Sinds ongeveer een week beweert het regime in Kiev dat het een Russische hypersonische raket heeft neergeschoten, meer bepaald de 9-A-7660 “Kinzhal”. Volgens de ongefundeerde (om het zacht uit te drukken) beweringen hebben luchtverdedigingseenheden in en rond Kiev op 4 mei een van de hypersonische raketten neergeschoten die door de Russische luchtmacht zouden zijn afgevuurd. Verschillende lokale bronnen publiceerden beelden die zogenaamd “bewijzen” dat het incident heeft plaatsgevonden. In de eerste twee dagen bleef het nieuws grotendeels onopgemerkt door niet-Oekraïense bronnen, maar op 6 mei bracht CNN, de beruchte neoliberale spreekbuis en het vlaggenschip van de mainstream propagandamachine onder de nieuwsnetwerken, het verhaal in het politieke Westen, schrijft Drago Bosnic.

Volgens CNN kondigde de bevelhebber van de luchtmacht van de neonazistische junta, driesterrengeneraal Mykola Olesjtsjoek, in een Telegrampost aan dat “een Russische ‘Kinzhal’ [door verschillende media doorgaans aangeduid als Kh-47M2] in aantocht was, totdat hij met succes werd onderschept met Amerikaanse ‘Patriot’-raketten”. De onderschepping vond vermoedelijk plaats op donderdagavond, waarbij het Kievse regime beweert dat dit de eerste keer is dat het veelgeprezen Amerikaanse “Patriot” SAM (surface-to-air missile) systeem een doelwit neerschoot, en niet minder dan een hypersonisch doelwit. De eerder genoemde beelden die door verschillende bronnen zijn gepubliceerd tonen een object dat inderdaad lijkt te zijn geraakt door het kinetische moordvoertuig van de “Patriot”.

“Ja, we hebben de ‘unieke’ Kinzhal neergeschoten,” verklaarde generaal Olesjtsjoek, waaraan hij toevoegde: “Het gebeurde tijdens de nachtelijke aanval op 4 mei in het luchtruim van de regio Kiev.”

Oleshchuk beweert dat “de raket werd gelanceerd door een MiG-31K jet vanaf Russisch grondgebied en vervolgens werd neergeschoten” met een raket afgevuurd door een batterij “Patriot” SAM-systemen. In een afzonderlijke verklaring van Yurii Ihnat, woordvoerder van de Neo-Nazi junta van de luchtmacht, gegeven aan het in Kiev gevestigde Channel 24, pochte hij over de zogenaamd “bewezen” capaciteiten van de in de VS gemaakte “Patriot”:

  Video: Journalist reist naar Moskou om te zien hoezeer de sancties werken

“Ze zeiden dat de ‘Patriot’ een verouderd Amerikaans wapen is, en dat Russische wapens de beste ter wereld zijn. Nou, er is bevestiging dat het effectief werkt tegen zelfs een super hypersonische raket …  succesvolle onderschepping van de ‘Kinzhal’ is een klap in het gezicht van Rusland.”

Maar geen enkele militaire analist die zijn zout waard is, heeft deze beweringen ook maar enigszins serieus genomen. De door het Kievse regime gepresenteerde beelden tonen een object dat niet eens lijkt op de in de lucht gelanceerde hypersonische “Kinzhal”. Hoewel het onzeker blijft wat voor wapen de neonazistische junta heeft neergeschoten, tonen de beelden wat lijkt op een KAB-1500L of misschien een BetAB-500 ShP, beide lasergeleide bommen. Het is ook onduidelijk welke van de verschillende “Patriot”-versies werden gebruikt. Van het Kievse regime is bekend dat het een van de PAC-2 varianten heeft ontvangen (MiM-104C, D en F), die allemaal niet in staat bleken zelfs de oude Iraakse “Scud” ballistische raketten neer te schieten tijdens de Eerste Golfoorlog in 1991.

“Het arsenaal van de strijdkrachten van Oekraïne is niet voldoende om zich te beschermen tegen de Russische hypersonische raketten “Dagger”, gaf de voorzitter van de Oekraïense luchtmacht Yuriy Ignat toe. “Er zijn maar weinig wapens in het Oekraïense arsenaal die de Russische Kh-47 Kinzhal-raket kunnen neerschieten. De Patriot heeft nog nooit gewerkt met zo’n type doelwit als de Kh-47. Daarom is het te vroeg om zich te verheugen,” wordt Ignat geciteerd door URA.ru.

