Waarom verliest Oekraïne de oorlog met Rusland ondanks de directe “overweldigende” steun van het Westen in de vorm van een continue stroom van steeds destructievere wapens, munitie, training en financiële leningen?

Jaroslav Štefec: Waarschijnlijk omdat het vermogen om oorlogen te winnen niet zozeer ligt in hoogontwikkelde militaire technologie, in door de media verheerlijkte hypermoderne wapens of in de productie van blockbusterfilms waarin “onze” held keer op keer glorieus zegeviert over schurken en buitenaardse wezens. Doorslaggevend voor het vermogen om te winnen zijn, naast goed leiderschap, een sterk en gemotiveerd leger, de ideologische eenheid van de meerderheid van de bevolking, een efficiënte economie, effectieve logistiek en een sterke industriële basis. En ook het vermogen om snel te leren en nieuwe kennis te gebruiken onder de omstandigheden van een moderne oorlog, van het tactische niveau van het troepencommando tot de strategie van het politieke bestuur.

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar de voortdurende steun van het Westen aan strijdend Oekraïne helpt het land niet, maar vernietigt het systematisch. Zowel in menselijk opzicht, door de voortdurende emigratie en het verlies van een groot deel van ten minste twee generaties economisch actieve mannen op het slagveld, als in economisch, financieel opzicht, door de ongedekte verkoop van enorme hoeveelheden wapens en munitie en door enorme leningen die de resterende bevolking nog tientallen jaren in de schulden zullen steken. En ook ecologisch. De voortdurende gevechten leiden tot de vernietiging van enorme stukken landbouwgrond en inheemse vegetatie, en tot de vervuiling van de bodem met zware metalen en andere zeer giftige stoffen die vrijkomen wanneer munitie of hele munitiedepots ontploffen. En dan hebben we het nog niet eens over de raketten met verarmd uranium. Evenmin over de branden van vernield gevechtsmaterieel en de uitstoot van de honderdduizenden liters diesel en benzine die verbrand worden bij het gebruik van operationeel materieel. Bovendien worden wij westerlingen moe van het Russisch-Oekraïense conflict. Vooral omdat onze “hulp” een negatieve invloed heeft op onze levenskwaliteit zonder dat het Oekraïense leger noemenswaardige successen boekt.

  Voor degenen die dit gaan lezen

Maar Rusland, dat in feite zonder tastbare militaire of economische steun “van buitenaf” vecht met de enorme economische en militaire macht van de hele NAVO, heeft de dood van duizenden en duizenden Oekraïners op het slagveld bereikt. Dit Rusland, dat al lang economisch had moeten instorten onder het gewicht van honderden sancties van allerlei aard, is erin geslaagd om volgens de tabellen van de Wereldbank en het IMF te stijgen naar de vijfde plaats in de wereld en de eerste plaats in Europa in termen van BBP. Het produceert en moderniseert meer tanks per maand dan het hele Oekraïense leger op dit moment tot zijn beschikking heeft, en ondanks alle voorspellingen van veel westerse “experts”, die zich meestal baseren op “geverifieerde” informatie van de Oekraïense inlichtingendienst, heeft Rusland blijkbaar geen gebrek aan moderne wapens, drones, munitie, raketten of kruisraketten. Het heeft ook geen tekort aan mensen.

Natuurlijk is Rusland, net als Oekraïne, bezorgd over de sociale, economische en ecologische gevolgen van de oorlog. Haar burgers proberen ook aan de oorlog te ontsnappen door naar het buitenland te vluchten, en velen sterven op de slagvelden. Toch is de economische en militaire kracht van Rusland gestaag gegroeid met de duur van de oorlog, net als zijn populariteit en steun in de wereld. De dromen van het Westen om het Russische leiderschap economisch te vernietigen en politiek te isoleren, zijn definitief in duigen gevallen. Rusland wordt door steeds meer landen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika gezien als een leider in de strijd tegen de Westerse hegemonie en nieuwe vormen van kolonialisme, terwijl de rol van de NAVO in deze regio’s van de wereld (en niet alleen daar) steeds negatiever wordt bekeken. Bovendien versterkt het misbruik dat de VS maken van de sleutelpositie van de dollar als sanctie-instrument de “concurrerende” BRICS-landen en dwingt het veel belangrijke spelers, waaronder China en India, om manieren te zoeken om het mondiale economische systeem te veranderen.

