De gepensioneerde Franse legergeneraal Jean-Bernard Pinatel, een specialist op het gebied van Rusland en het Midden-Oosten, heeft de belangrijkste redenen uiteengezet waarom het Westen volgens hem geen beslissende overwinning op Rusland kan behalen in het conflict in Oekraïne. Ten eerste wijst hij op de beperkingen van de betrokkenheid van de NAVO bij het conflict. Het bondgenootschap, dat gebonden is aan zijn eigen protocollen en politieke beperkingen, kan zich niet volledig mengen in de Oekraïense oorlog. De gedeeltelijke betrokkenheid van de NAVO, gecombineerd met de dominante aanwezigheid van de Russische luchtmacht in het Oekraïense luchtruim, neutraliseert effectief de mogelijkheid om een “no-fly zone” in te stellen. Het luchtoverwicht van Rusland is volgens Pinatel een kritieke factor die de NAVO ervan weerhoudt haar volledige militaire macht in de regio uit te oefenen, waardoor de Oekraïense strijdkrachten het moeten opnemen tegen een geduchte tegenstander in de lucht. De Oekraïense luchtmacht is nu gereduceerd tot minder dan 20 gevechtsklare vliegtuigen voor het hele front van 1200 kilometer, schrijft Constantin von Hoffmeister.

Bovendien benadrukt Pinatel de verschillende niveaus van betrokkenheid en inzet voor Rusland en het Westen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne. Voor Rusland wordt het conflict gezien als een existentiële kwestie, een zaak van strategisch belang en nationale veiligheid. De annexatie of controle van Oekraïne wordt door Moskou gezien als vitaal voor zijn geopolitieke en veiligheidsbelangen. Voor de Verenigde Staten en haar westerse bondgenoten daarentegen dient de situatie in Oekraïne meer als een politieke hefboom tegen Rusland. Dit verschil in het gepercipieerde belang van het conflict betekent dat Rusland waarschijnlijk meer middelen zal investeren en meer vastberadenheid zal tonen dan het Westen, wiens betrokkenheid meer politiek en diplomatiek gemotiveerd is dan existentieel gedreven.

  Army War College-rapport voorspelt massale verliezen in strijd tegen Rusland - Analyse

Pinatel vestigt de aandacht op de innovatieve technologische vooruitgang van Rusland in oorlogsvoering, met name in het gebruik van drones. Hij noemt het voorbeeld van de Lancet-drone en benadrukt hoe de toegenomen productie en inzet ervan de effectiviteit van Westers militair materieel, zoals tanks en infanteriegevechtsvoertuigen, in het Oekraïense theater aanzienlijk hebben verminderd. Deze technologische voorsprong heeft Rusland volgens Pinatel in staat gesteld om de dynamiek op het slagveld te “resetten” en de veelgeprezen superioriteit van westerse militaire apparatuur te ondermijnen. Door het gebruik van deze geavanceerde drones is Rusland in staat geweest om aanzienlijke schade toe te brengen aan de Oekraïense strijdkrachten, waardoor de conventionele militaire strategieën en uitrusting die het Westen aan Oekraïne heeft geleverd in twijfel worden getrokken.

Onder invloed van Westerse mogendheden zou Oekraïne zich dus wel eens in een positie kunnen bevinden waarin het een vredesakkoord met Rusland moet zien te bereiken. Deze voorspelling hangt af van verschillende factoren, waaronder de economische en politieke tol die de oorlog eist van zowel Oekraïne als zijn westerse bondgenoten. Naarmate het conflict zich voortsleept, wordt de druk op de Oekraïense infrastructuur en economie steeds onhoudbaarder, waardoor het land mogelijk naar een breekpunt wordt geduwd waar doorgaan met oorlogvoeren niet langer levensvatbaar is. Tegelijkertijd worden de economische gevolgen van het conflict, nog verergerd door sancties en tegensancties, wereldwijd gevoeld, waarbij westerse landen te maken krijgen met inflatie, energiecrises en verstoringen van de toeleveringsketen.

In deze context kunnen westerse landen, vooral die in Europa, hun steun voor een onbepaalde verlenging van het conflict heroverwegen, gezien de binnenlandse reacties op de economische ontberingen. Politieke leiders in deze landen kunnen te maken krijgen met toenemende druk van hun kiezers om binnenlandse kwesties voorrang te geven boven buitenlandse verplichtingen. Als gevolg daarvan zouden westerse regeringen hun houding kunnen veranderen en Oekraïne kunnen bewegen tot onderhandelingen en een mogelijk vredesakkoord met Rusland. Deze verandering in aanpak zou een pragmatische beslissing zijn, gericht op het stabiliseren van de regio en het beperken van verdere economische schade. Het zou Oekraïne echter dwingen om belangrijke concessies te doen, mogelijk op het gebied van territoriale integriteit of soevereiniteit, wat zou kunnen worden gezien als een overwinning voor Rusland. Een dergelijke ontwikkeling zou een substantiële verschuiving betekenen in het geopolitieke landschap van Oost-Europa, met langetermijnimplicaties voor het machtsevenwicht in de regio.

