Het is beslist. Het Westen stevent onverbiddelijk af op een militair conflict met Rusland. De toespraak van de Britse minister van Buitenlandse Zaken, Liz Truss, zegt het allemaal: er is oorlog op komst en de enige vraag is wanneer? Ik vermoed binnen de komende 6 tot 12 maanden.

News.sky.com:

De westerse bondgenoten moeten de steun aan Oekraïne “verdubbelen” met zowel zware wapens als luchtmacht, heeft minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss gezegd-

In een toespraak over het buitenlands beleid zei Truss dat de internationale architectuur die vrede en welvaart moet garanderen, Oekraïne in de steek heeft gelaten bij een aanval door een “wanhopige schurk”, en dat Kiev nu moet krijgen wat het nodig heeft “om Rusland weg te duwen”.

In haar toespraak in het Mansion House in Londen zei zij:

“De oorlog in Oekraïne is onze oorlog – het is de oorlog van iedereen, want de overwinning van Oekraïne is voor ons allen van strategisch belang. Zware wapens, tanks, vliegtuigen – diep in onze voorraden graven, de productie opvoeren. Dat moeten wij allemaal doen.”

De NAVO-landen hebben Oekraïne voorzien van militaire voorraden, waaronder raketten en pantservoertuigen. Maar tot nu toe zijn zij terughoudend geweest met het sturen van gevechtsvliegtuigen uit vrees voor escalatie van het conflict.

Zij leek hierop in te gaan door te zeggen:

Haar toespraak kwam na de 63e dag van gevechten, waarbij vooral Kherson zwaar getroffen werd.

Op een gegeven moment werden Russische televisiezenders uit de lucht gehaald na een reeks explosies in de zuidelijke stad, die sinds het begin van de oorlog door Russische troepen bezet is.

Het staatspersbureau RIA Novosti zei dat raketten werden afgevuurd uit de richting van de Oekraïense strijdkrachten in het noordwesten.

Ukrayinska Pravda, een online krant, zei dat de inslagen brand hebben gesticht en de Russische zenders – die vorige week vanuit Kherson begonnen uit te zenden – uit de lucht hebben geslagen.

Intussen waarschuwde president Vladimir Poetin voor “bliksemsnelle” vergeldingsacties tegen elk land dat zich in het conflict mengt.

In een toespraak tot de Raad van wetgevers in Sint-Petersburg zei de Russische leider dat “alle doelstellingen zeker zullen worden verwezenlijkt” in de oorlog in Oekraïne.

“Als iemand van plan is zich van buitenaf te bemoeien met wat er gaande is, moeten ze weten dat dat een onaanvaardbare strategische bedreiging voor Rusland vormt. Zij zullen moeten weten dat onze reactie op tegenaanvallen bliksemsnel zal zijn,” zei hij

Hij zwoer ook dat de doelstellingen van zijn militaire operatie in Oekraïne bereikt zullen worden.

“Ik wil nogmaals benadrukken dat alle taken van de speciale militaire operatie die wij in de Donbas en Oekraïne uitvoeren… onvoorwaardelijk zullen worden vervuld.”

Belangrijke ontwikkelingen:

 • VN-secretaris-generaal Antonio Guterres arriveert in de Oekraïense hoofdstad Kiev in de aanloop naar besprekingen met president Volodymyr Zelenskyy.
 • Russische raketten hebben een wapendepot getroffen waar wapens uit de VS en Europese landen waren ondergebracht, zo heeft Moskou gemeld.
 • De Asov-commandant die zich verschanst heeft in de staalfabriek Azovstal in Mariupol roept op tot een evacuatie zoals in Duinkerken, en zegt dat de situatie daar nijpend is.
 • De Oekraïense frontstad Severodonetsk is een belangrijk doelwit geworden voor de Russische strijdkrachten.
 • Het VK heeft nu meer dan 5.000 anti-tankraketten naar Oekraïne gestuurd – Ministerie van Defensie.
 • Rusland zet acht Japanse en drie Noorse diplomaten het land uit.
 • Rusland heeft het aardgas aan de NAVO-leden Polen en Bulgarije afgesloten – en heeft gedreigd hetzelfde te zullen doen met andere landen.
 • Er zijn toenemende zorgen voor ongeveer 100.000 burgers die nog steeds in de belegerde stad Mariupol wonen.
  George Soros' Twitter-account overspoeld met miljoenen mensen die zijn arrestatie wegens 'verraad' eisen

Na een ontmoeting tussen de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, en president Poetin is in principe overeengekomen dat de Verenigde Naties en het Internationale Comité van het Rode Kruis betrokken moeten worden bij de evacuatie van burgers uit een belegerde staalfabriek in de zuidoostelijke stad.

