schiphol gaan dicht voor “onderhoud” deze zomer…..zou dat echt zijn of weten we iets niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in