Israël is gesticht op leugens. De leugen dat Palestijns land grotendeels onbezet was. De leugen dat 750.000 Palestijnen hun huizen en dorpen ontvluchtten tijdens de etnische zuivering door zionistische milities in 1948 omdat Arabische leiders hen dat opdroegen. De leugen dat het Arabische legers waren die de oorlog van 1948 begonnen waarbij Israël 78 procent van historisch Palestina in beslag nam. De leugen dat Israël in 1967 vernietigd dreigde te worden, waardoor het gedwongen werd om de resterende 22 procent van Palestina binnen te vallen en te bezetten, evenals land dat toebehoorde aan Egypte en Syrië, schrijft Chris Hedges.

Israël wordt in stand gehouden door leugens. De leugen dat Israël een eerlijke en rechtvaardige vrede wil en een Palestijnse staat zal steunen. De leugen dat Israël de enige democratie in het Midden-Oosten is. De leugen dat Israël een “voorpost van de westerse beschaving in een zee van barbaarsheid” is. De leugen dat Israël de rechtsstaat en de mensenrechten respecteert.

De wreedheden van Israël tegen de Palestijnen worden altijd begroet met leugens. Ik heb ze gehoord. Ik heb ze opgenomen. Ik heb ze gepubliceerd in mijn verhalen voor The New York Times, toen ik hoofd van het Midden-Oosten Bureau van de krant was.

Ik heb twee decennia lang over oorlog geschreven, waarvan zeven jaar in het Midden-Oosten. Ik heb veel geleerd over de grootte en dodelijkheid van explosieven. Er is niets in het arsenaal van Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) dat de enorme explosieve kracht van de raket had kunnen evenaren die naar schatting 500 burgers doodde in het al-Ahli Arabisch christelijk ziekenhuis in Gaza. Niets. Als Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad dit soort raketten hadden, zouden enorme gebouwen in Israël in puin liggen met honderden doden. Dat hebben ze niet.

Het fluitende geluid, hoorbaar op de video vlak voor de explosie, lijkt afkomstig te zijn van de hoge snelheid van een raket. Dit geluid verraadt het. Geen enkele Palestijnse raket maakt dit geluid. En dan is er nog de snelheid van de raket. Palestijnse raketten zijn traag en log, duidelijk zichtbaar als ze een boog in de lucht maken en dan in vrije val naar hun doel tuimelen. Ze slaan niet precies toe en hebben geen supersonische snelheid. Ze zijn niet in staat om honderden mensen te doden.

Het Israëlische leger heeft in de dagen voorafgaand aan de aanval van 17 oktober “roof knocking” raketten zonder granaatkoppen op het ziekenhuis laten vallen, de bekende waarschuwing van Israël om gebouwen te evacueren, volgens ziekenhuismedewerkers van al-Ahli. Ziekenhuismedewerkers zeiden ook dat ze telefoontjes hadden ontvangen van Israël met de boodschap “we hebben jullie twee keer gewaarschuwd om te evacueren.” Israël heeft geëist dat alle ziekenhuizen in het noorden van Gaza worden geëvacueerd.

Na de aanval op het ziekenhuis, postte Hananya Naftali, een “digitale assistent” van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, op X, voorheen Twitter: “De Israëlische luchtmacht heeft een terroristische basis van Hamas in een ziekenhuis in Gaza getroffen.” De post werd snel verwijderd.

Sinds de inval van Palestijnse verzetsstrijders in Israël op 7 oktober, waarbij naar verluidt ongeveer 1.300 Israëli’s omkwamen, waaronder veel burgers, en ongeveer 200 als gijzelaars werden ontvoerd en naar Gaza gebracht, heeft Israël volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 51 aanvallen uitgevoerd op gezondheidszorgfaciliteiten in Gaza, waarbij 15 gezondheidswerkers omkwamen en 27 gewond raakten. Van de 35 ziekenhuizen in Gaza functioneren er vier niet door ernstige schade en aanvallen. Slechts acht van de 22 eerstelijnsgezondheidszorgcentra van de UNRWA zijn “gedeeltelijk functioneel”, aldus de WHO.

