De ‘westerse’ media kunnen niet beslissen of Bakhmut een strategische stad is of weinig strategische waarde heeft. Zij beweren dat beide het geval is, schrijft Bernhard.

Bakhmut is natuurlijk van strategische waarde. Het is het kruispunt van drie grote treinlijnen en vier grote wegen (M-03, M-32, T-13-02, T-05-13). Als zodanig is het de spil van de hele Donbas-regio. Daarnaast heeft het ook enkele waardevolle mineraalmijnen.

Klik voor groot

Daarom heeft de Oekraïense regering tienduizenden van haar troepen gestuurd om voor die stad te vechten en te sterven.

Mensen die iets anders beweren zijn doen simpel aan coping

Enkele voorbeelden:

  Geen dubbele standaarden en straffeloosheid meer. Het Westen provoceert Rusland. Resultaat: Kernwapens in Wit-Rusland aan NAVO-grenzen

Dit stuk van DW, oorspronkelijk geschreven in het Russisch, is waarschijnlijk het beste over deze kwestie:

Bakhmut: Wat zal de uitkomst zijn van de strijd? – DW – 3 maart 2023

Bakhmut is van groot strategisch belang voor zowel de Oekraïense als de Russische strijdkrachten, zegt Marina Miron, een research fellow aan het Centre for Military Ethics van King’s College London. Miron denkt dat als de Russische troepen de stad innemen, ze verder zullen oprukken, misschien wel richting Kramatorsk.

“Ze zouden belangrijke wegen controleren, de Oekraïense strijdkrachten afsnijden en de verdediging voor hen veel moeilijker maken,” zegt Miron. Ze waarschuwt dat dit ook het moreel van de Oekraïense troepen zou ondermijnen, en ertoe zou kunnen leiden dat westerse partners hun vertrouwen in de capaciteiten van het Oekraïense leger verliezen.

Ralph Thiele, een gepensioneerde Duitse kolonel die deel heeft uitgemaakt van de persoonlijke staf van de geallieerde opperbevelhebber van de NAVO, is het daarmee eens. “De Oekraïense kant wordt in principe gedwongen – ook door zijn westerse partners – om successen te boeken. Er moet een soort constante publieke rechtvaardiging zijn voor de enorme hoeveelheid steun die aan Oekraïne wordt gegeven,” zegt Thiele.

Mike Martin, een onderzoeker aan het King’s College in Londen, zegt dat Rusland volhardt in zijn pogingen om Bakhmut te veroveren omdat het strookt met Poetins verklaarde oorlogsdoel om, in zijn woorden, “de Donbas te bevrijden”. Martin legt uit: “Als je kijkt naar de manier waarop de wegen en het spoorwegnet zijn ingericht, zijn er twee grotere nederzettingen ten westen van Bakhmut, maar nog steeds in de Donbas: Sloviansk en Kramatorsk. En om die grotere steden in te nemen, wat hij moet doen om zijn strategische doel te bereiken, moet hij eerst Bakhmut innemen.”

De Oekraïners in Bakhmut en elders zijn 10 tegen 1 onderbewapend:

  Is Rusland van plan te verliezen?

De oorlog in Oekraïne is een hevige strijd geworden die gedomineerd wordt door artillerie, en de Oekraïense troepen opereren met een enorme achterstand: Rusland heeft een numeriek overwicht van 10 zware kanonnen tegen elke één waarover Kiev beschikt. Bovendien heeft Oekraïne bijna geen munitie meer en heeft het dringend munitie nodig, waarschuwde de regering van Volodymyr Zelenskiy.

Volgens gegevens van de Europese Commissie waartoe EL PAÍS toegang had, vuurt Rusland tussen 40.000 en 50.000 artilleriegranaten per dag af, tegenover 5.000-6.000 die de Oekraïense strijdkrachten verbruiken. De Estse regering, die een van de grootste bijdragen levert aan de oorlogsinspanningen van Kiev, schat het gemiddelde gebruik van artillerie op 20.000 tot 60.000 Russische granaten per dag, en 2.000 tot 7.000 Oekraïense granaten, volgens een document dat Tallinn aan de EU-lidstaten heeft gestuurd en waartoe deze krant toegang had. Deze aantallen komen neer op 600.000 tot 1,8 miljoen Russische granaten per maand, tegenover 60.000 tot 210.000 van de Oekraïense artillerie.

