Groot-Brittannië en Rusland zijn in oorlog, zo niet dicht bij een conflict, nu Moskou de Britse ambassadeur bewijzen heeft overhandigd van de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij zowel de aanval op Sevastopol als het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen, meldt Warnews24/7.

Samen met het bewijsmateriaal heeft Moskou een ultimatum gesteld aan Groot-Brittannië en bekendgemaakt dat hetzelfde bewijsmateriaal binnenkort openbaar zal worden gemaakt.

Russische bronnen spreken van een zeer slechte sfeer tijdens de ontmoeting met de Britse ambassadeur waar dreigementen en beloftes overheersten dat Londen duur zal betalen voor wat er is gebeurd…

Tegelijkertijd verwees de secretaris van de Veiligheidsraad van Rusland, Nikolay Patrushev, in zijn verklaringen naar de beruchte boodschap van Liz Truss aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken. Dit is dus niet zomaar een gerucht, maar Liz Truss heeft inderdaad de grootste blunder in de geschiedenis gemaakt.

De Russen zullen bewijzen dat de Britse regering schuldig is aan het opblazen van kritieke infrastructuur van een andere staat. Het is niet alleen een daad van internationaal terrorisme, maar een oorlogsdaad.

Het lijkt erop dat de Britten bang zijn dat er iets ernstigs staat te gebeuren. Laten we eens kijken naar de volgorde van de gebeurtenissen:

 • Eerst worden de Nord Stream pijpleidingen opgeblazen
 • Vervolgens het Russische raketincident tegen het Britse verkenningsvliegtuig RC-135W Rivet Joint van de RAF.
 • Later haast de Britse minister van Buitenlandse Zaken in de VS zich met spoed naar de VS en weigert vertrouwelijke communicatiekanalen met Washington te gebruiken. De reden? Zij vreesden dat de Russen na het incident met Liz Truss andere Britse communicatiesystemen hadden gehackt.

Er zij aan herinnerd dat Maria Zakharova, de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, gisteren, woensdag 2/11, had gezegd dat alle bewijzen voor de betrokkenheid van het Verenigd Koninkrijk bij de aanvallen op zowel de Nord Stream-gaspijpleidingen als de Russische marinebasis op de Krim aan de Britse ambassadeur zouden worden overhandigd.

Inderdaad, Zakharova had erop gewezen dat deze aanvallen niet onbeantwoord zouden blijven, en had verzekerd dat nadat de Britse kant officieel was geïnformeerd, al het materiaal openbaar zou worden gemaakt via de website van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken of via de sociale media.

Laten we bij het begin beginnen.

De Britse ambassadeur bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden

De Britse ambassadeur Deborah Brochant is gisteren ontboden op het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze arriveerde kort na 10.30 uur Moskou tijd. Bij haar aankomst werd zij begroet door een menigte die anti-Britse leuzen scandeerde en borden vasthield met de tekst “Groot-Brittannië is een terroristische staat”. Ze vertrok na ongeveer 30 minuten.

  De oorlog in Oekraïne is voorbij

De reden waarom de ambassadeur werd opgeroepen, was om de Britse betrokkenheid bij de recente aanval op Russische marineschepen bij Sevastopol en het opblazen van de Nord Stream-pijpleidingen weken geleden rechtstreeks aan de kaak te stellen.

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, zei tegen de media:

“Het lijdt geen twijfel dat Britse inlichtingendiensten betrokken waren bij de terroristische aanval op de basis van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op 29 oktober en bij de sabotagedaad tegen de Nord Stream-pijpleiding. Wij zullen niet zonder reactie blijven. Wij hebben dit in de Veiligheidsraad verklaard. We hebben er publiekelijk over gesproken … De Britse ambassadeur is ontboden en heeft het relevante materiaal gekregen … Hetzelfde materiaal … zal ook beschikbaar worden gesteld aan het grote publiek.”

Eerder zei Zakharova:

“Ze probeerden zichzelf vrij te pleiten van verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslag. Ze zeiden dat ze het niet eens wisten. Het was een zeer vreemde reactie. Ze staan in contact, zoals ze altijd al hebben gedaan, met het Russische ministerie van Defensie.”

Zij besloot haar opmerkingen met de volgende woorden:

“Het lijdt geen twijfel dat de Britse inlichtingendienst betrokken was bij de terroristische aanval op de basis van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol op 29 oktober en de sabotagedaad tegen de Nord Stream-pijpleiding.”

