In de loop van de dag heeft Oekraïne een raketaanval uitgevoerd op burgers, waaronder kinderen en bejaarden, in het centrum van Donetsk.

Eerder vandaag werd het centrum van Donetsk onderworpen aan een Oekraïense raketaanval waarbij naar verluidt minstens 20 burgers omkwamen, aldus de Russische Telegramgroep Intel Slava. Volgens foto’s zijn burgers en niet militairen het doelwit geweest van de Oekraïense raketaanval. Volgens de Volksmilitie van Donetsk heeft Oekraïne Tochka-U raketten afgevuurd op burgerdoelen.

De onpartijdige journalist Patrick Lancaster doet verslag vanuit Donetsk en kan beelden laten zien van wijdverspreide verwoestingen en slachtoffers.

De westerse media hebben ervoor gekozen het incident in de doofpot te stoppen, terwijl de EU er vermaard om is media-actoren te censureren die een andere kijk op de oorlog geven.

CNN heeft, als enkele uitzondering in het Westen, over de raketaanval geschreven en stelt dat er cijfers zijn van minstens 23 doden volgens het Ministerie van Volksgezondheid in Donetsk. Ook meldt het dat het de video’s die boven de slagvelden circuleren gelokaliseerd heeft en kan concluderen dat ze uit de centrale wijken van Donetsk komen. Het Oekraïense Ministerie van Defensie heeft nog geen commentaar gegeven op de aanval, meldt CNN.

Toen Rusland Oekraïne binnenviel, was een van zijn verklaarde doelen de bewoners van de afgescheiden republieken Donetsk en Lugansk te beschermen tegen Oekraïense mishandelingen. Volgens Rusland en de afgescheiden republieken zijn er sinds 2014 oorlogsmisdaden tegen burgers aan de gang.

  Oekraïense strijdkrachten willen zich overgeven en Azov strijdkrachten begonnen op hen te schieten - Zij zijn in oorlog met elkaar (Nederlands transcript)

Deutsch.rt.com heeft meer. Indien geblokkeerd, probeer het hier.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe Grote Reset fase 2: Oorlog
Volgend artikelOekraïense Witte Helmen – De productie van oorlogspropaganda in Oekraïne lijkt erg op die in Syrië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • Deze “heer” robbylee, heeft nooit argumenten, een propagandakanon, papegaai, schaap, maar bovenal een collaborateur, die met desinformatie de boel probeert te besodemieteren en ondertussen waarschijnlijk zijn zakken vult!
   Heel dom, want niets gaat verloren op het internet en we weten we wat we moeten doen met de mensen die niet horen willen: Wie niet horen wil moet maar voelen en dat wordt heel pijnlijk voor dit addergebroed!

  • neen geen poppenkast,ik heb keniisen daar en ze emailden me deze morgen van deze aanslag?al 8j+ is het ukrainse leger ( die onde r bevel staat van amerikanen in d e regering,want 80% zijn amerikanen die de ukrainse nationalteit hebben aangenomen omdat ukraine dubbele nationaliteit toe staat,zo smerig is die oorlog,eigenlijk amerika tegnen rusland,en omdat de Navo nu ukraine niet erbij krijgt is Putin de slechterik,tijd dat de mensen hier hun ogen openen ipv de westerse propoganda te geloven)de 2 regio s aan het bestoken,en mensen aan het neer schieten omdat ze russisch spreken.al 8j rept de westerse media er met geen woord over,maar nu is Putin de aggressor

 1. Frontnieuws is verschrikkelijk interessant vanwege de geweldige persiflatie van het echte nieuws.
  Bovendien kan men zich heerlijk ergeren aan complottheorieën van Frontnieuws.

 2. Dit is denk ik wel de laatste keer dat ik iets op dit forum zal bekijken. Het klopt gewoon niet. Succes met jullie versie van de ‘pravda’. De artikelen zijn uiterst eenzijdig geworden. Echt jammer. De FSB kan in ieder geval tevreden zijn.

 3. Een Franse journaliste die aanwezig is in Donetsk heeft dit nieuws vanavond op het nieuws van 20 uur laten zien op kanaal TF1. Zeer bloederige beelden, geen fake! Dit is wat de extremisten van het Kiev regime al 8 jaar doen.