De brutaliteit van de Israëlische leugens verbijsterde degenen onder ons die verslag deden vanuit Gaza. Het maakte niet uit of we de Israëlische aanval hadden gezien, inclusief het doden van ongewapende Palestijnen. Het maakte niet uit hoeveel getuigen we hadden geïnterviewd. Het maakte niet uit welk fotografisch en forensisch bewijs we verkregen. Israël loog. Kleine leugens. Grote leugens. Enorme leugens. Deze leugens kwamen reflexmatig en onmiddellijk van het Israëlische leger, Israëlische politici en de Israëlische media. Ze werden versterkt door de goed geoliede propagandamachine van Israël en met een plakkerige welgemeendheid herhaald op internationale nieuwszenders.

  Deze oorlog zal de snel escalerende voedselprijzen wereldwijd in een stroomversnelling brengen

Israël bedrijft leugens van het soort dat despotische regimes kenmerkt. Het vervormt de waarheid niet, maar keert deze om. Het schetst een beeld dat lijnrecht tegenover de werkelijkheid staat. Degenen onder ons die verslag hebben gedaan van de bezette gebieden zijn Israëls Alice-in-Wonderland-verhalen tegengekomen, die we plichtsgetrouw in onze verhalen invoegen – verplicht volgens de regels van de Amerikaanse journalistiek – hoewel we weten dat ze niet waar zijn.

Israël heeft een Orwelliaanse lexicon uitgevonden. Kinderen die door Israëliërs worden gedood, worden kinderen die in het kruisvuur terechtkomen. Het bombarderen van woonwijken, met tientallen doden en gewonden, wordt een chirurgische aanval op een fabriek die bommen maakt. De vernietiging van Palestijnse huizen wordt de sloop van de huizen van terroristen.

De Grote Leugen – Große Lüge – voedt de twee reacties die Israël probeert uit te lokken – racisme onder haar aanhangers en terreur onder haar slachtoffers. De Grote Leugen voedt de mythe van een botsing van beschavingen, een oorlog tussen democratie, fatsoen en eer aan de ene kant en islamitisch terrorisme, barbaarsheid en middeleeuwsheid aan de andere kant.

George Orwell noemde de Grote Leugen in zijn roman “Nineteen Eighty-Four” “doublethink”. Doublethink gebruikt “logica tegen logica” en “verwerpt moraliteit terwijl het er aanspraak op maakt.” De Grote Leugen elimineert nuances, dubbelzinnigheden en tegenstrijdigheden die het geweten kunnen plagen. Hij is ontworpen om cognitieve dissonantie te creëren. Er zijn geen grijze zones. De wereld is zwart en wit, goed en kwaad, rechtvaardig en onrechtvaardig. De Grote Leugen stelt gelovigen in staat om troost te vinden – een troost waar ze wanhopig naar op zoek zijn – in hun eigen morele superioriteit, zelfs als ze alle moraliteit overboord gooien. Het voedt, wat Edward Bernays het “logisch-bewijs compartiment van dogmatische aanhankelijkheid” noemde. Alle effectieve propaganda, schrijft Bernays, is gericht op en bouwt voort op deze irrationele “psychologische gewoonten.”

Israël-aanhangers dorsten naar deze leugens. Ze willen de waarheid niet weten. De waarheid zou hen dwingen om hun racisme, zelfbedrog en medeplichtigheid aan onderdrukking, moord en genocide te onderzoeken.

Het belangrijkste is dat de Grote Leugen een onheilspellende boodschap naar de Palestijnen stuurt. De Grote Leugen stelt dat Israël een campagne van massaterreur en genocide zal voeren en nooit verantwoordelijkheid zal nemen voor zijn misdaden. De Grote Leugen wist de waarheid uit. De waardigheid van het menselijk denken en handelen wordt uitgewist. Het wist feiten uit. Het wist de geschiedenis uit. Het maakt begrip ongedaan. Hoop wordt uitgewist. Het reduceert alle communicatie tot de taal van geweld. Wanneer onderdrukkers uitsluitend met willekeurig geweld tot de onderdrukten spreken, antwoorden de onderdrukten met willekeurig geweld.

