De Israeli Defense Forces (IDF) heeft erkend dat nog eens zeven officieren en soldaten zijn gedood tijdens hun deelname aan grondoperaties tegen de Hamasbeweging en andere Palestijnse gewapende groeperingen in de Gazastrook.

Laat op 18 november kondigde de IDF de dood van vijf militairen aan: een compagniescommandant van het 101ste Bataljon van de Paratroopers Brigade; een pelotonscommandant van het 52ste Bataljon van de 401ste Pantserbrigade; een pelotonscommandant van het 52ste Bataljon van de 401ste Pantserbrigade; een soldaat van de verkenningseenheid van de Nahal Infanterie Brigade; en een soldaat van het 101ste Bataljon van de Paratroopers Brigade. Nog eens acht soldaten raakten ernstig gewond.

De dood van nog twee soldaten, een teamcommandant van de Yahalom-eenheid van het Combat Engineering Corps en een soldaat van het 101ste Bataljon van de Parachutistenbrigade, werd op 19 november ’s ochtends bekendgemaakt. De IDF zei dat een andere soldaat ernstig gewond was geraakt.

De zeven nieuwe slachtoffers brachten het aantal gedode Israëlische troepen sinds het begin van de grondoperaties in Gaza op 58. Meer dan 260 anderen raakten naar verluidt gewond.

De gevechten in het noorden van Gaza verhevigden op 18 november nadat de IDF haar grondoperaties ontwikkelde. De 6e Pantserdivisie lanceerde een offensief in de Zeitoun buurt van Gaza Stad en de 162e Pantserdivisie lanceerde een ander offensief in het vluchtelingenkamp Jabaliya.

Beelden van Al-Qassam Brigades die voertuigen aanvallen die infiltreren in de assen van Gaza-Stad. Al-Aqsa-Flood. (Video via VK)

De militaire vleugel van Hamas, de Izz ad-Din al-Qassam Brigades, zei dat haar strijders een samenkomst van Israëlische troepen aanvielen met explosieven en gedurende de dag in verschillende omgevingen in totaal 17 voertuigen van de IDF beschadigden of vernietigden.

  Westerse media 'cancelen' het Oekraïne-conflict terwijl Palestijnse genocide hun leugens en nepnieuws blootlegt

De al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse Islamitische Jihad, zei dat haar strijders 14 andere Israëlische voertuigen en verschillende troepenverzamelingen als doelwit hadden.

Opgemerkt moet worden dat de IDF de aanvallen op het noorden en zuiden van Gaza heeft opgevoerd om haar nieuwe offensieven te ondersteunen. Als gevolg daarvan vielen er honderden doden. Minstens 50 mensen kwamen om het leven in de al-Fakhoora school in Jabalia, die wordt gerund door het agentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen.

Het door Hamas geleide ministerie van Gezondheid in Gaza zei dat het dodental in de Strook sinds het begin van de vijandelijkheden 12.300 heeft bereikt. Meer dan 5.000 kinderen zijn onder de doden, naast 3.300 vrouwen, met nog eens 30.000 gewonden, volgens het ministerie.

Ondanks de grotere verliezen zal de IDF waarschijnlijk doorgaan met haar grondoperaties in Gaza. Recente berichten suggereren dat een akkoord over een staakt-het-vuren dat de vrijlating mogelijk maakt van enkele Israëlische gijzelaars die door Hamas in de Strook worden vastgehouden, nabij is. Het staakt-het-vuren zal echter slechts enkele dagen duren, of in het beste geval enkele weken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

“Merkava, je had het mis”: Zullen Israëlische tankbemanningen een grondoperatie in de Gazastrook aankunnen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne: Eindspel
Volgend artikelWEF beveelt overheden van de wereld om de leeftijd van instemming te verlagen naar 12 jaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Israël zijn verliezen in Gaza/Palestina…een zwaar gezichtsverlies in de politieke wereld zoiets van Quo-Vadis ?? zwaar financieel verlies ook, hun wapens te kwetsbaar om te verkopen..rest hun nog enkel de enorme olievelden in de Palestijnse wateren…die oorlog is nog lang niet gedaan… met alleen een militaire bezetting van Palestina en de daaropvolgende plunderingen of definitief een groter Israël om de olievelden te annexeren.. zitten ze in zwaar weer, internationale bemoeienissen zullen overal ter wereld oprijzen…neen het is nog Niet gedaan, het begint pas, zo lijkt het toch…🪃🪃🪃

 2. Ik krijg een bepaald vermoeden he.
  Die tunnelgravers van Gaza bedoel ik,zijn die nou alleen in Gaza bezig?
  Als ik daar zat niet.
  Als je al een grensovergangtunnel kunt bouwen,wat kun je dan nog meer.
  Ik moest even denken aan die enorme onderfrondse stad ergens in Turkije.goed voor 30.000,minstens.
  Met dat je +- 2 miljoen Palestijnen hebt,waarvan bijna de helft onder de 18,(droefig nu al een stuk minder) kun je aardig wat tunnels en zalen graven.
  Ik bedoel,die aanval was zo bewust,als die echt van H@M@S kwam,hebben de strijders een plan en een goed heenkomen gezocht.
  Nu ik zo denk terwijl ik typ,in WOI waren ze ook zo slim om tunnels te graven onder andermans positie en explosieven plaatsen.
  Ik denk maar even hardop hoor.

 3. Operatie entebbe 50 jaar later
  Deze nathanjahu gaat er zo lomp in
  Dat hij ook nog veel israelis dood

  Gelukkig hebben de britten geen heilig boekie
  Dat zegt dat ze hun oorsprongs landen moeten gaan bezetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in