Vrouw protesteerde op Facebook tegen Corona quarantaine – thuis gearresteerd

1
1020

Deze woensdag is er een video uit Melbourne in social media viraal gegaan waarin een zwangere vrouw huisbezoek krijgt van de politie die daar komt om haar in het bijzijn van de kinderen te arresteren. De misdaad van de vrouw is dat ze een bericht op Facebook plaatste waarin ze een protestactie organiseerde tegen de sluiting van de samenleving als gevolg van de pandemie.

De politieagenten die het huis van Zoe Lee binnenkomen hebben ook papieren bij zich waarin staat dat ze het recht hebben om een huiszoeking uit te voeren. Ze nemen niet alleen haar, maar ook haar computers, tablets en mobiele telefoons mee.

Als de vrouw zegt dat ze bereid is de post te verwijderen, zegt de politie dat het misdrijf – “opruiing” – al is gepleegd. Hoewel de zwangere vrouw over een uur een afspraak heeft voor een echo, wordt ze gearresteerd.

Dit is niet de eerste keer dat iets dergelijks in Australië gebeurt. De autoriteiten hebben al regels ingevoerd die ervoor zorgen dat kinderen kunnen worden weggehaald bij ouders die zich niet aan de strenge quarantaineregels houden. Drones worden ook gebruikt om te controleren of burgers maskers dragen en zich aan de regels houden.

Wat de Australiërs ook hebben moeten accepteren is dat de politie op elk moment het huis kan bezoeken om er zeker van te zijn dat de quarantaineregels worden nageleefd, en dit zonder een huiszoekingsbevel.

Politiestaat: autoriteiten lanceren bewakingsdrones om burgers te bespioneren

Australië registreert 963% toename van gangbaar ademhalingsvirus bij "pandemische baby's" die "geen immuniteit" hebben

1 REACTIE

  1. Niet duidelijk wat de vrouw heeft uitgevreten als ze zo zuiver op de graat is waarom zou ze dan haar post willen verwijderen? Als het om aanzetten tot haat gaat zoals hier in nogal wat posts te zien is van allerlei omhooggevallen ongeletterden dan pakken de Aussies dat niet aan zoals in Ollandia Ole Ola.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here