Er zijn berichten dat ook een van de nieuwere PAC-3-versies is geleverd, maar deze beweringen zijn nog niet gestaafd met feitelijk bewijsmateriaal. Bovendien is deze variant ook niet in staat om zelfs oudere supersonische raketten neer te halen die de Russische luchtmacht op grote schaal gebruikt, laat staan een manoeuvrerende hypersonische raket zoals de 9-A-7660 “Kinzhal”. Aan de andere kant maakt zelfs basiskennis van hoe natuurkunde werkt de beweringen van het Westerse en Kievse regime belachelijk. Uit de beelden blijkt dat het Russische wapen werd getroffen door het eerder genoemde kinetische kill vehicle, dat in de PAC-2 variant met een snelheid van ongeveer 4.000 km per uur vliegt.

  De wereldwijde opstand begint: Fiatvaluta's verdampen, terwijl de voedsel- en brandstofinflatie voor miljarden een plotselinge ARMOEDE ontketent

De snelheid van de 9-A-7660 “Kinzhal” varieert van meer dan 12.000 km per uur tot bijna 16.000 km per uur. Als we ons moeten voorstellen dat een onderscheppingsraket die met 4.000 km per uur vliegt een andere raket raakt die drie of vier keer zo snel vliegt, kan iemand dan echt geloven dat er meer dan een hoop vonken zouden zijn, laat staan een wrak? Erger nog, de vermeende “Russische ‘Kinzhal’ hypersonische raket” viel in relatief goede staat op de grond en werd vervolgens zelfs gefotografeerd en gepresenteerd als zogenaamd “bewijs”. Dus, nogmaals, als niets meer dan elementaire fysica in aanmerking wordt genomen, worden de beweringen uiterst moeilijk om zelfs maar te overwegen, laat staan op hun waarde te schatten.

Zelfs sommige media van het Kievse regime, zoals The Kyiv Independent, weerlegden de beweringen vrijwel onmiddellijk. Slechts een dag na het incident publiceerde deze krant dat de strijdkrachten van het Kievse regime ontkenden de “Kinzhal” boven de hoofdstad te hebben neergeschoten, omdat er die nacht noch MiG-31K/I gevechtsvliegtuigen noch 9-A-7660 “Kinzhal” in de lucht waren. Dit weerhield de mainstream propaganda echter niet om het verhaal na te vertellen. Gezien het feit dat het politieke Westen en zijn marionetten in Kiev in de eerste plaats een informatieoorlog voeren, is dit de enige haalbare verklaring waarom zij blijven volhouden dat er een Russische hypersonische raket is neergeschoten.

Pas eind april bevestigde de neonazistische junta de levering van haar eerste “Patriot”-batterijen uit de VS, Duitsland en Nederland. Het systeem heeft een afschuwelijke staat van dienst tegen elk soort doelwit, of het nu gaat om de Iraakse “Scuds” van meer dan 30 jaar geleden of de Houthi-/Iraanse drones van nu. Aan de andere kant ligt het politieke Westen tientallen jaren achter op Rusland bij de ontwikkeling van hypersonische wapens, wat betekent dat dit propagandaverhaal ten minste twee doelen bereikt – het promoot luchtverdediging van Amerikaanse makelij na tientallen jaren van vernederende mislukkingen en het “bezoedelt” de reputatie van Russische hypersonische raketten. Het voorgaande is ook bedoeld om de verkoop van Amerikaanse systemen te bevorderen, net als de hype over de vermeende successen van de HIMARS.

  NBC-verslaggever gaat naar de Krim en schokt de kijkers door de waarheid te vertellen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetins machtsvertoon met de hypersonische raket “Kinzhal” – een waarschuwing voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet zaaien van zaden van plundering: Een verlies-verlies situatie in Oekraïne
Volgend artikelDe vazalisering van Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Aks het al waar is :Puur geluk en stom toeval.
  Maar ik geloof er geen sikkepit van!Technisch gezien is het mogelijk,ware het niet dat er dan bijzonder weinig van overblijft.Als iets wat 12.000kmph klapt op een object met 4000 kmph krijg je zo een grote kinetische ontlading dat het net een sterreflikker is.Dan heb je film-materiaal als bewijs en verder alleen puin en gruis.