VN-woordvoerder Stephane Dujarric zei dat Guterres en Poetin tijdens hun één-op-één ontmoeting “de voorstellen voor humanitaire bijstand en evacuatie van burgers uit conflictgebieden hebben besproken, met name in verband met de situatie in Mariupol.”

De uitgestrekte staalfabriek Azovstal is bijna volledig verwoest door Russische aanvallen, maar het is de laatste pocket van georganiseerd Oekraïens verzet in Mariupol.

Naar schatting 2.000 manschappen en 1.000 burgers zouden zich schuilhouden in bunkers onder het verwoeste bouwwerk.

Guterres zal later vandaag een ontmoeting hebben met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Medische noodgevallen” in Berlijnse verkeersongevallenstatistieken stapelen zich op – en een akelig vermoeden doet de ronde
Volgend artikelEuropa in PANIEK: Stroomonderbrekingen zijn onvermijdelijk tenzij Europa ROEBELS vindt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. “heeft minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss gezegd…” Gaat fietsen Trut, als je zo graag oorlogje wil spelen fijn maar niet op mijn terrein! Amerika wil dit, Amerika wil zus of zo, zoek het zelf uit maar betrek er geen landen bij die er niets mee te maken hebben, door het gedram van Biden alsook van de coke snuiver Zelensky worden de “tokkies” alleen maar feller en sturen zij op een wereld oorlog aan.

 2. Het blijft interessant om te horen dat er wapens gegeven moeten worden, maar dat geven lijkt me relatief en er zal in een later stadium wel de rekening gepresenteerd worden.
  Gaan de Russen het gebied tot aan de Dnjepr en het zuiden bezetten is het met Oekraine economisch gedaan en zullen de rekeningen niet of heel moeilijk voldaan kunnen worden zodat het van een armoedig land tot een 3 de wereldland zal worden gereduceert.
  Uiteraard zal de snuivert Zelensky daar niet veel last van ondervinden want tegen de tijd dat het nikkeltjebij de oekrainers valt is hij eenvoudig verdwenen naar een van zijn villa’s in het buitenland.
  Gevolg daarvan is dat het westen dus mag betalen voor de zogenaamde vluchtelingen en dan klopt het Schwab en Soros verhaaltje weer.Open grenzen enzo.

 3. Een aanval door een wanhopige schurk. Waar waren ze toen de VS landen binnenviel?

  Het is zeker niet mijn oorlog en als het dat wel is dan steun ik Putin in zijn strijd tegen de globalisten en de elite. Tegen de smerigheid en hypocrisie vh westen die altijd de mond vol hebben van vrijheid en democratie binnen hun opgelegd verstikkend kader.

 4. Niet mijn oorlog, laat die stomme Engelse theemutsen maar een uniform aantrekken. Ik heb nul punt nul zin om neo-nazi’s te gaan steunen. Mijn grootouders hebben mij verteld over de nazi bezetting, hun buren die zijn afgevoerd en niet terugkeerden, de enkeling die wel uit het concentratiekamp terugkwam, de razzia’s in Amsterdam, de lucht van boekverbrandingen, de hongersnood. Ik heb daarnaast Auschwitz bezocht en het land Israël, waar ik nog oude mensen met getatoeëerde nummers op hun arm heb ontmoet/gesproken. Als het aan mij ligt: laat al die vieze gore Oekraïnse neo nazi’s kapot gaan, Rusland heeft mijn volledige zegen om die fascisten af te maken. Hoe meer hoe beter. Voor alle duidelijkheid, ik distancieer mijzelf volledig van onze neo nazi regering en van de neo nazi EU. Ik hoop dat vele andere gezonde niet NSB Nederlanders dat ook doen. Weg met fascisme, weg met neo nazi’s! Trek dat hele hakenkruis/ wolfsangel Oekraïne door de plee. Geen cent naar die fascisten.

