Russische T-72 vuurt

De Oekraïners staan voor een ernstig probleem in Marinka nu de 79e Airborne Assault Brigade in de stad vastzit. In het centrum van de stad vinden hevige straatgevechten plaats met Oekraïners die een vluchtroute zoeken, Bericht WarNews24/7.

Tegelijkertijd zei het Russische ministerie van Defensie dat het de controle had overgenomen over het dorp Vodiane bij de luchthaven van Donetsk. Van het dorp is bijna niets meer over. Er wordt al dagen hevig gevochten met Oekraïense troepen.

Ook hier hebben de Oekraïners een ernstig probleem. De verovering van het dorp Vodiane stelt het Russische leger in staat offensieve operaties te starten in de richting van de dorpen Tonenkoe en Sleverne.

Zodra de Russen deze dorpen innemen, zullen de Oekraïense troepen die al maanden in Avdeevka vechten de mogelijkheid tot bevoorrading verliezen.

De 1e Slavische Brigade van Donetsk vecht in het gebied

Bekijk de video’s van het dorp Vodiane

Video: Russische speciale troepen doden Oekraïense soldaten in Vodiane

80% van Marinka onder Russische controle – Oekraïense brigade ingesloten

De Russen hebben de weg die Marinka met Krasnogorivka verbindt in handen genomen, waardoor de kritieke communicatie tussen beide gebieden is afgesneden.

De buitenwijk van Donetsk – het dorp Maryinka – is voor 80% in handen van de Russen. De strijd voor dit dorp begon in maart.

“De inname van Marinka zal het Petrovsky-district van Donetsk, het microdistrict Tekstilshchik en Aleksandrovka buiten het bereik van de Oekraïense artillerie brengen,” aldus de Russische militair Jevgeni Poddubny.

En VGTRK-correspondent Alexander Gladkov legt uit op zijn Telegram-kanaal:

Geconfronteerd met een nederlaag probeert het Kievse regime wanhopig de oorlog regionaal uit te breiden en de buurlanden te betrekken

“Marinka is niet zomaar een dorp, er is een heel netwerk van fortificaties van de strijdkrachten van Oekraïne rond Maryinka, dit is een intensieve rotatie van de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten.

We moeten de vijand complimenteren, hij verdedigt hard en handig met artillerie. We zullen Marinka ontruimen. En dit luidt het alarm voor de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in Avdiivka.

Er is een onmiddellijke dreiging van omsingeling, dankzij de reeds bestaande successen ten noorden van Avdiivka. Succes brengt het volgende succes voort.”

De 79e Airborne Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten die vecht in Marinka heeft zijn bevoorradingscapaciteit. verloren.

Op 8 december meldde de leiding van de brigade aan het hoofdkwartier van het Vostok-commando dat de strijdkrachten van de Russische Federatie de controle hadden overgenomen over de Geologische Weg, de weg van de stad naar het naburige Krasnogorovka.

Vanuit het naburige Krasnogorovka werd de Oekraïense brigade voorzien van zowel munitie als menselijke versterkingen. Zonder dat lopen ze het risico volledig vernietigd te worden.

Bekijk de video van de apocalyps-scène in Marinka. De Russen vernietigen versterkingen met Tornado-G’s

Video: Gevechten in de stad

Video’s van Marinka

Video: Russen beschieten Oekraïense reserves in Marinka

Video: “Msta-B” treft Oekraïense stellingen in Marinka

Video: Russen ontruimen Krasnogorivka

Kaarten bekijkenCopyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Voorbode van een Brits-Russisch conflict: “Londen zal duur betalen voor de bomaanslag op de Nord Stream-pijpleidingen”Volg Frontnieuws op Telegram

40% van de Belgische levensmiddelenproducenten stoppen of verminderen hun activiteiten wegens tekorten en stijgende kosten

Lees meer over:

3 REACTIES

 1. ALLE door de media en het systeem geïndoctrineerde schapenkoppen geloven nog steeds In het
  door het WEF geleide EUSSR schouwspel..

  Deze gaan gewoon volgas door met het op ongekende snelheid vernietigen van de eigen bevolking
  en de door de bevolking vergaarde welvaart en eigendommen..

  Linkse propaganda welke op zijn beurt weer geleid word door de USA DEEPSTATE Schaapherders.

  AGENDA 2030 is fully working ( Vielen dank Claus ) ABER NICHT FUR LANGE ZEIT MEHR SCHWEINHUND !!

  TIJD OM HEEL SNEL WAKKER TE WORDEN NU HET NOG MOGELIJK IS VOOR DE MENSEN WELKE NOG NIET GETRANSFORMEERD ZIJN NAAR DE SCHAPENKUDDE !!!!!!!!!

 2. RU loopt nu in de eerste versnelling; nu doorschakelen naar2, dan 3, en dan 4.
  Doorpakken en veilig stellen.
  Dan opruimen.
  leger ontbinden; nazi’s berechten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here