Er is een wijze oude spreuk die zegt: “De eerste stap op de weg naar wijsheid is de dingen bij hun juiste naam te noemen.” Laten we dat dus maar doen. “Nepnieuws” bestaat al heel lang, The New York Sun’s “Great Moon Hoax” van 1835 is een goed (en amusant) voorbeeld. Een absolute onwaarheid en fantasie werd als feit gepubliceerd aan een goedgelovig publiek dat het opat. Dit nepnieuwsverhaal over de maan maakte van The Sun een belangrijke en zeer winstgevende krant in de hele Verenigde Staten. Vijftig jaar later wedijverden Hearst en Pulitzer met elkaar om lezerspubliek door absurde en sensatiebeluste nepverhalen te publiceren, die bekend werden als “gele journalistiek”, of zoals ik het eenvoudig noem, “urinalisme”. Want de media die dat soort onzin publiceren, en de bedriegers die ervoor schrijven, zijn alleen geschikt om toiletten schoon te maken. Maar die zorgeloze dagen liggen ver in het verleden, en nepnieuws is niet langer grappig.

Deze uitstekende analyse van de “Oekraïne” propaganda komt van Russell Bentley uit Texas, die nu in de Donbas woont.

De praktijk van het publiceren van valse verhalen uit financiële of politieke motieven bestaat waarschijnlijk al veel langer, maar vandaag is het verheven tot een wetenschap en een kunstvorm, een zwarte kunstvorm, die werkelijk een van de grootste bedreigingen is voor de toekomst van de Mensheid in de wereld van vandaag. Het is massale hersenspoeling op wereldschaal, aangemoedigd door wetenschap en technologie, een oorlog tegen het menselijk bewustzijn, een geconcentreerde en doelbewuste aanval op het vermogen van de mensen om de werkelijkheid te zien, om feit van leugen te onderscheiden, het is een oorlog tegen de waarheid.

Men heeft terecht gezegd dat eerbied voor de waarheid de basis is voor alle moraal, dus een oorlog tegen de waarheid is een oorlog tegen de moraal, tegen alles wat goed en fatsoenlijk is. Zonder het vermogen om de werkelijkheid te zien en leugens op te sporen, zonder een moreel kompas, zijn de mensen letterlijk niet meer dan domme beesten, ezels die door hun eigenaars gebruikt en uitgebuit moeten worden, of schapen die naar de slachtbank geleid moeten worden. “Nepnieuws” is een term die een beetje te schattig en te gezellig is voor de zwarte kunst van het opzettelijk uitwissen van het intellect en de moraal die ons menselijk maken. Het tracht de Mensheid zo dom te maken en te degraderen, dat de mensen geen mensen meer zijn. En dat punt komt snel naderbij, en is voor velen al hier.

Ik wil drie concrete en onweerlegbare voorbeelden geven van echte nazi-propaganda, door het Westen, (VS en EU) geproduceerd over de oorlog in Oekraïne in de afgelopen maand, die niet alleen de misdaad van opzettelijke massamoordaanslagen op burgers proberen te verdoezelen, maar nog verder gaan en de eigenlijke slachtoffers de schuld proberen te geven van de misdaden van de VS, de EU en de Oekraïense nazi’s. U zult aan de hand van deze drie onbetwistbare voorbeelden zien hoe desinformatie gebruikt wordt als een werkelijk kwaadaardig wapen, hoe u zich ertegen kunt verdedigen, en hoe u het met de waarheid kunt vernietigen.