  • Met alles 1000% akkoord.. mijn moeder was nog krijgsgevangenen vd Amerikanen wegens spionage voor de Duitsland, m’n vader zat nog in’t verzet in België moeder ontmoet in de Resten van Dresden..de US/UK vriendelijk met…. nazi’s.. moeder zij zo was Duitsland niet in’t kort ik heb veel meegekregen wat nu weer juist is..die Nazi’s moeten nu kapot…m’n broer was van 1947, ik gezond van 1949…ook non-Vakter ….

  • Ga eerst maar eens de docus Hellstorm en Europe the last battle kijken en verdiep je daarna in de Holodomor. In NL werden jonge mannen geronseld door de Rooms Katholieke kerk om samen met Hitler tegen de Russische Bolsjevieken te vechten. Kijk de docu van Juri Lina over de Bolsjevistische Revolutie in Rusland. Wat jij geleerd heb is niet de historische waarheid en je ouders, mijn ouders wisten niet beter dan de leugens van MSM te geloven. Churchill was een oorlogsmisdadiger. Kijk ook de docu Eisenhowers Deathcamps in the Rhinevalley. Wat israel betreft kijl de docu The Ringworm children. Wat laat zien hoe sephardische kinderen met donkere huidskleur geselecteerd werden om onderworpen te worden aan Róntgen onderzoek mbv Amerikaanse machines. Human Radiation Experiments. Terwijl tegelijkertijd de Amerikanen een onderzoeksinstituut in Japan hadden om de gevolgen van Hiroshima en Nagasaki te onderzoeken. Over de zgn gaskamer in Auschwitz is ook nogal wat te zeggen. Niet verbonden schoorsteen met verbrandingsovens. Manholes in de zgn gaskamer. En experimenten met Zyklongas toonden aan dat daar niemand aan dood gaat. Iedereen die het onderzocht of onderzoekt, joodse onderzoekers inclusief worden monddood gemaakt of zelfs gevangen gezet. Echter de documenten, videos zijn nog wel online te vinden. Mijn ouders slachtoffer van het bombardement in Rotterdam. Aan de overkant iedereen dood en de huizen kapot. Hitler dropte slechts de helft van zijn geplande bommen. Als alles gevallen was zou ik er niet zijn. Mijn vader moest onderduiken na een razzia om nederlandse mannen te rekruteren om putjes te graven, zoals mijn vader het later met als enige aanduiding noemde. Pas sinds ik in Amersfoort woon heb ik begrepen dat die mannen naar Kamp Amersfoort vervoerd zijn en de Grebbelinie moesten graven. Dus klaar met al je oordelen. Zoek naar de Waarheid. Die Neo Nazis in de Ukraine zijn getraind door de CIA en een amerikaans prive leger. Ook Engelse soldaten vechten al jaren daar op de grond. JSOC ook. Al 8 jaar is het oorlog daar. Kijk de docu Donbass 2015 van Anne Laure Bonnel. En loop niet als een mak schaap anderen te volgen die je bewust of onbewust leugens vertellen. Kijk verder vooral alle Palestijnse films. 5 Broken Cameras bijv. en de docu van veteranen van de oorlog in 1967, die destijds tapes hebben gemaakt, de 30 jaar lang verboden waren, waarin zij berichten over oorlogsmisdaden jegens Palestijnen, deportaties van Palestijnen. Ontnemen van privebezit van Palestijnen. Docu was op NL tv een paar jaar terug. Kijk vooral ook Miko Peled. zoon van de generaal. Shlomo Sand en nog een aantal. De Exodus is nooit gebeurd. 40 jaar in de woestijn ook niet. Met de modernste archeologisch onderzoek werd heel veel onderzoek die joodse aanwezigheid aan moest tonen naar de prullenbak verwezen. Vlgs Dagblad Trouw artikel zijn de meeste Joden bekeerde Joden die afstammen van lokale bevolking. Vandaar uiterlijk Europese joden, Joden uit India, Joden uit Afrika etc. etc. Ga ook op zoek naar de selecte groep die al deze oorlogen orkestreerden/orkestreren. Nooit in het belang van gewone mensen, van welke religie, huidskleur, nationaliteit, cultuur dan ook. Ted Turner pleitte voor een wereldpopulatiereductie van 95 %.