De cartoonist Joe Sacco en ik zagen hoe Israëlische soldaten kleine jongetjes beschimpten en doodschoten in het vluchtelingenkamp Khan Younis in Gaza. We interviewden de jongetjes en hun ouders naderhand in het ziekenhuis. In een paar gevallen woonden we hun begrafenis bij. We hadden hun namen. We hadden de data en locaties van de schietpartijen.

Israël reageerde door te zeggen dat we niet in Gaza waren. We hadden het verzonnen.

De Israëlische premier, minister van Buitenlandse Zaken, minister van Defensie en woordvoerder van de Israëlische Defensiemacht (IDF) gaven onmiddellijk de schuld voor de moord op de Al Jazeera journaliste Shireen Abu Akleh in 2022 aan Palestijnse schutters. Israël verspreidde beelden van een Palestijnse strijder die volgens hen de journaliste, die een kogelvrij vest en een helm met de tekst “PRESS” droeg, neerschoot en doodde.

Benny Gantz, die op dat moment minister van Defensie was, verklaarde dat “er geen [Israëlisch] geweervuur op de journalist was gericht,” en dat het Israëlische leger “beelden had gezien van lukraak schieten door Palestijnse terroristen”.

  Een tijd van oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, plagen en grote natuurrampen

Deze leugen werd in stand gehouden totdat videobeelden die onderzocht waren door B’Tselem, het Israëlische Centrum voor Mensenrechten in de Bezette Gebieden, de locatie identificeerden van de Palestijnse schutter die op de video te zien was. De video, zo ontdekte de mensenrechtenorganisatie, was genomen op een andere locatie dan waar Shireen werd gedood.

Wanneer Israël betrapt wordt op liegen, zoals bij de moord op Shireen, belooft het een onderzoek. Maar deze onderzoeken zijn een schijnvertoning. Onpartijdige onderzoeken naar de honderden moorden op Palestijnen door soldaten en joodse kolonisten worden zelden uitgevoerd. Daders worden bijna nooit berecht of ter verantwoording geroepen. Het patroon van Israëlische verdoezeling is voorspelbaar. Hetzelfde geldt voor de collusie van bijna alle bedrijfsmedia en Republikeinse en Democratische politici. Amerikaanse politici betreurden de moord op Shireen en herhaalden plichtsgetrouw de oude mantra, waarin ze opriepen tot een “grondig onderzoek” door het leger dat de misdaad had uitgevoerd.

Een paar maanden later gaf Israël toe dat er een “grote mogelijkheid” was dat een Israëlische soldaat de journaliste per ongeluk had gedood, maar tegen die tijd was de uitbarsting van straatprotesten en woede over de moord op de journaliste voorbij en was haar moord grotendeels vergeten.

Tegen de tijd dat het sluitende bewijs naar buiten komt over de bomaanslag op het ziekenhuis, zal ook dat een verre herinnering zijn.

Er zijn dramatische beelden van een vader die zijn getraumatiseerde 12-jarige zoon, Muhammad al-Durrah, probeert te beschermen tegen het Israëlische geweervuur dat hem uiteindelijk doodt, die in september 2000 op het kruispunt Netzarim in de Gazastrook werden vastgelegd – waar ik een 19-jarige jongen zag die door een Israëlische sluipschutter werd neergeschoten en gedood.

De moord op de jongen resulteerde in de typische propagandacampagne van Israël. Israëlische functionarissen hebben jarenlang gelogen over de moord, eerst gaven ze de Palestijnen de schuld van de schietpartij, later suggereerden ze dat de scène in scène was gezet, en uiteindelijk hielden ze vol dat de jongen nog leefde.

Toen een Israëlische soldaat in 2003 de 23-jarige studente en Amerikaanse activiste Rachel Corrie vermoordde, door haar dood te pletten met een bulldozer toen ze de illegale sloop van het huis van een Palestijnse arts probeerde te voorkomen, zei het Israëlische leger dat het een ongeluk was waarvoor Corrie verantwoordelijk was.