Voorbeeld #1 La Stampa (Italië) FOTO VOORPAGINA – “HET BLOEDBAD”

Het Italiaanse propaganda vod La Stampa publiceerde de foto hierboven op 15 maart, 2022, waarop een afschuwelijk tafereel te zien is van massamoord op burgers door illegale clustermunitie die door een ballistische raket in een stadscentrum afgeleverd werd. 24 burgers (waaronder een heel gezin met 2 kinderen) werden vermoord, en tientallen anderen raakten zwaar gewond. De koppen in het rood bovenaan – “Rusland doodt 400 in Mariupol, Kiev bereidt zich voor op Russische aanval”. In reliëf op de foto: “De slachting”. De foto is echt, en hoewel de koppen opzettelijk misleidend zijn, zijn het geen regelrechte leugens. Dat hoeven ze ook niet te zijn. De leugenaars van La Stampa hoeven niet echt te liegen, de meeste Europeanen zijn, net als de meeste burgers van de VS, veel te dom om echt verder te kijken dan de krantenkoppen, en laten zich gemakkelijk misleiden door niets meer dan insinuaties. En pro-nazi-propagandisten zoals die van La Stampa weten dat.

  BREAKING: Russische Su-27's halen eindelijk Amerikaanse spionage-drone neer bij de Krim

Ik zou u kunnen vertellen dat de foto in werkelijkheid de resultaten toont van een oorlogsmisdaad van het Oekraïense leger, door een Tochka-U raket die opzettelijk gelanceerd werd op het centrum van Donetsk, rond 12 uur ’s middags op maandag 14 maart, en dat die in feite bedoeld was om vele malen meer te doden dan de 24 burgers die vermoord werden. Ik zou u kunnen vertellen dat het weekend daarvoor valse oekrie trol-accounts op Russische en andere sociale media valse verhalen verspreidden dat het bestuur van de DPR op 14 maart om 12:30 uur in het bestuursgebouw in het centrum van Donetsk nieuws zou geven over de status van de DPR-soldaten, en dat de echtgenotes, moeders, dochters van soldaten daar dan heen moesten komen. Dit bericht werd ook per sms verstuurd naar specifieke telefoons van vrouwelijke familieleden van soldaten door vervalste DPR administratie-accounts. Ik kan het bevestigen, de dochter van een van mijn vrienden die aan het front dient, liet mij het precieze bericht op haar telefoon zien. Ik kan u vertellen dat de raket onderschept is door de luchtverdediging van de DPR, en dat er slechts twee bussen submunitie van clusterbommen tot ontploffing zijn gebracht toen ze insloegen op ongeveer 500 meter van het Administratiegebouw, aan de Universiteitslaan in het centrum van Donetsk, en als de raket zijn doel bereikt had, zou het dodental in de honderden hebben gelopen. Misschien zou u mij geloven, misschien sommigen niet. Maar ik kan u twee foto’s laten zien die het bewijzen.

Ik, staande op dezelfde plaats als de rouwende echtgenoot op de foto van La Stampa.


De baret en de sjaal van de vrouw van de rouwende man. Zij is hier gestorven. Ik heb deze foto zelf genomen.

Wat vindt u nu van het werk van La Stampa? Niet alleen de opzettelijke massamoord op burgers proberen te verdoezelen, maar ook de slachtoffers en hun verdedigers de schuld geven van precies die misdaden van de nazi’s die La Stampa en Italië steunen. DIT is een zwarte leugen, een verdoemde leugen, letterlijk precies het tegenovergestelde van de waarheid. En de overgrote meerderheid van de Westerse burgers slikt deze leugens zoals vliegen stront eten. En zij die deze leugens slikken zijn even schuldig als de leugenaars zelf. En FYI, de fotograaf die de hartverscheurende foto heeft genomen die La Stampa gestolen heeft, is niet betaald, noch gecrediteerd, of zelfs maar toestemming gevraagd om zijn foto te gebruiken voor deze Italiaanse versie van nazi-propaganda.

