Foto Credit: https://boosty.to/cluborlov/

Oorlog en Straf” is niet alleen een geweldige roman van de grote Russische schrijver Tolstojevski; het is ook het buitenlands beleid van Rusland. Stel dat je een oorlog ontketent aan de grens met Rusland in de hoop Rusland te vernietigen – en je verliest de oorlog. Wat denk je dat er daarna met je zal gebeuren? Vrede? Nee, je zult gestraft worden. Om didactische redenen kan je straf in vijf categorieën worden onderverdeeld: financieel, economisch, politiek, sociaal en cultureel:

• Financieel – jullie bankinstellingen zullen worden gemeden en jullie valuta’s zullen worden uitgesloten van de internationale circulatie, waardoor jullie beroofd worden van bankwinsten, de voordelen van seignorage en de mogelijkheid om structurele handels- en fiscale tekorten te blijven hebben en schulden te blijven maken.

• Economisch – jullie zullen dubbel of vierdubbel betalen voor belangrijke grondstoffen zonder welke jullie industrie niet kan functioneren – grondstoffen zoals aardgas, verrijkt uranium, titanium voor de productie van vliegtuigen, zeldzame aardmetalen en edelgassen voor de productie van halfgeleiders en nog veel meer. Hierdoor zal jullie industrie verschrompelen, waardoor het onmogelijk wordt om jullie civiele en militaire infrastructuur te onderhouden.

• Politiek – jullie politici zullen zo impopulair worden dat ze weggestemd worden. De hele politieke elite zal afbrokkelen en vervangen worden door willekeurige mensen van de straat die de dingen erger zullen maken – veel erger. Bij elke volgende iteratie zullen demagogen vervangen worden door charlatans, charlatans door maffiosi en maffiosi door monsters.

• Sociaal – jullie samenlevingen zullen uiteenvallen in mensen die niet kunnen stoppen met liegen en mensen die het niet kunnen verdragen om naar nog meer leugens te luisteren, wat resulteert in sociale strijd en conflicten. Een constante burgeroorlog van lage intensiteit zal periodiek oplaaien tot een vuurzee, die deze of gene ooit grote stad overspoelt totdat er alleen nog ruïnes en as van over zijn.

• Cultureel – jullie cultuur zal worden beschouwd als gebaseerd op leugens en daarom gedegenereerd en giftig en zal door een groot deel van de rest van de wereld worden uitgesloten als een gevaarlijke, besmettelijke ziekte. Jullie culturele scene zal gedomineerd worden door freaks, van morbide obese schoonheidskoninginnen tot “muzikanten” wiens kunst bestaat uit het schreeuwen van stromen obsceniteiten. Jullie taal zal zo vulgair worden dat de rest van de wereld elke poging tot communicatie zal uitfilteren.

Laten we van het algemene naar het specifieke gaan en het hebben over het voormalige Oekraïne in het licht van de recente toespraak van Poetin voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. De volledige tekst ervan is hier beschikbaar [http://en.kremlin.ru/events/president/news/74285] en ik raad je ten zeerste aan om hem in zijn geheel te lezen. In deze toespraak gaf Poetin specifieke instructies aan zijn collega’s op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarin hij gedetailleerd aangaf wat zij mogen communiceren met hun collega’s in andere landen, schrijft Dmitry Orlov.

Deze ambtenaren van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben de opdracht gekregen om een reeks leugens te doorbreken die eindeloos worden herhaald door westerse media en ambtenaren. De verbijsterend grote leugen waar het allemaal om draait is de eindeloos herhaalde bewering dat de Speciale Militaire Operatie (SMO) van Rusland om het voormalige Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren “een niet-uitgelokte daad van agressie” is. Zoals Poetin uitlegde, is het in feite een politieactie om een humanitaire ramp te voorkomen.

In februari 2022 stonden Oekraïense troepen massaal aan de grens van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, beschoten burgerwijken en maakten zich klaar om binnen te vallen. De tijdige reactie van Rusland voorkwam een regelrechte humanitaire ramp. Aangezien Donetsk en Lugansk bewoond worden door Russen die nauwelijks verschillen van de mensen die over de grens wonen in de regio’s Rostov, Belgorod en Voronezj, redde Rusland de levens van zijn eigen mensen.