Het Israëlische leger heeft sinds 2001 “minstens” 20 journalisten gedood, zonder verantwoording af te leggen, volgens een rapport uit 2023 van het in New York gevestigde Committee to Protect Journalists. “Onmiddellijk nadat een journalist door veiligheidstroepen is gedood, brengen Israëlische functionarissen vaak een tegenverhaal naar buiten tegen de berichtgeving in de media,” concludeerde het CPJ. Dit omvat het toeschrijven van de doden aan “willekeurig vuur” door Palestijnen of pogingen om de doden als “terroristen” in diskrediet te brengen.

Israël blokkeert het werk van onafhankelijke mensenrechtenorganisaties die onderzoek doen naar wreedheden en oorlogsmisdaden die het begaat in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het weigert samen te werken met het Internationaal Strafhof naar mogelijke oorlogsmisdaden in de bezette gebieden. Het werkt niet samen met de Mensenrechtenraad van de V.N. en verbiedt de speciale VN-rapporteur voor de mensenrechtensituatie in de sinds 1967 bezette Palestijnse gebieden het land binnen te komen. Israël trok in 2018 de werkvergunning in van Omar Shakir, de directeur van Human Rights Watch (Israël en Palestina), en zette hem het land uit. In mei 2018 publiceerde het Israëlische ministerie van Strategische Zaken en Publieke Diplomatie een rapport waarin de Europese Unie en Europese staten werden opgeroepen om hun directe en indirecte financiële steun en financiering aan Palestijnse en internationale mensenrechtenorganisaties die “banden hebben met terreur en boycots tegen Israël promoten, stop te zetten.”

  Dr. Coleman: Israël, Joden en antisemitisme

Na de luchtaanval op het ziekenhuis gaf Israël eerst een video vrij waarop Palestijnse Islamitische Jihad-raketten te zien zouden waren die het ziekenhuis troffen. De Israëli’s verwijderden de video haastig toen journalisten merkten dat de tijdstempels aangaven dat de beelden 40 minuten na de aanval op het ziekenhuis waren genomen.

Israëlische propagandisten – zich ervan bewust dat Palestijnse raketten weinig explosieve kracht hebben – beweerden toen dat Hamas munitie onder het ziekenhuis had opgeslagen. Dit veroorzaakte de enorme explosie, zeiden ze. Maar als dit waar was, zou dat betekenen dat er een secundaire explosie zou zijn. Die was er niet. En nu heeft Israël naar eigen zeggen een opname vrijgegeven van twee Hamas-militanten die de raketaanval op het ziekenhuis bespreken. De militanten vragen elkaar, in een zelfincriminerend gesprek dat te belachelijk is om te geloven, of Hamas of PIJ de aanval heeft uitgevoerd. Alstublieft. Hoe kon Israël volledig in het duister tasten over een inval van duizenden gewapende Palestijnse militanten vanuit Gaza in Israël op 7 oktober en dit belastende gesprek van twee vermeende militanten vastleggen?

“Israël heeft een hele eenheid van ‘mistaravim’, Israëlisch-Joodse undercoveragenten die getraind zijn om zich voor te doen als Palestijnen en in het geheim onder Palestijnen te opereren,” schrijft verslaggever Jonathan Cook. “Israël produceerde een zeer populaire tv-serie over zulke mensen in Gaza genaamd Fauda. Je moet wel heel goedgelovig zijn om te denken dat Israël niet zo’n oproep zou kunnen en willen opzetten om ons voor de gek te houden, net zoals het regelmatig Palestijnen in Gaza voor de gek houdt.”