   • Beste Gertrude, ik wil niet zeuren maar heb je misschien een verwijzing naar wat bronnen? Want van een aantal zaken die je beweert kan ik niks vinden zoals dat aan Zyklongas niemand dood gaat, (terwijl dat ook in de staat Arizona gebruikt werd als doodstraf) en andere beweringen over Ausschwitz. En dat Ted Turner pleitte voor een populatiereductie van 95% (ik heb wel gevonden dat hij aan dementie lijdt, of is dat iemand anders?) Ik ben zeer geinteresseerd, en wil graag wat leren vandaar mijn vraag.

 5. Het is niet mijn oorlog , laat die oorlogszuchtige cocaïne snuivende nazie’s psygopaten maar allemaal naar davos en Bilderberg gaan en hopelijk mikt Putin er dan een supersonische sigaar bovenop.

 6. Nazi’s houden van nazi’s–de moffen willen de Oekraiense nazi’s zo graag helpen; nederland doet ook dapper mee–logisch; Zelensky chanteert de Ruttekut, die heeft opdracht gegeven om de MH 17 neer te halen; en hij heeft de corrupte dementerende pedofiel Biden bij zijn ballen met het zoontje, Hunter.

  Er is oorlog, ja; tussen de corrupte manipulators zoals USA, DE, NWO, WEF, Soros, Bilderberg groep enerzijds, en denkenden anderzijds.

 7. Moge de Russen Zelensky en de Azov behandelen zoals het moet: fusileren.
  Dan oekraine ontwapenen, en inlijven

 8. Dat mens is op d’r achterhoofd gevallen, knettergek, oorlog met Rusland wtf!! Ook niet mijn oorlog, de groeten! Van mij mag Putin ons bevrijden van die pedo-elite hier in Europa! Weg met dat stelletje land-en volksverraders!

 9. Dezer dagen heb ik meerdere, volkomen gestoorde mensjes horen blèren : “Dit is ónze oorlog !”
  Hoe komen die idioten daar nou weer bij, waarom willen ze zo graag dat wij, de bevolking, dat gaan vinden ?
  Ik laat mij niet gek makwen door dat soort onzinnig gewauwel van volkomen gestoorden.
  Dit is NIET mijn oorlog, ik heb er niets mee te maken, heb er ook nooit in toegestemd.

 10. De waanzinnige oorlog ophitsers in de VS proberen de EU en NAVO in een oorlog te storten, di natuur op Europese bodem uitgevochten moet worden zodat zij buitenschot blijven.
  De mafklappers van de EU en de regeringen trappen er natuurlijk weer vol in !!
  Hoe ongelofelijk stom kan je zijn om een land (de VS) te dienen wat met hun Petro-dollars al jaren over de ruggen van de Europeanen leven en desondanks Biljarden schuld hebben opgebouwd.
  Wij willen vrede, ook met de Russen !
  Laat Amerika zijn eigen oorlogen uitvechten.

 11. Nee hoor, mijn oorlog is het niet. Ik ben tegen oorlog. En een oorlog zogenaamd beindigen door wapens te leveren is hetzelfde als criminaliteit verminderen door mensen wapenbezit toe te staan. Wat een onzin.

 12. Per vandaag worden er allerlei super wapens geleverd: Oekraiene als test terrein voor nieuwe wapens. Waar kun je ze anders testen? Vandaar dat het “onze oorlog” is, want wij moeten betalen voor die wapentesten en wapenhandel. Die katrijnpop Liz wauwelt ook alleen maar wat haar door de mannen ingefluisterd wordt. Ze is er net zo eentje als Moeke Ursula, en die Aussie griezel – het gaat ze alleen maar om hun eigen hachje en ambities.

 13. Vrouwen horen niet op defensie; en zeker niet als minister..

  Die G****f moet nodig onder de bok, misschien dat ze dan normaal gaat doen.
  Onze oorlog????

  Maar GB: zonder reden een and anvallen is deel van hun geschiedenis, zie Irak.
  Zie de chef van de onderzoek commissie die in GB zelfmord pleegde na zijn dood….

  Maar allez: als ze zo graag willen: laat dan hun kabinet samen met de koningin voorop lopen…

 14. ik heb een vraag mbt de oorlog en great Reset

  is participatie van Rusland niet van essentieel belang
  voor een “succesvolle” nieuwe wereld orde?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in