Een Russische opmars wordt geregistreerd bij Bakhmut, na Soledar, waarbij de manoeuvre van Surovikin belangrijke resultaten oplevert:

Russische troepen hebben na maandenlange gevechten Opitne ontruimd, braken door de volgende Oekraïense verdedigingslinie, versloegen de Oekraïners bij Krasnaya Gora en slaagden erin de stad binnen te dringen, schrijft WarNews24/7.

De confrontaties vinden plaats in de eerste huizen. Ooggetuigen beschrijven zeer hevige gevechten waarbij allerlei soorten wapens worden gebruikt, van tanks tot luchtmacht.

Krasnaya Gora ligt ten noorden van Pidhorodne en naast de snelweg Bakhmut-Slavyansk.

Tegelijkertijd:

 • Wagners troepen zijn aan de rand van Pidhorodne.
 • De Russen lanceerden een algehele aanval op Klesjtsjevka vanuit het zuiden, oosten en noorden.
 • Russische troepen hebben het bosgebied ten oosten van Bakhmut ontruimd.
 • De Russen controleren ook de weg die Soledar met Bakhmut verbindt dankzij de opmars naar Bakhmutskoe (Zuid-Soledar) en Pidorodnoe. Soledar kan niet langer versterkingen ontvangen van Bakhmut.

In de stad Bakhmut:

De noordelijke Wagner-troepengroep ontmoette de zuidelijke troepengroep bij het afvalsorteercentrum aan het einde van de Fedora Makshimenkastraat in Bakhmut. Het hele gebied werd ontruimd.

Nieuwe video toont een Russische drone die de situatie in de eerste gebouwen van de stad Bakhmut vanuit het zuiden en noorden van de buitenwijk Opitne in de gaten houdt. De drone bevestigt dat het Oekraïense leger zich heeft teruggetrokken in de stad. De Russische drone vloog zonder problemen in deze zone.

Video: Russisch bombardement van Bakhmut met TOS-1 thermobarische raketten

Video: Russische drone registreert de situatie in zuidelijk Bakhmut

De Russen omsingelden Kleeshevka: ze trokken het dorp binnen en bombardeerden Pidhorodne

In de afgelopen 48 uur zijn het Russische leger en zijn geallieerde strijdkrachten ten zuiden van Klishchiivka/Кліщіївка opgerukt en hebben zij een aanval op het dorp gelanceerd vanuit het oosten, zuiden en noorden.

  Zombieoorlog: Plan B voor Oekraïne

De Oekraïense troepen bevonden zich in een zeer moeilijke positie omdat het Russische leger het dorp vanuit twee punten binnendrong. Het Oekraïense commando slaagde er echter in de Russische aanval af te slaan door versterking te vragen vanuit de stad Bakhmut. Ondanks het Oekraïense succes is de situatie voor hen vrij moeilijk.

In het noordoosten van Bakhmut blijven Wagner PMC-soldaten de Oekraïense troepen in de richting van het dorp Pidhorodne duwen.

De afgelopen twee dagen zijn de PMC-troepen van Wagner het gipsmijn-gebied binnengedrongen, langs de snelweg M-03 en door de bosgebieden.

De bezetting van dit gebied zal de Russische troepen in staat stellen het noordelijke deel van Bakhmut binnen te gaan. Tegelijkertijd wordt van daaruit een nieuw Russisch offensief ingezet langs de M-03 richting Krasnaya Gora en Berkhovka.

Video: Artillerie beschiet Oekraïners die proberen te infiltreren in door Rusland gecontroleerd gebied van Bakhmut

Video: Russische artillerie in actie in Bakhmut

Eindelijk een einde! De Russen namen het dorp in en braken door de volgende Oekraïense verdediging

Russische troepen zijn erin geslaagd om na maandenlange gevechten een einde te maken aan de Opitne-thriller. Dit dorp is de afgelopen maand voortdurend van eigenaar veranderd, maar nu zijn de Russen erin geslaagd het volledig te ontruimen.

Russische troepen namen aanvankelijk de controle over de Iljitsj Avenue in Opitne over. 48 uur geleden slaagden ze erin de resterende 10%, die onder Oekraïense controle bleef, te zuiveren.

PMC ‘Wagner’-troepen waren toen in staat om door de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten te breken tussen Opitne en Bakhmut. Nu vallen Russische troepen de stad Bakhmut aan vanuit de zuidoostelijke buitenwijken.

  Financiën, klimaat, diplomatie, wetenschap, geneeskunde, onderwijs en psychologie: De "deskundigen" zijn VERKEERD over bijna alles

De gevechten vinden plaats in de eerste 3 hoge gebouwen bij de ingang van de stad.

Video: Russische soldaat aan het front in Bakhmut

Video: Ka-52 raakt Oekraïens doelwit

Een tweede klap volgt

Video: Russische tank raakt Oekraïens doelwit

Bekijk kaarten van Bakhmut

Kaart: De verbinding Soledar-Bakhmut werd onderbroken

Klik voor groot

Kaarten: De Russische aanval op Krasnaja Gora


Kaart: De huizenblokken van de stad Bakhmut

Klik voor groot

Kaarten: De Russische aanval vanuit Opitne naar de stad Bakhmut

Klik voor groot
Klik voor groot

Kaart: De Russische drievoudige aanvalsas richting Podgorodne en de ontruiming van de boszone

Klik voor groot
Klik voor groot

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video 18+: Opnieuw bewijs van massa-executie van Russische krijgsgevangenen door Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTragedie slaat toe: Covid-19 vaccin gelinkt aan 630% toename van oversterfte onder kinderen in Europa
Volgend artikelHet plan om Rusland op te delen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

  • Bekijk het positief.
   Deze gepantserde infanterievoertuigen kunnen tot 7 soldaten vervoeren. Komt daar nog de bestuurder, schutter en boordcommandant bij wat in het totaal 10 geeft, dus 1 raket (of 1 welgemikt schot van een tank) volstaat om 10 man + voertuig uit te schakelen.
   10 man minder die inzetbaar zijn, men moet ze natuurlijk tijdig onderscheppen. 😉

 1. Luister dit maar eens en je hoort dan wel hoe of alles van den beginne in elkaar zit. Best wel interessant voor mensen die nog geen enkele weet hebben hoe alles begonnen is. Hoop dat Frontnieuws dit bijbelse ” gedoe ” toestaat😉
  Halverwege zie je pas echt waar het om gaat, dus aub luister het eens. https://youtu.be/tft9T32BNgc

  • @ Gerrit januari 6, 2023 at 17:54,
   Ik heb het bekeken en vanaf de 18de eeuw was ik al op de hoogte ervan. De geboorte van de Rothschilds imperium tot heden. Dat ziet er somber uit voor ons nu er ongeveer 75% zich hebben misleiden met het zogenaamde experimentele vaccin te nemen, waardoor hun eigen wil uitgeschakeld wordt en veel agressiever naar hun medemens zijn geworden. Dat viel mij steeds meer op, vooral die mensen die hun 4de of 5de injectie of te wel 2de booster en hun zogenaamde griepprik hebben gehaald. Daar ook de frequentie van de GSM masten de laatste tijd hoger staan, dan begin september. Want buiten voel ik nu een druk op mijn oren, zodra ik mijn afschermmutsje opzet is het over.

 2. Nu doorrammen en die streek schonen. Dat gebeurt vanzelf wel, maar als het snel gebeurt, is er kans dat de oekies zich en masse overgeven.

  Wel grote voorraad luiers voor volwassenen op voorraad nemen–de oekies gaan hun broek volschijten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in