Israël richt zich ook al lange tijd op medische faciliteiten, ambulances en medici, zoals de Midden-Oosten geleerde Norman Finkelstein opmerkt. Het bombardeerde een Palestijns kinderziekenhuis tijdens de oorlog in Libanon in 1982, waarbij 60 mensen omkwamen. Het voerde ook raketaanvallen uit op duidelijk gemarkeerde Libanese ambulances tijdens de oorlog tussen Israël en Libanon in 2006. Het beschadigde of vernietigde 29 ambulances en bijna de helft van de gezondheidsfaciliteiten in Gaza, waaronder 15 ziekenhuizen, tijdens de aanval op Gaza in 2008-2009 die bekend staat als Operatie Gegoten Lood. Het verbood routinematig dat gewonde Palestijnen door ambulances werden opgehaald tijdens deze operatie, waardoor ze vaak stierven. Tijdens Operation Protective Edge, de 51 dagen durende aanval op Gaza in 2014, vernietigde of beschadigde Israël 17 ziekenhuizen en 56 eerstelijnsgezondheidszorgcentra en beschadigde of vernietigde het 45 ambulances.

U kunt mijn interview met professor Finkelstein over Gaza en Israël hier bekijken.

Amnesty International, die de Israëlische aanvallen op drie van deze ziekenhuizen in 2014 onderzocht, wees het door Israël aangeboden “bewijs” voor de aanvallen af als vals. “De afbeelding die door het Israëlische leger is getweet, komt niet overeen met satellietbeelden van het al-Wafa ziekenhuis en lijkt een andere locatie af te beelden,” stond in het rapport te lezen.

Stel Israëlische leugens aan de kaak en u wordt door Israël en zijn aanhangers aangevallen als antisemiet en apologeet voor terroristen. U wordt verbannen uit de reguliere media. Er worden u fora geweigerd om over de kwestie te spreken en, zoals mij is overkomen, u wordt van universiteitsevenementen verwijderd.

Het is een oud spelletje, een spelletje dat ik als verslaggever al heel vaak meegemaakt heb. Ik draag de littekens van de leugens die door Israël en zijn lobby worden verspreid. Ondertussen gaat Israël door met zijn slachtingen, die worden goedgekeurd en zelfs geprezen door Westerse politieke leiders, waaronder Joe Biden, die de stortvloed aan leugens uit Israël begeleiden als een Wagneriaans koor.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De top tien van dingen die u kunt opmaken uit de sluipaanval van Hamas op IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraëls luchtaanval bij het al-Quds Ziekenhuis gisteren vertoont opvallende gelijkenis met de aanval van eergisteren op het al-Ahli Baptist Hospital
Volgend artikelVS oorlogsstokers blijven het narratief doordrijven dat Hamas verantwoordelijk is voor alle doden in Gaza
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Ga je schamen met deze geschied vervalsing.
  Palestijnen zijn ee verzonnen volk wat nooit heeft bestaan en heef ook nooit in dat gebied gewoond.
  Het zijn gewoon arabieren uit Egypte en Libanon.
  Dus stop met deze onzinnige verhalen zeker met ik heb het gezien.

   • Ben jij de koran al flink aan het bestuderen en zit je op vrijdag al in de moskee? Zo ja, dan zit jij goed met iedere morgen een ´zionisten-alarm´. Een ´zionisten-alarm´ overigens voor ´zionisten´ die reeds zijn verwijderd. Gekkenhuis! Djennis!

  • Jan October 19, 2023 at 5:04 PM
   Yours is the invented forgery! Your khazarian occupiers were never jews, just christians from Eastern Europe who converted to judaism and had been expelled from numerous countries before invading Palestine! Those Palestinians that you are denigrating are more semitic than all your zionist occupiers will ever be. Their DNA proves that!

   You are a perfect example of what is described in the post and you just continue the murdering, genocidal Israeli propaganda with your lies! Shame on you, zona!

 2. In het geval van die raketten op dat ziekenhuis in Gaza, het maakt het beloofde land toch allemaal niks uit want ZIJ komen al 75 jaar overal mee weg, voor dit land zijn er geen regels of wetten waaraan zij zich hoeven te houden, als ik de Palestijnen was zou ik stoppen met het eisen van een eigen staat, dat is al lang verleden tijd, ik zou als ik hun was voor gelijke rechten gaan in het beloofde land, alles daarnaar toe, daar moeten die Zionisten helemaal niks van hebben, het is geen grap, ik denk echt dat de Palestijnen dit moeten gaan eisen!