Verwar SMO alsjeblieft niet met de favoriete truc van de Washingtonianen die ze “verantwoordelijkheid om te beschermen” of R2P noemen, verdedigd door de hypocriete Samantha Power van wereldklasse. Deze truc houdt meestal in dat er een valse humanitaire crisis wordt gebruikt om onuitgelokte agressie te ontketenen, zoals tegen Servië, Irak, Libië en Syrië. Merk ook op dat Oekraïne zijn soevereiniteit had verloren in de gewelddadige omverwerping van de regering in 2014 en dat zijn leger opereerde onder controle op afstand van Washington, zodat de meer dan 6000 vermoorde burgers en de meer dan 13500 gewonde burgers in de Donbass door het Oekraïense leger sinds 2014 Amerika’s genocide zijn.

De eerste taak is voor Rusland om te winnen op het slagveld – daarna komt de straf. Oorlogsmisdaden kennen geen grenzen wat betreft jurisdictie en verjaring. Elke oorlogsmisdaad heeft een naam, een rang en een serienummer. Op elke oorlogsmisdaad staat levenslange gevangenisstraf of (lokale wetgeving die executie toestaat) executie. Op dit moment is er een moratorium op de doodstraf in Rusland, maar in de toekomst kan dit moratorium op verzoek van de bevolking worden opgeheven voor oorlogsmisdadigers.

  Biden is alles waar mensen bang voor waren dat Trump zou zijn

Executie door een vuurpeloton wordt beschouwd als de eervolle manier om te sterven. Een simpel pistoolschot door het hoofd (wat de Russen een “controleschot” noemen) is relatief snel en pijnloos. Publieke ophanging was het lot van veroordeelde oorlogsmisdadigers na de Tweede Wereldoorlog. Maar wat moet er gebeuren met de moordenaars van deze jonge vrouw, Christina, die de Madonna van Gorlovka wordt genoemd, gedood met artillerie- of mortiervuur? Waarom niet een beetje creatiever?

Zoals altijd kunnen er verzachtende omstandigheden zijn. Stel dat je een arme, halfgeletterde Oekraïense jongen was (het Oekraïense basis- en voortgezet onderwijs is nogal somber) die meedogenloos is gehersenspoeld door Amerikaanse propaganda om de Russen irrationeel te haten tot het punt van waanzin? Niet-compos mentis zou de arme jongen een slechte kandidaat maken om terecht te staan voor oorlogsmisdaden.

Of wat dacht je van een vader van een gezin dat in het Oekraïense leger was ingelijfd terwijl zijn familie gegijzeld werd door het regime in Kiev en zwaar mishandeld zou zijn als hij zou hebben geweigerd de criminele bevelen van het regime op te volgen? Een aanklager zou aanvoeren dat een oorlogsmisdaad nog steeds een oorlogsmisdaad is, of die nu onder dwang is begaan of niet, en dat het opvolgen van criminele bevelen op zich al een misdaad is, maar een jury zou kunnen aarzelen om een schuldig vonnis te vellen.

Hoe zit het dan met de Amerikaanse functionarissen die het briljante plan bedachten om de Oekraïne in een anti-Rusland beweging te veranderen en de arme onwetende Oekraïners als kanonnenvoer te gebruiken om naar Rusland te smijten in een mislukte poging om het land fataal te verzwakken of, idealiter, te vernietigen? Bij sommigen komen onvermijdelijk echt middeleeuwse martel- en vernederingsmethoden op.

Dit lijkt misschien een zelfingenomen uitweiding van het serieuze onderwerp van Poetins toespraak voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar ik denk dat het belangrijk is om de mentaliteit te begrijpen van de gemiddelde hardwerkende Poetin-aanhangers die Rusland weer groot hebben gemaakt. Op de Russische televisie zijn talkshows over het gebruik van kernwapens om Amerika te vernietigen de laatste tijd merkbaar populairder geworden. Amerika vernietigen, vertellen experts de kijkers, is gewoon niet zo moeilijk.