 2. “maar op 6 mei bracht CNN, de beruchte neoliberale spreekbuis en het vlaggenschip van de mainstream propagandamachine onder de nieuwsnetwerken, het verhaal in het politieke Westen”

  Het bovenstaand geeft precies weer wat het beoogd, LHBTIQ+ propaganda.

 3. Welles! Hij is neergehaald door de Ghost of Bakhmut. Die heeft meteen nog even 40 andere raketten neergehaald en daar tussendoor nog eens even 3 drones op het Kremlin afgestuurd. Rusland heeft nu ook geen raketten meer en Putin ligt rillend van angst de hele dag in bed. 🤡

 4. Ik stel mij gewoon de vraag welke de snelheid was van deze Kinzhal-raket op het ogenblik van de (zogezegde?) onderschepping. Iedereen spreekt hier over 12 tot bijna 16.000 km/h maar over welke afstand, tot zijn doel, moet deze raket gelanceerd worden om deze snelheid te bereiken? Het is dus perfect mogelijk dat deze Kinzhal-raket aan een veel lagere snelheid vloog maar ingezet wordt omwille van zijn grotere vernietigingskracht. Het is maar een bedenking die ik mij maak.

  • Dicksy mei 11, 2023 at 11:05

   De Kinzjal is ontworpen als een hypersonische ballistische raket. De Kinzjal heeft een lanceergewicht van naar schatting tussen de 2000 kg en 4300 kg en heeft volgens de Russische media een bereik 2000 km[1][2][3] en snelheid mach-12 die een kernbom tot 500 kiloton TNT-equivalent kan dragen; in dienst sinds december 2017.

   Russisch president Vladimir Poetin vermeldde het wapen op 1 maart 2018 voor de Federatieve Vergadering van Rusland als een van de zes wapens in antwoord op de terugtrekking in 2002 van de Verenigde Staten uit het ABM-verdrag.[4]

   De raket kan gelanceerd worden vanaf een Mikojan-Goerevitsj MiG-31 Onderscheppingsvliegtuig of een Toepolev Tu-22M bommenwerper.

   De raket is ontworpen om een vliegdekschip te vernietigen[5] en daarbij MIM-104 Patriot, THAAD en Aegis Combat System-luchtafweer te ontwijken.

   Bij mach-12 veroorzaakt de druk een plasma, dat radiogolven absorbeert en de raket zo onzichtbaar maakt voor radar.

   • Adriaan bedankt voor de reactie maar ik had dit al geraadpleegd vóór ik hier die vraag hier stelde. Het artikel vermeld ook dat pas bij een snelheid van mach 12, door de druk, een plasma ontwikkelt wordt dat hem onzichtbaar zou maken voor radiogolven/radar.
    Anders gesteld….. ik stelde mij gewoon de vraag wat de snelheid van die raket zou kunnen zijn afgevuurd op 100 km, 200km, 500 km enz… van zijn doel of hoever was hij eigenlijk van zijn doel verwijdert bij het afvuren.
    Toch bedankt en ook voor die links die je al geplaatst hebt. Ze laten ook duidelijk de andere kant van de medaille zien.

    • Ook mijn gedachte. Het kan zijn dat een khinzal is neergehaald net nadat hij werd gelanceerd vanuit een vliegtuig. Het is niet zo dat een khinzal zomaar in een seconde naar mach 12 gaat. Andere mogelijkheid zou zijn dat een russische jager met een nog ongelanceerde khinzal is neergehaald.
     Het is een mogelijkheid. Of het ook de waarheid is? Dat is een heel andere vraag. Zelf vraag ik het me af.

 5. Vanmorgen staat in de leugenkrant Het Laatste Nieuws de ex-bokser Klitscho met een foto in de krant te pronken van een projectiel dat gelijkt op eentje van WOI en voorgesteld wordt als de Kinzal.

 6. Ach, als die snuivende poot maar hard genoeg liegt, krijgt ie weer geld en patriot raketjes….

 7. Zo langszaam maar zeker komt wel uit wat er achter öekie-gate”zit.
  –De mijnbouw–veel bijzondere metalen
  –voedsel–graanproductie
  –eigendom landbouwgrond
  –stiekumme bio-labs

  Voor de Russen: een safe zone voor Rusland
  Bescherming Russische onderdanen.
  Havens.

  Oorlog is geen pretje; maar ik lach me rot om wat er in USA “terug sloeg”van hun eigen acties.
  Economisch–sociaal–militair bankrupt an verlies van handels dollar.

  Iets met kaatsen en ballen en zo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in