  • @flardinga, neem a.j.b. even de MOEITE om de volgende video te zien.

   The Son of Hamas FULL VERSION!!!
   https://www.youtube.com/watch?v=_v738Wogza0

   ´Tweede zoon van Hamasleider Yousef doet boekje open over terreurgroep. Mosab Hassan Yousef, de zogenaamde ‘Groene Prins’, is de zoon van Hamas’ geestelijk leider Hassan Yousef. Mosab kwam de afgelopen jaren herhaaldelijk in het nieuws vanwege het feit dat hij Hamas beschreef als een corrupte organisatie die de levens van zowel Israёli’s als Palestijnse Arabieren opofferde voor haar doel om Israёl te vernietigen.´

   • Heb je begrepen wat mijn bijdrage was Antichrist?
    Ik zie niets meer komen van een 2 statenoplossing, ik zeg niks over Hamas of over de leiding van het beloofde land, de rest van de wereld en ook de Arabische wereld geeft niet thuis, de enigste optie voor een echte oplossing is dat de Palestijnen in de Israelische samenleving worden opgenomen als gelijkwaardige burgers met alles daarbij, het klinkt onmogelijk, ik zie geen andere weg meer dan dit.
    Je kunt over Hamas beginnen maar dat laat ik aan jou verder, ik praat over het Palestijnse volk die in deze houdige situatie in een onmogelijke situatie zijn gedreven, gelijke rechten of de kolonisten in alle illegaal verkregen gebieden opzouten maar dat gaat niet gebeuren dus dit is mijn idee achter de laptop, ik zie geen enkele andere weg meer voor dit volk en het voortbestaan van het beloofde land, een einde aan deze heilloze weg!

    • flardinga oktober 19, 2023 Bij 19:54: constructief bezig!

     Zo’n 2 miljoen mensen met een Palestijnse achtergrond (de meesten in het huidige Israël geboren) mogen zich burgers van Israël noemen.
     Hun ‘nationale identiteit’ is en blijft officieel ‘Arabisch’ en dat is in de onverbiddelijke Joodse Staat beslist een handicap t.o.v. de ‘Joodse identiteit’, al zijn de strengste beperkingen uit het tijdperk van het militaire bestuur in de jaren ’60 ingetrokken.
     Deze minderheid zal het desondanks beter hebben dan de miljoenen (derde generatie) Palestijnen in de uitzichtloze vluchtelingen in Libanon en Jordanië. Mensen die waarschijnlijk ook nog weleens terug willen naar ‘huis’.

     Kortom, overgeven aan de Joden is voor de Palesijnen al lang geen optie meer. En een eigen stukje ‘Palestina’, waarover de jarenlange onderhandelingen zijn afgebroken, is ten enenmale voor de Joden onbespreekbaar, omdat ze daarmee een deel van hun vermeende aanspraken op het ‘Heilige Land’ definitief zouden moeten opgeven.

     In feite zijn de Palestijnen niet meer dan bezitloze en rechteloze paria’s die er alleen voor staan. De torenhoge berg aan petrodollars bij hun schatrijke oliefamilie, enerzijds, en de westerse strategische geopolitiek, anderzijds, hebben in de regio een kankergezwel laten ontstaan met uitzaaiingen in alle gelederen.
     Voor de onvermijdelijke radicale en explosieve gevolgen, voor meer dan de regio alleen, is decennialang vergeefs gewaarschuwd.

 3. Als ik dit artikel zo lees dan is isisrahel echt wel de as van het kwaad en plegen aan de lopende band oorlogsmisdaden, maar als je er wat van zegt ben je antisemiet, iets wat ze hebben klaargespeeld om strafbaar te zijn. Dat zegt al veel over de macht die ze overal hebben.
  Nu ben ik niet bepaald een liefhebber van het Iraanse regime maar zij zijn op dit moment, samen met Hezbolla de enigen die dit kwaad de wereld uit kunnen helpen. En dat waarschijnlijk ook aan doen, maar dan breekt wereldwijd de hel los. (iets waar die satanisten toch al op uit zijn).
  En zolang die islamieten in hun eigen land blijven heb ik daar geen problemen mee.
  Niet vergeten dat isishahel door hun gestook die gigantische vluchtelingenstroom op gang hebben gezet, met Amerika als hun uitvoerend schoothondje, en heel slap/ slaafs de EU daar achteraan.