In de afgelopen zes weken heeft de Russische tegen-artilleriecampagne zo’n 500 extra Oekraïense houwitsers en meervoudige raketwerpers vernietigd. De Russische Lancet zelfmoorddrones (video’s) hebben veel van dat werk gedaan. Rusland heeft daarmee zijn eigen artillerievoordeel nog verder vergroot.

Aangezien artillerie de belangrijkste moordenaar is in elke moderne oorlog, betekent dit ook dat het aantal slachtoffers aan beide zijden in dezelfde verhouding zal staan tot het aantal kanonnen en granaten dat door elke partij wordt afgevuurd.

De afgelopen weken meldde het dagelijkse ‘clobber report’ van het Russische ministerie van Defensie zo’n 350-400 Oekraïense soldaten die per dag langs de hele frontlijn werden gedood. Op donderdag steeg dat aantal tot 640, het bleef op 640 in het rapport van vrijdag en steeg tot 880 in het rapport van vandaag. 490 daarvan werden gemeld in het Bakhmut-gebied.

  Het Westen dwingt Rusland om heel Oekraïne terug te nemen

BBC werkt samen met andere organisaties om elke aankondiging van een dode soldaat in de Russische lokale media te tellen. Sinds het begin van de oorlog zijn er in totaal 16.000 geïdentificeerd:

Gedurende heel 2022 meldden Russische bronnen gewoonlijk ongeveer 250-300 doden per week, een verdubbeling in januari en een verdere toename in februari.

Russische bronnen melden minder doden per week dan Oekraïense doden per dag. De verhouding is weer ongeveer 10 Oekraïners voor 1 Rus. Dat aantal Russische doden is verdubbeld in januari en verder toegenomen in februari zegt de BBC. Maar de verhouding van 10 op 1 tussen Oekraïense en Russische doden zal nog steeds hetzelfde zijn geweest.

Ik zeg al een tijdje dat Bakhmut zich in een operationele omsingeling bevindt. De Russische artillerie kan de laatste in- en uitvalswegen bereiken. Sinds drie dagen is Bakhmut in tactische omsingeling. Russisch direct vuur, d.w.z. tankkanonnen en draagbare antitankraketten, kan nu alle aanvoerroutes van Bakhmut bestrijken. Ze zullen schieten op elke auto die daarheen probeert te rijden. Dat is een van de redenen waarom het aantal gerapporteerde doden sterk is toegenomen.

Mocht Oekraïne besluiten zijn soldaten te bevelen in Bakhmut te blijven, dan wordt de stad fysiek omsingeld. Alle wegen zullen worden geblokkeerd, niet alleen door vuur, maar ook door zwaar bewapende Russische controleposten. De Oekraïense soldaten in Bakhmut, enkele duizenden schijnen er nog te zijn, zullen dan slechts twee opties hebben: zich overgeven of sterven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense burgers zeggen “Fascistische neonazistisch Azov-regiment schiet op de burgerbevolking” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoedselrantsoenering begint in het Verenigd Koninkrijk als middel om de komende tekorten te “normaliseren” in afwachting van de ineenstorting
Volgend artikelVS afgevaardigde Greene tegen Zelensky: “Blijf met je handen van onze zonen en dochters af”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. NOS

  NOS Teletekst 125

  “Geen terugtrekking uit Bachmoet”

  Het Oekraïense leger benadrukt dat er
  nog steeds wordt gevochten in en om de
  stad Bachmoet.Het Russische leger is al
  dagen bezig met een offensief om de
  stad te veroveren.