Het enige wat je hoeft te doen is vier grote zeehavens uitschakelen met relatief kleine tactische kernwapens… en dan gewoon een maand of twee wachten. Aangezien de VS niet eens meer de helft maakt van wat het nodig heeft om te overleven, inclusief voedsel, zou het daarna niet al te lang meer duren. Dat wil zeggen, het zal nog steeds bestaan, zoals veel echt ellendige landen, maar niet als een land waar Rusland of de rest van de wereld zich zorgen over hoeft te maken, zo verzekeren deze experts het publiek. Maar er is nog steeds wat onrust over het gevaar van het starten van een grote nucleaire oorlog.

Andere experts zijn blij te kunnen melden dat de VS hoe dan ook op zijn laatste benen loopt en dat een combinatie van factoren, sommige financieel, sommige fysiek, het land snel genoeg een genadeslag zal toebrengen zonder het risico te lopen een grote nucleaire oorlog te beginnen. De terminale malaise van de VS gaat over veel meer dan het overduidelijke onvermogen om te regeren van de geriatrische mensen die het land zogenaamd regeren, of het feit dat elke volgende generatie Amerikanen minder capabel is dan de vorige. Het gaat eerder om de cijfers; specifiek om biljoenen dollars. De rente op de federale schuld bedraagt nu een biljoen dollar per jaar. Het federale begrotingstekort is opgelopen tot twee biljoen per jaar. Om solvabel te blijven, moet de federale overheid van de VS elke drie maanden nog eens een biljoen dollar lenen.

Poetin lijkt het eens te zijn met het tweede kamp; hij heeft het opstarten van de SMO zo lang mogelijk uitgesteld en heeft geen haast om het af te maken, mogelijk om die gebeurtenis te laten samenvallen met het moment dat de VS het loodje legt nadat ze zichzelf met een veer knock out hebben geslagen. Een grote meerderheid van de Russen vertrouwt op zijn oordeel en heeft voldoende geduld om het lot van de VS af te wachten. Video’s van Biden die bevriest elke keer als er een ponskaart vast komt te zitten in zijn ponskaartentrechter of die in zijn luier poept terwijl hij naast de president van Frankrijk staat tijdens een plechtige ceremonie, of van zijn charmante assistente Kamala die wartaal spuit en als een gek kakelt, creëren allemaal het beeld van een vijand die je met een paar verstandige porren met het zakelijke uiteinde van een scherpe stok van je af kunt houden in plaats van op afstand te houden met kernwapens.

  Afvalcontainer voedsel: Britten gedwongen VERLOPEN voedsel te consumeren nu ze geconfronteerd worden met de enorme stijging van de voedselprijzen

In zijn toespraak schetste Poetin bepaalde voorwaarden voor de beëindiging van het gewapende conflict in de voormalige Oekraïne. Sommige mensen zagen deze voorwaarden als punten voor verdere discussie of onderhandeling; dat zijn ze niet. Deze voorwaarden zijn bedoeld voor acceptatie – in dat geval kan er vrede komen – of afwijzing – in dat geval zullen de militaire acties doorgaan en zullen enorme aantallen Oekraïners blijven sterven. En dan komt de volgende reeks voorwaarden, die nog slechter zullen zijn dan de huidige. Vandaag nog, tijdens een persconferentie in Vietnam, herinnerde Poetin er voorzichtig aan dat de huidige voorwaarden niet lang meer geldig zullen zijn en zullen veranderen naarmate de situatie ter plaatse evolueert.

Sommige mensen vatten Poetins voorwaarden op als een soort ultimatum. Het is duidelijk dat ze er baat bij zouden hebben om een groot woord als “ultimatum” op te zoeken in een woordenboek. Een ultimatum is “een laatste eis of verklaring van voorwaarden, waarvan de verwerping zal leiden tot vergelding of een breuk in de betrekkingen.” Een ultimatum kan geen woorden bevatten zoals “zouden moeten,” zoals in “Oekraïne zou een neutrale, ongebonden status moeten aannemen, kernwapenvrij moeten zijn en demilitarisering en denazificatie moeten ondergaan.”