“We zullen niet zonder reactie blijven,” zei M. Zakharova.

“Wij hebben dit in de VN-Veiligheidsraad verklaard. We hebben het publiekelijk gezegd. En natuurlijk zal, zoals ik al zei, de Britse ambassadeur wordt ontboden en het relevante materiaal krijgen. Ik beloof u dat het bewijs dat aan haar zal worden gegeven ook beschikbaar zal worden gesteld aan het grote publiek,” aldus Zakharova.

Zakharova zei dat onmiddellijk na de briefing van de Britse ambassadeur het bewijsmateriaal openbaar zal worden gemaakt via de website van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en de sociale media.

Zakharova verwees ook naar de reactie van het Britse ministerie van Defensie.

“Ze probeerden zichzelf vrij te pleiten van verantwoordelijkheid voor de terroristische aanslag. Ze zeiden dat ze het niet eens wisten. Het was een zeer vreemde reactie. Zij staan, zoals altijd, in contact met het Russische ministerie van Defensie.

Aanvankelijk hadden ze kunnen proberen bepaalde zaken te verduidelijken. Het bleek dat ze de antwoorden op alle vragen van tevoren wisten, wat vreemd is. Uiteindelijk twijfelde niemand eraan dat zij achter de aanval zaten,” zei Zakharova.

  Brits plan om NAVO-troepen in Oekraïne te stationeren. Het uur is nabij

“Het is een bevestigd feit,” benadrukte Zakharova.

Rusland: Groot-Brittannië heeft UUV’s overgedragen aan Oekraïne

Bovendien waarschuwt Rusland dat dergelijke confronterende acties van de Britten “het risico van escalatie inhouden en kunnen leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke gevolgen.”

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de Britten UUV’s naar Oekraïens grondgebied hebben verplaatst.

Het Verenigd Koninkrijk heeft bemanningen van mijnenvegers voor Oekraïne opgeleid en ook een bepaald aantal onbemande onderwatervoertuigen (UUV’s) aan Kiev overgedragen, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring van donderdag in verband met de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij de terroristische aanval op schepen van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol.

“In augustus-september van dit jaar hebben de Britten training gegeven aan de bemanningen van de mijnenvegers die naar Oekraïne worden vervoerd. Er is informatie dat de Britse marine ook een bepaald aantal BPA’s aan Oekraïne heeft geleverd”, aldus het ministerie.

Escalatie – Telegram aan de Britse ambassadeur

Bij haar vertrek uit het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wilde de Britse diplomate geen verklaringen afleggen.

In een verklaring zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat het bij de Britse ambassadeur krachtig heeft geprotesteerd tegen de actieve deelname van Britse militaire deskundigen aan de training van de Oekraïners om de aanval op het marinestation in de Zwarte Zee uit te voeren.

“In verband met de berichten van het Russische ministerie van Defensie over de betrokkenheid van Groot-Brittannië bij de terroristische aanslag van 29 oktober op schepen van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol, werd de Britse ambassadeur, Deborah Bronnert, op 3 november ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De ambassadeur werd ingelicht over het sterke protest van Rusland tegen de actieve betrokkenheid van Britse militaire deskundigen bij de opleiding en bevoorrading van Oekraïense Special Forces-eenheden, ook met het oog op het uitvoeren van sabotageoperaties.

Tegelijkertijd werden concrete bewijzen van dergelijke activiteiten door Londen geleverd”, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn verklaring.

Zoals gezegd, werd de ambassadeur ervan in kennis gesteld dat dergelijke confronterende acties van de Britten “het risico van escalatie inhouden en kunnen leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke gevolgen.”

Er werd gewezen op de onaanvaardbaarheid van dergelijke vijandige provocaties en er werd verzocht er onmiddellijk een einde aan te maken.

Als dergelijke agressieve acties doorgaan, zal de verantwoordelijkheid voor de gevolgen en de ontwikkeling van spanningen in de betrekkingen tussen onze staten volledig bij de Britten liggen”, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Westerse Leiders creëren voedseltekorten en manipuleren u om Rusland de schuld te geven

Patrushev: “Het tekstbericht heeft Liz Truss genageld”

De terroristische aanslagen op de Nord Stream-pijpleidingen waren gunstig voor de VS en het Verenigd Koninkrijk was betrokken bij de planning ervan, onthulde Nikolay Patrushev, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, op donderdag tijdens een bijeenkomst van zijn collega’s van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten.

