Gouverneur Kate Brown (Democraat) van Oregon, screenshot KATU2

De Democratische gouverneur van de Amerikaanse deelstaat Oregon heeft de sheriffs van de naburige provincies om hulp gevraagd tegen de rellen in de grootste stad van de staat, Portland. De sheriffs weigeren omdat de staat de relschoppers steunt en de politie bestrijdt.

De sheriffs van de provincies (counties) Clackama en Washington in de Amerikaanse deelstaat Oregon zeggen dat ze geen politiepersoneel zullen sturen om te helpen bij protesten in de stad Portland, meldt het lokale Portland kanaal KATU2.

Het besluit van de politiedistricten in de counties Clackmas en Washington werd aangekondigd nadat de Democratische gouverneur van Oregon, Kate Brown, een plan presenteerde om geweld en brandstichting aan te pakken bij rellen die onder andere plaatsvinden tijdens Black Lives Matter demonstraties, maar tegelijkertijd ook de vrijheid van meningsuiting zouden beschermen.

Het plan riep verschillende lokale wetshandhavingsinstanties op om te helpen in de strijd tegen het geweld in Portland, waaronder de hoofdbureaus van de sheriff in Washington en Clackama county.

Clackama county Sheriff Craig Roberts zegt dat de gouverneur geen contact had opgenomen met zijn bureau voordat zij haar plan presenteerde. Hij gelooft ook dat het plan slecht is.

“Het verhogen van wetshandhaving middelen in Portland zal niet het nachtelijk geweld en nu ook moord oplossen. De enige manier om Portland weer veilig te maken is om een beleid te steunen dat criminelen verantwoordelijk houdt voor hun vernietiging en geweld”, zegt Roberts.

Pat Garrett, de sheriff van Washington county, wijst op verschillende risico’s met het plan dat leidde tot zijn beslissing om geen politiepersoneel naar Portland te sturen om Kate Brown te helpen.

  De meest vaccinatie-weigerende groep van allemaal? De hoogopgeleiden

Het handelt zich om “het gebrek aan politieke steun voor de openbare veiligheid, het precaire juridische landschap, de huidige instabiliteit in combinatie met de harde controle van het gebruik van geweld [tegen criminelen] door de politie”, zegy Garrett.

Volgens het plan van Kate Brown wordt ook verwacht dat de politie in Gresham Portland gaat helpen. Het politiedistrict van Gresham heeft soortgelijke twijfels geuit als de andere districten, maar heeft nog niet besloten of het van plan is beramingen op te zetten om de politie van Portland te helpen tegen het escalerende geweld in de grote stad.

De Oregon Police Chiefs Association heeft gisteren aangekondigd dat ze hun beperkte middelen niet willen besteden aan andere plaatsen dan de gemeenschappen die ze dienen.

“Helaas kunnen wij, vanwege het gebrek aan steun voor het werk van de politieautoriteit in combinatie met de strafrechtelijke aansprakelijkheid waaraan politieagenten en hun werkgevers zijn blootgesteld, en het gebrek aan verantwoordingsplicht voor degenen die zijn gearresteerd na het plegen van misdaden, onze gebrekkige middelen niet elders inzetten, dan de gemeenschappen die wij dienen”.

In de tijd sinds Kate Brown haar plan heeft gelanceerd, is het televisiestation KATU2, volgens de eigen verklaring van het station, “overspoeld” door berichten van vele groepen en overheidskantoren die zeggen dat ze Brown in Portland niet zullen helpen.

Kate Brown zelf is teleurgesteld in de reacties. Ze is van mening dat “iedereen moet worden geholpen” in moeilijke situaties. Volgens haar is er ook geen sprake van verplichte deelname; de politiedistricten van de omliggende counties zouden zelf kunnen bepalen welke middelen zij in de gelegenheid stellen om uit te lenen, en wanneer.

Gewelddadige aanvallen van BLM en Antifa, steken appartementen in brand waar “families binnenin zijn opgesloten”

Vorig artikel“De Grote Profeet” George Soros stelt eisen aan de mensen in Europa
Volgend artikelVrouw protesteerde op Facebook tegen Corona quarantaine – thuis gearresteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Een goede ontwikkeling.
  Laat die linksen de door hun zelf gemaakte troep maar oplossen.
  Linkse rakkers nooit iets.
  Altijd aankloppen bij anderen, en je daarna nog proberen te naaien ook.
  Geen steun voor die lui als ze hun beleid niet aanpassen.
  Duidelijk weer minder stemmen voor de Democraten , binnenkort.

 2. “Pat Garrett, de sheriff van Washington county”…..

  Doet denken aan….Pat Garrett , sheriff van Lincoln county schoot in 1881 Billy the kid dood….

  Dat terzijde…..het zegt genoeg allemaal. Burgeroorlog eender hoe de verkiezingen uitpakken, want geen van beide kanten de VS kan er nog op vertrouwen dat de andere partij niet absurde acties gaat ondernemen tegen de tegenpartij zodra de verkiezingen helder zijn….

  Burgeroorlog in de VS is onvermijdelijk.

  Hier in Europa is ook een grote vertrouwens crisis, en zonder vertrouwen geen democratie….

  Als referenda worden genegeerd, als ministers zelf de regels overtreden die ze anderen opleggen, als er word onderhandeld met terroristen en als we landen aanvallen die ons niets hebben gedaan en landen steunen die moordpartijen organiseren…..nou ja, wat moet je nog zeggen…

  Het is hier wachten op de uitbarstingen en we zullen zien dt overheden zo snel als ze kunnen alle verzet de kop zullen indrukken want wie langer dan 24 uur de macht weet te krijgen in een gebied zal anderen reden en motivatie geven ook de wapens op te pakken….

  Gezien de verscheidenheid aan partijen zal er onderling het nodige geweld plaats vinden, wat dan wat door overheden word toegelaten want het is eenvoudiger te vegen dan klappen te krijgen.
  Het doel van de elite is om een Europees volk te creeren dat net slim genoeg is om de eigen kont af te vegen en verder de bek houd. Stelen, roven , moorden en verkrachten, het zal hun ene worst zijn. Zolang de centjes maar blijven komen en rollen, in hun voordeel. Zolang hun pedofielen en veelvraten hun lusten maar kunnen bevredigen, en voor de rest mag alles kapot gaan.

  U ziet, vertrouwen in EU, elite en eigen politici is nul en niet aanwezig….

  Het is wachten op de uitbarsting die alle anderen mee in beweging zet. Het was hun wens onze wereld door elkaar te schudden, maar de elite zal uit die wereld vallen….en alles wat ze lief hebben met hun….

 3. Logisch; Portland steunt zwaar criminelen ten koste van eigen bevolking.
  Ze hebben nu de keus uit twee mogelijkheden:
  –meer vuurwapens vaker gebruiken;
  –op hun knietjes Trump hulp vragen; nationale garde, leger

  Doen ze niks, wordt Portland gesloopt, en-naar ik hoop- burgemeester en gemeenteraad gelynched door mensen die alles verloren hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in