Omdat het door velen verwachte lente-offensief van de Russische strijdkrachten tot nu toe is uitgebleven, zien individuele NAVO-deskundigen Rusland opnieuw als een zekere verliezer van de oorlog. Rusland heeft verouderde wapens, steeds minder munitie, slecht getrainde soldaten en een verouderde oorlogsvoering, zegt men.

“Rusland is militair aan het einde”. Dit is de kop van de Duitse tabloid Bild van vandaag. De krant verwijst naar een niet nader genoemde “hoge” NAVO-functionaris. De krant citeert hem als zeggende dat het door vele militaire experts aangekondigde grootschalige militaire offensief van Rusland niet zal plaatsvinden, bericht Exxpress.

Er zijn verschillende redenen voor het uitblijven van het Russische lente-offensief. Enerzijds is er het “gebrek aan politieke wil” om Russische soldaten in groten getale naar de slagvelden van Oekraïne te sturen. Daarnaast zou er het besef aan Russische zijde bestaan dat het eigen oorlogsmateriaal volledig inferieur is.

Ten slotte kampt het Russische leger ook met een acuut tekort aan munitie. Om nog maar te zwijgen van Rusland’s verouderde oorlogsvoering, waarvoor ouderwetse militaire strategen in Sovjetstijl verantwoordelijk zijn.

De oorlog zal nog dit jaar door Oekraïne worden gewonnen.

Sterker nog, het Russische huurlingenleger Wagner is al meer dan zes maanden bezig zijn tanden te zetten in de stad Bakhmut. Ook het tankoffensief verder naar het zuiden bij Wuhledar is jammerlijk mislukt, zonder noemenswaardige terreinwinst en met duizenden gesneuvelde Russische soldaten, aldus de NAVO-functionaris.

De NAVO-functionaris wees Bild er ook op dat in februari van dit jaar per dag 824 Russische soldaten en huurlingen werden gedood of gewond. Voor elke 200 doden waren er meer dan 600 gewonden.

  Hoeveel de burgers van de NAVO betalen voor de oorlogen van de NAVO

Voor de komende zes maanden voorspelt de NAVO-functionaris niet alleen een Oekraïens tegenoffensief, maar ook dat de oorlog dit jaar zal eindigen. De functionaris laat er geen twijfel over bestaan dat hij een Oekraïense overwinning verwacht.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits bord: Geen vluchtelingenhulp voor blankenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de wereld de dingen ziet
Volgend artikelDe naald en de aangerichte schade
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Werkbezoek van Poetin aan Marioepol en hoe een verslag zowel halve waarheden verkondigd als misleidend is.
  https://www.standaard.be/cnt/dmf20230319_93820434?utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=middagupdate_b&utm_content=small_1&utm_term=0-0&M_BT=1591380631355

  Off topic: vandaag bij de 7e dag, een ‘duidingsprogramma’ op de VRT op zondag vanaf 11 uur waren ze druk bezig met ‘damage control’ om het aangebrachte leed van de corona maatregelingen enigzins te verzachten door zogenaamd ‘voortschrijdend inzicht’ maar dat ze wel achter het angstaanjagen staan omdat het zogenaamd de enige manier was om het volk richting spuit de drijven, een spuit die, ondanks dat er nu bewijzen naar voren komen dat ze geen bescherming bied toch het beste was wat ze hadden kunnen doen, dus Lauterbach, de Duitse kwakzalver werd in bescherming genomen.
  Voor de liefhebber: dit programma wordt op zondagnacht (01u05 VRT) herhaald.

  • https://pnws.be/bijwerking-van-coronavaccin-hartproblemen-daarna-medicatie-en-vervolgens-problemen-met-maag/

   In De Zevende Dag was er vandaag in dat kader een interessante getuigenis van Bart Porters.

   Hij kent enkele gezinnen waar coronavaccinatie heeft gezorgd voor ‘ernstige problemen’.

   Zo is er een gezin waarbij de jongen na vaccinatie hartproblemen kreeg, “daarna medicatie, en vervolgens problemen met de maag.”

   Bart: “Die jongen is nog steeds niet zoals hij zou moeten zijn”.