  Grote zorgverzekeraars wijzigen polissen om dekking uit te sluiten voor verwondingen of ziekte tijdens oorlog, oproer of opstand

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Welkom bij de “de-westerniseringsbeweging”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVIDEO: Wat gebeurde er werkelijk op 7 oktober? (Nederlands transcript)
Volgend artikelVideo’s: Hamas vernietigt Israëlische tanks (en soldaten)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Het zgn democratische Westen moet eerst.aan zijn eigen volk denken in plaats van als schoothondje voor usa te fungeren. Het is toch te gek voor woorden dat het eigen volk de hoge lasten / belastingen moet betalen voor een stel unipolaire figuren in usa, die ten koste van alles hun wereldheerschappij willen behouden.
  M.I. Moet Europa ( en niet Brussel) een eigen koers varen ipv mee te lopen achter de usa aan en voor usa de kastanjes uit het vuur te halen.
  Europa wordt bewust naar de donder geholpen in opdracht van usa , waardoor een concurrent voor usa uitgeschakeld wordt en het terug keert naar de Middeleeuwen of het Stenen Tijdperk. Op allerlei gebied, economisch, maatschappelijk, sociaal en financieel gebied wordt het Europese volk gepakt.
  Eigen koers en waarom niet samen met Rusland? Energie vandaar en machinebouw enz. Vanuit west Europa. En usa… doei..! Met haar 33 biljoen dollar staatsschuld.

  • Jan november 19, 2023 Bij 15:35

   Heel veel mensen denken dat je groot moet zijn om iets te kunnen betekenen.
   Ik weet niet waar de Neerlandse trots is gebleven.
   We hebben de engelsen verslagen,op hun eigen terrein.
   We hebben de fransen EN de spanjolen verslagen.
   Wat nou?Wij zijn een handelsnatie.
   Als je zo klein bent,moet je je verre van oorlog houden.
   Materiaal hebben we niet meer,maar Nederland is wel donateur van een nutteloze en verloren oorlog.

   • Die 2 miljard hadden ze beter IN Nederland kunnen investeren in plaats van door de goot spoelen in Ukraine.
    Wij worden bewust naar de donder geholpen daar de joenaaithetseeds,want ZIJ zijn naar de donder.
    Net als in Israhel hebben zij ook een soort Samson tactiek.
    Als wij ten onder gaan,dan de rest ook.
    Bovebndien vinden zij dat wij dat rustig kunnen betalen.
    Soort van boetedoening:Heel amerikaans.IYou owe me one!
    Marshallplan vergeten?De wederopbouw hier in europa hebben zij gefinancieerd en er dik aan verdient natuurlijk/
    Nu sleuren ze ieder in hun val mee te gronde.

    • “Marshallplan vergeten?De wederopbouw hier in europa hebben zij gefinancieerd en er dik aan verdient natuurlijk/”

     Marshallplan: voorloper van de huidige IMF leningen; economische bomgordel

     Pearl Harbor heeft de yanken hier gebracht en sindsdien is het roven, stelen, bedriegen en bedreigen geblazen

   • Precies, gewoon voor onszelf zorgen in Nederland. Terug naar de gulden en weer gas gaan winnen in Groningen. Er zit voor 100 miljard in de grond. Nederland is stinkend rijk, alles gaat nu naar de globalisten (via oorlogen en klimaat geneuzel), die zien Nederland als een grote pinautomaat.

  • Helemaal gelijk Jan en dat al jaren lang, iedere oorlog in het Midden-Oosten heeft al gedurende decennia de mensen uit vernielde landen naar Europa gedreven.
   Destabilisatie van Europa, nu nog een vette economische crisis eroverheen, wat zolang het goed gaat is niemand ontevreden.
   Tegelijkertijd de Europese industrie om zeep, hartstikke mooi toch, gaan ze in de VS weer “efficiënte” Amerikaanse auto’s en koelkasten kopen, daarom ook lekker met China zeiken om de eigen markt te pushen c.q. weer op te bouwen.

  • zo wordt ook 80 jaar na WOII nog steeds de wanstaltige gedachte geventileerd dat de grote satan Europa bevrijd zou hebben van de nazis.

   de grote Stan heeft als lid van het anglo/amerikaanse pact Europa bezet; en zo leeft Europa zo een beetje als de mensen in Gaza, zij het dat het concentratiekamp Europa wat groter is dan de Gazastrook.

   en de kapo(litiek) vreet zich er val aan

   Europese leiders al capo di capi

  • Dan november 19, 2023 Bij 16:00

   Beste Dan,volgens mij ben je niet goed op de hoogte van strategisch oorlogsvoeren.
   Als de oekrainers vooruitgang boeken,dan MOGEN ze dat.
   Ken je tactiek van de ketel?
   Nog even op de tanden bijten en Rusland staat in Odessa.

    • Zou best wel eens een bijwerking kunnen zijn, die alleen met mondkapje in de auto zitten wachten ook op het moment dat Zwendelenski de bbq aangooit voor housewarming op het rode plein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in