Eén ding dat ik de laatste paar dagen onder de aandacht wil brengen, is de manier waarop oorlogsstokers in de VS met kracht het propagandaverhaal hebben doorgedrukt dat Hamas 100 procent verantwoordelijkheid draagt voor alle doden in Gaza, en Israël nul procent, terwijl Israël zijn massaslachting van Palestijnen opvoert, schrijft Caitlin Johnstone.

In een artikel in de New York Times getiteld “Hamas Bears the Blame for Every Death in This War,” stelt de beruchte neoconservatieve oorlogspropagandist Bret Stephens dat Israël geen enkele blaam treft voor de duizenden burgers die het gedood heeft tijdens zijn laatste Gaza-operatie en de duizenden burgers die het nog zal blijven doden.

“De centrale oorzaak van de ellende in Gaza is Hamas,” schrijft Stephens. “Alleen Hamas draagt de schuld voor het lijden dat het Israël heeft aangedaan en dat het willens en wetens tegen de Palestijnen heeft uitgelokt. De beste manier om de ellende te beëindigen is om de oorzaak weg te nemen, niet om de hand van de verwijderaar weg te houden.”

Lindsey Graham (die zo’n bloeddorstige psychopaat is dat hij onlangs Israël opriep om Gaza “met de grond gelijk te maken” omdat “we hier in een godsdienstoorlog zitten” en zei dat de VS Iran moet bombarderen telkens als Hamas gevangenen executeert) verwoordde de gevoelens van Bret Stephens tijdens een interview op maandag.

“Elke dode in de toekomst geef ik de schuld aan Hamas, niet aan Israël,” zei Graham.

Graham’s senator Mitt Romney was nog directer.

“U zult foto’s zien van Palestijnse burgers die gewond raken, gedood worden door het conflict, dat nog steeds voortduurt,” zei Romney tijdens een optreden in Tel Aviv. “Ik hoop dat u erkent dat deze mensen gedood worden vanwege Hamas, niet vanwege Israël.”

  Hamas onthult lokaal gemaakt 'Al-Ghoul' sluipschuttersgeweer, deelt gevechtsbeelden

“Ze gebruiken Palestijnen om het leven van Hamas te beschermen,” voegde Romney eraan toe. “Daarom, wanneer Israël actie onderneemt om achter Hamas aan te gaan en zijn leiders uit te schakelen, zullen er burgers en onschuldigen gedood worden. Ze zullen daarmee pronken alsof dit een of andere gruweldaad van Israël is.”

“Vergeet de levens niet die u op tv verloren zult zien gaan… Israëlische levens en Palestijnse levens zijn allemaal het resultaat van Hamas,” vervolgde Romney.

Fox News oorlogsslet Sean Hannity deelt dezelfde mening, surprise surprise.

“Elke dode in dit conflict kan worden toegeschreven aan Hamas en hun aanhangers in Iran,” vertelde Hannity zijn publiek. “Door de brute terreuraanslag van vorige week heeft Israël geen keus. Ze moeten hun land verdedigen.”

Dit is zo schaamteloos als oorlogspropaganda kan zijn. Deze imperiale narratieve managers gebruiken hun enorme platforms en invloed om iedereen te vertellen: “Onthoud mensen, jullie gaan een heleboel onschuldige burgers zien gedood worden, en het gaat er heel erg op lijken dat die burgers gedood worden door Israël. Maar geloof je ogen niet! Ze worden echt gedood door Hamas. Het feit dat de mensen die militaire explosieven droppen in gebieden waarvan bekend is dat er veel kinderen wonen, die Israëlische insignes dragen en Israëlische oorlogsmachines bedienen, betekent nog niet dat Israël op welke manier dan ook betrokken is bij deze slachtpartij. Het is echt Hamas die dat allemaal doet.”

En het geweldige aan dit narratief is dat er geen bovengrens is aan de mate waarin het kan worden toegepast. Als ze uiteindelijk twintigduizend Gazanen doden, dan heeft Hamas twintigduizend Gazanen gedood. Als ze uiteindelijk honderdduizend Gazanen doden, dan heeft Hamas honderdduizend Gazanen gedood. Als ze uiteindelijk alle Palestijnen uit Gaza verdrijven naar vluchtelingenkampen in de Sinaïwoestijn en dat gebied als hun eigen gebied innemen, dan vervloek ik jullie voor de etnische zuivering van de Gazastrook, Hamas.

  KIJK: Israël's Iron Dome onderscheppingsraketten haperen en treffen Tel Aviv

Hoe ver ze het bloedvergieten en misbruik ook uitbreiden, ze kunnen nog steeds Hamas de schuld geven. Volgens deze logica is er dus geen grens aan hoe ver men kan gaan voordat de kosten van mensenlevens en lijden zwaarder wegen dan de strategische doelstellingen van Israël en onderhandelingen over een staakt-het-vuren noodzakelijk worden. Het is een catch-all inenting tegen vrede.

En om eerlijk te zijn lijkt het te werken; ik krijg een constant spervuur van “Hamas heeft hier schuld aan” commentaren op social media wanneer ik het heb over de duidelijke criminaliteit van Israël in deze huidige crisis.

Deze propaganda wordt gepusht terwijl president Biden zweert om Israëls voortdurende bloedbad in Gaza te steunen en Netanyahu vertelt dat de VS volledig achter Israëls geplande grondinvasie in Gaza staat.