Noch mag het voorwaarden bevatten of aanbiedingen om te onderhandelen op basis van dergelijke voorwaarden, zoals “…zodra Kiev instemt met de vandaag voorgestelde aanpak, inclusief de volledige terugtrekking van zijn troepen uit de DPR, LPR, de regio’s Zaporozhye en Kherson, en dit proces serieus begint, zijn we bereid om onmiddellijk en zonder uitstel onderhandelingen te beginnen.” En dan is hier de ultieme “voorwaarde”: “Dit houdt natuurlijk ook in dat alle westerse sancties tegen Rusland moeten worden opgeheven.”

Degenen die luidkeels eisen dat Zelensky, of Biden, of wie dan ook met Poetin onderhandelt over zijn voorwaarden, missen een belangrijk punt: op dit moment is er eigenlijk niemand voor Poetin om mee te onderhandelen. Zelensky is volgens de Oekraïense grondwet niet langer de president: zijn termijn van vijf jaar liep in mei af en om een nieuwe termijn te krijgen moet hij een verkiezing winnen, die hij had afgezegd. Nu Zelensky er niet meer is, komt de macht volgens de Oekraïense grondwet automatisch in handen van de voorzitter van het parlement, de Verkhovna Rada; alleen heeft de voorzitter, een voormalig kampioen gewichtsverlies met de naam Ruslan Stefanchuk, geweigerd de teugels in handen te nemen. En dan, bij gebrek aan nieuwe verkiezingen, loopt de termijn van de Verkhovna Rada zelf af op 11 augustus, waarna de macht in het voormalige Oekraïne terugkeert naar de regio’s, waarvan sommige dan vrij zouden zijn om een openbaar referendum te organiseren en te stemmen voor aansluiting bij Rusland.

Iedereen die denkt dat de huidige, binnenkort aflopende voorwaarden van Poetin onaanvaardbaar zijn, moet niet wachten op de volgende ronde, want de volgende reeks voorwaarden zal onaanvaardbaar zijn voor de zoveelste macht. Dat wil zeggen, elke volgende reeks voorwaarden zal gegarandeerd slechter zijn dan de vorige reeks, en het is gewoon niet bekend wat er van het voormalige Oekraïne zal overblijven als de SMO zijn beloop krijgt tot het einde. Deze voorspelling is een extrapolatie gebaseerd op een vast patroon.

• Laten we niet vergeten dat Rusland aan het begin van het hele Oekraïne/VS-gedoe blij was om de militaire basis Sevastopol van Oekraïne te leasen. Maar toen maakten de VS en de NAVO plannen om de Russische marine eruit te gooien en van Sevastopol een NAVO-marinebasis te maken (en maakten daar geen geheim van). Het was geen toeval dat de Krim na de putsch van Kiev in 2014 stemde voor een Russisch lidmaatschap.

• De inwoners van Donetsk en Lugansk waren niet blij met het nieuwe door de VS gecontroleerde Kiev-regime en kwamen ertegen in opstand. In reactie daarop startte het Kievse regime een negen jaar durende terreurcampagne tegen deze twee regio’s. Als reactie hierop onderhandelde Rusland over de akkoorden van Minsk, die deze regio’s autonomie zouden geven maar ze wel binnen Oekraïne zouden houden.

• Het regime in Kiev (of beter gezegd, de Amerikanen die het controleren) was niet van plan om de voorwaarden van de Minsk-akkoorden na te leven en bereidde zich voor om de twee separatistische enclaves Donetsk en Lugansk aan te vallen en te vernietigen. Rusland verijdelde hun aanval door de onafhankelijkheid van deze regio’s te erkennen en te reageren op hun verzoek om hulp door de SMO te lanceren. Tegelijkertijd begon Rusland onderhandelingen met Kiev die culmineerden in de Istanboel akkoorden die de Krim, Donetsk en Lugansk als deel van Rusland zouden houden, maar die Kiev zouden toestaan om Zaporozhye en Kherson (op dat moment gecontroleerd door Russische troepen) te controleren als Kiev Rusland toegang over land tot de Krim zou verlenen. Kiev weigerde deze overeenkomst te accepteren.

