Russische soldaten

De ontwikkelingen aan het Bakhmut-front zijn uiterst belangrijk, aangezien het Russische leger met een verrassingsmanoeuvre de onsuccesvolle frontale aanvallen heeft gestopt en alle Oekraïense versterkte nederzettingen heeft geflankeerd die de omtrek van de stad bestrijken en beschermen, schrijft WarNews24/7.

Als de manoeuvre van Surovikin slaagt, zal hij geschiedenis schrijven in Rusland, aangezien hij een zeer groot deel van het Oekraïense leger in de val heeft gelokt en vernietigd.

Dit heeft ertoe geleid dat het Russische leger naar het noorden is opgerukt richting Chasiv Yar terwijl de Oekraïense verdediging is verzwakt.

Dit is een scenario dat WarNews247 eerder deze maand onthulde en is de slechtst mogelijke uitkomst voor het Oekraïense leger.

In detail:

Afgezien van Opitne, waar nog steeds wordt gevochten, heeft het Russische leger aan de rand van Pintarodny (of Pidhorodne) Kleeshevka omsingeld en is het opgerukt naar Toretsk en Bila Hora (Belaya Gora).

Vanwege deze ontwikkelingen, die verwoestend kunnen blijken voor het Oekraïense leger, geeft WarNews24I7 gedetailleerde kaarten van de situatie op het slagveld.

Deze verrassende ontwikkeling heeft het Oekraïense leger al gedwongen nieuwe grote versterkingen over te brengen naar Bakhmut en Chasiv Yar om de verliezen onmiddellijk te vervangen.

Video: Wagner-troepen hebben T-90M tank en BMP-3 tanks aan het Bakhmut-front

Video: Gebruik van TOS-1 in Bakhmut

De manoeuvre van Surovikin!

Volgens berichten zijn Russische troepen ten noorden van Dzerzhinsk (Toretsk) opgerukt en hebben ze de buitenwijken van het dorp Belaya Gora bereikt. De Russische opmars ten westen van Kurdyumivka/Kurdyumіvka is duidelijk.

De strijd begon aan de oostelijke rand van het dorp en veroorzaakte een schok voor het Oekraïense leger.

  Situatierapport Oekraïne: Grote Russische tegenaanval in het oosten

Ten noorden van Toretsk probeerden eenheden van de 28e Oekraïense Brigade een tegenaanval uit te voeren in de buurt van Dyliivka. Russische troepen sloegen de aanval af en de Oekraïners trokken zich met verliezen terug naar hun oorspronkelijke posities.

Russische troepen veroverden twee versterkte Oekraïense posities in Opytne en drie in de zuidelijke buitenwijken van Pidarodny. Wagners troepen slaagden erin door de Oekraïense verdediging bij Pintarodny te breken en dwongen de Oekraïners de 17e Pantserbrigade in te zetten.

Tegelijkertijd breidden Russische troepen samen met Donetsk-troepen de neutrale zone rond Andriivka uit door het nieuwe spoorwegtraject nabij de kunstmatige meren onder controle te krijgen, en begonnen op te rukken naar Kleeshevka…

De Russen hebben Kleeshevka (Klishevka) van het noorden en het zuiden afgesneden door de Oekraïense vestingwerken te veroveren. De strijd wordt momenteel uitgevochten bij het station van het dorp.

Russische militaire bronnen melden zware gevechten in de oostelijke buitenwijken van de stad. De Oekraïners zijn begonnen het centrum van het gebied te ondermijnen.

Ondertussen gaan in de stad Bakhmut de gevechten in de zuidoostelijke buitenwijken van de stad door. Russische troepen vallen de versterkte Oekraïense posities in de 56e kleuterschool van Bakhmut aan.

Russische en geallieerde troepen heroverden het zuidelijke deel van de Fedora Maksymenka-straat en bereikten de rand van het Miasokombinat district.

Zij bezetten toen het grootste deel van het bosgebied en de eerste gebouwen van het district Miasokombinat. Bovendien maakten de Russische troepen kleine vorderingen in de boomgaarden van het S. Sobachivka-district.