Niet alleen is Israël absoluut verantwoordelijk voor het bloedvergieten dat het verkiest toe te brengen aan de bevolking van Gaza, de Verenigde Staten zijn dat ook. Deze misdaden worden gepleegd met Amerikaanse wapens, Amerikaanse financiering en Amerikaanse toestemming, en gesteund door de volledige macht van de Amerikaanse propagandamachine. De VS is net zo verantwoordelijk voor de vernietiging van Gaza als Israël.

Al deze propaganda is bedoeld om mensen ervan te weerhouden om schuld of verantwoordelijkheid toe te wijzen aan degenen die het meest schuldig zijn aan deze slachting, want als iedereen duidelijk zou begrijpen wat er in hun naam wordt gedaan, zou al die zorgvuldig gecreëerde instemming snel uit elkaar vallen.

  Meer overpeinzingen over het falende Britse leger en de nutteloze Amerikaanse bombardementen op Iraanse proxies

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëls cultuur van bedrog
Volgend artikelKlaus Schwab eist bevel dat Amerikaanse mannen en vrouwen oproept om voor globalisten te vechten in WO 3
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Toegegeven dat het handig is om uw tegenstander te demoniseren met de stempel “terroristische organisatie”. Die stempel is de legitimatie voor uitroeiing. Het gekonkel van de Joden jaren geleden om die erkenning en uitroeping door de organisaties te bereiken heb ik toen gevolgd. Enerzijds was er de PLO die te paaien was, maar Hamas was principiëler en rechtlijniger. Het was toen al zonneklaar wat de bedoeling was van de Joden. Het is om kotsmisselijk te worden van zulke gluiperige manipulaties. Kijk maar eens hoe en wat ze gedaan hebben met Jeremy Corbyn.

 2. Wat ik in de vorige draad schreef dat Iran die terroristenstaat wel eens naar de hel kan sturen is ook aanleiding om Rusland erbij te betrekken want de Amerikanen gaan natuurlijk voluit bommen gooien op zowel Iran als op Syrië maar de Russen zitten daar op uitnodiging van president Assad persoonlijk en Iran is een BRICKS bondgenoot en die gaan dus niet zomaar over zich heel laten lopen. Niet voor niets dat Putin nu ineens gefotografeerd wordt met zijn ‘atoombom koffertje’ in zijn directe buurt. Maar dan blijft het niet bij het Midden Oosten maar gaan er ook bommen richting USA, en niet zo een klein beetje maar voldoende om te voorkomen dat Rusland massaal bestookt word.
  Wie dat overleeft mag zijn best doen om nog een nieuwe ‘world order’ op te zetten. De rode schilden zijn dan zwart geblakerd.

  • Ik denk niet dat Poetin zich in een grote oorlog laat meetrekken omdat de baarden in het Midden Oosten rekeningen met elkaar te vereffenen hebben. Poetin houdt de regie stevig in de hand.

   • Je hebt gelijk Luc, zolang de Amerikanen zich ook rustig houden en enkel wat ‘machtsvertoon’ laten zien. Maar op dit moment is er echt niet veel nodig om het kruitvat te laten ontploffen want er zitten daar figuren die aandringen op die oorlog. Bibi alleen al puur uit lijfsbehoud om zichzelf uit de gevangenis te houden.

  • Ze moeten hunne oude demente meester gaan troosten nadat alle Arabische leiders in het Midden-Oosten geweigerd hebben om hem te ontvangen.

 3. Deze en andere ellende (voor de onschuldige burgers, voor zo ver die bestaan!) wordt alleen veroorzaakt door de idioterie van religie en door te kijken naar elkaars verschillen, in plaats van te zoeken naar overeenkomsten.

 4. Mijn idee is dat Israël ten opzichte van de Palestijnen zoveel credits krijgt bij de gemiddelde bevolking omdat waar je ook kijkt ter wereld bijna overal ellende is door de islam. De AFhankelijke media praat diegenen na waar ze van betaald worden en dat is meestal de overheid en/of de stinkendrijke cabal. De grootste mediabedrijven zijn gekocht door deze criminelen, ‘Wiens brood men eet wiens woord men spreekt’ is het toch? De gemiddelde burger kijkt niet verder dan zijn neus lang is en dat reikt vaak maar tot de tv waar de een na de andere nepinfo uitgebraakt wordt. Men heeft niet het idee om eens verder te zoeken naar ONafhankelijke nieuwsbronnen want via de tv komt het zo degelijk over. Inmiddels heb ik na 3 jaren onderzoek een volledig andere kijk op de nieuwsgaring.
  Daarvoor had ik ook veel sympathie voor Israël, Oekraïne en andere explosiegebieden maar dat is wel veranderd. De reguliere media liegt er onfatsoenlijk op los en om het nog geloofwaardig te houden gooien ze ook wel eens echt nieuws er tussendoor.
  De winterslapende struisvogel komt niet verder dan het nieuws van de tv en als je dan met deze lieden in discussie durft te gaan krijg je meteen om je oren, eigen ervaring.
  Voor beter nieuws kun je beter de tv uit laten en online gaan zoeken naar sites die door de msm afgekraakt worden. Dat geldt trouwens evenzo met politieke partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in