  Commandant van de Oekraïense zelfverdedigingstroepen in Nikolajev werd gedood - Twee kleine omsingelde enclaves blijven over in Bakhmut

Wat heeft het “collectieve Westen” hierover te zeggen? Geen antwoord. Defaitisme, voortdurende “groene waanzin”, pleidooien voor een suïcidaal multiculturalisme en ongebreidelde mensenrechten, individualisme en mentale en fysieke luiheid van mensen zonder ideeën en visies voor de toekomst, verouderde, inefficiënte en hooggespecialiseerde industrie, legers die al dertig jaar of langer prat gaan op “moderne” gevechtstechnologie, generale staven die gesust zijn door een schijnbare superioriteit in informatietechnologie, maar die in één jaar als sneeuw voor de zon is gesmolten. Dit zijn de belangrijkste redenen voor de feitelijke nederlaag van de NAVO en het hele Westen in de proxy-oorlog van het Oekraïense volk tegen de Russische Federatie.

Het geheel is vergelijkbaar met de biologie van een vlinder. Als u hem uit zijn pop helpt, zal hij sterven omdat hij niet kan “pompen” en zijn vleugels niet kan ontvouwen. Maar als u hem laat worstelen met zijn tijdelijke gevangenis, zal hij losbreken, zijn vleugels zullen sterker worden en na een tijdje zal hij naar de zonnige weiden vliegen. Deze gelijkenis moeten ook de dames en heren in gedachten houden die zich voordoen als politieke vertegenwoordigers van Tsjechië en enthousiast de overwinning van Oekraïne aanmoedigen met ons geld en onze wapens. De ontwikkelingen tot nu toe zijn eerder iets voor biologen dan voor politicologen. Zoals bij vrijwel elke botsing tussen arrogante en hoogdravende ideologie en biologische of fysische realiteit.

Via: Prvnizpravy.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa wil oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

  Duits "gasnoodplan": Nu wordt zelfs Brussel nerveus

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky kastijdt Oekraïense feestvierders terwijl er beelden opduiken van feesten in “door oorlog verscheurd” land
Volgend artikelBijbelse ziekte treft nu gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Idioot krantje van men voeten. Rusland staat op dit moment economische op een dieptepunt. De Krim word voortdurend aangevallen nog even en de Krim is TERUG van Ukraine. Daarna volgt Rusland dat volledig instort.

 2. Ik denk dat de oorlogsvelden en bodems en gronden zeer snel met hoogwaardige technologie gereinigd zullen worden.
  Daarover hoef je niet depressief te worden.
  Twee misschien wel drie generaties of delen daarvan die neo_N waren ingesteld zijn nu
  Geruimd, er komt een toestroom van Russische emigranten en vanuit Donbas zal de rest van Oekraine weer gewoon bevolkt zijn.
  Misschien wel biologische boeren uit ons Nederland die daar welkom zijn.
  En het graan weer genezen.
  De laboratoria zijn weg. De baby en kinder adenochroomhandel is geelemineerd .
  Westerse investeerders of rovers hebben daar niets meer te zoeken.
  En dat zou zeer goed zijn. De nieuwe Geest zweeft reeds boven Oekraine.
  De oude rovershandelsgeest moet goed sterven. En begraven worden.
  Dan komt er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen, en achtergehouden technologieen.
  De handelaren vd wereld kunnen niet meer handelen vanuit uit de oude gebruikte wijnzakken. Ze gaan mee veranderen of ze verdwijnen.

  • kom kom …tis toch ns leuk om de versie van n msm gebrainwashte Russofoob te lezen? Fonnie en konsoorten mogen er best zijn hoor….strontvliegen zijn er immers ook