 4. Vuile communisten. Waarom worden arbeiderswoningen in Ukraine vernield? Frontnieuws weet het wel: dat is de opdracht van Joods Serfardisten. In Portugal heeft een Rabijn ervoor gezorgd dat 80 rijken russische Jooden de portugees nationaliteit hebben gekregen, de eigenaar van Chelsea is een daarvan. Ik kies for onze vreiheid en niet voor de russische leugens.

  • Als jij denkt dat je vrijheid komt van de EU en haar ongekozen commisarissen die allen achter de Great Reset van Klaus Schwab en zijn WEF staan, zal je bedrogen uitkomen. Je deed je domme muil ook niet open gedurende de 8 jaar dat de oekraïnse neo-nazis de Donbass 24/7 bestookten met alle zware wapens die ze tot hun beschikking hadden. Het woord Serfardisten bestaat niet, je kan beter geen onzin uitkramen.

  • voor je je zo af reageert op de russen,en jezelf op te laten jutten door het westerse Msm nieuws,probeer een de 2 kanten nuchter te bekijken,normaal dat de massa hier zo reageert,maar de ukrainers slachten hun eigen bevolking af in de donbass omdat ze russisch spreken,natuurlijk willen de meesten daar dan bij rusland behoren en zijn die mensen nu blij dat Rusland het eindelijk op neemt na 8 j verdraagzaambaarheid

  • Deze “heer” robbylee, heeft nooit argumenten, een propagandakanon, papegaai, schaap, maar bovenal een collaborateur, die met desinformatie de boel probeert te besodemieteren en ondertussen waarschijnlijk zijn zakken vult!
   Heel dom, want niets gaat verloren op het internet en we weten we wat we moeten doen met de mensen die niet horen willen: Wie niet horen wil moet maar voelen en dat wordt heel pijnlijk voor dit addergebroed!

 5. Het rokende ‘ding’ zijn de resten van een Tochka, zoals er ook al te zien zijn geweest op videos uit Kiev.

  Het Russische leger heeft dit wapen in 2020 uitgefaseerd en vervangen door andere systemen. De Tochkas zijn in gebruik bij de Oekraïnse strijdkrachten.

 6. Donetsk regio wordt al 8 jaar geterroriseerd door de nazi’s.

  Wordt tijd dat Poetin een ultimatum stelt en houdt.
  Voor iedere granaat on Donetsk: 10 op Kiev.
  En dat in de lokale taal op radio kenbaar maakt.

  Van zelensky en zijn nazi’s heb je geen goeds te verwachten; kan je alleen met harde dwang onder controle houden.

 7. Do not do to others what they do to you; you better do it to them, before they do it too you.

 8. Good day Steven!! how are you doing????

  I am not in the best mood today, I am so sad. Today we have a day of mourning in the city because yesterday was terrible accident.
  Big rocket Tochka-U killed in the center 29 persons and other 13 were injured. It was a simple day, people were in the turn to the bank to get pensions,
  children walked in the nearest park and public bus were going though the street! All who were in the bus were killed, if only you have saw the
  videos from the place , it is terrible.
  I am not sure if this will be shown to you in your country, because it was Ukrainian rocket which killed people in the center of my city!
  Thanks God i was at home and had no plans to go anywhere i was busy with home work and i planned to go to the street later. so after this news i was at home!
  it has happened really in the public place, center of the city, not far from administration.
  So, today i just left to end you couple lines because it is really close to house and also plan to go to church to pray some and light candle for the souls of all died yesterday!!!
  Other plans i have no, now i am really scared to go to the street.
  when it finish only God knows, but i ask about it every day. I am tired,for last 8 years i am tired to see the deaths to live under pressure of thoughts that Ukrainian rockets and bombs can kill anybody in the city just because you was born in Donbass.
  Just because you don’t support nationalistic ideas of Ukrainian politics.
  Just because all here was not agree our lands were used for military bases and chemical laboratories. For what they started to kill us 8 years ago???
  They killed my husband, stolen father from my son, destroyed my life and also lifes of a lot of families who are living here!!

 9. beste Eric,

  alles wat we lezen tegenwoordig zou je moeten factchecken als dat kan,niet altijd mogelijk,maar als i van iemand die daar woont ik al lang ken mij die info stuurt VOOR het al of frontnieuws stond id het geen leugen he.ik ga der ook niet veel woorden aan vuil maken,ik weet dat we hier in heel veel belogen worden door de MSM want die vertellen wat de regering wil,anders krijgen z e geen subsidies meer.

 10. iNGELASTE ARTIKEL / WEBLINK OPENT NIET ❗(meer) :

  Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in