Eerder deze week nodigde Tucker Carlson de maïs- en sojabonenboer uit Iowa, Ben Riensche, in zijn hoogst gewaardeerde programma uit om te praten over de enorme inflatie die wij hier thuis in de voedselprijzen gaan meemaken, schrijft Jim Hoft.

Volgens Rienshe kunnen de prijzen van levensmiddelen tot $1.000 per maand stijgen als gevolg van de Russische sancties op kunstmest.

Transcript via Real Clear Politics.

“Het is gênant hoe weinig de meeste mensen weten over kunstmest, wat het betekent, vertel ons de implicaties van deze sanctie?” vroeg Carlson.

“Stijgende kunstmestprijzen zullen waarschijnlijk de voedselprijzen doen stijgen,” zei Riensche. “Als u al boos bent dat de benzineprijs met een dollar of twee per gallon gestegen is, wacht dan maar tot uw boodschappenrekening met 1000 dollar per maand gestegen is. En het manifesteert zich misschien niet alleen in termen van prijs, het zou ook de hoeveelheid kunnen zijn. Het lege-schappensyndroom moet net beginnen.”

“Het spijt me, ik wilde er alleen zeker van zijn dat ik je goed gehoord heb. Omhoog met $1000 per maand?” vroeg een ongelovige Carlson.

“Zeker,” antwoordde Riensche. “De prijs van de teelt van mijn gewassen, of de belangrijkste gewassen, maïs, sojabonen, tarwe, rijst, katoen zijn 30 tot 40% gestegen. Ze zijn op mijn boerderij. En het grootste deel daarvan is kunstmest. De stikstofprijzen zijn 3 keer zo hoog als bij de linker oogst die we erin gestopt hebben. Fosfor en kalium zijn verdubbeld.”

De zaken staan op het punt om echt te worden dankzij de mislukkingen van Joe Biden’s buitenlands beleid.

  Dronebeelden tonen enorme verwoesting van Bakhmut

Zero Hedge heeft meer.

Zij die het hebben, geven het niet meer weg, en zij die het niet hebben, zullen binnenkort midden in een epische voedselcrisis terechtkomen.

Slechts enkele uren nadat wij gemeld hebben dat Rusland de uitvoer van kunstmest effectief verboden heeft, heeft Hongarije – een van de meest graanrijke landen van Europa – de wagens omgedraaid en, beseffend welke kant de wind op waait, zojuist in een verklaring aangekondigd dat het met onmiddellijke ingang alle graanexport zal verbieden .

Verwacht dat de tarweprijzen, die reeds recordhoogten bereikt hebben, vanaf hier prompt zullen verdubbelen in de komende weken, als de wereld zich realiseert hoe groot de wereldwijde voedselcrisis is die eraan komt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluidenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZelensky’s aanval op de NAVO: “Zij sterven nu door jullie!”
Volgend artikelDe man die Oekraïne verkocht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. De groene imbecielen zullen nu ondervinden hoe politiek op hoger niveau werkt. En dat EU land Hongarije stopt met uitvoer graan is eerste teken uiteenvallen EU..wat een goede zaak zou zijn! Eens curieus wat gekken van N-VA en VB (die de Oekraïners schatjes vinden) weldra gaan zeggen!

 2. Voldoende echte mest in Nederland. Eens zien of onze Groene Khmer vasthoudt aan het verzonnen probleem van te hoge stikstofuitstoot als ze niets meer te eten hebben.

 3. Zou Bill Gates hier voorkennis van gehad hebben????
  Hij heeft kort geleden heel veel landbouw grond in de USA opgekocht.
  Hij is momenteel de grootste LANDBOUWGROND BEZITTER van Amerika.! Dat geeft te denken.

  Deze man heeft wel een goede neus voor geld. Dat is niet te ontkennen.
  Maar hij is helaas ook een eugenist!!!!

  Na eerste de hele wereld “ verslaafd “ te hebben gemaakt aan internet en PC’s is hij “ overgestapt naar Farmacie, waarvan hij zelf zegt dat dit de beste deal van zijn leven is geweest.

  Nu IS hij zelfs zo machtig is dat hij de WHO met zijn ( donatie) geld in handen heeft, daar mensen kan benoemen en ontslaan , de WHO laten zeggen wat hij wil en zelfs nu vaccinaties ( op totaal foute mRNA basis ( Moderna was zijn eerste vaccin ooit!)) heeft ontwikkeld, en verplichten kan om iedereen aan zijn vaccinatie Programma deel te laten nemen, ( w.s door omkoping en foute informatie )
  GAAT HIJ IN DE ARGRARISCH SECTOR ZIJN GELD BINNEN HARKEN. ❗️

  Door dit bericht gaan bij mij alle alarm bellen rinkelen.
  Ik heb Één TROOST……. OOK OP BILL GATES ZIJN LAATSTE HEM ( doodshemd) ZIT GEEN ZAKJE😉

 4. Orban is een ECHTE leider. Hij ziet dat de grote landen lagere landbouwproductie krijgen omdat kunstmest duurder zal worden, dus zal de export van graan toenemen, en de prijs stijgen.

  NIET in Hongarije; export verbod op graan; dus prijs blijft redellijk stabiel…

 5. En intussen verbieden onze onnozele bestuurders het gebruik van natuurmest , sluiten ze veeteeltbedrijven die de bron zijn van natuurmest omdat stikstof zogenaamd een negatief effect zou hebben op het grondwater . Het negatief effect op de massale sterfte door ondervoeding van mens en dier zal hun worst wezen ….

  • Omdat het allemaal bij het plan hoort. Onze M. zit er tot over z’n oren in en kan me zelfs voorstellen dat ie een van de architecten is. Die man is zo megalomaan als de pest. Kan me voorstellen dat ze ‘m 1000 maagden beloofd hebben van zo’n 600 weken oud. Bij leven welteverstaan.

 6. Er worden geen lieve koekjes meer gebakken.

  Ik wacht op een EMP van de zon, Kan iedereen back to basic en weer normaal doen.
  Dan is AI overleden.
  De mobiel begraven.
  Computer en de TV bij het grofvuil.
  Gaan we mensen helpen bij het afkicken van het internet.
  Praten we weer face to face tijdens ruilhandel.
  kijken we naar de lucht om te weten wat voor weer het gaat worden (Gerrit Hiemstra zal dan wel overleden zijn)
  De MSM is dan een vies woord uit het verleden.
  En Den Haag is bezaaid met hooivorken met in de verte de verweerde touwen van de nog staande galgen.
  ( ik mijmer even verder…….)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in