 3. Laatste nieuws: Biden’s afzetting doemt op terwijl het congres een storm van onthullingen ontketent!, Charlie Ward

  De klok tikt en de verwijdering van Joe Biden uit de macht is begonnen! Het congres maakt zich op om de data voor zijn afzetting bekend te maken, een cruciaal moment in de Amerikaanse geschiedenis.
  Maar dat is niet alles: House Speaker McCarthy laat een bom vallen, wat duidt op de mogelijke afzetting van procureur-generaal Merrick Garland wegens het verkeerd afhandelen van het Hunter Biden-onderzoek.
  Deze strategische stappen staan ​​op het punt om de fundamenten van de reguliere media op hun grondvesten te doen schudden. Ten slotte zullen de afzettingshoorzittingen hun onwillige hand dwingen en hen dwingen verslag uit te brengen over de misdaden en misdragingen die verband houden met de afzetting van Biden.
  Bereid je voor op een seismisch ontwaken terwijl miljoenen Democratische kiezers in het rood staan , geconfronteerd met de schokkende onthullingen rond hun geliefde president en de beruchte Hunter Biden-laptop.
  CNN, een prominente speler in dit zich ontvouwende drama, zal de aanklacht leiden bij het uitzenden van de afzettingsprocedure. Zou dit een teken kunnen zijn van hun geleidelijke transformatie, terwijl ze langzaam hun verhaal omdraaien en de gevestigde orde uitdagen? En achter de schermen fluistert de echo van een monumentaal interview waarin Trump terugkeert naar CNN en de MSM, CIA en FBI in paniek achterlaat. CNN heeft de sleutel in handen om informatie te onthullen die lang is onderdrukt.
  Maar laten we dieper graven. Wie hanteert de onzichtbare hand en manipuleert de structuur van de werkelijkheid? Wie heeft de aandacht van Twitter getrokken, veranderingen binnen CNN georkestreerd en geheime militaire operaties in Oekraïne onthuld? Zij zijn de architecten van het Grote Ontwaken, die de mensheid naar waarheid en bevrijding leiden.
  Deze raadselachtige kracht vecht tegen de dreigende dreiging van een nep-invasie van buitenaardse wezens, beschermt de belangen van Trump en RFK Jr. en werpt licht op de duistere onderbuik van kinderhandel en menselijke uitbuiting.
  En nu, in een ongekende gang van zaken, ontdekt het Congres een verraderlijk web van bedrog rond de nep-buitenaardse invasie. Geclassificeerde militaire operaties, diep verborgen in de ondergrondse machinaties van de Deep State, worden ontmaskerd. Deze operaties herbergen baanbrekende technologieën die de wereld radicaal kunnen veranderen en ons kunnen bevrijden van de ketenen van olie- en gasafhankelijkheid. Bereid je voor op een seismische verschuiving terwijl de greep van de elite-cabal, die profiteert van deze eindige hulpbronnen, wordt verbrijzeld.
  Zet je schrap voor het volgende hoofdstuk in de strijd tegen mensenhandel terwijl het Congres zich voorbereidt op een totale aanval op deze gruwelijke industrie. Epstein, JP Morgan, de Clintons en Biden zijn slechts enkele namen die in de schijnwerpers zullen worden gesleept.
  De duistere geheimen van Pizzagate, ooit verborgen door de Mockingbird Operations van de CIA , zullen weer boven komen drijven. De tijd voor waarheid en gerechtigheid is aangebroken, waardoor de sinistere krachten worden blootgelegd die al veel te lang op onze samenleving hebben gejaagd.
  Blijf op de hoogte, want timing is alles. Het toneel is klaar voor een dramatische ontrafeling, waarbij de machthebbers ter verantwoording zullen worden geroepen. De waarheid zal zegevieren en een nieuwe dageraad gloort aan de horizon.

   • Rustig mensen, acties zijn al bezig.
    Volgende week wordt in de actie weer een grote stap gezet.
    De BRICS + Landen gaan in Zuid-Afrika de PETRODOLLAR vervangen in Goud gedekte valuta’s, en/of een nieuwe Goud gedekte wereldreservemunt.
    Het onbetrouwbare Amerikaanse SWIFT betalingsverkeer wordt volgende week vervangen door het nieuwe “CBDC” betalingsverkeer.
    Waarde PETRODOLLAR gelijk aan Monopolie geld, einde Amerikaanse hegemonie.
    Faillissement van het Westen, waar op de wereld kan men oorlogstuig kopen met monopolie geld, wat moet Oekraïne met miljarden monopolie geld.
    Men ziet een oorlog met militaire en wapen geweld.
    Maar er is ook een Grote financiële oorlogvoering bezig, en die overwinning licht veel dichter bij de BRICS dan bij het Westen.
    Het hele monetaire financiële kapitalistische economische systeem ligt op z’n gat.
    Zo ziet U dat de oorlog gevoerd wordt op twee fronten.
    HET IS AL HEEL LANG GEDAAN MET HET WESTEN.
    Geduld is een schone zaak. (En strategies natuurlijk)

 4. Russen raken pakhuizen aan in de Oekraïense havenstad Reni aan de Donau – West en Kiev proberen een alternatieve route voor graan te vinden

  Reni bevindt zich samen met Ismail nabij de grens met Roemenië

  De Russen vielen met behulp van een grote zwerm kamikaze-drones de Oekraïense Donau-haven Reni aan de grens van Oekraïne met Roemenië aan, waarbij graanschuren en haveninfrastructuur werden vernietigd.

