Voormalig Britse Hooggerechtshofrechter: “Negeer despotische wetten!”

Avondklok onaanvaardbaar, burgerlijke ongehoorzaamheid zal het gevolg zijn.

0

Lord Sumption was een rechter van het Hooggerechtshof in het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft zich publiekelijk verzet tegen lockdowns en wordt beschouwd als een fervent tegenstander van het Britse Coronabeleid.

Lord Jonathan Sumption wordt beschouwd als een van de belangrijkste intellectuelen van Groot-Brittannië. Hij is rechter bij het Hooggerechtshof geweest en geeft regelmatig commentaar op politieke vraagstukken. Hij heeft zich herhaaldelijk in het openbaar kritisch uitgelaten over het Coronabeleid van de Britse regering met zijn voorschriften, verboden, lockdowns en uitgaansverboden.

Over de avondklok zegt hij:

Soms is het negeren van dit soort despotische wetten het beste wat je kunt doen. Ik denk dat als de regering lang genoeg volhardt in het opsluiten van mensen, afhankelijk van de zwaarte van de lockdown, burgerlijke ongehoorzaamheid waarschijnlijk het gevolg zal zijn.

Lord Jonathan Sumption © Cambridge Law Faculty (CC BY 3.0)

Jonathan Sumption ziet vrijheid als een hoog goed. Zeker, zegt hij, is het niet de hoogste waarde en moet het in extreme gevallen afleggen tegen andere waarden. Dat is ook zo, zegt hij, bij doodepidemieën. Maar de Coronapandemie is geen dodelijke ziekte als 99 procent van de getroffenen ervan herstelt. Daarom acht hij de crisis niet gevaarlijk genoeg om de hele bevolking in hun huizen op te sluiten.

De huidige crisis creëert verschillende vormen van slachtoffers, zegt hij. Aan de ene kant zijn er inderdaad slachtoffers van het virus. Maar aan de andere kant zijn er veel meer slachtoffers van de dwangmaatregelen. De economische en sociale gevolgen zijn enorm.

Veel mensen zijn zich niet eens bewust van de gevolgen op lange termijn:

Veel van de slachtoffers van deze regelingen zullen zich pas later realiseren dat zij slachtoffer zijn. Sommigen zullen nooit oorzaak en gevolg met elkaar in verband brengen.

In eerste instantie zijn mensen geschokt door de infectie en de meerderheid gelooft de propaganda van de overheid. Maar dan zouden mensen steeds meer de redelijkheid van de maatregelen in twijfel trekken.

  Heeft Corona de griep overwonnen of is Corona de griep?

Als de voorschriften sterk afwijken van de levenswerkelijkheid, zullen de mensen er vroeg of laat stap voor stap van afwijken.

En uiteindelijk kom je op een punt waar de wet volledig wordt genegeerd.

Het Grote Geheel – een wereldorde genegeerd in het Covid-debat

Vorig artikelNieuwe studie toont aan dat lockdowns geen effect hadden op Coronasterfte
Volgend artikelGisteren nog wappie samenzweringstheorie: Pentagon ontwikkelt implanteerbare chip om Corona te bestrijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in