De Oekraïners blazen wegen op in Bakhmut en graven zelfs in het centrum van de stad loopgraven terwijl ze hun verdediging met de dag zwakker zien worden. Volgens informatie bereidt het Russische leger zich voor om het cruciale dorp Klesheevka binnen te trekken, bericht WarNews24/7.

Naast loopgraven bouwen de Oekraïners ook anti-tankversperringen en worden kelders in huizen bewapend terwijl ze elk moment Russische troepen kunnen verwachten. Met behulp van tientallen TM-62 antitankmijnen zijn ze begonnen wegen in de regio Bakhmut af te sluiten.

In de afgelopen twee dagen heeft het Russische leger de heuvel ten noordoosten van Klesheevka (Klishchiivka) onder controle gekregen. Hierdoor kunnen de Russen de toevoer tussen de stad en Bakhmut afsnijden.

Tegelijkertijd namen de Russen met behulp van artillerie de controle van het nabijgelegen treinstation over. Volgens Russische bronnen bereiden Russische troepen zich voor om het dorp vanuit het noordoosten binnen te trekken.

De verdediging van het dorp Klesheevka is al verzwakt. Russische troepen hebben de Oekraïners uit posities ten zuiden van het dorp verdreven en verschillende van zijn belangrijke versterkingen bezet.

Klesheevka is het laatste Oekraïense versterkte gebied vóór het dorp Ivanoskoe. Als de Russen Ivanoskoe binnenvallen, worden de belangrijkste aanvoerlijnen van de Oekraïense troepen bij Bakhmut afgesneden.

Video: Oekraïners blokkeren wegen in Bakhmut

Bekijk de video van de loopgraven in de stad

Hevige gevechten in Bakhmut

Tegelijkertijd verscheen de eerste video van gevechten in de eerste huizenblokken van de wijk Zabakhmutka, die het begin van de stedelijke strijd in de stad Bakhmut formeel bevestigt.

  Nodigt Poetins fatsoen uit tot een wereldoorlog? Commentaar op een nieuw artikel van Paul Craig Roberts

In het centrum van Bakhmut hebben de Oekraïners een gebouw met meerdere verdiepingen verlaten nadat het zwaar was gebombardeerd door de Russische luchtmacht.

Bekijk de videobeelden van de gevechten in de stad.

De Oekraïners verplaatsen extra troepen

In de afgelopen maanden hebben de strijdkrachten van Oekraïne een groot aantal soldaten verloren die zijn gedood en gewond in Bakhmut. Onlangs dwong de moeilijke operationele situatie het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten om met spoed te beginnen met de overdracht van reserves en extra troepen.

Het verlies van Bakhmut kan leiden tot het “omverwerpen” van de Oekraïense verdediging tot aan Kramatorsk.

Opgemerkt zij dat wat over is van de 24e, 57e, 30e en 71e brigade van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied vecht. Bovendien wordt de situatie voor de Oekraïense strijdkrachten in deze richting steeds moeilijker, het front kan elk moment instorten.

Volgens informatie hergroepeert de 60e brigade van de Oekraïense strijdkrachten zich momenteel vanuit de richting Kakhovsky richting Bakhmut. Haar taak zal zijn de opmars van de Russische troepen ten zuiden van Bakhmut koste wat kost te stoppen.

Bekijk de video’s van Bakhmut

Video: Twee Italiaanse Iveco-LMV’s vernietigd in Bakhmut

Kaarten bekijken

RUSSISCH LEGER BEHOUDT OVERHAND OP DONBASS SLAGVELD


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plandeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Jaar van de Gaslichter
Volgend artikelUit Duitse verzekeringsgegevens blijkt dat dagelijks 88 volledig gevaccineerde mensen plotseling en onverwacht sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Het is te hopen en te weten dat goed Rusland deze nazi en criminele verstop plaats oekraine defenitief ontruimd van alle smeerlappen die hier hun territorium van hebben gemaakt om zich te verrijken en de rest van de wereld te vernietigen opruimd.Definitief,HULDE voor de tweede keer na 1940!!

  2. Leuk; maarre: bommetjes/granaatjes/raketjes/droontjes komen van boven…ze kunnen rennen, maar niet verstoppen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in