   Bij een normaal vaccintraject worden de bijwerkingen gedurende enkele jaren opgelijst waarna vervolgens een weloverwogen beslissing genomen wordt.

   • En toch blijven ze volhouden dat ze met dat “vaccin” 350.000 levens gered zouden hebben. Een cijfer dat volledig op lucht is gebaseerd.
    Over de waardeloze testen, waarbij ze konden foetelen bij het leven hadden ze het niet, het waren allemaal ‘corona’ zieken, terwijl de griep ineens verdwenen is, ook daar werd met geen woord over gerept. En die griepspuit werkt ook niet want moet ieder jaar opnieuw gezet worden.
    Ze geven toe dat de spuit niet zo goed werkt als voorspeld, maar toch blijven ze volhouden dat het een goede zaak was/is.
    Vandaar dat ik stelde; ze doen aan ‘damage control’
    Ik heb in het verleden al heel wat boze brieven naar de VRT ombudsman gestuurd omdat ze misleidende en zelfs leugenachtige berichten verkondigden, maar ik was een wappie en vaccin ontkenner en hun ” factcheckers’ hebben altijd gelijk. Dus niet, zoals steeds vaker word aangetoond, maar rectificeren doen ze niet.

 2. p.s. ik lach me iedere keer rot om de defensie commercial…..Generatie D….D generatie…..spijker op de kop, maar zelf een bord voor de kop hebben. die reclame jongens en meisjes toch….

  Hoe de waarheid verborgen is met een letter opschuiven…..

 3. Oekraïne heeft al meer dan 350.000 militairen verloren en dat ik nog zwak uitgedrukt! Daarbij komen ook nog de slachtoffers die niet Oekraïense zijn zoals huurlingen, Polen, Amerikanen, en nog een aantal uit EU landen. En Bakhmut is zo goed als plat gebombardeerd er is niks meer van over. Het zal niet lang meer gaan duren voordat de VS een vieze Fals Flag bom op een ander land gooit om zo de oorlog officieel te maken in een Wereld Oorlog!

 4. Sommige mensen willen altijd gelijk hebben, en hun argumenten liggen op het vlak van afhankelijkheid denk ik. Zo werd ik pas uitgenodigd op een begrafenis, het laatste afscheid, maar een dag daarvoor had ik koorts, ik dacht al even dat ik corona had, nadat ik door de regen naar huis was gefietst met 2 graden boven nul. Bovendien ben ik een beetje een vreemde eend in de bijt van al die familie. Ik ging achteraf uit solidariteit even langs bij zijn echtgenote, ze hadden me toch niet meer nodig om het graf te graven. Ik werd gelijk bekritiseerd dat ik niet mijn laatste shag wilde delen die ik ’s nachts nodig heb als ik na mijn bezoek nog bezig ben. Ook was ik onverschillig geweest naar haar man, die ik bij hoog en laag heb verdedigd toen ze hem het huis uit wilde zetten; ik was nu te egoïstisch dat ik haar niet had getrakteerd enzovoort. Ze was nu ook weer erger tegen Poetin.
  Duitsers zijn het meest koppig van al, ik fietste vorige week weg van huis en het begon te regenen. Ik wilde even schuilen bij een bushokje om te zien of ik terug zou gaan of niet. Er zat een Duitser met zijn mountainbike te schuilen, hij keek op zijn radar voor me, het zou 20 minuten duren. Erg sympathiek vooral voor een Duitser. Ik berekende wat ik hem kon vertellen in die tussentijd. Ik lichtte hem in over alles wat in Duitsland taboe is, inclusief WO2 en Oekraïne en de Joden; hij kon toch niet weg. Ik heb geleerd van Rudolf Steiner dat je ieder leeg moment nuttig kan gebruiken. Toen het opklaarde schreef ik nog een link op, als huiswerk, hij had hier een vakantiehuisje, maar hij bedankte. Zo zijn ze.
  Vandaag kwam ik weer langs, ik draaide een sjekkie en een vrouwtje in zwarte kousen van de gereformeerde kerk werd afgezet. Ik had nu maar een paar minuten. Ze was geabonneerd op de nieuwsbrief van Baudet zei ze. Ik was verrast. Overal waren de omgekeerde vlaggen weer teruggedraaid met dankuitingen van de BoerBurgerBeweging. De vrouw had er echter een hard hoofd in. Ze is de enige in de wijde omgeving die in zwarte kousen loopt, maar iedereen die hier in deze omgeving komt heeft het over de zwarte kousen, en zet zich ertegen af. Dat typeert een progressieve partij, als D66.
  Als je het niet weet dan denken ze dat het er niet is, zei ze over de Duitsers.