 4. “Judeo-Christian” is an oxymoron. The same as “Christian-Zionist”.
  Do a bible search of “utterly destroy” and see which of those books come up.
  The govt that destroyed(at the behest of the Pharisees) the body of Jesus then steals the teachings and puts together a book that is diametrically opposed to itself and calls it Truth.
  A half truth is always part of a larger lie.

  The Truth is not(and was not) a “jew”. They are the most deluded ones that deny and reject The Truth.

 5. De halve waarheid wordt hier verteld
  Het verhaal begint in 1897 in Wenen waar de Joden besluiten met toestemming van de Sultan? om naar Jerusalem terug te keren.
  Palestina was een leeg land. Jerusalem was een stadje van 20.000 inwoners waarvan de meeste Joods waren. De joden kwamen met karrevol geld en kochten het land van de Effendi. (Palestina was een feodaal land) en brachten het weer in cultuur. Hier was dus werk en kon er geld worden verdient en daar kwamen de Arabieren op af.
  Toen 20 jaar later het Ottomaanse rijk uit elkaar viel werd Palestina opnieuw opgedeeld door de Volkerenbond. (voorloper UNO). Zo werd alles ten westen van de Jordaan aan Israël toegewezen. Libanon bleef onder Frans bestuur die er het financiële centrum van het MO van maakten en het overige verdeeld tussen Syrië, Jordanië en Irak. (ik dacht 3 broers die de emirs van de arabieren waren. ) (Laurens of Arabië) Terwijl Jordanië als het thuisland voor de Arabieren (later palestijnen) moest worden. De Joden hielden zich aan de afspraak en verhuisden van Palestina naar Israël. De Arabieren bleven in Israël omdat zij hier werk en inkomen hadden en geen zin hadden om naar de woestijn in Jordanië te verhuizen ofwel al generaties hun boerderij hadden.
  Omdat Palestina feodaal was was de grond eigendom van de Heren (Emir, Sultan, stamoudsten enz) die de grond verkochten aan de Joden. De plaatselijke boeren, die mogelijk generaties lang de grond bewerkt hadden, waren geen eigenaar maar lieten wel hun rechten gelden wat dus tot problemen leidden.

  Hieruit volgt dat het bovenstaande verhaal verder uit verband is gerukt en een foute weerga is van de werkelijkheid

  en GB en Frankrijk de uitvoering kregen.

  • “De Joden hielden zich aan de afspraak en verhuisden van Palestina naar Israël”. Dat is een wonder, na 1948 hebben ze zich aan geen een afspraak gehouden….. toen werd het zionistisch en rabiaat!!!

  • Eelke,
   jij verdedigt het regime van het Zionisme, dat staat voor alleen maar Joodse inwoners, ik respecteer dat, ik schrijf al vaker dat wat die staat doet al jarenlang geleden beoordeeld was en is door Mandela, hij zei dat het een apartheidsstaat is, zij koloniseren een heel volk en dat mag blijkbaar want het is al 75 jaar bezig.
   Sommigen hierop de site halen er van alles bij maar wat ik schrijf dat is het probleem, doe je daar echt wat aan dan komt daar rust in de regio, maar dat pakken zij niet aan dus tja!

 6. Israël is niet echt een lief landje, maar ik heb ook mijn buik vol van het islam gedram, en ik kan mij best voorstellen dat de joden een klein stukje land in die zee van islam landen willen hebben, ook wij in het westen worden overspoelt met islamieten.
  Joden zijn sluw, maar ik heb weinig medelijden meer met islam aanhangers, het word tijd dat al die islamlanden gewoon de palestijnen op gaan vangen, laat Israël gewoon Israël, of moord elkaar daar maar uit, het is niet mijn oorlog en ook niet onze oorlog.