  NAVO suggereert voor het eerst dat Oekraïne grondgebied kan afstaan

• De voorwaarden die nu worden aangeboden, stellen dat de Krim, Donetsk, Lugansk, Zaporozhye en Kherson soeverein Russisch grondgebied zijn, maar dat Kiev de rest mag houden op voorwaarde dat het zijn nazi-oorlogsmisdadigers ontwapent en vervolgt. Oh, en Russisch moet weer een officiële taal worden, die op scholen en universiteiten wordt onderwezen. Oh, en Oekraïne moet zich neutraal opstellen. Oh, en alle sancties tegen Rusland moeten worden opgeheven. Maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Amerikaanse poppenspelers van Kiev dit aanbod zullen accepteren.

• En dat brengt ons bij het volgende aanbod: de regio’s Charkov, Dnepropetrovsk, Nikolajev en Odessa houden referenda en stemmen voor aansluiting bij de Russische Federatie. Hoera! Nog steeds geen interesse?

• Het volgende aanbod daarna: de regio’s Tsjernigov, Sumy, Poltava en Kirovograd keren terug naar Rusland. Nog steeds niet lief genoeg voor de Amerikanen?

• Nou, OK dan! Wat dacht je ervan als Rusland de regio’s Tsjerkasy, Vinnitsa, Zhitomir en… Kiev neemt? Dit zou Rusland een mooie, bijna rechte, zeer verdedigbare grens geven. En dan kan het voormalige Oekraïne (hoe het dan ook gaat heten) de rest gewoon houden. Polen, Hongarije en Roemenië zullen ongetwijfeld vechten om verschillende stukjes; laat het hun probleem zijn voor de komende eeuw of twee. Het zal een soort gremlinreservaat zijn voor oude, versleten Oekraïense nazi-oorlogsmisdadigers, zoals de provincie Idlib in het noorden van Syrië nu is voor oude ISIS-schoften, nu hun Pentagon/CIA-meesters hen in de steek hebben gelaten.

Maar als de VS toch al op zijn laatste benen loopt, waarom zou je het dan aanbiedingen doen waar het duidelijk niet klaar voor is? Waarom niet gewoon negeren voor de duur? Het antwoord heeft niet met de VS of het Westen te maken, maar met de rest van de wereld, die nu een mondiale meerderheid vormt, alle economisch ontwikkelende landen omvat en over het algemeen vriendschappelijke of neutrale betrekkingen met Rusland onderhoudt. Voor dit grote publiek probeert Rusland over te komen als een vreedzame natie die een eind probeert te maken aan een gewapend conflict dat het land is opgedrongen door de vijandige VS, die het land schade wilde toebrengen om het te beroven.

Maar Rusland is geen slachtoffer; het is de uitdaging aangegaan en gaat deze dreiging tegen en is daarmee de kampioen van het Mondiale Zuiden geworden in zijn poging om een einde te maken aan de erfenis van de westerse onderdrukking. Als kampioen van de hele wereld zonder het Westen moet Rusland niet egoïstisch of hebzuchtig overkomen, maar juist zeer moreel. Als 75% christelijke natie (en 25% moslim) moet Rusland doen wat christelijk is: zondaars een weg bieden naar biecht, berouw en uiteindelijk verzoening en verlossing.

Als de Amerikanen die de onheilige Oekraïense puinhoop hebben veroorzaakt, hun verantwoordelijkheid niet nemen en niet met berouw en nederigheid boeten voor hun misdaden, dan zullen ze zeker rechtstreeks naar de hel gaan, maar zolang er nog iemand van hen in leven is, moet de weg naar verlossing voor hen open worden gehouden. Poetin, als orthodox christen, moet geloven dat “Christus Jezus in de wereld kwam om zondaars te redden, van wie [hij] de eerste is” [1 Timoteüs 1:15] en zich onthouden van een oordeel over anderen, in plaats daarvan hen een kans op berouw en verlossing bieden.

Hoewel voortdurende militaire actie op dit moment onvermijdelijk is, streeft Rusland naar veiligheid, niet alleen voor zichzelf maar voor heel Eurazië. Poetin drukte dit zo duidelijk mogelijk uit: “…de toekomstige veiligheidsarchitectuur moet openstaan voor alle Euraziatische landen die willen deelnemen aan de totstandkoming ervan… [inclusief] Europese en NAVO-landen.” Of misschien ook niet, omdat hun deelname geheel vrijwillig is.
En wat is de grootste bedreiging voor de veiligheid van Europa? “De grootste bedreiging voor de Europeanen is hun kritieke en toenemende afhankelijkheid van de Verenigde Staten in militaire, politieke, technologische, ideologische en informatieve aspecten.”