Welnu, u zou kunnen zeggen, het is een geïsoleerd incident, fouten gebeuren. Het is noch op zichzelf staand, noch een vergissing. De redactie van La Stampa WIST EXACT waar de foto vandaan kwam en wat erop te zien was, zij heeft hem opzettelijk gebruikt om te liegen. En pseudo-journalistische schorriemorrie propagandisten doen hetzelfde in de Verenigde Staten…

VOORBEELD #2 NEW YORK POST – “RUSLAND GAAT DOOR MET BOMBARDEMENT OP OEKRAÏENSE STEDEN”

Alweer, maar een nog flagranter opzet om te misleiden, om te liegen. De foto is, alweer, de nasleep van een Oekraïense raketaanval op een burgerwoonwijk van Donetsk, niet ver van mijn huis in het Petrovsky District. Alweer een terreuraanslag van oekra nazi’s tegen burgerdoelen, waarvan de schuld door de nazi-propagandisten van de VS wordt gegeven aan de DPR en de Russische verdedigers van dezelfde burgers die de oekra’s aanvielen en vermoordden. Kan ik dat bewijzen? Wel, ja dat kan ik. Hier sta ik, voor precies hetzelfde flatgebouw, dat door de oekra nazi-raketten geraakt is. Een eerlijke kop zou luiden: “Oekraïne gaat door met bombarderen van Donbass-steden.”

Maar deze nazi-propagandisten laten het er niet bij zitten om hun slachtoffers simpelweg de schuld te geven van hun eigen misdaden, dat vuile bedrog is nog lang niet zo laag als zij kunnen gaan. Zij zweren zelfs, in een transatlantische viervoudige samenzwering, samen om waarheidsgetrouwe berichten in diskrediet te brengen door hun eigen logo aan eerlijk nieuws toe te voegen en dan aan de wereld te verkondigen dat het bericht niet van hen is. Zie…

Op 8 april 2022 werd een Tochka-U ballistische raket (hetzelfde type dat gebruikt werd bij de aanval op de Universiteitslaan in Donetsk, 3 weken eerder) afgevuurd op het station van Kramatorsk, terwijl vierduizend plaatselijke burgers wachtten om de stad te evacueren voordat de gevechten uitbraken. 57 burgers werden gedood 109 gewond, in weer zo’n zinloze aanval die geen militair doel had, maar hand in hand paste met de gebruikelijke valse vlag terreuraanslagen waar Oekraïne bekend om is geworden. Het bewijs was en is overweldigend – Er bestaat geen enkele twijfel over dat de raket een Tochka-U was en dat hij afkomstig was van door Oekraïne bezet gebied. Oekraïne blijft Tochka-U raketten gebruiken in de Donbass-oorlog, maar de Donbass-republieken hebben er geen, en Rusland heeft de laatste van hen al jaren geleden, in 2019, uit de roulatie genomen, ten gunste van de veel effectievere en nauwkeurigere Iskander, die Rusland gebruikt in Operatie Z.

  Zuckerberg gaat mensen op Facebook pushen het mRNA Covid-19 vaccin te nemen

Op de zijkant van de raket stonden, in het Russisch, de woorden “За Детей”, “Voor de kinderen”. Hoe dom moet iemand zijn om te geloven dat de Russen niet alleen een oorlogsmisdaad zouden begaan tegen de etnisch Russisch-Oekraïense burgers uit het pro-Russische deel van Oekraïne, maar er ook nog eens een schepje bovenop zouden doen en zichzelf letterlijk voor de wereld zouden impliceren door zoiets verachtelijks in het Russisch te schrijven, zodat de wereld het kon zien?

Bovendien zijn er wetenschappelijke methoden om vast te stellen uit welke richting een raket kwam, onder andere aan de vorm van de krater en waar de staartsectie landt ten opzichte van de kernkop. Deze methoden zijn standaard, eenvoudig, en worden door alle militairen in de wereld gebruikt. En zoals de wetten van de natuurkunde, gelden zij overal, en in elke situatie hetzelfde. Op de foto hieronder, die de baan toont van de raket die op Kramatorsk afgevuurd werd, is alles links van de rode lijn grondgebied dat onder controle staat van het Oekraïense leger.

Voor een volledige opsomming van al het bewijsmateriaal dat bewijst dat de raket, S/N Ш91579 is afgevuurd door de 19e Oekraïense Raketbrigade, gestationeerd bij Dobropolia, zo’n 45 kilometer van Kramatorsk, zie dit uitstekende artikel van voormalig officier van de Amerikaanse Marine en VN-wapenexpert Scott Ritter. Er zijn ook genoeg andere artikelen, (HIER, HIER, en HIER) waarin de bewijzen en aanwijzingen opgesomd worden dat het een oekra valse vlag aanval op hun eigen burgers was. Zoals de volgende:

1 – De “reuktest”. WAAROM zouden Russen etnisch Russische burgers aanvallen in een gebied dat bekend staat om zijn brede steun aan Rusland?