 7. Zie de overkoepelende Amerikaanse ‘cultuur’.
  Biden: “Israël en Oekraïne MOETEN winnen, ter bescherming van de Anerikaanse veiligheid!”

 8. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat in 1948 die 750.000 Arabieren op bevel van hun leiders het huidige Israël verlieten, ondanks oproepen op de radio van de Israëli’s dat dit niet hoeft en om toch a.u.b. te blijven! De Israëli’s wilden zo vlak na de Holocaust niets liever dan in vrede en vrijheid leven. En uit even betrouwbare bron weet ik dat in 1948 de pas gestichte Joodse staat vanuit verschillende kanten werd aangevallen. Dus dit ontkennen zijn juist leugens. Het is ook belachelijk om te denken dat Israël zodra het opgericht is een aanvalsoorlog zou beginnen nadat pas 6 miljoen volksgenoten zijn vermoord. Ook is het een feit dat de Joden al lang blij waren met het verdelingsplan van de V.N., hoewel het gebied naar de mens gesproken door zijn verbrokkeld zijn onverdedigbaar was, terwijl de Arabieren die men Palestijnen noemt dit plan niet accepteerden maar alles wilden. Volkenrechtelijk betekent dit dat die Arabieren hun recht op Judea en Samaria hebben verspeeld. Die Westbank heeft sindsdien een volkenrechtelijk vage status, en werd meteen tot 1967 door trans-Jordanië bezet. Zonder er tijdens die 19 jaar een Palestijnse staat te stichten – iets waarom ook geen enkele Palestijn riep.

  • Tenslotte is het zo dat volgens oorlogsrecht een land dat aangevallen wordt, zoals Israël in 1948, al het gebied dat het in reactie verovert op de aanvallende partij, rechtens mag houden. Trouwens, die Westbank bestaat uit Judea en Samaria, en die namen spreken boekdelen: het is het Joodse ‘heartland’ sinds Bijbelse tijden. Dit geldt ook voor Oost-Jeruzalem, met zijn Old City. Dat is het echte oude Jeruzalem waar de tempel (waarvan enkel de Klaagmuur resteert) stond.

   • and you full of bovine excrement
    on YT
    Why Are Palestinian Christians Leaving Jesus’ Birthplace? [Pt. 1]
    Palestinians and Ukrainians join others as victims of US foreign policy. w/ Matt Hoh
    The Gaggle Talks To Patrick Henningsen
    10th Anniversary Book Talk with Miko Peled – Uncovering the Lies of the 1967 War
    Norman Finkelstein on Israel’s BRUTAL Assault On Gaza
    JEWISH TERRORISM AND THE ESTABLISHMENT OF ISRAEL
    Israeli American Activist Criticizes Settler Whose Wife and Children Were Killed
    Israeli woman speaks of experience with Hamas fighters
    Israeli forces shot their own civilians, kibbutz survivor says

    Norman Finkelstein on Israel’s BRUTAL Assault On Gaza
    Hear the Shocking Truth About Israel From Jews and Israelis
    A Palestinian Child Is Dying Every Five Minutes | MOATS with George Galloway Ep 282
    Israel-Hamas War is a Dangerous Game of Fake News. Here’s Why | Vantage with Palki Sharma

    on Rumble
    MICHEL CHOSSUDOVSKY – FALSE FLAG: ERADICATING GAZA FROM THE MAP
    Life In Gaza: Eva K Bartlett
    The Patria, How Terrorists Formed a Nation

   • Beste @rafi, het verleden leert ons vooral hoe het NIET (meer) moet.
    Het zou –ongeacht de volksgroep- absoluut onacceptabel moeten zijn dat anno nu nog steeds religieuze opvattingen, afgeleid van fossiele, duizenden jaren oude overleveringen worden aangewend als vermeend mandaat voor onderdrukking en uitsluiting.

 9. De energie om te onderdrukken raakt op!
  De stekker is uit het stopcontact getrokken.
  Paniek bij alle overheersers wereldwijd.
  De vrede wil zijn opgang maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in