Rusland wil Europa helpen zich te bevrijden van de Amerikaanse bezetting, een 80 jaar oude erfenis uit de Tweede Wereldoorlog die 35 jaar geleden had moeten eindigen met het einde van de Koude Oorlog. Welke rol ziet Poetin voor de VS weggelegd? “…het is noodzakelijk om op de lange termijn de militaire aanwezigheid van externe machten in de Euraziatische regio geleidelijk af te bouwen.” Dit is waarschijnlijk de zachtste, meest beleefde manier om “Yankee, go home!” uit te drukken die iemand had kunnen formuleren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS overschrijdt rode lijn en Rusland is nu klaar om met geweld te reageren
Volgend artikelAmerikaanse drone lijkt doelcoördinaten te hebben geleverd voor aanval Oekraïne op Russische burgers op strand (+ video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Oorlog en straf is, kletskoek uit oud papierwerk, waar men mee is /wordt , de truc gehersenspoeld.

  Stelling ; *‘ Rusland is geen slachtoffer maar heeft de uitdaging aangenomen’
  Uit welk tijdperk komt dit.
  Rusland is slachtoffer van gecreëerde strategische belangen door goddeloze westerse machthebbers voor 2014 en na deze tijd.
  Die tot heden en voor de toekomst een dystopische boljewitische samenleving aan het creëren zijn VOOR ANDEREN , als die dit overleven. Zie de covid, CO2 – , klimaat HOAX en mijn verwachting is ziekte uitbraak binnen één jaar echter ben ik van mening dat deze mogelijk niet wordt overgedragen tgv maar -biologische oorlogsvoering-

  Dit is wat men verdraait.
  * rollen worden systematisch ( subtiel) omgedraaid , dader en slachtoffer.

  Mbt religie orthodoxe-, moslim Russische cultuur.
  Een vergelijking , het LIJKT een gestelde verwachting een “ MOETEN “ volgens deze schrijver BEHOORT men , biecht , berouw, en uiteindelijk verzoening/ verlossing dit het als een einddoel te moeten beschouwen.
  mbt de
  ‘ zielige slachtoffers ‘ die mogelijk straf zouden moeten/ kunnen krijgen, doe effe normaal !
  Dat maakt de bevolking uit tzt,
  De oorlog gaat naar een volgend hoofdstuk.

  Is hier sprake van achterbaksheid,
  S.SNERT.

  Rusland moet niets , Poetin moet niets.
  Het hoeft niet te dealen met kwaadaardige Romeinen , in die truc is men 2000 jaar lang ingetrapt.
  By the way
  Europa, (UK , Israel) is niet het schoothondje van de VS
  Het heeft deze THEATER ROL op zich genomen. De poppenkast spelers doen allemaal mee hierin .

  Westerse bolsjewistische omgangsregels die de overheden EU,UK,USA en andere navo Staten aanhouden zijn per definitie “ uitermate twijfelachtig” heeft nooit een ander belang voor ogen gediend dan eigen belang first.
  Poetin moet Niets
  Rusland moet Niets.

  • N B
   Vlg mijn informatie was het dodental Russen ruim 15.000 vermoord, ook levend in brand gestoken, doodgeschoten tijdens hun vlucht door een
   “veilige vlg Oekraïne” corridor.

 2. Raar. Iets slopen wat je eerst zelf opbouwde en dan weer gaat afbreken……is je eigen geschiedenis om zeep helpen……

  Reisden de Nederlanders heen en weer. We are all family……

  Rusluie contacten tussen Vriezenveen (Overijssel) en Sint-Petersburg

  Vanaf het midden van de 18de eeuw tot de Russische Revolutie onderhielden de zogenaamde Rusluie contacten tussen Vriezenveen (Overijssel) en Sint-Petersburg. 

  In eerste instantie reisden de Nederlanders heen en weer, later vonden zij permanente huisvesting in Sint-Petersburg aan de Nevski Prospekt, waar een Hollandse wijk inclusief Gereformeerde Kerk ontstond. Belangrijkste handelswaar was textiel, maar ook wijn en tabak werden verhandeld.