Hij herinnerde eraan dat letterlijk vanaf de eerste minuut nadat de meldingen van explosies langs de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen opdoken, een actieve lastercampagne werd gelanceerd om Rusland de schuld te geven.

“Het is echter duidelijk dat de belangrijkste begunstigde van deze terroristische aanvallen de VS zijn en de Britse marine is volgens het Russische ministerie van Defensie betrokken bij de planning en uitvoering ervan,” aldus Patrushev.

De hoge Russische functionaris benadrukte dat wat niet kan worden genegeerd, de sms is van de voormalige Britse premier Lizz Truss die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken onmiddellijk na de bomaanslag op de gaspijpleiding informeerde dat “het gebeurd was”.

In het algemeen, merkte Patrushev op, creëerden de VS, met behulp van de meest geavanceerde technologieën, een gunstig informatieveld voor zichzelf, waarbij zij optraden als organisatoren van lastercampagnes en de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurde afschoven op andere leden van de internationale gemeenschap.

Video bekijken:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense soldaten tonen Hitlergroet naast afvurende artillerieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelInstorting op komst: Inflatie eurozone springt naar recordhoogte 10,7%
Volgend artikelSchokkende beelden: Danser stort in tijdens optreden, sterft aan hartaanval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Alles wat gebeurd, gebeurd omdat het moet gebeuren.
  De wereld is klaar met onze manier van leven.
  De systemen worden, eindelijk, vernietigd.
  We zitten midden in de eindtijd.
  Maar we zijn blind en doof gemaakt voor de waarheid en het licht.
  Niet dat het iets uit maakt.
  Alles wordt uiteindelijk beter, goed zelfs.
  Alleen niemand weet hoe lang dat duurt.
  Eindelijk, wij gaan het meemaken ( en winnen ).

  • Helaas pindakaas is echt zo…hoorde zojuist dat ze bepaalde medicijnen voor mensen al op rantsoen hebben, zoals pijnstillers en kalmeringsmiddelen bij huisartspraktijken…Ik weet wel waarom alle grondstoffen komen uit China en deze wordt zo ook geboycot door onze destructieve overheden en die Elites hebben alles daar neergezet om jaren lekker goedkoop te produceren…Kraantje gaat zo dicht…

 2. Zijn aan t voorbereiden hiero, squadron Apaches hele tijd in de weer..Vlogen laag over kon piloten goed zien..Zij mijn twee dikke middelvingers ook hoop ik.

 3. Geloof niets meer.
  Machthebbers liegen de ballen uit hun broek.

  Zwakkelingen v.d. bovenste plank.
  Nergens toe in staat, zich achter bevolkingen schuilhouden

  Dat geven wij macht.

 4. De smeerlappen zijn hier de Amerikanen.
  Dit is het agressieve tuig wat een “nieuwe Engelse premier” die de klappen van de smeerlappenzweep aan de overkant van de oceaan nog niet goed kent : hebben misbruikt.
  Neemt niet weg dat Truss haar eigen verantwoordelijkheid heeft.
  En toen heeft ze als een mak schaap haar eigen verantwoordelijkheden uitgeleverd aan de amerikanen.

  Wat is hier aan de hand.
  Truss was nog maar kort premier, maakte in eigen land grote fouten de oorlogse stokers in de USA zagen hun klant schoon en hitsten Truss Op om uit te voeren wat ze zelf niet aandurfden.

  Zowel amerika als Engeland zijn NAVO LANDEN dus ook wij Nederland WORDT HIER DE OORLOG met Rusland IN GETROKKEN
  USA heeft vliegbasis in Engeland zij hebben w.s. De opdracht gegeven om vanaf die basis een P8 Poseidon ( diepzee bommenwerper, geschikt voor duikboten ) op te laten stijgen en naar de Baltische zee te vliegen. Daar is het vliegtuig bijgetankt en naar de plaat=te delict gevlogen en heeft in opdracht van Amerika uitgevoerd door Engeland (liz Truss) de pijpleiding opgeblazen (filmpje hiervan te vinden op you tube kanaal van BLCKBOX tv op 4 of 5 oktober. Gefilmd door een vliegtuigspotter)

  VAN JE ( NAVO) VRIENDEN MOET JE HET MAAR HEBBEN
  De hele europeesche economie naar de HAAIEN dankzij de seniel baas en zijn vazallen in de usa. En een slaafje die net premier is en dekt haar strepen te kunnen verdienen….. EEN WALGELIJKE SITUATIE