  In verschillende media werd de
  afgelopen dagen gespeculeerd over de
  terugtrekking van het Oekraïense leger.
  Het opblazen van twee belangrijke
  bruggen zou daarop wijzen.Daarmee zou
  de laatste bevoorradingsroute naar de
  stad zijn doorgesneden.

  Een Oekraïense legerwoordvoerder zegt
  tegen CNN dat troepen elkaar afwisselen
  in de gevechten.Van een terugtrekking
  is volgens hem geen sprake.

 2. Oekiestan heeft bijna 150 billioen dollardjes aan hulp gekregen
  Zouden ze verlies toegeven, wordt degeldkraan dicht gedraaid
  Naar Oekiestan gestuurde wapens kan je o.a. terugvinden bij Zweedse bendes.
  Ik zag net op tv Oekies die nog steeds overtuigd zijn dat ze winnen.
  Deeerste Leopard 2 van Polen is buitgemaakt door de russen
  Zag een video, waar oekies getrained werden om een tank te gebruiken. Ging niet helemaal goed; een tank lag op zijn zij….

  Het is van belang dat Rusland Bakmuth snel neemt–dan is de kans groot dat de leveranties van wapens stoppen.
  Alhoewel ik denk, dat er vliegtuigen gestuurdgaan worden.
  Biden zat dat zo hardte ontkennen dat het wel waar moet zijn…

  • Neem je egaa : je kat , hond, eend mee
   new world order controle heilstaat.
   Waar je kids, beesten lijkt te kunnen naaien. En er mee wegkomt ook.
   Met

   • Erasmus biolab zal ongetwijfeld met de nieuwe criminaliteit binnenkort, embryo’s met dierlijke cellijnen op de markt komen.
    Nederland nazi land 2 en 3 wo

    • POETIN , wellicht wil hij bij ‘t gevonden materiaal 🇺🇦 Dit de wereld rondsturen.
     om de niet nazi’s te laten zien waar dit soort voor staat;
     AH aanhangers.

 3. De beer is los; 88 Nazi tanks zijn bij de Oeki grens; Leopard 2 vanuit Spanje, Polen en baltische staten.

  Hadden de USA in 1991 geen clusterbommen tegen tanks in Koeweit? Twee bommen en alle Irakese
  tanks waren naar het Wahala.
  Als de Russen die ook hebben, is nu het moment om die te gebruiken.

  Trouwens: die Leopard 1: is updated in 1987…..

 4. Het wordt nu tijd om een grotestad plat te gooien in de Oekraine; en, zo er geen overgave is, om de 3dagen nog een. Na twee of drie steden geven ze zich wel over.

  Maar ik ben ervan overtuigd, dat Putin hardzal reageren. EMP? Neutronen wapen?

  Ook is een oorlogsbodem van de Russen in de Krim met USA raket gezonken…..

 5. 50 Amerikaanse F16 zijn in Polen geland, met het smoesje: piloten hebben lange tijd om te trainen nodig; werkelijkheid: ze waren al in 2011 getrained.

  8 Typhones van England zijn er ook gearriveerd.
  ————–
  WO3 is officieel begonnen.
  Oekraine zal branden.

  het land bestaat al niet meer; minder dan de helft van populatie is aanwezig; vluchtelingen willen niet terug naar de Oekraine.
  Infrastructuur in puin, veel huizen bestaan niet meer.

 6. Het is mi Op papier ingedeeld voor USA , EU bedrijven , landjepik . Het gaat ze nooit om mensen
  Ze creeeren een probleem op diverse vlakken, moraal over de scheef gaan, infiltreren, ontwrichten , dan komen ze het oplossen , en is iedereen ‘ blij’
  2 e Wereldoorlog idem .
  Denk dat de “ great leader “ wereldheerschappij klaarstaat. Is iedereen weer ‘ blij’ orde uit chaos
  Zelfde laken en satanistische pak.

  Wordt een zware strijd!

  Ik hoop dat

  • Zware strijd voor de mensen, niet voor henzelf, of nazi landgenoten die zonder moraal besef de populatie een mega slag heeft aangebracht dmv prik. Misleiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in