  Tegen het eind van de 18de eeuw was de bevolking van de stad tot ongeveer 200.000 gegroeid, nog wel iets minder dan Moskou, dat toen bijna 300.000 inwoners telde. In de tijd van Catharina II van Rusland (1762–1796) begon er zich in de stad een levendig cultureel leven te ontwikkelen. Zo werd er onder meer een universiteit gesticht. De esthetiek van de monumentale gebouwen richtte zich zeker tot 1825 hoofdzakelijk op Europa. 

  Pjotr I Aleksejevitsj Romanov (1672-1725), ook wel Peter I van Rusland genoemd – maar beter bekend onder zijn bijnaam Peter de Grote – was de eerste Russische tsaar die buiten de grenzen van zijn enorme rijk reisde. De keizer trok incognito door verschillende Europese landen. Hoofddoel: leren hoe hij Rusland kon moderniseren.

  Verblijf in Nederland
  Op 18 augustus 1697 kwam Peter in Nederland aan. Hij werkte een tijdje op een scheepswerf in Zaandam, totdat hij het daar zat was en naar Amsterdam verkaste. Daar werkte hij gewoon tegen een uurtarief als scheepstimmerman, waar hij nog meer leerde over de scheepvaart en scheepswerven, maar ook hoe je bijvoorbeeld papier moest maken. Peter bezocht in Nederland ook nog eens kledingateliers, spinnerijen, drukkerijen, botanische tuinen, ziekenhuizen en laboratoria. hij was erg onder de indruk en behoorlijk gecharmeerd van de Hollanders. In de hoofdstad Sint Petersburg werd ook meteen een grachtenpatroon aangelegd.

  De tsaar bleef tot januari 1698, en vertrok toen naar Engeland.
  Tot mei, toen kwam hij weer even in Amsterdam. Eenmaal terug in Rusland introduceerde hij daar landkaarten, gereedschappen, wapens en brandspuiten – allemaal dingen die hij onder andere in Holland had gezien. Maar ja, niet in Rotterdam.
  https://indebuurt.nl/rotterdam/genieten-van/mysteries/standbeeld-peter-de-grote~94706/

  Vanderbilt is de zoon van een fries en kwam in Noord Amerika aan om daar vervolgens half Amerika in te vullen en vergeet aan de andere kant New Amsterdam niet die we hebben afgestaan aan de Engelsen.

  Rusland was vroeger van Zweden voordat het überhaupt de USSR werd en werden door veel vikings overheerst en ook zij bouwden diverse kingdommen. Tsar Peter de Grote heeft 20 jaar in Nederland vertoeft en trouwde met een Duitse Catharina en verzon de vlag voor de Tsar en is de Nederlandse vlag omgedraaid en bouwde vervolgens de Hermitage met Nederlandse Timmermans en zijn vele onderdelen naar Nederlandse steden genoemd in dit pand. Kortom kan je zeggen dat het ego is die deze mensen doet lijden en machtsmisbruik en geen respect hebben voor en weinig diepgang voor elkaar de voornaamste reden is als je bedenkt dat de Tsar hier 20 jaar over deed voordat hij terug keerde.

  Een karmische relatie is aards en dat houdt onder meer in dat de relatie bestaat uit verwachtingen die voortkomen uit programmeringen.

 3. Andreas juni 25, 2024 Bij 20:26

  ik volgde je link. Peter de Grote wilde zelfs Nederlands als tweede taal maken. Knap gedaan Nederlanders, eerst New York verkwanselen en nu blijkt, ook nog Rusland.
  Nederland had de eerste New World order kunnen zijn.

  Ik vind het niet gek dat we altijd verliezen.

  • Nadat de prins van oranje (de latere koning Willem III, 1817 – 1890) in de nacht van 12 op 13 maart 1849 zijn vader koning Willem II (1792) had vermoord is een groot deel van zijn door hem verzamelde kunstcollectie terechtgekomen bij de Hermitage in Sint Petersburg. Tsaar Nicolaas I was een broer van Willem II’s weduwe Anna Paulowna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in