Huurders moeten nu energie besparen in de douche. In de maand december stuurt de gemeentelijke verhuurder in Kristianstad, Zweden, aan alle inwoners waterdichte zandlopers die op vier minuten zijn ingesteld. “Maar huurders zijn welkom om nog korter te douchen”, zegt Jonas Rosenberg, communicatiemanager van ABK, bericht Hemhyra.se.

De meer dan 9.000 huurders krijgen in december elk een doucheklok. Het is een waterdichte zandloper, ingesteld op vier minuten.

De doucheklok is ontwikkeld in verband met maatregelen om elektriciteit te besparen, vooral als een extra duwtje in de rug om huurders te herinneren aan het belang van korter douchen, zegt Jonas Rosenberg, hoofd communicatie bij ABK.

“De boodschap is het punt”

Voor elke minuut kortere douchetijd bespaart het bedrijf 1,2 miljoen kilowattuur per jaar. Dat komt overeen met het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 480 appartementen.

“De zandloper staat op vier minuten en we informeren de huurders dat ze welkom zijn om nog korter te douchen als dat kan,” zegt Jonas Rosenberg.

Waarom vier minuten?

“Goede vraag. Een zo kort mogelijke tijd is de bedoeling. Er waren een paar verschillende variaties op deze zandlopers, maar als we de druk op vier minuten kunnen zetten, is dat prima.”

Wat was de reactie?

“We hebben ze nog niet uitgedeeld. Ik weet zeker dat het verschillend zal zijn. Sommigen zullen denken dat het goed is, anderen zullen waarschijnlijk denken dat we het geld aan iets anders kunnen besteden. Maar bovenal moet dit worden gezien als een herinnering: dat klopt, we moeten korter douchen! Over het algemeen hebben wij positieve reacties ontvangen op ons milieuwerk. Wij hebben het totale energieverbruik sinds 2007 met 24% verminderd.”

Anders hebben de meeste mensen een telefoon met een timer.

  De grootmachten van de wereld gooiden deze week hun kaarten op tafel en elk van hen was voorstander van WOIII

“Absoluut, dat is zo. Maar nu zal deze klok een herinnering zijn. De boodschap is het punt.”

Hoe lang doucht u meestal?

“Ik kan zeker onder de vier minuten komen. Maar ik heb kort haar en ik zet de douche uit als ik me inzeep. Ik begrijp als er mensen zijn die er langer over doen, als je lang haar hebt en zowel shampoo als conditioner gebruikt,” zegt Jonas Rosenberg.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

NASA verbergt pagina die zegt dat de zon de primaire klimaatstimulans is, en wolken en deeltjes belangrijker zijn dan broeikasgassenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel(Video’s) Russische stoomwals: Meedogenloos hameren op ingesloten 79e Oekraïense Brigade in Marinka; Vodiane is af; Avdeeka telt af
Volgend artikelProfessor Hudson bespreekt de toekomst van Europa en wereldwijde herstructurering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Oh ja maak er een wedstrijd van!!
  Je kunt ook 480 nieuwkomers in hun thuisland laten.
  Dan kun je gewoon douchen.
  Er is nl geen energieprobleem.
  Het is nl dat u nog meer ad leiband gaat lopen van absoluut idioten.
  U mag nl zelf bepalen hoe lang u doucht afhankelijk van behoefte en betaalbaarheid.
  Of andere redenen.
  De wereld heeft nl plenty energievoorraad.
  U wordt uitgebuit.
  En scandinaviers zijn al verschrikkkelijk gehoorzaam aan opgelegde systemen.
  Het lijkt op verdoofdheid. Aangepastheid.
  Voorboden voor een dystopische wereld.

 2. Wat een idioot gedoe weer. Ik vraag me af waar de gespaarde electriciteit heengaat. Gossie, zou toch niet de HAARP installaties zijn?

  • En vergeet CERN Zwitserland en andere niet Immortal die nu wereldwijd bestaan. En datacentrales overal.

   En natuurlijk alle kinder/mensenhandel DUMB´S en ondergrondse netwerken (hoge snelheidstreinen) en PARASIETENBUNKERS met bioscoop en hotelkamers die gebruiken ook veel stroom…

   • En verder val lekker dood kutcabal met je onzinnige regels NIEMAND bepaald voor mij hoe lang of kort ik iets doe.
    Alles wat ons gelukkig maakt willen ze afpakken, een lekkere lange hete douche heb ik
    nodig na mijn harde werkdag als belastingslaaf in een gore stinkende koude fabriek.

    Dus bij deze FUCK YOU ALL MET JULLIE TYFUSREGELS en laat ons met rust.

  • neen, die gaat naar die big tech data centers en andere multinational waanzin ideeën en ow crypto mining centers, schijnt dat die veel energy vreten en natuurlijk straks alles digitaal en digitaal volgen van mensen e.d. jaja das heeeel belangrijk om grote boeven te vangen, u weet wel die wat zich niet correct aan al hun gemaakte regeltjes en dwang zaken houden, listen or else.

 3. “Gemeentelijke verhuurder stuurt zandlopers: Bewoners kunnen MAX vier minuten douchen – Moeten energie besparen”

  Het huidige Zweden heeft toch een ‘rechtse’ regering i.t.t. de vorige Sociaal Democratische welke van een zo’n vooruitstrevend land een cultuurmarxistisch, maakbaar land heeft gemaakt. Zijn deze maximaal 4 minuten douchen nog steeds een uitwas van het crypto-communisme wat sociaal democratie werd genoemd.

