Gezien de berichten over hoge verliezen van het Oekraïense leger in de regio Donetsk bij de stad Bakhmut, rijst de vraag wat de oorzaak van de nederlaag is. Het kan gaan om de uitputting van de gevechtsklare eenheden van de Oekraïense strijdkrachten na de tegenaanval bij Kherson in het najaar van 2022, de luchtdominantie van het Russische leger, de vertraging van nieuwe NAVO-wapenzendingen na Russische raketaanvallen op de Oekraïense spoorweg- en energienetwerken, schrijft Southfront.org.

Het Oekraïense leger evacueert gewonde soldaten

Westerse militaire deskundigen zijn het erover eens dat een van de belangrijkste factoren de deelname is van de Wagner PMC’s, die zich al hebben bewezen als een getrainde en gemotiveerde eenheid. Kenmerkend voor de Wagner-groep is het uitgebreide gebruik van niet alleen automatische en sluipschutterswapens, maar ook zware voertuigen, waaronder tanks, MLRS-systemen en gevechtsvliegtuigen. Volgens Oekraïense informatiebronnen zijn de zware verliezen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) bij Bakhmut, die oplopen tot 500-700 per dag, het gevolg van het actieve gebruik van zware wapens door het Russische leger.

Gevangengenomen Oekraïense soldaten in de regio Donetsk verklaarden dat zij in Groot-Brittannië en Canada kortdurende trainingen volgens NAVO-normen hadden gevolgd, waarbij niet langdurig gebruik werd gemaakt van artillerie, moderne verkenningsmiddelen en zware machines door de vijand. De training, die volgens een strak schema werd gegeven en gericht was op het gebruik van kleine gevechtsgroepen en lichte gepantserde voertuigen, blijkt niet effectief en leidt daardoor alleen maar tot meer verliezen.

Gezicht op de stad door de ogen van het Oekraïense leger en gemaakt door een Russische drone

Het is gebleken dat de tactische systemen van de NAVO, die zich goed hadden bewezen in lokale gevechtsoperaties in het Midden-Oosten en Afghanistan tegen slecht bewapende islamitische militante groepen, inefficiënt zijn tegen zwaar bewapende reguliere legertroepen. In de hoop een catastrofe in Bakhmut te voorkomen, kan het AFU-opperbevel alleen nieuwe eenheden daarheen sturen, terwijl het zijn capaciteiten in andere delen van het gevechtsfront vermindert.

  Voorbereiding op het ergste: EU legt voorraden steenkool aan terwijl verbod op invoer uit Rusland dreigt

Oekraïense krijgsgevangenen na een gevecht bij Bakhmut

Gezien een mogelijke intensivering van de gevechtsoperaties in het noorden van Oekraïne, in combinatie met het verminderde vermogen van de Europese bondgenoten om de AFU tijdig van wapens en uitrusting te voorzien, kan de vernietiging van de meest gevechtsklare Oekraïense legereenheden in de Donetsk-regio van cruciaal belang zijn voor de mogelijkheden van Kiev om de militaire confrontatie met Rusland voort te zetten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe WereldordeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa’s energiecrisis hervormt de geopolitiek
Volgend artikelMassaal geweld in Europa na WK-zege van Marokko op Spanje – Maar niet in Marokko (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het zijn wel doorzetters die Afu’s.
  Iemand anders had al lang het bijltje erbij neergegooid.
  Hopelijk is vóór Kerst het klusje geklaard.

 2. Ja en laat zo veel mogelijk dooie Ukris achter , hoe meer hoe beter .
  Dan oprukken naar de poolse grens ,als die is bewaakt dan is het afgelopen tenzij die domme Polen ook een oorlog willen .
  Ukri vrij van alles dan de Baltiche staten opruimen , Klaar naar huis

 3. Als de Russen dagelijks artillerie en bommen gebruiken bij Bakmut, zijn de Oekies na een week knettergek, en kunnen ze alleen nog zwaaien met wit vlaggetje…

 4. De Russen hebben het huurlingenleger van Wagner
  De USA in Ukraine gebruiken Blackwater. Afganen die voor de amerikanen vochten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in