2 – Het valse opschrift “Voor de kinderen” zou wel het LAATSTE zijn wat de Russen ooit zouden doen. Raket-troepen behoren tot de best getrainde en gedisciplineerdste van alle legers. Als de Russen een oorlogsmisdaad tegen burgers zouden begaan, denkt u dan echt dat zij hun werk zouden signeren zodat de wereld het kan zien?

3 – Het fysieke bewijs bevestigt de baan van de raket, en die baan wijst rechtstreeks naar Dobropolia, diep in Oekraïens bezit, waar de 19e Oekraïense raketbrigade is gestationeerd. Het is onmogelijk dat de Russen van daaruit een raket hebben afgevuurd.

4 – De Russen hebben hun verouderde voorraad Tochka-U raketten al jaren geleden op pensioen gesteld ten gunste van de Iskander, die zij nu gebruiken.

5 – De Oekraïners hebben en gebruiken nog steeds Tochka-U raketten, en hebben dat gedurende de 8 jaar durende Donbass-oorlog bij verschillende gelegenheden gedaan.

6 – Het S/N van de Tochka-U die in Kramatorsk afgevuurd is, behoort tot dezelfde serie en ligt numeriek zeer dicht bij S/N’s van andere Tochka-U raketten waarvan ook bekend is dat ze tijdens de Donbass-oorlog door Oekraïense strijdkrachten afgevuurd zijn.

7 – Het exacte S/N dat op de raket in Kramatorsk gevonden is, is in officiële documenten vastgelegd als zijnde in 1991 overgebracht van de USSR naar Oekraïne.

8 – Er is nul bewijs dat een andere theorie zou ondersteunen dan een Oekraïense “valse vlag”-aanval op de burgers van Kramatorsk. Geen enkel.

Dat is een harde noot voor de pro-nazi propagandisten van het Westen om te kraken. Al het bewijsmateriaal BEWIJST dat zij het gedaan hebben, zonder enige redelijke twijfel, en er is geen enkel geloofwaardig bewijsmateriaal dat een alternatieve theorie zou kunnen ondersteunen. Wat doen ze dan? Gewoon onzin verzinnen, natuurlijk, zoals gewoonlijk, maar met een draai. Deze keer verzinnen ze nepnieuws over zichzelf, en proberen dat af te doen als door de Russen geproduceerde “disinfo”.

  Reactie op zuiveringsactie techgiganten: Trump wil zijn eigen social-mediaplatform lanceren

Zo zien we echte, uit de eerste hand ter plaatse gemaakte video’s van de echte nasleep van de aanslag in Kramatorsk, video’s van de echte S/N, allemaal aan elkaar gemonteerd, maar met een vals BBC intro en logo erbij, en dan over het hele internet verspreid met het onderschrift, “Kijk! De BBC heeft eindelijk eens een keer de waarheid verteld!!!” Zodat de beroepsleugenaars vervolgens de valse “BBC” video kunnen “debunken”, samen met alle echte feiten die de echte echte video’s bevatten. En dan smeren letterlijk ALLE Westerse propaganda nieuwsorganen het verhaal over de nep-video over het hele web. De zoekterm “BBC fake video missile Kramatorsk” brengt 55.000 links terug op Google, 24 miljoen op Bing Search, en maar liefst 25 miljoen resultaten op Yahoo Search. De Westerse propagandisten beweren dat de Russen het valse BBC-logo hebben toegevoegd, maar waarom zou Rusland echt bewijs van wat er gebeurd is in diskrediet brengen door een vals BBC-logo toe te voegen. De BBC heeft een welverdiende reputatie als een van de meest leugenachtige media in de wereld, hun leugens zijn legio. Waarom zou Rusland dan zichzelf en zijn eigen overtuigende bewijsmateriaal in diskrediet brengen door een vals logo van bekende propagandisten toe te voegen? Antwoord – dat hebben ze niet gedaan.