 4. Kwaadaardig: Colorado begint gerecycled rioolslib terug te voeren via de drinkwaterkranen van mensen
  “Toilet-to-tap” wordt langzaamaan de norm in de Verenigde Staten, omdat zogenaamd slinkende watervoorraden als gevolg van droogte en “global warming” lokale overheden dwingen om behandeld rioolslib terug te voeren via de drinkwaterkranen van mensen.

  Het nieuwste deel van het land dat deze aanpak volgt, is Colorado , dat lijkt te concurreren met andere “progressieve” staten om de meest “duurzame” te worden.

  https://fortune.com/2022/10/21/colorado-recycled-sewage-wastewater-water-crisis-western-climate-change/

  • Ik destilleer mijn kraanwater al weer wat jaren. Je wilt niet weten wat voor kolere zooi er achter blijft in de ketel..

   Bordje gemaakt naast de kraan met: “GEEN drinkwater”.

   Meeste mensen zijn nog steeds de mening toegedaan dat wij hier zo’n beetje het schoonste water van Europa hebben. Nou, VERGEET dat maar gauw.. Utter BS!!

   https://misterwater.eu

   NB: Wel belangrijk dat je enkele korrels keltisch zeezout toevoegt op die vier liters gedestlrd. water ivm de nodige mineralen. Anders kan je lichaam er namelijk niets mee!!

  • Ze fluorideren daar ookal wat jaren (afvalprodukt vd aluminiumindustrie) mensen worden er vooral DOMMER van IQ gaat per jaar zienderogen achteruit.. Dus ik vermoed dat dit klakkeloos door die amerikanen zal worden geaccepteerd.. 🙁

 5. Wat een onzin !! Gewoon lekker douchen naar behoefte.
  Dit heet scs. Straks de norm, kom je er boven dan grof betalen zoals hier in dit idiote derde wereldland.

  • nee hoor hij is waarschijnlijk 1m50 lang dan ben je sneller klaar en helemaal kaal en doet waarschijnlijk niet zoveel behalve ouwuhoeren… dus word je minder snel vies

 6. Ik ben naar mijn meisje in Belarus gereisd. Lekker warm in huis en douchen is geen probleem. Maar ja, de regering daar maakt geen ruzie met Rusland en kan dus gas genoeg kopen voor weinig. Wie is er nu dom?

 7. Allemaal leuk, die vier minuten maar er staat niet bij hoeveel keer per dag / week..?
  Of vergis ik mij en lees ik er overheen?

  Dus gewoon een paar douchebeurten overslaan en je kan bijna of zelfs ruim een kwartier douchen 😉

  Wat een gezeik en waar bemoeien die typhuslijers zich eigenlijk mee???

  Is al ernstig genoeg dat ik thermostaat enekel graden naar beneden heb moeten zetten om straks mijn energie (gas) rekening te kunnen betalen. Stelletje flikkers.

 8. Overigens..

  Wanneer je jezelf minder frequent douchet blijft de natuurlijke beschermlaag op je huid ook langer in tact en dus ben je minder vatbaar voor ziektes. Zeker als je gewend bent de rotzooi van UNILEVER of J&J op je lichaam te gebruiken.. 🙁

  “Elk nadeel heeft zijn voordeel”, of zoiets 😉

 9. O straks gaan ze nog zinken teilen uidelen opdat meerdere personen gebruik kunnen maken van hetzelfde bad / douchewater..

  Me tink not!

  NB:Overigens zou je je douchewater weer prima kunnen gebruiken om je plee doortespoelen als je nog geen composttoilet hebt.. 😉

   • Het merendeel dan wel niet allemaal wonen h.w.s. in een koopwoning en met een beter salaris hebben ze vast totally maling aan vier minuten. Maar je voorstelling van zaken vind ik ergens wel grappig.

  • Precies karel, allemaal helemaal creatief, gezonder, lucratiever en gelijk aan mijn opstelling. Mijn eindafrekening viel me dan ook méér dan mee, mazzelaar die ik ben. 🙂 Volgend jaar gaan we verder zien. Ondertussen ga ik de wedstrijd aan met mezelf. Altijd in gedachten houdend dat er plenty mensen zijn die het menigmaal slechter hebben. :´-) Ondertussen heb ik alle begrip ook voor Boertje die na een lange, zware dag in een vieze koude fabriekshal het juist nodig heeft om zich langer dan vier minuten heet te kunnen douchen! Ik een beetje minder, Boertje gewoon wat langer. Zolang het er is en het is op te hoesten. Dat dan weer wel.

  • Heb ooit slechte tijden gekend. Baden eenmaal per week was een gezegende luxe.
   Heb het bad volledig ingepakt met rotswol tijdens de bouw.
   De kinderen gingen eerst, en dan ik als laatste.
   Het water diende om te dweilen en om het toilet door te spoelen.

 10. 4 minuten: de gemiddelde sexuele uitspatting per week van het gemiddelde echtpaar in Zweden…Nederland.

  Handig van de gemeente om er een zandloper bij te geven…je zou maar eens boven de 4 minuten komen….

 11. @Duchesne Niet te hard zeggen hoor, straks komt er een seksbelasting als je er langer dan 4 minuten over doet om klaar te komen :-0
  Dat terzijde, zelf douche ik inmiddels via een propaan geiser op propaangas. Een gasbom van 5 kg gaat maanden mee en kost weinig geld t.o.v. een combiketel op aardgas. En ik douche zo lang ik wil 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in