  Stolz is nu met 4 grote internationale DUITSE BEDRIJVEN IN CHINA MET XI AAN HET PRATEN OVER VESTIGINGS MOGELIJKHEDEN IN CHINA‼️

  • Lees de Bijbel. Als die 200 jaar Amerika voorbij is dan zijn er nog maar een 2 miljard mensen over en de aardschollen zullen zo verschoven zijn dat de Middellandse Zee niet meer bestaat. Naties en volkeren nog wel maar in vrede met elkaar.
   De mensheid kan zich dan niet meer voortplanten en ze leven nog 1000 jaar. Dan komt de ommezwaai

 5. Tja, door het openbaar te maken heeft beperkte nut.
  Ik had de internet//telefoonkabels naar GB opgeblazen; of de tunnel aangevallen.

  Nu moeten ze het officieel spelen; en natuurlijk zullen de linkse oorloghitsers ontkennen; en natuurlijk zullen de Rusland haters het niet geloven.

  Tit voor tat: blaas internet kabel op, en val een marineschip aan; maar net zo stiekum als zij dat deden bij de gaspijp en Sevastopol

 6. Ik vraag me af: is er geen gaspijp naar England toe? Zover ik weet, hebben ze zelf geen aardgas.
  Als dat zo is; even maandje wachten, dan hun gaspijp opblazen….

  • BBL Company (Bacton Balgzand Line) is op 9 juli 2004 opgericht met het doel een pijplijn voor het vervoer van aardgas aan te leggen en te exploiteren. De bouw heeft circa twee jaar geduurd en op 1 december 2006 werd de BBL-pijplijn in gebruik genomen. De leiding ligt op de bodem van de Noordzee tussen Balgzand, bij Den Helder, en Bacton in Engeland.

   BBL Company heeft drie aandeelhouders, namelijk de Nederlandse Gasunie met 60% van de aandelen, Fluxys en E.ON Ruhrgas (beide met een belang van 20%). Gasunie en het Russische gasbedrijf Gazprom hebben een overeenkomst gesloten waarbij Gazprom een optie heeft om een belang van 9% in de BBL Company te verkrijgen.[1] Deze optie is in november 2009 verlopen; Gazprom heeft de optie niet uitgeoefend.

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/BBL-pijpleiding

  • Nee hoor. Er komt een tsunami met golven van 100 meter hoog richting Nederland en Groot Brittanie door de ontploffing van een nucleaire torpedo uit een Belgorod onderzeeer. Deze zal niet direct nucleaire vergelding activeren (Mutual Assured Destruction) en stelt die demente debiel in het Witte huis voor de keus tot zelfvernietiging van de Verenigde Staten en het hele Noordelijk Halfrond of Oekraine toch maar niet bij de NAVO

 7. Iets van kaatsen en ballen.
  Als ik Poetin was: die pijplijn opblazen op een paar punten.
  En duikers hebben de Russen wel; een marine schip opblazen ter grootte van het schip dat zij verloren lijkt mij eengoede optie; vergeet niet het zinken van het Russische marine schip; en de aanwezigheid van engelsen in oekie dienst.

  Maar ze spelen het formeel; een klacht, gevolgd met ultimatum, en daarna pas actie.
  Goede methode; ondertussen eerst de positie in Oekieland zodanig versterken, dat die onaantastbaar is.
  —————
  Ooit was GB een leuk land, de engelsen beetje apart, maar dat was meer een “bezienswaardigheid”.
  Mijn eerste echte vriendin was uit Liverpool; ken haar naam en adres nog uit mijn hoofd; na meer dan 50 jaar.
  Ik logeerde in een hotel voor navy officers; het personeel mocht mij graag, scheen de tegenhanger te zijn van de stijve officiertjes…..

 8. Als de Russen een Poseidon laten ontploffen onder een vliegdekschip, is dat vliegdekschip omgekat naar “SS Blubblub. Door de luchtbel is het zinken geblazen….

  Maardat de Russen de gaspijp naar England (vanaf NL) of de internet kabel nog niet hebben opgeblazen…….onbegrijpelijk.

  Poetin moet een engelen geduld hebben, of zijn kans afwachten.
  Maar ik hoop, dattie (terecht) gepaste wraak neemt op:
  –het zinken van het oorlogschip
  –opblazen van pijpleidingen
  –aanval bij Sevastopol op marine schepen
  –leveren van wapens
  –engelsen in Oekieleger
  –training van oekieleger door engelsen.

  Ooit waren de Engelsen een leuk landje; maar de laatste 20 jaar zijn ze de slaaf van USA….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in