Uiteindelijk namen het Russische leger en de troepen van Donetsk de controle over enkele posities langs de weg Soledar-Bakhmut.

  Oekraïne - De Beer overmeesterde de Kraken met deze krijgslist

Video: Russische artillerie in Bakhmut (Artemovsk)

Video van brandende Bakhmut, NW van de stad

Klesjtsjevka en Toretsk beslissen over het lot van duizenden Oekraïners

De grote verrassing van de Russen vond plaats in de regio Toretsk, ten zuiden van het Bakhmut-front. Russische troepen rukten op en naderden de rand van de nederzetting Dyliivka. De gevechten woeden nu in de nederzetting Druzhba, waar het Russische leger probeert binnen te dringen.

Deze slag is misschien wel de belangrijkste van allemaal, omdat het de zuidelijke bevoorradingscorridor voor de Oekraïners zal afsnijden.

Momenteel vechten de Russische troepen in de nederzettingen Druzhba en Dachne die Toretsk bedekken.

Militair analist Yuri Podolyaka benadrukte dat de Strijdkrachten van Oekraïne uit de nederzetting Kleshcheevka moeten worden verdreven om het zuidelijke front van de Bakhmut-verdediging snel te laten instorten.

De nederzetting Kleshcheevka is het laatste dorp op de weg naar Ivanovsky. De verovering van deze nederzetting zal het commissariaat van de Oekraïense strijdkrachten in westelijke richting afsnijden, waardoor een operationele omsingeling verzekerd is, benadrukte Podolyaka.

Video van de gevechten in Toretsk

Video: Oekraïense gevechtstank probeert tevergeefs Wagner-troepen uit Opytne te verdrijven

Video: Gevechten in de loopgraven

Kaarten bekijken

Kaart: Bij de pijlen staan de assen van de Russische aanval op de stad

Klik voor groot

Kaart: Russische aanval richting Bila Hora

Klik voor groot

Aanval op Toretsk

Klik voor groot

De volgende 3 kaarten tonen Russische bewegingen richting Pindorodny en de verovering van Oekraïense posities

Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot

Kaart: De omsingeling van Klesjtsjevka


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom die diepe, diepgewortelde haat tegen Poetin?Volg Frontnieuws op Telegram

  Uitgelekt regeringsdocument : Meer dan 40% Oekraïens grondgebied door Russisch leger veroverd; 75% van Oekraïense militairen vernietigd

Lees meer over:

Vorig artikelHet zou zoveel erger zijn geweest als ik niet was gevaccineerd
Volgend artikelBill Gates onthult zijn plannen voor 2023 – hij gaat door met het “verbeteren” van de wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • het zijn oudere tanks die gemoderniseerd zijn.
   er zijn reeds 12000 tanks omgebouwd.
   nu zijn er 30 tanks ingezet om te zien wat eventueel nog moet verbeterd worden.

   • Dat is een goede methode. De theorie testen in praktijk en eventuaal aanpassen/verbeteren.
    Zou nooit in westerse legers kunnen…..

  • Was begin jaren 90 bezig om de lopen van oude Russische tanks te kopen, ging niet door.
   Wilde ze gebruiken voor de productie van plaatwalsen.
   Prima staal ervoor….

 1. Wil je een stukje geschiedenis betreft Rusland waar Holdomor is gepleegd? Zoek op rumble naar Europa – the last battle. Zie je niet op zoekmachines. Geheel duurt 12 uur, maar dan begrijp je ook Poetin. Succes!

 2. Poetin is een van de weinige leiders ter wereld, die echte leider is.
  Hij is een heel beheerst in zijn uitlatingen, heeft veel geduld, ruim inzicht, is ruim superieur aan de westerse leiders, doorziet hun stomme spelletjes en is ze te slim af.

  Dat, en met zijn KGB verleden en patriotisme maakt hem de sterkste leider van de nieuwe geschiedenis.

 3. Zijn bewust ekozen conservatisme voorkomt dat RU ten prooi valt aan linkse homofiele landverraders (zoals in Nl gebeurde)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in