Als het bovenstaande voor u niet voldoende is om een patroon, een opzettelijk beleid, van gaslighting, verdoezeling en regelrechte leugens te zien, dan bent u al te ver heen, dan bent u al allergisch voor, en een vijand van, de waarheid. Werk niet samen met leugenaars door hun leugens kritiekloos te aanvaarden, zonder het nauwkeurigste onderzoek. Wees niet dom, goedgelovig of intellectueel lui. Er staat veel te veel op het spel. Degenen die klakkeloos en gewillig duidelijke leugens als de waarheid aanvaarden, zijn net zo verderfelijk als de leugenaars zelf. Doe het niet!

Begrip van het simpele feit dat de moderne Westerse media het product en de afstammelingen zijn van Joseph Goebbels en Ed Bernays is de juiste basis om alles wat de Westerse media als feit presenteren te beschouwen. Verwacht niet dat de BBC “voor één keer de waarheid zal vertellen”, verwacht niet dat betaalde en pathologische leugenaars de waarheid zullen vertellen, zelfs niet voor één keer. Verwacht niet dat de vos zijn streken zal veranderen. Begrijpt dat zij de vijanden van de waarheid en de moraal zijn, de vijanden van de Mensheid, uw vijanden, die alles doen wat in hun macht ligt om u te misleiden en te verwarren, om u tot slaaf te maken en uit te roeien. Eerbied voor de waarheid is de basis van alle moraal. Eerbiedig en verdedig haar!

ADDENDUM –

De Lijst van Logische Onjuistheden is ook een uitstekende primer van moderne propagandatechnieken. Maar wanneer ze door beroepsleugenaars opzettelijk gebruikt worden, zijn het geen “drogredenen” meer, maar leugens, aanvallen op de waarheid en de werkelijkheid, en op het menselijk bewustzijn.

Fritz Hippler heeft het geheim van de moderne propaganda uitgelegd, en hij kon het weten. Hij was de chef van de filmmakerij van het Reichsministerie van Volksvoorlichting en Propaganda tijdens de jaren van Nazi-Duitsland. Zoals hij het uitdrukte: “Het geheim van propaganda is ingewikkelde of gecompliceerde dingen te vereenvoudigen, ze zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat zelfs minder vernuftige mensen kunnen begrijpen wat ik bedoel. En het dan elke dag herhalen, herhalen, herhalen. Dat is het geheim van de moderne propaganda – vereenvoudigen en herhalen.” (U moet echt op de link klikken, en het hem zelf horen en zien zeggen. Hij is zeer overtuigend.)


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

BREAKING: Oekraïense Tochaka-U treft Kramatorsk in een nieuwe bloedige provocatie – Tientallen burgers dood (Waarschuwing! Schokkende beelden)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwitten
Volgend artikelDr. Bhakdi waarschuwt: “mRNA vaccins zullen dagelijks meer mensen doden, maar het ergste is dat die miljarden die geïnjecteerd zijn hun verstand verliezen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Feit: Rusland is een soevereine natie binnengevallen.

  En iedereen die reageert op dit bericht met ‘ja maar’ geeft dit toe.

  En ja, rusland had meerdere andere mogelijkheden om die arme russen in Oekraïne te ‘bevrijden’.
  Enkel willen deze russen niet naar rusland, omdat het dan ‘dag met het handje’ is aan al hun vrijheden.

  • @Georges,
   Het land Oekraïne is nog steeds een deelstaat van Rusland. Toen Oekraïne zich zelf zijn onafhankelijkheid uitriep, heeft het verzuimd om zijn landgrenzen vast te leggen. Daarmee heeft die deelstaat van Rusland eigenlijk nooit bestaansrecht gehad. Want je kunt geen onafhankelijkheid uitroepen van een grondgebied, als jij je grenzen niet internationaal vast legt. Dus jouw feit van een soevereine staat Oekraïne bestaat helemaal niet, dit is ook al bevestigd door de VN. Dus daarmee heeft Rusland enkel met een opstandige deelstaat te maken en is het hun recht om deze opstandige deelstaat te zuiveren van het NAVO/EU kwaad.