  https://youtu.be/vkQrm7siX80

  • @ Niels augustus 16, 2023 at 19:20,
   Dit is van te voren een doodlopende zaak. De Staat der Nederlanden is een failliete coöperatie die ingeschreven staat in Delaware Amerika die ook failliet is verklaard NL = P7. Als je het zogenaamde rechtsysteem van de failliete coöperatie gebruikt, gebruik je een onderdeel van de failliete coöperatie. Deze is niet onafhankelijk. Het zijn slagers, die hun eigen vlees keuren. Hoe dom ben je dan? Daar het grondgebied nu onder Amerikaanse Martiale Law valt en alle rechtszaken onder het Militair Tribunaal valt. Daarmee is de zogenaamde Nederlandse rechtssysteem niet eens meer bevoegd. Dit is dat ook enkel een show optreden. Alsof het een toneelstukje is voor het achterlijke domme volk. Dus totaal niet belangrijk.

 5. Wat ik mij nu afvraag is waarom VRT zo enthousiast info verschaft over de aan de gang zijnde Russische maanmissie…..Met de hoop dat het mislukt ? Ik hoop van harte dat de Russen, met hun wasmachine chips, er in slagen ons nog ns een cosmonautisch poepje te laten ruiken

  • In 1969 we called astronauts at thé moon by a landline? En vandaag krijg ik geen verbinding met een gsm 200km verder….stop met die VRT en msm grtz Danny

 6. Oorlog, het woord alleen al is waanzinnig anno 2023 had de mensheid allang geen oorlogen meer moeten voeren.
  Dus ondanks alle geschiedenisboeken met daarin alle oorlogen waarover telkens geschreven wordt, dit nooit meer is een wassen neus.
  Tot slot dus er wordt nooit echt gewonnen in een oorlog, door niemand!

 7. Amerika wordt sinds Biden zogenaamd president is, bestuurd door de NGO’s en de NEOCONS, deze kapitalisten willen zoveel mogelijk winsten te behalen. Amerika heeft zijn leger allang geprivatiseerd en alles wat geprivatiseerd is moet winst behalen, wil het overleven. Zo zijn alle Amerikaanse wapens niet gemaakt om ermee een uitputtingsoorlog mee te voeren. Daar is het materieel niet voor gebouwd en ook vragen de wapens enorm veel onderhoud en tijd om het te kunnen onderhouden. Waar we meer over een complete revisie spreken bij intensief gebruik. De wapens gaan dan ook niet lang mee.

  Dat viel eigenlijk nooit op, zolang ze tegen zwakkere vijanden vochten. Maar tegen de Russen valt het duidelijk op. Maar de Russen vechten voor hun land en zullen er alles aan doen om hun land te verdedigen. De Amerikanen zijn er voor de winsten daar, hoe meer wapens verschroot worden hoe beter, want dan moet er weer nieuwe wapens aangeschaft worden. Want alle kosten moeten de belastingbetaler ophoesten. Alle wapens uit de depots zijn tegen nieuw prijs verkocht aan Oekraïne met een land-lease contract. Dus in de facto is Oekraïne bij de NAVO/EU gevoegd. Zodat de inwoners van de EU alle kosten voor de wapens nog een keer moeten betalen. De 1x bij de aanschaf, de 2x door ze aan Oekraïne te schenken, 3x om weer nieuwe vervangende te kunnen aanschaffen die in Oekraïne verschroot zijn en zo weer naar Oekraïne te transporteren tot in het oneindige.

  Maar de adder onder het gehele kaartspel is, dat de BIS bank met al zijn centrale banken over de wereld, de Wereldbank en het IMF ook failliet zijn. In de wereld zijn de lead-lease contracten afgelopen. En president Biden is niet de bevoegde om nieuwe te ondertekenen zo ook niet de EU. Deze proberen nu met list en bedrog de zogenaamde schulden zover op te laten lopen, dat ze zo iedereen proberen te onteigenen en zo grote reset er doorheen te kunnen drukken.

  Zo worden de geprivatiseerde leger bedrijven mega rijk aan. Zo werkt het kapitalisme. Die gaan niet voor het hypermoderne wapens en/of zijn niet hufterproof en makkelijk handelbaar. En helemaal niet makkelijk in onderhoud om het op het slagveld te kunnen repareren.

  • Absoluut Qvic , ik heb me er toe ook verleiden laten in het verleden goed geld te verdienen ..enz en te werken voor Sandline, Dyncorp en noem maar op, however
   Veel geleerd…. Tja beetje men woorden kwijt ….punt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in