Op het slagveld heeft Oekraïne pionierswerk verricht met de Muggen Tactiek – dat is het sturen van eenheden van tientallen soldaten die in meerdere zwermen tegelijk op Russische verdedigingswerken afrennen, over een half dozijn salienten langs de contactlinie. Tegelijkertijd hebben president Vladimir Zelensky en zijn generale staf in de lucht en op zee de Bloedige Speldenprik Tactiek bedacht – dat zijn drones die exploderen op Russische doelen zoals de Krimbrug of de senaatskoepel van het Kremlin, schrijft John Helmer.

Het doel van beide, muggen en speldenprikken, is oorlogsvoering als public relations, Zelensky maakt reclame voor de illusie dat het Oekraïense leger zijn offensief tegen Rusland kan winnen, ongeacht hoe groot het verlies aan Oekraïense manschappen en materieel is; ongeacht hoe weinig hun impact op de Russische strijdkrachten is.

Het echte doelwit van deze bloedige PR zijn niet de Russen. Het zijn Zelensky’s NAVO-bondgenoten en betaalmeesters die hem tijdens de NAVO-top van 11 en 12 juli in het geheim waarschuwden dat de kasstroom en het enthousiasme al aan het afnemen zijn, en tegen Kerstmis wel eens gekort zouden kunnen worden. De tactiek van bloedige PR houdt in dat de dagelijkse nederlaag er als een op handen zijnde overwinning uitziet, met voorwaarden: NAVO jachtbommenwerpers die doen alsof ze Oekraïens zijn; Poolse troepen rond Lvov die doen alsof ze de heropleving van de Pools-Litouwse unie van 1386 zijn; en graanschepen als oorlogsschepen op de Zwarte Zee, die doen alsof ze de hongerigste bevolkingen van de wereld voeden.

Luister naar het interview met Basil Valentine, TNT Radio, vanaf minuut 34:10.

  Pepe Escobar: BRICS 11 - Strategische Tour de Force

In zijn verklaring over de aanval op de Krimbrug twaalf uur later, zei het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken “als het onderzoek uitwijst dat de oppervlaktedrones die de brug aanvielen van westerse oorsprong zijn, en dat westerse landen een rol speelden bij het plannen, sponsoren en uitvoeren van deze operatie, dan zal dit hun medeplichtigheid aan de terroristische activiteiten van het regime in Kiev bevestigen.”

Gevraagd om commentaar, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken: “Dit is een situatie die we in de gaten houden. Euh, en ik heb daar niet echt iets specifieks over te zeggen, eeh, alleen, euhh, ik kan zeggen dat als algemeen voorstel, Oekraïne natuurlijk moet beslissen hoe het deze oorlog voert ter verdediging van zijn umm grondgebied, zijn mensen, ehhh zijn vrijheid.”

Opslagterminal voor stookolie in de haven van Ilyechevsk, Odessa, getroffen door zeven Russische raketten op 18 juli.

Lees dit voor achtergrondinformatie over het Graaninitiatief voor de Zwarte Zee van 20 juli en de rol van VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en zijn Ondersecretaris-generaal voor Humanitaire Zaken Martin Griffiths.

De kerstdeadline voor het Oekraïense offensief om te winnen of te sterven werd hier gemeld. Canadese bronnen beweren dat de deadline die Zelensky tijdens de top in Vilnius kreeg, tot november was.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne Situatierapport: ‘Muggen’-tactieken – S-200 landaanvallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoor de derde opeenvolgende dag “hel” in Odessa: Russen vernietigen volledig de militaire infrastructuur van de stad (Video’s)
Volgend artikelWaar verdwijnen de kinderen naar toe?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Wat zullen de russen in het algemeen een hekel hebben aan burgers van de EU en de VS! Ik zou niet weten hoe te reageren als de Russen voor mijn deur staan om hun eigendom op te eisen! Een buitengewoon vervelend moment! Heeft er nog iemand euthanasie poeder?

  2. Dit is buitengewoon ziekelijk. De kerstdeadline ? En daarna komt er weer een lente of zomer deadline en opnieuw een herfst offensief en weer een nieuwe eindejaars deadline. En de waanzin blijft duren en bloed blijft onnodig vloeien. Dit is echt pervers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in