   • Inderdaad. Een staat is een juridische vorm, waarvoor de eisen/karakteristieken nauwkeurig zijn omschreven.

    Bovendien de “Oekrainse staat”vermoordde 13000 etnische russen en waren ppubliekelijk nazi–niet alleen de Azov.

    Maar dat het :vrije westen”journalistiek verder is gezakt dan het Stalinistische Rusland, of het Maoistische China had ik nooit kunnen denken en is de duidelijke signatuur van links als eerste stap naar WEF en NWO.

    Zelfvernietiging dus—“wir haben es nicht gewusst” zal weer klinken nadat de vazal staten van Nato en USA Oekraine binnen vallen….

  • Een kleine greep, zeker niet compleet.
   1980: Irak valt Iran binnen.
   1989: VS valt Panama binnen.
   1993: Israel valt Libanon binnen.
   1998: operatie desert fox: VS en Engeland vallen Irak aan.
   2001: VS valt Afganistan binnen.
   2003: VS en Engeland vallen weer Irak aan.
   2006: Israel valt Libanon voor de 2de keer binnen.
   Nog afgezien van de stiekum aangewakkerde lokale oorlogen die de VS/VN/Navo allemaal geregeld hebben.
   Welke andere mogelijkheden had Rusland om een aanstaande genocide in de Donbas te voorkomen?
   Het is de vraag of mensen in Rusland minder vrijheden hebben als hier in het zo “geweldige” westen. We mogen bijna niets meer, alles is aan regeltjes gebonden of we het nu leuk vinden of niet.

 2. Ik heb een tijdje zo’n gast (bold and bankrupt) op yt gevolgd die door oude Sovjet”landen” ging.
  Hij kwam op de meest gekke plekken in gesprek met bewoners.
  De meesten vertelden dat ze gelukkiger onder het oude sovjet regiem waren. Er was werk, eten en de steden waren niet in verval.

  Zoals ik altijd al zeg, gore amerikanen bemoei je met je eigen zaken.
  Problemen genoeg bij hunzelf met een dodelijk zware bevolking en het opgedrongen fakegeluk in materialisme!

  En nee, ik ben niet voor swabje z’n communisme want een supersimpel leven leiden onder de radar in een perifere omgeving is met dat gevaarlijke toekomstig bedachte volg-en beïnvloedingssysteem een hele enge en onmogelijke.

  Let trouwens op!!
  Ik moest na lang uitstellen m’n akelige spyphone updaten (enige middel om hier wat online te kunnen, helaas)
  Je MOET eerst updaten, kunt niet meer terug en dan moet je vervolgens moeite doen om te zien wat ze er nu weer mee hebben gedaan.
  Wat bleek, er stond:
  “HEEL HANDIG, NU LEGT UW SPHONE OOK CONTACT MET ANDERE APPARATEN ALS U BLUETOOTH UIT HEEFT STAAN!!!!!”

  (zou weer uit kunnen maar ik geloof er geen reet van, gelukkig heeft dit ding al huisarrest. Ik ga nu bezoekers ook weigeren ons terrein met smartphones, smarthorloges, nieuwere auto’s enz. te betreden)

 3. Het is buitengewoon frustrerend als ik in mijn omgeving kijk dat zeker negentig procent totaal ingepakt is door het narratief van de mainstreammedia. Onvoorstelbaar wat voor een immens kwaad zij hebben aangericht.

 4. Er is een wijze oude spreuk die zegt: “De eerste stap op de weg naar wijsheid is de dingen bij hun juiste naam te noemen.” Nee, het is GEEN “nepnieuws”. Het is nazi-propaganda. Verbeter de wereld, begin bij uzelf. Onder andere; Nazi is een scheldwoord; de juiste benaming is Nationaal socialist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in