 5. Ik zag beelden over s400 luchtafweer recent geplaatst rondom Moskou, eerder berichten over het nalopen / onderhoud nucleaire schuilkelders. Ik heb het gevoel dat rusland zich heeft voorbereid op totale oorlog met alle middelen.
  Indien ze dit op het nos journaal lieten zien, dan zou de bevolking hier de
  huidige situatie serieuzer nemen.
  Ik denk dat ons leven momenteel afhangt van de terughoudendheid en koelbloedigheid van Rusland. Indien Rusland tot first strike overgaat is het hier afgelopen. Rusland heeft meer, betere en snellere nucleaire wapens dan het westen.
  Hierbij maakt het geen verschil of je voor Oekraïne bent of voor Rusland.

  • Ze zijn bang voor paniek. Nederlanders zijn pragmatisch en denken niet verder dan hun neus lang is. Ze brengen alles terug tot hun enge maatstaven, en de leuksten offeren daar makkelijk een mensenleven voor op als ze er toch niets voor hoeven te doen.
   Naarmate de ‘solidariteit’ op groter schaal, met immigranten toeneemt, neemt die in realiteit af met ieder ander. Ze zien dat op hetzelfde vlak als hun vakantie. Want onze maatschappij draait om competitie, al neemt dat hier kleinere en kleinzieliger vormen aan die ze zien als samen delen en gezelligheid.
   Dan worden ze stoer, in hun fysieke reflexen, en gaan ze om de doodstraf roepen als je even verkeerd kijkt. Het gebeurt iedere dag.

 6. Volgens de NAVO is het Russische leger ten einde.
  Ik zou zeggen; laat alle beschikbare jachtvliegtuigen nu dan snel opstijgen om de genade klap uit te delen.
  Maar ik denk toch dat ze dat niet aandurven.

 7. Navo…in 1976 , 2 jaar na mijn opleiding op de ernst caszimierkazerne te roermond….als zogenaamde parate hap(!) naar Seedorf.
  Navo in Seedorf….42 blj amx pantserinfanterie….iets verderop 103 verkennings-eskradon met jajajaja de leopardjes.
  Nog wat meer navo gerealteerd spul… al met al 4 jaar zoepe toepe en op de proem kroepe.
  Hebben honderden liters benzine gezien gejat worden vanuit de opslag waar de amx stonden( franse baggertroep met een vliegtuigmotor uit de 2de wereldoorlog die niet voldeed…maar wel door de zuunige ollanders gekocht werden als pantserinfanterie-voertuigen.
  Een drama pur sang..ouwe franse troep en 75% stond kapot/ niet startend en/of met problemen in opslag.
  oefeningen…4 jaar meegedraaid …vande amx naar de amerikaanse teringzooi…o.a de m113..die nu als schietduif/schijf door de russen worden afgeknald als konijnjes.
  maar we kregen de ypr van de maf/daf..en ja hoor de russen zitten nu nog te schaterlachen wat wij..de stomme ollanders ons laten/lieten aanpraten door die graftakken yankees.
  Wat is er veranderd?
  NIETS..nog steeds lopen de haagse homo,s lesbo,s transgenders hun lulletje en kutje onder de vlaggetjes van de europese unie een vreugderondje op het maliveldje/het dammetje en het zuiderparkje ..joehoe joehoe..en ene van der plas wef.en kartel gerelateerd….stuurt den boer aan het gasssss.

   • Jules van Rooyen, de schrijver van het boek “Sluiproutes van de Macht” werkte voor het leger als officier en was verbaasd dat al zijn collega’s vrijmetselaar waren. Daar komt de incompetentie vandaan. De meeste besturen in de burgermaatschappij zijn ook gecontroleerd door vrijmetselaars net zoals Rutte en Kaag, daar kan je echt geen oorlog mee winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in